Centermotionist

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Centermotionist

  1. Hej.

    Jeg er lige kommet op på at kunne løbe 10km på en time. Store sager når man snart klokker de 40 og vejer "lidt" mere end anbefalet :-) Nu er der bare det ved det at jeg for det meste løber på rullebånd og har lagt mærke til at det er nemmere end på almindelig vej.

    At holde øje med hvor meget jeg forbedrer mig, beregne mit kondital og sådan noget er en klar motivator for mig, men jeg synes ærligt talt at de tal jeg får via rullen er meget optimistiske.- Specielt hvis jeg bruger motion onlines korrektion for alder og BMI. Indikatoren kommer helt op i "super", hvilket vist ikke er helt troværdigt.

    Kan eller skal man på en eller anden måde regne om mellem rulle og vej når man regner kondital? Hvis "ja" hvordan gør man så?

    Dan

  2. Man kan vel også sige at omregningen til kondital/VO2max er lidt omsonst i dette tilfælde.

    Det som må være det væsentlige er at have nogle benchmarks på roeren så der kan måles fremgang, og evt. kunne sammenligne med andre.

    Til disse formål ville 2000m/5000m tider være alt rigeligt, men det bliver naturligvis klart bedst hvis man laver reelle "maxforsøg" og ikke blot roer pænt indenfor comfortzonen.

    Ja der er nok ikke andet for end prøve at køre 2000m på max hvis jeg vil have "tallet". Jeg har dog en fornemmelse af at der er en del tid at hente på teknikken da fremgangen allerede ar været så markant at det slet ikke kan tilskrives konditionsfremgang alene, og det på trods af at teknikken stadig halter gevaldigt.

    MVH

  3. Hej

    Selv ror jeg med en belastning på omkring 130, fordi det fik jeg anbefalet engang. Jeg har senere læst et sted at jeg som motionist skulle bruge 110-120. Men er fortsat med 130.

    Jeg i rimelig form uden at være prangende, er 46, 184 og vejer 90 kg. Da jeg roede for 1 års tid siden vejede jeg 100 kg. Jeg kunne ro på følgende tider

    500 - 1.37, 2000 - 7.12, 5000 - 19.06, 10.000 - 39.04, ½ marathon - 1.26.39.

    Det skal lige siges at jeg på daværende tidspunkt havde roet i mindst ½år, ca. 3 gange om ugen. Ligesom med så meget andet, så bliver man bedre jo mere man træner. Så man kan jo godt have en fantastisk kondition, VO2max, i løb, men have en dårlig i roning.

    Hvis du vil være bedre til roning så ro 3 gange om ugen, tilmeld dig logbogen på Concept2 hjemmeside. Start roligt op så du ikke får overbelastningsskader. Og så ellers træn lige som de anbefaler i løb. 1xinterval, 1xtempo og 1xlang og rolig.

    Interval: 2000 m rolig opvarmning. 3-5x1000 i 2.10/500m

    Tempo: 5.000 i 2.15/500m

    Rolig: 10.000 i 2.20

    For at sige det som det er, så er din tid ikke prangende. På Concept2 hjemmeside ville du være nummer 114 ud af 140 som letvægtsroer. Men vi skal jo alle starte et sted. jeg begyndte med 2.000 m på omkring 11 minutter.

    Hej.

    Ja jeg havde nok en ide om at de tider ikke ville imponere nogen ;-) Det var nu heller ikke meningen. Min teknik er bestemt ikke alt for god, men det går pænt fremad så jeg regner med at kunne klare 10000m i 2.15, uden at køre mig helt ud, meget snart.- Min kadance er PT alt for høj. Der går nok lige lidt inden jeg kan komme under 40min på 10000m, men hey hvis du brugte 1/2 år på at lære det, så har jeg stadig 5 mdr at løbe på ;-), selvom det godt nok er hurtigt.

    I øvrigt synes jeg også at ergometeret var "strengt" at komme igang med. Var helt smadret de første par gange.

    Jeg har ikke rigtig prøvet interval træning før, men når nu der er så mange der anbefaler det, vil jeg da prøve at se om ikke det giver noget. Ellers er jeg sikker på at jeg uden videre kan klare "Tempo" og "Rolig" i de nævnte tider.

    Kan du evt opklare mysteriet om det med belastningen. Logikken siger mig at man vil bruge mere energi på samme distance og tid ved at sætte den op, men trial and error på maskinen synes at vise at man bruger samme energi hvis distancen og tiden er den samme, uanset hvad den så står på??

    I vejledningen til konditesten på C2s hjemmeside står der bare at man skal stille belastningen på den indstilling der giver den hurtigste 2000m tid...

    MVH

  4. Der var sørme derude:

    http://www.concept2.com/us/interactive/calculators/vo2max.asp

    Ro 2000m. Notér tid.

