Ulrik1973

Medlemmer
  • Posts

    177
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ulrik1973

  1. Har købt et par Diadora cykelsko.. til kvinder altså.. Har ikke tænkt på at købe klamper, fordi jeg er vant til at de sidder i, i dem jeg plejer at låne i fitnesscenteret, men nu ved jeg så, at de ikke bare følger med, men skal købes til!

    Anyway, kan ikke læse ud fra hjemmesiden, hvilken slags klamper jeg skal købe.. Formoder dog at det er de mest almindelige, look-klamper, men nogle der har styr på det? Ligner i hvert fald sådan en trekant, ud fra de huller der er i mine cykelsko.. Jeg har købt mine cykelsko online, men det gider jeg altså ikke med klamper. Kan man købe i almindelige sportsforretninger, eller skal man ligefrem hen i en cykel-butik? Og hvad bør man give for dem, når det bare er på almindelig motionsniveau? Har nemlig set nogle online til henholdsvis 70 og 35 kr..

    De fleste fitnesscentre plejer at bruge Look-pedaler eller alternativt pedaler med henholdsvis SPD og Look. Dvs at du skal bruge Look-klamper.

    Look-klamper kan købes i to forskellige udgaver:

    1. Den røde, hvor floating-graden er 6-10 grader, dvs at du har mulighed for lidt bevægelse.

    2. Den sorte, hvor floating-graden næsten er lig nul, dvs at du ikke har mulighed for bevægelse.

    Jeg har et lidt ambivalent forhold til de sorte Look-klamper. Jeg bruger dem selv, men bruger ca. 1-1½ måned på at indstille dem korrekt. Jeg har tidligere brugt de røde Look-klamper, men fik jeg ondt i mine knæ når jeg brugte dem, hvilket jeg mistænker floating-graden og pedaler der ikke er justeret ordentligt for. Det er selvfølgelig ikke valid statistik og du behøves ikke at få de samme gener som mig.

    Look-klamper fåes i to prisklasser i cykelbutikkerne. Den originale til ca. 75-95 kr. og kopien-der-er-lige-så-god til 40-65 kr.

    Håber det er svar nok :smile:

    VH

    Ulrik

  2. Lørdag "ulrikspin" i Kolding sammen med Cyclingspinner

    Lige nu er jeg ikke sikker på at jeg kan gennemføre det hele - men lørdag ligger HELT fast!

    ...og programmet ligger klar (tak til Spock for good advice). Det blev til siddende 50 rpm i 90 min. med indlagte 5 min. stående angreb hvert 8. minut (ellers korriger mig lige, Lars).. :wink::laugh:

    Glæder mig til at se dig!

  3. Sikke noget vås - men hvis det er, så skal jeg da gerne finde nogle gode steder i mit MSN arkiv, hvor en hvis herre græder og erklæder at han aldrig mere drikker :tongue::tongue:

    Som f.eks fra d. 18. februar 2007? :innocent:

    Quote Spock: "Absolut ingen træning idag.

    Al aktivitet er aflyst pga tømmermænd fra Helvede.

    Jeg drikker aldrig mere. Aldrig mere.

    Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    Pizza cola & film.

    Tømmermændskur."

    Sorry for logspam, MH... :tongue:

  4. I København er det (som jeg lige husker i hovedet):

    - BodyBike Padawan

    - Bagmanden

    - Spock (mig selv sagde hunden)

    - Caninen?

    Flere?

    Der er iøvrigt masser af andre instruktører herinde,

    - MetteHelena

    - Hot1Tot

    - Danfanatiker

    - Ulrik1983

    Og så alle dem jeg har glemt i skrivende stund (kl er 06:37 og jeg er på job )

    Spock...du er min ven ! :laugh:

  5. Godmorgen!

    Jeg havde en snak med Arne igår omkring temaet for vores MOL-spinningtræf. For to år siden var det mere socialt rettet, men selvfølgelig også rettet mod inspiration for deltagerne med udgangspunkt i diskussionen om den gode spinningtime. Denne gang vil vi gerne have inspirationen mere i højsædet - ved at sætte 4-5 instruktører på, der hver især virkelig kan fyre en god spinningtime af. Hvad siger I ? :smile:

    Forslag til de 4-5 instruktører (ønsker modtages gerne):

    Catherine Marsal

    Tanja Hall

    VH

    Ulrik

  6. 3-2-1 Lad os tage en beslutning!

    1. Lørdag d. 20/1 er datoen for MOL-spinningtræf 2007.

    2. København er værtsby for MOL-spinningtræf 2007.

    3. Silom er valgt som restaurant (Golden booker når vi kender præcist deltagerantal).

    4. Præcis placering er endnu ukendt, men der bliver arbejdet på sagen :smile:

    VH

    Ulrik :smile:

  7. Mens vi er igang med at finde lokaler og geografisk område, så kan vi måske

    samtidig tage stilling til en dato for arrangementet?

    Jeg foreslår en afstemning mellem følgende datoer:

    18. november

    eller

    25. november

    Januar ville måske være bedst pga overståede julefrokoster osv, men samtidig er november

    tættere på. Lad mig høre hvad I mener! :smile:

  8. Jeg mindes stadig vores MOL-spinningtræf for et par år siden og syntes at

    det er på tide at vi arrangerer del 2.

