j_s

Medlemmer
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by j_s

  1. Der skulle vel aldrig være nogen af alle jer kylling-eksperter, der har et godt bud på, hvad der skal til, for at kyllingekød også forbliver mør og blød dagen efter?

    Når jeg engang i mellem køber fx. en pastasalat med kyllingfilet til middag, så er kyllingen altid super blød og saftig. Jeg har desværre ikke selv haft held til den rette fremgangsmåde (har både prøvet at stege det og lave det i ovnen) - synes altid mit bliver lidt småtørt og kedelig når det er koldt. :dry: Nogen gode forslag?

  2. Astavakrasana - A - Fandt tilfældigvis en video med den igår og opdagede at det ikke var så svært at få benet op over armen. Hvordan man lettest kommer ind i den er vist her.

    Lækkert med video'er :smile:

    Jeg kan desværre kun løfte mig selv et par milimeter over jorden og har tidligere haft tankerne omkring nogle kasser eller lignende, for at få lidt ekstra højde på. Og sådan nogle Yoga Blocke er jo faktisk løsningen på mine problemer. Ved du hvad de er lavet af, og evt. hvor man finder sådan nogle (eller noget tilsvarende) henne?

  3. På denne lille video prøver jeg så godt jeg nu kan at lave vinyasa både i den normale version og i begynderudgaven. Udgangspositionen er Dandasana, siddende oprejst med benene strakt og fødderne flekset. I den normale udgave (lavet først) snyder jeg lidt ved at lave den på fingerspidserne så jeg har lige de cm ekstra til at trække stængerne ind igennem armene, og på fremspringet har jeg også en lille tendens til at løfte op på fingrene for at få mere plads. Meningen er dog at den skal laves på flad hånd begge veje - det kommer med tiden :innocent: . Pt. laver jeg den "nemme" tilbagespringning og det normale fremspring.

    MaxP_-_vinyasa_normal_and_easy.avi (små 3mb, højreklik og gem plejer at gå bedst)

    Kan du anbefale noget materiale (bøger, hjemmesider, videoklip) der beskriver serier alá det du selv viser i klippet? Jeg forsøger selv med lidt hjemme-yoga når lysten melder sig (gør den sjovt nok, hver gang du kommer med de fede beskrivelser) og kan klart mærke fremgang.

    De hjemmesider og bøger jeg har fundet viser en masse fine billeder og det er skam også rigtig fint. Men jeg synes jeg mangler noget "flow" - hvordan man kommer fra en position til en anden (fx. dit spring fra L-sit til Hunden(?)). Det må vel findes massere af den slags?

    Jeg har også kigget lidt på den hjemmeside du tit linker til (Ashtangayoga.info). Ingen tvivl om der er meget nyttig info der, men det kræver vist også at man ved hvordan man læser skidtet. Fx 5 IN Urdhva Mukha Svanasana - det må så være trin 5 i den serie og det sker på en indånding, men hvad er så resten? Søger man på det, kommer der ikke rigtig noget brugbart.

  4. Hvilket mærke/model man vælger er tit en smagssag. Nogle køber udfra prisen, andre mærket eller endda designet af sko'en. Man kan også sagtens købe dem over nettet, men så løber man den risiko at skoen ikke helt passer så godt som den burde.

    Mit råd er, at tage ud og prøve nogle sko. Det er vigtig at de sidder godt på foden. Der er ikke noget værre end en sko, hvor foden glider lidt frem og tilbage i, eller en sko hvor storetåen hele tiden går imod. Der må gerne være plads til, at man lige kan vrikke en smule med tæerne ind i mellem.

  5. j_s - sad du helt ovre ved væggen i min side eller foran med mørkt hår? Hvis ja, så var jeg lige ved at gå over og sige godt kørt til dig - tror vi var de eneste 3, der reelt kørte programmet! Og den takt, som musikken egentlig var i... når man kunne høre den!

    Jeg sad 3 pladser til højre. Hvis du er en af dem, der lægger mærke til folks sko, så er mine sølvfarvede Specialized :laugh:

    Der er mange der ikke kører det udmeldte. Og endnu flere der tilsyneladende ikke har gennemskuet hvad de forskellige takter betyder - selv enkelttakt er åbenbart svært at forstå :blink: . Men jeg skal da gerne indrømme, at jeg også lidt tilhører gruppen, der ikke altid kører det udmeldte - mine stænger er simpelthen ikke lavet til 110-120+ RPMs, så her vælger jeg altid mellemtakten. Generelt er mellemtakt ikke noget der bliver gjort i - og når en instruktør endelig melder mellemtakt ud, så er det til noget musik, som er pløkumuligt at køre til.

    Jeg sidder tit og er misundelig når der fortælles om timerne i Århus og KBH. Det bliver jeg simpelthen nødt til at prøve engang.

  6. En lille trænings update fra Vestjylland

    Jeg havde mandag en fornemmelse af, at kunne genkende et ansigt, men kunne ikke placere det. Dit profilbillede har vist løst mysteriet :smile:

    Mandag: En times body bike from Hell. Og ikke på den gode måde from Hell. Ikke mere om den.

    Tro det eller ej, men timerne findes faktisk en del mere elendige end mandagstimerne :dry: (selvom det nok er en smagssag).

