loa

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by loa

  1. -> Spock: ja, jeg har efterhånden siddet temmelig mange timer på en spinningcykel i Parken, så det kan da sagtens være, at du har set mig. Nu er jeg næsten - men ikke helt - sikker på hvem du er, men jeg kan jo se, om jeg kan finde dig på mandag dernede (det er jo bare en smule pinligt, hvis jeg ikke har ret) ...

    mvh

    loa

  2. STORT TILLYKKE med alle de flotte PR's, MaxP!! :a-okhand: :4thumbup: :thumbwink: Jeg er vældig imponeret - det er altså rigtig godt gået lige at nuppe 60 km på en cykel, når du tidligere maksimalt har kørt 25 km på en hel dag! FLOT!!!

    Og så mange tak for turen - det var mægtig hyggeligt!

    MVH

    loa

  3. Hej Flemming

    Der er også PCO-foreningens hjemmeside, som er oprettet af PCO-foreningen. Denne side har rigtig meget information om sygdommen, og får ligeledes rosende omtale mange andre steder. Så udover lindenberg.dk synes jeg, at I skulle tjekke denne www.pcoinfo.dk ud også - det ser ud til, at de er eksperter i denne sygdom på denne klinik, og kan med sikkerhed sige noget om sammenhængen mellem metformin og andre medikamenter/sygdomme ...

    MVH

    loa

  4. Ovennævnte formel er nu engang den, som bruges på Ubberup Højskole - og de taber sig jo rent faktisk efter denne model. Det er idealvægten, som anvendes og ikke den nuværende vægt - hvis du sætter den nuværende vægt ind i formlen vil du jo bare fastholde den vægt, som du har i dag, og ikke komme ned i vægt.

    MVH

    loa

  5. Hej

    Jeg synes, at det lyder som et udemærket energiindtag, som dog nok kunne sættes lidt op.

    Nedenstående er klippet fra min egen log:

    Der er flere, der har spurgt efter formlen for udregning af kcal behov, så jeg syntes lige, at jeg kunne skrive det hele ind.

    Formlen anvendes på Ubberup Højskole - skolen fra Livet er fedt-programmerne.

    Som nævnt i Stefs log er udgangspunktet, at kcalbehovet svarer til den vægt, som man ønsker at have. Dette betyder, at der ikke skal ændres noget i kcal behovet, når målvægten er nået, idet kcal-behovet hele tiden er lagt an på denne vægt.

    Mænd:

    19-30 år: 0,064 * idealvægt + 2,84

    31-60 år: 0,0485 * idealvægt + 3,67

    61-75 år: 0,0499 * idealvægt + 2,93

    75- år: 0,035 * idealvægt + 3,43

    Kvinder:

    19-30 år: 0,0615 * idealvægt + 2,08

    31-60 år: 0,0364 * idealvægt + 3,47

    61-75 år: 0,0386 * idealvægt + 2,88

    75- år: 0,0410 * idealvægt + 2,61

    Denne formel udregner basisenergibehov i KJ som ganges op med aktivitetsniveau og divideres med 4,2 for at komme fra KJ til kcal.

    Aktivitetsniveau er følgende:

    Rullestol eller sengeliggende: 1,2

    Stillesiddende arbejde med få tilfælde af forflytninger og begrænset aktivitet i fritiden: 1,4-1,5

    Stillesidden arbejde med en vis aktivitet og begrænset aktivitet i fritiden: 1,6-1,7

    Hovedsageligt stående arbejde ex. butik: 1,8-1,9

    Betydelig grad af sport eller anden hård fysisk aktivitet i fritiden (30-60 min. 4-5 gange pr. uge): +0,3

    Tungt arbejde eller meget høj fritidsaktivitet: 2,0-2,4

    Det daglige kcal underskud på ca. 500 kcal, som flere andre taler om er således indregnet i denne formel.