    En lille pudsighed er at det beregnede kondital ændres hvis man siger man er hhv trænet eller utrænet. :unsure:

    Vurder kondital her:

    http://www.motion-online.dk/konditionstraening/testning/konditalstabel_-_hvad_er_et_godt_kondital%3F/

    Og hvis maskinen er en anden end Concept 2 og du kun kan se gennemsnitseffekt, så kan vi vist også regne ud fra det.

    Ouch, men tak for svar!

    Det var lige præcis 2000m på tid jeg gerne ville undgå. Den er led, men heldigvis hurtigt overstået :-)

    Jeg tror nok der er en Concept 2, der er i centeret, så det er jo fint nok men det undrer mig lidt at det ikke er nævnt hvad belastningen skal stå på. 2000m tager da noget længere tid på indstilling "10" end på "6". Ikke? Der står godt nok man skal vælge den indstilling der give en den bedste tid, men det opklarer ikke rigtig mysteriet synes jeg. Efter råd fra en tidligere konkurrenceroer stiller jeg drag factor til "110" (hvis det siger dig noget), men jeg ved sådan set ikke helt om det ville være bedre at gå op eller ned i belastning, med det in mente at missionen er at holde mig i nogen lunde form og måske slanke mig lidt.

    Med nævnte belastning nåede jeg, den anden dag, 9720m på 45 min, uden at "dø" af det. Det går jeg ud fra er ca. middelform for en 37 årig på 75kg (min 5kg for meget).

    MVH

  5. Hej.

    Er der en måde jeg kan omsætte mine resultater i Ro-ergometeret til et kondital. Jeg er holdt op med at løbetræne pga småskader og smerter og har fundet at ergometeret er mere skånsomt, men er der en måde jeg kan bruge til at vurdere mit kondital. Jeg plejer at ro i 45 min og kan vist nok se gennemsnitseffekten. Kan det bruges til noget?

    MVH

  6. Hej.

    Jeg vil gerne deltage lidt i debatten her. Jeg er begyndt igen at motionstræne på en motionscykel i stedet for at løbe (knæene ØV). Sagen er at jeg har en meget høj puls i forhold til de anbefalede værdier. Den nemme løsning som jeg er blevet fortalt mange gange er at pulsen bør ligge på 85% af max, som udregnes ved at trække alderen fra 220. Det giver for mig:

    (220-36) x 0,85 = 156 slag i minuttet

    Det giver simpelthen ingen mening. Ved 156 slag ville jeg skulle cykle i mere end en time for at have fornemmelsen af overhovedet at have lavet noget. Jeg vil gerne understrege at jeg på ingen måde er en supermand eller prøver på at lade som om jeg er det. Tvært i mod. Jeg er 36 år og lettere overvægtig (baseret på udseende og BMI), men jeg har motioneret moderat i de sidste ca 4 år.

    Normalt vil min puls langsomt øges til op i mod 175-185 slag når jeg motionscykler. Ud fra tallene er det alt for højt, men jeg kan huske at det også var sådan da jeg startede med at motionere. Jeg kunne bare ikke yde så meget så meget og blev hurtigere træt. Altså pulsen gør omtrent det samme som den hele tiden har gjort, men jeg kan yde mere.

    Spørgsmålet er så om jeg gør det forkert ( og usundt :-/ ) eller om det er tommelfingerreglerne der ikke passer til mig? Generelt synes jeg der er så mange motionsregler, der ofte nærmest er modsigende, at jeg praktisk taget har givet op i forhold til at følge dem.

    Bla. Har jeg gerne villet måle mit kondital. Det er ikke nogen let øvelse når man vejer mere end hvad der anses for normalt. Stort samtlige koditester favoriserer i den grad normaltvægtige. Jeg ville jo mene at hvis jeg kan yde det samme som en anden normaltvægtig person der vejer det samme som jeg burde veje, så må jeg have mindst samme kondital? Fedtet gør jo hverken fra eller til, andet end at være i vejen. Hvis jeg taster tallene ind som de er, får jeg dog alligevel middelmådige tal ud af konditalberegnerne.

    MVH

    Dan

  7. Ok. Tak for svar.

    Jeg tror jeg vil tage mig en pause fra løb, til jeg ikke har ondt i knæene mere. Jeg har et par nye ubrugt sko som jeg tror mere på end dem jeg har brugt indtil nu. Dem vil jeg prøve og så se hvordan det går. Hvis jeg får gener igen må jeg til en ordentlig undersøgelse. Jeg gider bare ikke have skader. Har allerede prøvet at have inflammation i skinnebenene. Det tog lang tid før det var helt væk.

    Hvad koster sådan en test?

    Overværede forresten en løbetest i sportmaster i dag. Det virkede godt nok noget lemfældigt, og han filmede kun fødderne. Når jeg tænker tilbage var det på samme måde jeg blev testet.

