Stef

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stef

  1. Lad mig lige lukke denne tråd ordentligt af, inden jeg sletter den fra fulgte fora:

    Jeg startede denne tråd for at få belyst GB fra alle sider, og jeg fik mange tilbagemeldinger - både her i forum og som PM. Der var alle former for tilkendegivelser lige fra motiverende til demotiverende, søde til unødigt hårde og forstående til uforstående og direkte uforstandige.

    Alle var det dog meninger, og alle er læst med interesse.

    At jeg overhovedet overvejede operationen, kom sig af at min egen læge (uden opfordring) henviste mig til medicinsk afdeling / GB. De meddelte mig, at de mente jeg opfyldte alle krav, herunder at jeg vitterligt havde forsøgt og bevist at jeg kunne tabe mig, men at jeg "bare" ikke kunne holde vægten. Derfor ville han anbefale mig den løsning. Desuden har min egen kone også ytret, at det måske var en mulighed for mig.

    At visse personer herinde ikke synes, at jeg på den baggrund i hvert fald burde kigge på sagen, tjaeee - det har jeg kun hovedrysten til overs for.

    Summen af kardemommen er dog:

    - at en operation (alligevel) fordrer en radikal omlægning af kosten (jeg slipper ikke)

    - at en operation er en permanent tilstand, dvs. jeg aldrig igen ville kunne indtage en normalt måltid ved familiefester, forretningsmiddage osv. (ikke attråværdigt)

    - at en operation (i de fleste tilfælde) fysisk forhindrer overspisning, men at dette (i nogle tilfælde) også kan psykisk forhindres gennem gode venner og følelsen af succes

    - at jeg sikkert kan optimere den tid (trods alt en 5-7 timer ugentligt) jeg nu en gang har til rådighed for motion, f.eks. gennem en personlig træner

    - at jeg ved en bedre kostplanlægning, helt sikkert kan sikre mig selv en stor del af vejen henimod et vægttab. Her kan en diætist, og lidt madplanlægning aftenen i forvejen helt sikkert hjælpe mig.

    - at en operation uden tvivl ville hjælpe mig hurtigt igang med et stort vægttab, hvilket i sig selv er særdeles motiverende for mig, men at de øvrige konsekvenser synes for drastiske for mig.

    Så derfor har jeg svært ved at tro på, at jeg accepterer tilbuddet om en operation. Jeg vil dog se frem til en fornyet snak med medicinmændene, som jeg modsat visse andre, trods alt har stor tillid til. Måske de kan hjælpe mig på andre måder end gennem kniv og piller, og ellers må jeg jo klare mig selv - sidstnævnte har dog ikke til dato været nogen helt fed succes, jeg skal have "ekstern assistance".

    Nu får vi se hvad der sker ...

    Roger and very much over !

  2. 1) Man kan udtrykke sin mening på mange måder, både bløde og hårde. Hårde meninger fra folk man respekterer gør mere ondt end alle andre tilsammen.

    2) Frokostpause ... hvad er det ?

    3) Kommer du og passer mine børn om morgenen, mens jeg så lige motionerer ?

    4) Hvis Vivsen går i sin frokostpause, hvornår er det så lige hun står og slår sin køkkenchef i hovedet pga. den fedtrige mad ?

    5) 2-3 timers squash(cardio) er hvad jeg kan nå, men mener du ikke det er nok ?

    6) Resignation eller ej ... who cares ... bare det virker og ikke skader ! Her helliger målet midlet.

    Ved godt at du har ret i mange af dine synspunkter kjære Claus, og det med prioriteterne er i hvert fald noget jeg har hørt før, og også kan finde noget sandhed i.

  3. Umiddelbart virker det på mig som om, at du ikke har taget beslutningen om at tabe dig 100 % siden du overvejer dette. Havde den været 100 %, så havde du nok fundet tiden til 1 times cardio 5-7 gange ugentligt, veje mad & tælle kalorier.
    Det skuffer mig, at lige præcis du skriver sådan noget sludder Claus. At jeg overhovedet overvejer risikoen ved en operation "bare" for at tabe mig, og iøvrigt på direkte anbefaling af 2 meget kloge medicinmænd, siger da en del om hvad jeg virkelig ønsker.

    Jeg har da også meldt ud i firmaet og omkring mig generelt, hvad jeg har gang i ... det lægger jeg slet ikke skjul på denne gang. Jeg er endda begyndt at fortælle folk hvad jeg vejer, bare for at de bedre kan forstå hvor nødvendigt det her er for mig.

