Swoop

Medlemmer
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Swoop

  1. Hey Augustinus

    Nu har jeg jo fulgt dig siden du startede herinde med stor respekt, men nu har du sgu gjort mig nervøs.. Du kan ikke skrive sådan noget og så ikke komme med en update i flere dage.

    Hvad er dommen?

    Swoop

  2. Jeg stoppede i LG her 31 marts..

    Deres prof. enheder er slet ikke mig.. hverken måden de arbejder på eller bliver ledet på..

    Men fik respekt for deres Værnepligtige.. De har rimelig meget FUT og de for en vild disiplin!

    Men de bliver jo ikke de bedste soldater, da de kun beskæftigere sig med det millitære erhverv i små 4 mdr..

    Så hvis når det nu er Kongsøre og Ålborg du gerne vil ((Hvordan kom du forresten med til det 50 års? Var det en åben forstilling?) Jeg sad og så det live på nettet!) SÅ vil jeg stadig anbefale Bornholm! Du for meget bedre enkeltkæmperfærdigheder!

    Hvem var forresten den klovn der snakkede mindre pænt om hold 2 i Helman?? Håber sgu ikke han er soldat... :nonono:

  3. Hey Augustinus...

    Du har godt nok fået knoklet lidt det sidste år.. :wub:

    Nu gad jeg ikke sidde og læse alle dine 125 sider igennem, men ville bare lige høre hvor tæt du er på at skulle i milli nu?

    Og hvor du havde tænkt dig at gøre det?

    Forresten... Hvornår besluttede du dig for at skulle til Ålborg istedet for Kongsøre?

    Swoop..

  4. Er lige kommet hjem fra Rextur... Men i næste uge er jeg frisk på svømning et par dage! Du må undskylde jeg ikke svarede på din besked, men har væltet rundt i felt farlig de sidste fem døgn :rocketwhore:

    Jeg har fået konstateret "løberknæ" på infirmeriet, hvilket forklarer smerterne i mit knæ :crazy:

    Hey MadsK..

    Tænkte på om de har lavet noget om i Ålborg??

    Hvordan kan du allerede havde været på forkursus til PTRKUR når du først lige har været på din "Rex"tur???? :blink:

  5. Tja tror det hænger fast i en del ting. Men jeg er som sagt ikke overbevist om, hvad jeg søger endnu, jeg er bare blevet i tvivl, hvilket egentlig er ret irriterende.

    I bund og grund interesserer det alm. sømilitære mig ikke særlig meget. Og udsigten til søværnets sergentskole tænder mig på ingen måde.

    Så har jeg snakket lidt med frømanden 'Tot' og jægeren 'Ring', og der trak 'Ring' det længste strå. Han snakkede bedst om sit korps. Jægerkorpset lød mere som det jeg søgte end Frømandskorpset gjorde.

    Desuden er jeg mere tilhænger af jægernes uddannelsesforløb.

    Hvad er det du synes der er bedre ved deres uddannelsesforløb?

    Jeg synes det er sjovt.. For det var netop det der fik mig til at hælde over til frø´erne.. Det skal lige siges at hærens SGT skole nok ikke er mere tiltalene!!

  6. Jeg er på det seneste blevet gevaldigt i tvivl om hvorvidt jeg vil være jæger eller frømand. Jeg har i løbet af året studeret de to korps stort set så meget, man nu kan udefra som civil, og er ikke blevet overbevist om, men har måttet erkende at jægerkorpset er mere mig, når vi kommer ned i detaljerne.

    Bare af ren nysgerrighed.. Hvad er det for nogle detaljer der har fået dig til at erkende at JGK er mere dig?

    For det stik modsattet skete for mig!! Jeg har altid gerne ville være jæger! Men jeg er med tiden blevet mere opsat på at blive Frø!

    Men når du nu alligevel skal ind og aftjene din værnepligt først, kan jeg kun anbefalde, især når man tænker på dit endelige mål, at du tager KSE.UDD. på Bornholm!!!!!!!

    Så kan du jo også træne med Patrick dagligt!!

