Bønnen

Medlemmer
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bønnen

  1. Interesseret i kondital, spinning eller bare en dejlig hyggelog? Leder du efter motivation, inspiration eller bare noget god tidsfordriv? Så følg min nye blog på aktivtræning!

    Min blog kommer til at bestå af mine daglige opdateringer hvor jeg vil skrive om mine træningspas, iagttagelser jeg har gjort, relevante artikler jeg har støt på m.m. Derudover vil jeg ugentlig komme med en opsamling på ugen og plan for næste uge. Dernæst vil jeg løbende opdatere min quote liste!

    Interesseret så check: http://aktivtraening.dk/blog/kondi-knuseren

  2. Først lad mig understrege at jeg ikke har nogen uddannelse til baggrund for min information. Det er udelukkende basseret på artikler og bøger jeg har læst af interesse samt egen erfaring.

    Derefter hvad er formålet med din cardio træning? Forbrænding, øget kondital eller bare nogle gode endorfin-kick?

    Dernæst såfremt det er kondital kan jeg give dig følgende råd: Løb og særlig intervaller er godt. I starten bør du dog lægge ud på at få bygget lidt mængde op men efter en 4-8 uger burde du uden problemer kunne starte med nogle intervaller. Spinning kan jeg også kun anbefalde hertil - jeg er selv en stor fan herpå.

    Om du vælger løb eller spinning er det vigtigste at få pulsen op. Du kan ligge på en 65-80% af din max puls men hvis du virkelig vil se resultater på konditallet skal du +81% ^^

    Min egen erfaring er at det er svært at få pulsen så højt op ved step eller på step maskiner. Man kan imidlertid godt. Endvidere finder jeg selv step lidt monotomt og kedeligt :P

    Håber du kan bruge svaret

  3. Hej forum

    Her er en besked fra min første blog:

    "

    Lidt om mig

    Jeg en ung mand på 19 år. Jeg har løbet, spinnet og styrketrænet i godt og vel 3-4 år nu. PT har jeg lagt løbet midlertidigt på hylen eftersom jeg har problemer med smerter i min venstre balde. I den forbindelse har jeg bestilt en tid hos fysioterapeut d. 21/9. Efter 1 1/2 uges pause virker det til at have hjulpet så overvejer at prøve en 5 km her i weekenden ^^

    Mål

    Jeg arbejder i øjeblikket med fire mål. 1) Have det sjovt! Det absolut vigtigste mål, 2) Løbe 5 km på 20:00 hvor min PR nu er 22:20, 3) Forbedre mit kondital fra de nuværende 52,4 med en konditest hver 3 måned (næste er den 3/11) og 4) øge muskelstyrke (... og balance samt kordination).

    Træning

    Om ugen spinner jeg 3 gange, løber 2-3 gange og styrketræner 3-4 gange. I øjeblikket løber jeg dog ikke grundet balde problemer og spinner i stedet for 4-5 gange. Medhensyn til styrketræning er jeg 12 uger inde i begynder programmet fra bogen:" Muscle - the world's most complete guide to building your body" af Ian King og Lou Schuler.* Årsagen til at jeg netop har valgt dette program er at jeg har haft en pause på godt og vel 6 måneder efter jeg blev træt af et monotomt træningsprogram. So fare er jeg yderst positiv omkring programmet og kan varmt anbefalde det!

    * www.amazon.co.uk/Mens-Health-Muscle -complete-building/dp/1405041412

    Ellers er jeg netop startet på CBS på HA(mat) hvor jeg er yderst positiv efter introugen. Jeg midlertidigt arbejdsløs og har netop afsluttet HHX på Roskilde Handelsskole.

    Kort fakta omkring pulsniveauer

    Jeg er en af dem der ikke kan leve uden mit puls ur*! Min maxpuls har jeg målt max målt til 94% af max (i forhold til den indtastet maxpuls) hvor jeg havde en RER på 1,24. Jeg har en fedtprocent på 7-9%, vejer 69 kg og har maximalt trykket 370 watt i en maxtest

    * Hvis du ikke har et endnu så anskaf dig et!