    Sidste gang mødtes vi i Hardwork - Frederiksberg, hvor der var rigtig gode faciliteter til

    rådighed, kørte fede timer med forskellige instruktører (eller fanatikere) og spiste efterfølgende på en fantastisk kinesisk restaurant ved søerne (et eller andet sted :tongue: ).

    Jeg foreslår at der laves en tilmeldingsliste, hvor der samtidig skrives på om man har lyst til at undervise eller deltage (jeg regner med jer to..Spock og Arne! :laugh: ).

    (og lad os så alle begrave stridsøksen om fryseture og lignende - dette træf skal være sjovt og inspirerende for alle).

    VH

    Ulrik

    Deltagerliste:

    Ulrik (undervise)

  9. :cool: Kæreste Ulrik...

    Det klæder dig virkelig ikke at hidse dig sådan op. For det første tror jeg du engang imellem skal prøve at erkende, at der findes faktisk andre mennesker end dig i denne verden der har viden om motion og spinning for den sags skyld.

    Endvidere skal vi så ikke bare konstatere, at du ikke aner hvem jeg er - og at jeg for øvrigt heller ikke aner hvem du er (og er temmelig ligeglad med det).

    Hvis du tror, at en debat handler om at få ret, har du efter min mening ikke forstået hvad det handler om. Når meninger brydes sker der udvikling. Og jeg har tænkt meget over de indlæg jeg har læst her i tråden.

    At du tilsyneladende jagter en endegyldig sandhed er fint med mig - lad bare vær med at forvent det af andre.

    Tjah...dén sætning var rimelig overflødig i hele sammenhængen :blink:

    Det jeg opponerer imod er at du skråsikkert udtaler dig om noget som du faktisk ikke aner noget om. Det kan godt være at du ved noget om at kunne coache forskelligartede mennesker med forskellige holdninger til træning. Det kan også være at du er god til at motivere mennesker i en spinningsal. MEN! det er tydeligt at din basale viden om bevægeapparatet halter meget og derfor bør du ikke udtale dig om det. Thats it. Jeg er ikke ude på at få "ret", men folk der blander sig i en debat bør tjekke deres viden.

    Slut

    VH

    Ulrik

  10. Ej, Ulrik - det var sgu da et surt opstød der ville noget.. Der tabte du lige point..

    I sidste ende må man jo lave noget ris/ros med sine egne kunder og se hvad de siger.. Der er helt sikkert også forskel på at køre spinning i KBH og i Aalborg..

    Anna

    Ved du hvad? Når vedkommende skriver så skråtsikkert at der ingen skade sker ved disse belastninger på bevægeapparatet, så bliver jeg nødt til at reagere. På samme måde som når du i en anden tråd skriver at der er træsprit i cola light. På dette board er udsagn, de seriøse af slagsen, altid underbygget ud fra teorier, undersøgelser eller principper på området.

    I samme omgang tvivler jeg på at vedkommende er uddannet ergo-/ fysioterapeut, idrætsuddannet, fysiolog eller læge, dvs han mangler basal viden om bevægeapparatet - og derfor pisser det mig af, at han er SÅ skråsikker i sine udsagn (der iøvrigt er forkerte).

    VH

    Ulrik

  11. Men det er nu engang morsomt, at med den negative fokus der er på disse øvelser, har ingen set på de positive.

    Ja, ved at fryse overkroppen udvikler vi meget syre. Ja, vi belaster eksempelvis lægmusklerne meget ved at stå fremover styret. Ja, ryggen belastes ved at have enden tilbage.

    Men ved I hvad? I den time hvor disse ting sker - er der ingen som skades. Ej heller er der nogen der udvikler skader.

    - og det ved du rigtig meget om! :dry:

  12. Denne diskussion kan vare næsten lige så lang tid som forrige århundredes diskussion

    omhandlendes jordklodens dimension. Jeg vil lige komme med et input mere, inden jeg stopper

    i denne diskussion. Det er ærlig talt ikke sjovt at diskutere med personer, der negligerer skadesrisikoen på bevægeapparatet :dry:

    Et sted i diskussionen var der en der påpegede at, et fysiologisk argument ikke gør noget som helst til den rigtige form for spinning. Det er forkert! Hvis jeg afviste fysiologiske argumenter i mit arbejde med genoptræning af geriatriske patienter, så kunne jeg snart se mig om efter et andet arbejde. Når det handler om træning af bevægeapparatet, så SKAL det fysiologiske argument ind over!

    Jeg underviser ikke kun "hardcore" timer. Jeg underviser også gerne basictimer, distancetimer eller lukkede hold med enten overvægtige, ældre eller børn. Hvorfor? Fordi jeg er i stand til at differentiere timernes niveau og kunne "læse" de medlemmer som jeg skal instruere.

    Slut - og god træning, hvad enten det er i Viborg eller andre steder.

    VH

    Ulrik :smile:

  13. Hej!

    Makkerpar: Behøver altså ikke være i højt tempo med lav belastning; det styrer du jo også selv! Vi kører ofte med meget meget tung, og skal så følge en langsom rytme.. og det er fandme hårdt, når den ene skal stående, og den anden siddende...

    Jeg har lige set en genudsendelse af "Forelsket i Fitness" med Ulrik - hvorfor går du (kan se du har svaret her) rundt blandt spinnerne? Det har virkelig undret mig?

    Anna

    Af den simple årsag, at jeg coacher folk direkte og ikke fra instruktørcyklen.

    VH

    Ulrik