  7. Fx plejer jægerkorpset at blive indsat og der plejer at være F16-jagere i luften.

    Hey.. er du sikker på det??

    Jeg mener Jægerne, p.g.a deres samarbejdspartenere ikke ville have det, ikke længere deltager i SIKU! Men jeg kan ikke huske hvad historien endte med! Eller om det er blevet lavet om igen.

  8. Hehe jeg skal nok også hilse fra premiereløjnant Frisch, Ratmand, og Claus (Narko). Kan ikke lige huske hvad de alle hed.

    Tusind Tak!! Frisch var min DF, den bedste, og Ratmand var min SG da jeg stoppede!! Så er i blevet jaget af nogle ekstremt kompetente gutter!!! Narko har også været oppe ved jægerne men måtte desværre udgå med en skade!! Ellers var han sgu nok gået hele vejen! Frisch skal selv derop når de kommer hjem fra Afgh.

  9. Hvem kender du fra 2.LOPKESK?? Dem du kalder 2.SPESK!! Det var der jeg var!! :4thumbup:

    Og hvordan fik du dem til agere hunterforce når de er midt i klargøring til en uddsendelse?? :blink: Du må have nogle meget gode forbindelser! Men det lyder da som en meget fed tur.. Glæder mig til at høre resten!

  10. Eftermiddagstræning

    Cyklede men en ven igennem skoven på MTB ud til forhindringsbanen. Vi gik den igennem og løb den bagefter så hurtigt vi kunne. Det blev til en ny pr. til os begge. Min ven havde aldrig gennemført den før, så det var en sejr i sig selv, men gennemførte også i tiden 4:22 (uden sandgraven). Jeg gennemførte på 3:37 (uden sandgraven). Bagefter gik vi halvdelen af forhindringerne igennem og øvede teknik på hver enkelt mange gange til vi kom til den bedste løsning. Vi fik kappet ca. 1 sekund af på mange af dem. Jeg ville lige have haft en enkelt tur på max mere inden vi tog hjem, men så kom der noget personel, og så måtte vi cykle hjem igen.

    Det er faktisk en rigtig rigtig god tid du løber den på!! Nu ved jeg hvorfor du går uden om sandgraven, men når nu du er begyndt at tænke lidt på noget uniformstræning, så kan du jo også med fordel tage uniform og støvler på, på forhindringsbanen!! Især hvis i cykler derud! Alt den træning du laver nu kan du jo sådan set bare tilføje kampuniform når du vil gå en sværhedsgrad op!!! Hvis du tro havsvømning er hårdt.. så prøv at hoppe i svømmehallen med uniform og svøm 300 meter.. Hvis du ikke allerede har gjort det.. :cool:

  11. Jeg ser ingen grund til at løbe så langt i støvler + uniform.

    Der vil være stor risiko for skader, og du skal nok nå at lave masser af specifik træning, når du engang får søgt ind.

    Det er jo for sent at træne det når han først står i det 789!! :nonono::smile:

    Det er sjovt.. for i forvejen vil jeg mene I overtræner en lille smule... Men i har sagt at i er rimelig sikre på at i ikke topper for tidligt deroppe... det er også ok for ingen kender jeres krop bedre end jer selv..

    Men hvis jeres kroppe kun er vant til at yde max. med løbesko på.. så bliver jers ben nok lidt overrasket når i for rigtige støvler på!! Bin There...

    22km er jo en sej, men ikke sindssyg distance! OG så længe han bare ikke går ud og løber 4x15km som optræning til så går det nok.. og han har jo haft overbelastninger så han ved jo hvordan de følges hvis de er ved at komme..

    Jeg siger GO FOR IT Augustinus!! :superman:

  12. Min løbeklub afholder snart et halvmarathon. Jeg overvejer lidt at løbe det i støvler plus m84buks. Det kunne da være lidt fedt. Men ved ikke rigtig om det er en dum idé i forhold til overbelastning.

    Det kommer meget an på hvorlang tid der er til! Men hvis du selv følger at du kan nå at træne dig op til det så du ikke for en overbelastningsskade i dit knæ igen, så er det jo bare at gøre det..