    "

    Hvis du synes det lyder interessent så tag et kig forbi min blog:

    http://www.blog.dk/boennen

  4. Jeg er ikke dybt inde i stoffet men der er hvad jeg ved af to ovenordnet faktorer:

    1) Udenholdenhed - økonomi. Hvor effektiv du er. Jo mere effektiv jo færre antal kalorier, jo større en fedt forbrænding og ikke kulhydrat forbrænding laver du ved en bestemt given belastning. Dette er gunstigt da vi har væsentlig større fedt depoter en kulhydrat depoter samt da kulhydrat forbrænding kræver mere ilt end fedt forbrænding men er mindre effektiv (i den forstand at du kan arbejde mindre hårdt ved fedtforbrænding).

    2) kondition - kondital eller VO2max. Et udtryk for hvor meget ilt du kan du maximalt kan optage. Kondital er udtryk for hvor meget ilt du maximalt kan optage i forhold til din kropsvægt.

    Ret mig hvis jeg tager fejl :P

  5. Tusind tak for svaret!

    Forklaringen og løsningen lyder fuldstændig som det samme jeg har med og skulle gøre med mit løber knæ så det lyder i den grad sandsynligt.

    Jeg har nu fået fortaget løbestils analysen. Sælgeren har også lidt erfaring som fysioterapeut og efter et par ryk og øvelser vurderet han at problem måske er opstået eftersom mit venstre ben er 1 til 1 1/2 cm længere en mit højre. For at få længdeforskellen bekræftet har han henvendt mig til osteopat.

    Jeg vil forsætte med min strækøvelser (tilføje lidt flere :P) og tage et smut forbi osteopaten jeg er blevet henvist til ^^

  6. Hej forum

    Jeg har løbet og gjort det i godt og vel 2-3 år. Nu er jeg begyndt at opleve smerter i venstre balde 3-4 dage efter jeg har løbet. Typisk løber jeg 30-40 min ofte intervaller eller AT-turer.

    Problemerne er opstået efter jeg har fået nye løbesko og indlæg. Indlæggende er blevet lavet særligt efter at jeg har haft problemer med løberknæ. Sælger havde nogle overvejelser særligt i forhold til mit venstre ben da jeg havde en tendens til at falde lidt ind af på det - men ikke meget.

    Smerterne er i venstre balde. Det føldes ikke som ømhed men snarer som en sene. Alt efter hvor hårdt jeg træner kan det følles når jeg går eller ligger på venstre sider. Jeg har ingen problemer med spinning og lidt med stryketræning af ben.

    Nogen ide om hvad det kan være og hvad jeg kan gøre ved det?

    P.S.

    Har tænkt mig at besøge sælgeren igen og få fortaget en ny løbestilsanalyse og høre hvad sælgeren siger.

  7. Tusind tak for rådende. Jeg tror jeg vil besøge de to forhandler som der er blevet henvist til her på tråden. Jeg har dog mente at jeg ville fortrække en lokal sælger eller alt andet lige en der ligger tæt på Roskilde. Dette skal selvfølgelig kun være aktuelt hvis tilbudet er i orden.

    Er der nogen sælger i Roskilde i kan anbefale?

  8. Hej forum

    Jeg står og skal købe mig en cykel til noget landevejs race! Årsagen er at jeg fik en løbeskade sidste efterår og derfor begyndte at spinne - hvilket jeg blev helt bidt af! Jeg tænker derfor at udnytte det gode vejr og prøve mig med lidt lande veje.

    Mit problem er: Jeg har absolut ingen erfaring med køb af racer cykler. Jeg har i den forbindelse spurgt lidt rundt omkring og har fået anbefalet en sælger i byen. Han har forslået følgende cykel:

    http://www.carrarocicli.com/eng/index.htm?id_prod=10

    Han vil give mig den til 7.900.- hvori jeg også for sko, hjelm, bukser og trøje samt 3xservice. Mit udgangspunkt var endelig at ligge en 5-6.000 kr. men sælgeren var - som de jo ofte er - meget overbevisende.

    Jeg søger en cykel som jeg kan give god gas på, som selv en nybegynder kan holde vil lige samt også en cykel der kan holde i længere tid såfremt jeg bliver bidt.

    Mine spørgsmål er derfor: 1) Er dette en god cykel at starte med, 2) Er prisen i orden og 3) hvad ville i evt. forslå mig? :)

  9. Endvidere hvor langt tid skal jeg vente? Hvad er tegnene? Hvordan ved jeg jeg er klar osv.?

    Jeg har på det seneste løbet lidt (jog i 60-75% af max puls 20-25 min 2 gange om ugen), svømmet (1km, let tempo, 1-2 gange om ugen) og spinnet (70-95% af max 3-4 gange om ugen).

