Dittef

Medlemmer
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dittef

  1. Jeg snakkede igår med en diætist som fortalte mig at fedtsyresammensætningen er den samme uanset om man vælger koldpresset eller den aller billigste olie. Hun valgte selv koldpresset for smagens skyld.

    Men findes der ikke undersøgelser der viser at det koldpressede er sundest?

    Vh Ditte

  2. Jeg bruger heller ikke cykelhjelm og er rigtigt flov over at være så forfængelig. For det er udelukkende det -det drejer sig om for mig. Det giver jo ingen mening at lade være og slet ikke når man cykler i København :chicken:

  3. ja- jeg skal aflevere mit speciale i juni og sad da også med nogle tanker om emnet.

    Jeg synes ikke, at 20 år reelt er så gammelt mht. at skulle i gang med at læse. Jeg kender flere, som af hensyn til forældrene følte, at de skulle gå i gang med et eller andet. Det er dem som søger ind på

    dansk, HA og medicin. De var totalt forvirrede og senere droppede de ud og fandt sig et helt andet studie som passede dem bedre.

    Jeg tror det er meget vigtigere, at man er helt sikker på hvilken retning man vil være inden for - når man vælger. Frem for at vælge forhastet og måske ende på den helt gale vej. Jeg var heldig og vidste hvad jeg ville da jeg var færdig med gymnasiet og derfor kunne jeg være meget målrettet. Men skal jeg være helt ærlig så ærgrer jeg mig over alle de ting jeg er gået glip af fx rejser og højskoleophold.

    hilsener fra Ditte

  4. Jeg vil lige bemærke, at det at gøre sig den slags overvejelser i min verden ikke har noget at gøre med political correctness!

    Sjovt du siger det, det var det første jeg tænkte da jeg hørte "børn med DAMP". At nu måtte de da liiiige tage sig sammen. Men da jeg efterfølgende begyndte at tænke rigtigt over det gav det meget mening for mig.

    Jeg tror inden for behandler-kredse, at man nogle gange finder det nemmere, at se dem som DAMP-børn fordi, det kan gøre tilgangen til behandling noget mere enkel. Men jeg tror også, at det er præcis en sådan tilgang, som gør, at man som "kunde" i sundhedssystemet ikke altid får en særlig god og ideel behandling.

    Så alt i alt- nej jeg synes heller ikke, at det er at være politisk korrekt, men snarere et forsøg på at udvise den samme respekt over for disse mennesker, som man udviser over for alle andre.

    /D

  5. Hej - nok første gang jeg skriver i din log, men så lige dit indlæg om handikap.

    Har selv tænkt den samme tanke i forbindelse med børn med DAMP/ADHD. Eller Damp-børn som de oftest kaldes. Når man snakker om et DAMP-barn så har man, inden for prof. kredse, straks et billede af det barn, f.eks. hvad det vil have svært ved etc. Mens når det bliver til et barn med DAMP - så bliver der åbnet op for, at det barn i sig selv er helt unikt, selvom det har en række vanskeligheder, som det har tilfælles med andre børn med DAMP.

    Så i princippet må det jo gælde alle minoritetsgrupper!

    Bare et par tanker herfra - ikke mindst omkring at retorik nogle gange ikke "kun" er retorik. Men rent faktisk giver frygteligt meget mening.

    hilsener fra Ditte

  6. Jeg har netop fået lavet en fedtprocent- måling med nævnte maskine.

    Ud kom:

    vægt: 52,4 kg

    bmi: 18,1

    Men også:

    Fat mass: 9,5 kg

    FFM: 42,9 kg

    TBW: 31,4 kg

    Jeg fik efterfølgende at vide, at min fat mass ikke måtte falde, FFM skulle gerne stige og det samme med TBW. Men hvad er TBW??

    Håber der er nogle der kan hjælpe med at afkode dette for mig!

    /Ditte

  7. Jeg arbejde fuld tid på en McD på et tidspunk og tabte mig faktisk 2 kg - over et halvt år. Man bevæger sig jo ret meget mens man er der. Jeg spiste et happy-meal med cola light 5 dage om ugen. Ikke det sundeste, men for mig var det heller ikke fedende..

    Jeg lavede selv min hamburger- med en masse salat og tomat.

  8. Så burde emaljen på dine tænder jo også at ætse ved at du drikker juice, f.eks., og det gør den altså ikke.

    Jo den gør!! Min tandlæge fortalte sidste gang, at appelsin-juice er langt værre for tænderne end cola. Hans børn fik cola :lol:

    ups.. undskyld maxP... var ikke meningen at quote det som om det var dig.. er altså til fast legs ;)

  9. Hej b_skaal.

    Faldt over jeres snak om at gøre noget ved det nu mens man har tiden- og måske ønsket. Har det præcist på samme måde. Føler lidt, at det er nu eller aldrig jeg skal opbygge en grundform og en krop jeg er tilfreds med. Håber så, at den er lidt nemmere at holde fast i, eller få tilbage senere hen :)

    Hej fra Ditte

  10. Vi er vist ved at løbe af sporet ;)

    :lol: tænkte det samme- (efter jeg havde skrevet).

    Men dybest set viser vi jo bare præcist hvor vigtigt det er at få skrevet netop den slags opgaver! ;)

    Nu ryger jeg måske lidt af sporet, men jeg tror, at jeg ville gå ind i noget sociologi og skrive om kompetencebegrebet. Jeg er sikker på, at det kunne vinkles rigtigt fint med motivation. Netop følelsen af at være en kompetent agent, MÅ øge motivationen. Fremfor de endeløse timer af rundbold - som man på ingen måde havde indflydelse på...

    Bare et par tanker :)

    /D

  11. Hej Bls

    Tror ikke jeg har skrevet i din log før, men faldt lige over dit indlæg. Din stakkel! Sikke surt!

    Og så tænkte jeg, at du måske kunne bruge et forslag på en god bog ;)

    Daniel Stern: et spædbarn dagbog- hvad dit barn ser, føler og oplever.

    ved ikke om du kender den eller ham, men han er en af dem man lytter til inden for børnepsykologien i øjeblikket, og iøvrigt er det en rigtigt spændende bog. Jeg synes bogen er sjov fordi man følger en lille dreng i dagbogsform og får en fornemmelse af hvad sådan nogle små størrelser kan :)

    Venlige hilsner fra Ditte

  12. Som tidligere lærervikar må jeg desværre slutte mig til koret. Ja jeg var totalt ukvalificeret til at være ene mand om at lave en "sjov" og "lærerig" gymnastik time for 20 børn. Kender også til flere eksempler på børn der er kommet til skade under timer hvor de har haft vikar.

    /D