    Men kjære (i bogstaveligste forstand) Klaus og Vivsen:

    Min arbejdsdag kan bare ikke reguleres til liiiige at indeholde lidt træning hist og pist. Min hverdag starter med at jeg har ungerne fra morgenstunden (min kone møder tidligt), dvs. jeg har ingen (!) tid til motion før efter arbejde. Efter arbejde vil sige kl. ca. 18.00. I en børnefamilie som vores, der er tidsrummet 18.00 - 20.30 dedikeret til madlavning, spisning, putning, daglige sysler osv. Så blev kl. 20.30, og jeg kan for første gang tage ego-hatten på ... medmindre der liiige er noget jeg skal forberede arbejdsmæssigt til i morgen, hvilket der ofte er (som selvstændig arbejder man mere end 40 timer ugentligt). Som oftest har jeg dog 2 - 3 hverdagsaftener efter kl. 20.30 "fri", og der (+ weekenden) kan jeg så dyrke min motion.

    Jeg forsøger (og p.t med held) hver uge at nå 2 - 3 gange squash, lidt styrketræning og måske en gåtur på golfbanen hver anden uge.

    Men I bliver nødt til at indse, at jeg bare ikke har så frygtlig mange timer i min kalender som I andre. Andre med store børn eller ingen børn eller ingen kæreste/ægtefælle, kan ligge al sin energi 100% på sig selv ... det kan jeg ikke - det er bare et faktum.

    Derfor overvejer jeg alle (!) muligheder, også denne. Jeg hælder dog nok mere og mere til, at jeg ikke vil den operation, da den stadig forekommer mig som værende for drastisk.

    Men ... det er stadig en mulighed. Fandtes der trylleri-piller, der vupti lige fjernede 40 kilo jævnt fordelt fedt, så ville jeg da også overveje dem - uanset hvor "nem" en løsning det måtte være, så ville det stadig være en løsning.

  4. Det er ikke forkert at sige, at en operation skræmmer mig ... næsten fra vid og sans. Det er fuldstændigt korrekt, at jeg aller helst "bare" ville tabe mig på normal vis. Det er fuldstændigt korrekt, at jeg er mere utålmodig end de fleste, og at jeg sukker efter den hurtige løsning og de øjeblikkelige resultater.

    Jeg har tænkt meget over det her, og er slet ikke færdig med at tænke ... jeres input her, både for og imod, hjælper mig meget.

    Bliv endelig ved med at poste jeres meninger, jeg har behov for at få alle hjørner belyst i denne "sag".

    - Stef

    PS

    Vivsen og CLO, i skal sq ikke være så skuffede ... så hurtigt. Jeg brainstormer jo "bare" på løsninger, og jeg kan i min situation ikke tillade mig at overse nogen muligheder - gode som dårlige.

  5. Jeg overvejer seriøst at få foretaget det indgreb der hedder gastric-banding, dvs. hvor mavesækkens størrelse vhja. et bånd reduceres fra en fodbold til en lille tennisbold.

    Ideen med en sådan operation er at minimere den fysiske mulighed for et for stort fødevareindtag, og på den måde tvinge kroppen til at leve af mindre, med et stort vægttab til følge.

    Operationen er permanent, dvs. man resten af sine dage skal leve med ikke at kunne indtage meget mere end 1 dl. føde ad gangen. Dette stiller naturligvis krav til kostsammensætningen, så man får næring nok.

    For en fyr som mig, som gennem de sidste snart 20 år har prøvet utallige kure og haft ligeså mange fiaskoer, og som har rutsjet mellem 90 og 136 kg en 4-5 gange, så lyder denne løsning som en mulig og fristende udvej ud af fedme-helvedet.

    Jeg tror selv på at fedme i nogle tilfælde er en fysiologisk tilstand, der som sådan ikke kan styres af personen selv ... og det støttes i øvrigt af lægevidenskaben.

    Og inden de bedste vægttabere herinde farer i blækhuset med hvor "nemt" det er, eller at det kan lade sig gøre - så husk lige på, hvor svært det er for langt de fleste. Bare se på antallet af fede mennesker i dag.

    Operationen lyder skræmmende, og jeg ville da aller helst tabe mig på normal vis ...

    I andre fora og logbøger m.v. her på MOL, så læser man jo fra tid til anden om faren ved at indtage for få kcal, om hvordan stofskiftet går i stå og vægttabet stopper, man bliver træt og energiløs osv. - hvorfor det lige er OK i denne løsning ved jeg ikke.

    Hvis man nu på normal vis kunne reducere sit kcal-indtag til f.eks. 1.000 kcal dagligt, og bare holdt den der - ville det så ikke have samme effekt som en operation.

    Lad mig høre jeres (saglige) synspunkter på ovenstående, for jeg trænger virkelig til noget sparring på det her spørgsmål.

    Check evt. dansk hjemmeside om gastric-banding eller Lægens bord

  6. Jeg har et træningssæt som jeg er vokset ud af, og jeg har derfor brug for lidt ekstra vægtskiver ... f.eks. 4 x 5 kg, eller 2 x 10 + 2 x 5 ... eller noget i den stil.

    Skal kunne afhentes / bringes i Farum +/- 30 min i bil.

    Jeg byder omkring 300 for de skiver du alligevel ikke får brugt ;)