    Det er jo kun super fedt at starte på noget man ikke er helt sikker på om man kan gennemføre og så gøre det!! :4thumbup: :cool:

    Hvis du klare det, så må det næste mål jo være en fuld maraton!! Jeg har aldrig hørt om nogen der har løbet en Marathon i fuld kampuniform!! :superman:

    Det kunne være rimelig sygt..

    Alt respekt herfra!!

    Med hensyn til om jægere er medieluder.. nej det synes jeg ikke de er... Men hvad er en jægersoldat så???

    Det er en SPEJDER (fra Bornholm :cool: ) uden kørekort!!! :devil:

    Dagens musik: Kashmir - The Story Og Jimmy Fame Flame

  13. Hej Swoop

    Tak for info :4thumbup:

    Jeg tror nu ogsaa mest at mine indlaeg skal ses som modvaegt til den 'hysteri' der ofte er om jgk og fkp. De er seje, og det er imponerende det de laver, jeg tror bare lige at man ogsaa skal slaa koldt vand i blodet og indse at det ikke er hver dag man gaar 50km, dykker, hopper i faldskaerm, eller bliver udsendt. Der kan gaa fire dage eller mere paa en oevelse hvor man bare ligger og kigger. Hvis de er omkring 100 i hvert korps, og de 10 er udsendt i 3 maaneder af gangen saa er der noget tid imellem. Og som du skriver saa har de seneste seks aar ogsaa vaeret meget specielle. Men det er i mine ojne ogsaa klart at hvis man vil ud saa er det ved korpsene det vil vaere klart 'fedest'. :w00t:

    Enig Waits, enig.. Der kan nemt opstå en from for gudedyrkelse!! :wub: Så det er godt med lidt modvægt! :devil:

    Ja det har været 6 specielle år! Men de er jo også blevet opprioteterede i den årrække!! Det er jo mening at de skal bruges meget mere og skal udsendes meget meget mere!! :4thumbup:

  14. hej Augustinus,

    Nu mente jeg nu ogsaa mest i aktiv tjeneste, idet der naturligvis er en masse rejser till oevelser etc. Men jeg taenker blot paa at hvis man ser paa de senste 16 aar saa er det mit gaet at det er langt fra alle der har vaeret udsendt. Der var bosnien/kosovo (start-midt 90'erne), Irak og Afghanistan. Hvormange jaegere eller froer har vaeret ude siden 2003? 6? 20? Det er jo ikke saadan at der konstant er udsendt flere partuljer. Men det er klart at hvis man bliver derinde 15 aar saa kommer man nok en del ud. :cool:

    Mht. motivationen saa var det ikke ment i forhold til at komme ind, men ligesaa meget hvad man egentligt selv forventer at opleve. For det er da vaerd at goere sig klar over at man altsaa sagtens kan vaere vild med ekstrem sport etc. uden at soldaterlivet er noget for en.

    Hey Waits

    For det første hvis du er i de normale stående styrker skal du også kun regne med at få en udsendelse hvert 3 år.. Så ville jeg personliget heller vente hos specialstyrkerne, hvis der skal gå så langtid immelem.. men det gør der ikke...

    Jægerne og frøerne skiftes til at have Protek-teamet i Irak.. Så der køre en jævnlig turnus.. Hvor der er en 6-10 stykker afted af gangen..

    De er også stadigt jævntligt i Afghanistan..

    Det er det ikke helt rigtigt (Augustinus) at de altid bliver sendt i forvejen.. men de gør det tit!

    Jægerne og frøerne har været mere ude de sidste 6 år end nogen side før.. Og jeg tror godt du kan regne med at alle har været udsendt inde for de sidste 3 år!!

    Alt i alt.. man skal ikke være bange for at gå glip af noget når man er hos dem!

  15. Swoop du har ret, det burde vi gøre en hel del mere i. Men jeg tror man skal være meget påpasselig med det, da det som du selv siger, udsætter hele bevægeapparatet for en meget stor belastning.