  8. Du har nok ret i at jeg bør få lavet en løbetest. Det der lidt undrer mig er at jeg bestemt ikke er platfodet, som jeg går ud fra du mener med "valgusstilling". Jeg har faktisk ret høj svang.

    Kan du bekræfte at slid på ydersiden af hælen og indersiden af fodballen bag storetåen er i overensstemmelse med overpronation? Eller har jeg misforstået det?

    Jeg har for en del år siden fået lavet en løbetest. Den viste at jeg, på det tidspunkt, havde neutral løbestil. Jeg fik anbefalet et par neutrale løbesko som viste sig at være rædselsfulde - og hunde dyre. Derfor købte jeg sidste gang bare et par neutrale sko uden at få testet noget.

    Jeg må nok få gjort noget seriøst ved det. Jeg vil ikke have skader.

  9. Hej MOL.

    Jeg har et par nike air max moto løbesko som er dem jeg plejer at bruge. De er ved at være godt slidte så jeg kan se på sålen hvordan træder i dem. Efter hvad jeg kan se overpronerer jeg lidt. Altså sålen en slidt yderst ved hælen og inderst under fodballen bag storetåen. Nike skoen er efter hvad jeg kan finde ud af en neutral sko.

    Nu er jeg begyndt at få lidt ondt i knæene - mest på indersiden - når jeg har løbet og jeg tænker derfor på om der kan være en sammenhæng mellem skoen, som jeg tror er forkert, og mine problemer med knæene. Hvad mener i?

    MVH

  10. Hej.

    Jeg kan godt se at det ikke er helt nemt at beregne eller estimere de virkelige værdier særligt præcist. Særligt fordi jeg ikke ved en pind om mit kondital eller de sparsomme oplysninger jeg har om min puls.

    Et pulsur som det Polar der blev anvist ville sikkert rydde lidt op i usikkerheden, så det har jeg bestilt. Med hensyn til mit konditionstal har jeg tænkt på at løbe coopertesten. Jeg vil tro at jeg kan løbe 2400m hvilket vil give en middelscore i følge beregneren på forsiden. Hvad mener i om den test?

    Nu er der bare det ved det at jeg løber på bånd og det må have en betydning. Vil det give en meget oppustet score hvis man løber testen på rullebånd frem for at løbe "rigtigt"?

    MVH

  11. Hej igen og tak for svar.

    Det ser ud til at det ikke er helt tosset med de værdier jeg kan få fra maskinerne, selvom de måske er lidt optimistiske. Det betyder ikke så meget i forhold til mit behov. Jeg havde regnet med at det var værre.

    Jeg kender ikke meget til min hvilepuls eller maxpuls. Måske det ville være en ide at investere i et pulsur. Jeg har tidligere tænkt på at købe et, men jeg har ikke fået gjort det, da de er generelt ligger ret højt i pris. I hvert fald for de kendte mærkers vedkommende. Jeg er heller ikke helt sikker på om det er særligt nødvendigt for en motionist. Min motivation for at købe et ville være hvis det kunne hjælpe med at øge konditionen hurtigere, da de gradvise forbedringer for mit vedkommende klart en en motivationsfaktor i sig selv.

    Jeg browset lidt og fundet nogle forskellige modeller i den lavere ende af markedet. Bla. dette:

    http://pulsure.dk/shop/pulsure/fitness+%26+motion/sigma+classic.html

    Er der noget der er værd at eje og er der åbenlyse mangler ved det?

    MVH

  12. Hej MOL.

    Jeg har de sidste par år jævnligt løbet på rullen i motionscenteret. Jeg cykler også ofte for at skåne benene. Det er på motionistplan, men jeg har meget glæde af det, da jeg tidligere var totalt ude af form.

    Jeg har tit undret mig over om watt angivelserne og energiforbruget som rullen og cyklen angiver er i nærheden af at være rigtige. Jeg synes umiddelbart at de viste værdier virker noget optimistiske.

    I dag f.eks. trænede jeg i en time sammenlagt. 20 minutter cykling og 2 gange 20 minutter løb. cyklen viste 185 watt i gennemsnit. På båndet løb jeg 40 minutter i alt med 10,5 km/t. Sammenlagt blev det til over 800 kJ.

    Det er sandsynligt at maskinerne regner forkert da de ikke ved hvad jeg vejer, hvor gammel jeg er, eller hvor høj jeg er.

    Hvis jeg nu oplyser at jeg er mand, 36 år, 170 cm høj og vejer 75kg, er der så en måde jeg kan estimere værdierne bedre eller mener i at motionsudstyrets beregninger er gode nok? Jeg tænker at hvis det viser forkert er det eneste jeg kan bruge det til at se om jeg forbedrer mig fra gang til gang.

    MVH