941Tjekkei

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 941Tjekkei

  1. Hey alle I kloge hoveder - en forvirret ung dame søger råd!

    Jeg løber ca 3 gange om ugen, og styrketræner 2 dage om ugen, efterfulgt af lidt svømning. Mit kondital ligger - i følge Coopers test - på omkring 42 , og det vil jeg gerne forbedre!

    Jeg har hørt meget godt om intervaltræning i den forbindelse, og har prøvet det et par gange,

    men det er fuldstændig umuligt for mig at finde et passende niveau!

    Altså hvor lang tid i alt, og hvor lange de forskellige intervaller skal være, og ikke mindst hvor meget man skal presse sig selv i de hårde intervaller og hvor meget man skal "slappe af" i de andre. Nogle folk siger at "det skal man bare mærke sig frem til", men det kan jeg sgu ikke!

    Er der ikke nogle af jer guruer der kan komme med nogle tips til hvordan jeg finder et måde at gøre det på som passer til mig?

  2. Hey Træningsintelligentsia!

    Der er nogle ting jeg som uforstående tumpe ikke helt forstår om tid, distance, kondition etc. når man løbetræner. Dette er et tænkt eksempel:

    Vi tager Lone. Hun er i dårlig form og begynder så at løbetræne. I starten tager det måske over 45 min. at komme i gennem en rute som hun har valgt. Men langsomt som Lone bliver i bedre form og taber sig går det hurtigere og hurtigere. Nu er vores kære ven i så fin form at ruten kan gennemføres på under 25 min.

    Så er mit spørgsmål som følger: Hvis Lone gerne vil blive ved med at forbedre sin kondition og få forbrændt nogle kcal, skal hun så løbe denne rimelig korte rute hurtigt, eller giver det mere at løbe en længere tur som hun så ikke kan løbe i nær så højt et tempo?

    Tak!

    - 941 -

    PS: Jeg har hørt at for at det overhovedet skal give nogetsomhelst for konditionen, så skal man have pulsen højt oppe i 20 min. i træk?

  3. Hvis gulerødder virkelig skulle være en "minus-fødevare" ville det betyde at man kunne dø af underernæring, hvis man kun spiser gulerødder - det giver i mine øjne ikke megen mening.

    Næh, det synes jeg netop heller ikke, derfor var jeg skeptisk da jeg hørte om det. Især giver det ikke mening hvis det skulle være sådan noget som gulerødder, knoldselleri, kål/salat-whatever, altså fødevarer som man ved mennesker har levet meget af gennem tiden.

    Så nej, det giver overhovedet ingen mening! Men hvor så folk har fået det fra...?

    - 941 -

  4. Ja, noget underbygning ville være dejligt! :)

    Og nej, det er ikke fordi jeg havde tænkt mig at leve af det! Det ville bare bare være en dejlig viden at have, synes jeg.

    Men tak for svarene!

    - 941 -

  5. Nu er jeg efterhånden stødt på begrebet "minus-fødevarer" et par gange på foraer rundt omkring. Senest på et slanke-forum på jubii, tror jeg nok. Og dér forklarede ophavspersonen at det er fødevarer som man bruger mer energi på at forbrænde end de indeholder. Rå gulerødder var nævnt som eksempel. Men men men, jeg er altså temmelig skeptisk her. Hvad siger I? Findes det overhovedet? Er det bevist? Hvilke fødevarer er det i så fald?

    - Tjekkei -