    Jo forsøren!! Som jeg tror jeg skrev tidligere så led jeg af det samme som du lige har haft de første 4 mdr. af min uddannelse i milli.. så jo tag det helt roligt.. det er også derfor det er en god idé at starte nu da din ben så vil have en god rum tid til at vende sig til det.. start med at løbe i uniform og løbesko og indlæg så forsigtig dage hvor du løber i støvler...

    Det har også sin fordel tror mig!!! når du først løber 3000m på en cooper med støvler og unifrom, hvor langt tror du så du løber i løbetøj og sko?? :devil: :4thumbup:

  16. Swoop: jeg er klar på en tur til kongsøres frømandsbane! men kan kun weekender fremover... HBU

    Mads Kundal Jensen"

    Ok fedt nok.. det finder vi ud af så.. hvis du smider en PM til mig med dit nummer, ringer jeg til dig så hurtigt som muligt og så finder vi ud af hvornår.. Vi kan jo evt. nøjes med at tage derop en dags tid, til at starte med og når vi så for nogle af de andre med på den så gøre det til en hel træningsweekend

    Hvor er du forresten i milli?

  17. Er du sikker? Jeg mener at have set det på en dvd om officer i hæren.

    Ja.. næsten 100%.. Men derer er RIGTIG mange der tror det..

    Depot folkene nede hos mig sagde det ikke er i, jeg har selv ofte haft skåret mine bukser op for at komme beskyttelse i for mine knæ og jeg har aldrig set skyggen af nogen form for membram og hvis der var Geo-tex i, hvorfor bliver den vandskyende evne så dårligere og dårligere når man vasker uniformen.. Det er fordi den imprænering der er i bliver vasket ud.. men som jeg skrev, så er der hvertfald et ekstra lag nylon i og de nyere modeller er hvertfald mere vandskyende end de gamle!!

    Nej den eneste rigtige Geo-tex genstand man for brug for er en Smok Jakke fra Arktis.. Den er GULD nej Diamanter værd!!! Men den skal man selfølgelig selv invistere i til den nætte sum af ca 2200kr..

    Det ville jo være forfærdeligt hvis forsvaret pludselig købte noget, der ret faktisk virkede, ind og enda godkendte det! :laugh:

  18. Nej jeg kan ikke slette dem, det er kun administratorne, der kan det, men det går nok.

    Ja Uffe, Jonas Omega og jeg har været deropppe. Der er rigtig fedt, men kunne godt tænke mig at komme derop igen snart.

    Uniformsløb og støvleløb, nej vi har det ikke med fast, men jeg har prøvet det et par enkelte gange. Jeg har skam også selv skaffet en m84uniform så det kunne da være at man skulle gøre det noget oftere.

    :4thumbup:

    Skaf dig et pat støvler også.. Men det har du jo sikert også!! :tongue:

    Du skal tænke på at det jo kun er når de har FUT de har løbesko på.. resten aftiden er det med støvler!! Og det er en kæmpe forskel for ens ben at løbe rundt med løbesko der vejer 600 g og så et par støvler der vej tæt på 3 kg!! Det er f.eks 2.4 kg mere.. gang ca.1000 skridt på en km.. så er det 2400kg mere dine ben skal løfte på bare det korte stykke... Det kræver altså lidt tilvendning!!

  19. De allernyeste modeller er med en tynd gore-tex membran i både bukser og jakke... Men det er ikke så mange der har dem, faktisk meget få.

    Mener jeg har læst noget om at de nyeste bukser kan klare temperaturer fra -20(??) til 30 grader.

    Beklager PatrickGO.. Det er desværre en skrøne.. der findes ikke Geo-tex i m84 uniformen!!! Heller ikke de nyeste.. der er der imod bare et ekstra lag nylon inde under nede ved knæene og lidt og og ned af benet!!! MEn ja det er rigtig de godt kan holde vandet ude et stykke tid i starten.. det er nemlig på grund af impreneringen at de er vandtætte så hvis du vasker dem for tit så pisser vandet lige igennem!!