    Udregning for kvinde 31-60 år med en idealvægt på 63 kg er således:

    ((0,0364 * 63) +3,47) * 1,3 (standardaktivitetsniveau) * 1000 / 4,2 = kcalbehov pr. dag = 1783 kcal pr. dag

    Som anført anvendes denne beregningsmetode på Ubberup Højskole. Du angiver, at vedkommende er kvinde og er 162 cm. høj, hvorved en målvægt sagtens kan være 62 kg. Ved indsættelse af 62 kg i formlen fås 1773 kcal pr. dag ved et aktivitetsniveau på 1,3 - det vil sige meget begrænset fysisk aktivitet i fritiden.

    Nu skal jeg absolut ikke gøre mig klog på motion, og det lyder til, at lægerne har defineret den mængde motion, som vedkommende kan klare. Helt forsigtigt og uden at have belæg for det - med nervebaner i benene og gigt in mente - vil jeg dog helt stille hviske ordet "styrketræning". Du skriver, at vedkommende kan lave halvdelen af de øvelser, som er angivet i programmet - og er det egentlig ikke også ok? Hvis øvelserne laves kontinuerligt 2-3 gange pr. uge ca. 1 time af gangen, svarer det vel nogenlunde til den anbefalede mængde af styrketræning her på MOL. Jeg er absolut novice på dette område, men ellers kan du læse mere om styrketræning her på sitet.

    Held og lykke med projektet.

    MVH

    loa

  6. Hej Niske

    Jeg synes, at 125 km er pænt langt, så lidt forberedelse vil jeg absolut anbefale! Af din log kan jeg se, at du ikke er så vant til at cykle så lange ture på landevejen, men mere tager nogle lange ture på spinningcyklen.

    Min egen erfaring med dette er, at jeg her i weekenden gennemførte Tøserunden for 2. gang - et motionscykelløb på 112 km. Til daglig kører jeg mest spinning, men op til løbet har jeg cyklet nogle lange ture på landevej. Jeg har ingen racercykel, så løbet og træningen er sket på den normale "havelåge" - en centurion citybike.

    Forskellen mellem spinningen og landevejen er dog, at al energien til spinning skal fyres af på 1 time til 1½ time - og hvis der er mere energi tilbage, så har det været en halvdårlig time - sådan har du det vist også, ikke? Til de 125 km skal du have energi til 3-4 timer, vil jeg skyde på, og selvom der er fart på, så skal der også være ben til de sidste 30 km - den sidste time.

    Mit forslag til forberedelse til de 125 km er kun udfra, hvad jeg selv har syntes var bedst, uden at jeg ved særlig meget om cykelløb eller optimal forberedelse til sådanne løb, men mit forslag er at tage nogle lange ture a 30-40-50 km til at starte med. 30 km er 1-1½ time på cyklen, alt efter hvor hurtigt du kører. Farten vil dog typisk være højere end ved bykørsel, så din fart vil nok være 25-30 km i timen. Vigtigt er også noget sadeltræning - at sidde i sadlen så længe ad gangen er ikke noget, som man er vant til fra spinning - og min egen erfaring er, at den største udfordring næsten er at sidde i sadlen så længe - ikke så meget at gennemføre de 125 km, for benene skal nu nok kunne holde til det, når du spinner så meget som du gør.

    Så prøv at køre nogle lange ture - jeg tror at du i løbet af ingen tid vil opleve, at de 50-60 km føles som piece of cake!

    Rigtig god træning - og god fornøjelse med det!

    MVH

    Lotte

  7. Hej Wasabi

    Velkommen til Nørrebro! Udover HW ved Nørrebro station ligger SATS Nørrebro på Bragesgade - en sidegade til Nørrebrogade 200 m fra Nørrebro Station og lige overfor Nørrebrohallen. Det er et rigtig hyggeligt center med mange tilbud. Hvis du vil cykle lidt længere er der også et stort træningscenter, hvor der også er spinning i Grøndal Centret på Hvidkildevej i Nordvest.

    Rigtig god træning!

    MVH

    loa