    /j_s som også var med på timen

  7. Jeg ved ikke hlet hvad det kan skyldes, og du må ikke hænge mig op på det jeg siger, men jeg er blevet smidig ved at lave strækøvelser, bl.a. dem du viser, dog bliver man ikke smidig på en dag, hvis du ved hvad jeg mener. Men kan det have nået at gøre med manglende styrke eller smerte andre steder fx i ryggen/lænden

    Jeg har døjet med "spændinger" i højre lyske i lang tid, men det er så småt i bedring. Det føles i hvert fald ikke på samme måde. Ved nærmere eftertanke, kan det faktisk hænge sammen med at jeg en vintermorgen (skal nok være for de her 1-2 måneder siden) gled på en glat trappe, hvor jeg landede på venstre side. Og det var umiddelbart herefter, at jeg var ved fysioterapeut, da jeg ville sikre mig at det ikke havde påvirket mine tidligere behandlinger for lysken.

    Udstrækningsøvelserne har jeg lavet så godt som hver dag det sidste halve år, så jeg ved godt det tager lang tid.

  8. Hey folks.

    Som overskriften siger så spænder det (på den irriterende måde), når jeg i stående position løfter mit højre ben til over vandret position. Hvis jeg holder benet løftet med armene, så forsvinder spændingen, men kommer igen når der slippes. Området er øverst på forsiden af låret. Jeg har ikke den store anatomiske viden, så jeg bliver nødt til at gætte lidt - det kunne være omkring Pectineus eller Adductor Longus (ret mig hvis jeg tager fejl).

    Nogen der har et bud på, hvordan jeg kan slippe af med problemet igen? Jeg husker ikke hvordan det er opstået desværre, udover at jeg for 1-2 måneder siden lagde mærke til det i forbindelse med hanging legraise. Jeg har fået det behandlet med ultralyd 1 gang hos en fysioeterapeut, hvor jeg også fik udstrækningsøvelser, som jeg laver 1-2 gange hver dag. Det har desværre ikke hjulpet det helt store.

    Jeg bruger følgende som udstrækning: link, link og link.

    Jeg har de sidste uger forsøgt mig med høj rep træning (3x20) i Leg Extension og Leg Curl og det lader ikke til, det gør den store forskel. Derudover kan det svagt mærkes til spinning, når der for alvor skal hives i pedalerne.

    Gode råd modtages gerne.

  9. Tak, j_s. Det havde jeg ikke fået lavet uden dig :bigsmile:

    Jamen, selv tak - jeg bliver også tit nødt til at lave lidt ekstra øvelser på gulvet, når jeg har været forbi din log :laugh:

    Det der med de korte arme til L-sits kender jeg godt (selvom jeg kun er i stand til at lave "tucked sits"). Armene er lange nok så længe benene også rører jorden, men de krymper ret hurtigt, når alt vægten flyttes :tongue:

  10. Hey MaxPower

    Jeg har fulgt med i din log fra sidelinjen et godt stykke tid efterhånden og synes din træning er ganske spændende. Det lidt anderledes øvelsesvalg er super inspiration, så bliv endelig ved med at fortælle :4thumbup:

    Har lige et spørgsmål til, hvordan du laver elbow levers. Hvilken fremgangsmåde bruger du, for at få placeret albuerne korrekt. Måske er det bare min krop, der er defekt, men jeg synes ikke jeg kan få albuerne langt nok ind til at kroppen hviler på dem - jeg forsøger at bruge fremgangsmåden fra beastskills.com, men albuerne glider hele tiden ud langs kroppen. Har du et par begyndertips?

  11. Der er dog mulighed for styrketræning til en vis grad hos Flex. Det er godt nok noget tid siden jeg sidst har været der, men dengang var der de sædvanlige maskiner, håndvægte til 27,5kg, smithstativ og en bænk. Husker ikke antalet af skiver, men ikke overvældende. Fri squat og dødløft er udelukket - mest pga. manglende gulvplads.

  12. Flex Fitness (www.flex-holstebro.dk)

    ca. 10 minutters gang fra banegården - mulighed for styrketræning, spinning og diverse hold. Tilbyder vist forskellige klippekort o.lign.

    Motion og Trivsel (http://www.motion-trivsel.dk/holstebro/hoindex.html)

    ca. 10 minutters gang fra sygehuset - mulighed for styrketræning - har iflg hjemmesiden 3/6/12 måneders aftaler.

    Holstebro Fitness (http://holstebro-fitness.dk)

    ca. 10 min på cykel fra centrum - mulighed for styrketræning, diverse hold, spinning og squash. Har så vidt jeg husker kun 1 års aftaler.

    Holstebro Badeland (http://www.holstebro-badeland.dk)

    ca. 5-10 minutters gang fra sygehuset - mulighed for svømning, kredsløbstræning og spinning.

  13. Ved ikke om det direkte hjælper på startpositionen, men her er i hvert fald en video, hvor en mand fortæller om udførelsen af dødløft: her

    infinityfitness.com har desuden en del videoklip af alle mulige øvelser.

  14. Hej

    Jeg har fulgt din log gennem et stykke tid og læst dine gode historier om spinning. Jeg overvejer selv at begynde på noget spinning og har i den forbindelse et spørgsmål til de udtryk du bruger, når du beskriver dine timer. Hvad ligger der i begreberne enkelttakt, mellemtakt osv? Jeg går ud fra det er noget i forhold til det musik man hører.

    --

    j_s

  15. Hej

    Gider du give en kort bedømmelse af Holstebro Fitness? Jeg har kun været forbi en enkelt gang for noget tid siden, men synes det er svært at bedømme uden at gå rundt og bruge tingene. Jeg overvejer nemlig at skifte center indenfor ganske kort tid.

    --

    j_s, som smuglæser lidt logbøger efter ny inspiration