    Jeg spørger siden jeg simpelthen bare bliver så restløs af at lave ingenting

  10. Tak for de nye svar og for at sige fra på kosttipsene. Det sidste jeg har brug for i øjeblikket er flere kosttips... Undskyld Kbla men de fylder alt for meget i forvejen

    For at være helt ærligt skriver jeg tråden pga. at jeg virkelig har nået et lavpunkt humør mæssigt.

    Årsagen til % intensiteten var mere for at have nogle retningslinjer.

    Da jeg døjer en del med vægten virker det enste som giver mening for mig i øjeblikket som min konditionstræning. Derfor var også et dets større hug da jeg bare kunne mærke jeg har kunne præstere mindre og mindre... En spining time hvor jeg ikke kunne komme over 75% af max puls og avg. på 63% var specielt skældsættende.

    For at fjerne fokus fra vægten har jeg derfor brugt målet om bedre kondition og har længe haft en lille drøm om at forbedre min kondition her over vinteren og så træne til op til halv marathon eller tratlon her hen af vinter - eller bare blive ved med at arbejde med kondien. Jeg er derudover i ok kondi med et kondital på 52 og har løbet halvmarathon før men har grundet problemer med løber knæ måtte lægge løbet på hylden for en længere periode. Det er dog i klar bedring med knæet!

    Som en motivator for at fjerne fokus fra vægten har jeg derfor tænkt på at søge efter en træner/coach/et eller andet i forbindelse med træning til at holde fokus herpå, sammesætte træningsprogram og vigtigst af alt undgå at jeg kommer i den her situation igen. Er der noget i kan anbefalde? Jeg bor Roskilde så ville ikke gøre noget hvis det var indenfor en radius af 30 kilometer :)

  11. Hej MoL

    Det sidste stykke tid har jeg haft problemer med et fuldstændig overdrevet fokus på vægt som på det seneste har taget fuldstændig har taget overhånd.

    Jeg har altid elsket min træning men nu kan jeg slet ikke presse mig selv længere. Min puls er nærmest konsekvent 10-15% laver end hvad den har været og har svært ved at komme op over 80% til min store ulykke da jeg elsker virkelig at give gas men føler bare ikke at jeg kan. Musklerne føles bare ømme og stive. Ellers sørger jeg også for at få mit daglig indtag på en 2800 calorier eller mere efter træningsmængden. Jeg er utrolig god til at holde en stabil vægt.

    Jeg har nu holdt en uges pause men det er forsat bare det samme.

    Jeg spiser altid 600-800 kaloriers måltider 2-3 timer før træning så energi burde jeg have masser af. Jeg er en ung fyr på 1,91, vejer 68-69 kilo og har en fedtprocent på 5-7% hvilket jeg jo har læst mange atleter også har.

    Min store spørgsmål er - mit humør har været helt i bund på det seneste og er det bare mig der finder dårlige undskyldning eller kan det have noget med min fedt mængde at gøre?

    Frustration er kun forøget af at jeg nu netop har holdt en pause men jeg forsat ikke kan.

  12. Hej Forum – her er så mit første indlæg!

    Jeg er en dreng/mand på 18 år som har løbet en 3 års tid. I perioden har det været en 3-4 gange om ugen og det længste jeg har løbet er to gange halv maraton.

    Efter det sidste halvmaraton fik jeg desværre problemer med et løbeknæ. Jeg har derfor måtte holde en pause. Nu er jeg så på vej til at starte op igen.

    I mellemtiden har jeg spinnet 2-3 gange om ugen her i de sidste 12 ugers tid. Derudover har jeg haft nogle milde cykel og svømmeture. Nu er jeg så klar til at gå til løbet igen!

    I må undskylde jeg spørger, men jeg har kigget og kigget, og jeg føler bare jeg er blevet mere forvirret frem for at have fået mine spørgsmål besvaret. Jeg spørger eftersom jeg er i tvivl om:

    1) Hvor langt tid bør/kan der gå imellem spinning og løb? Hvor belastende er de to ting i forhold til hinanden?

    2) Er pulsniveauer og varighed tilpas?

    Min tanker om mit program er følgende:

    Spinning 3 gange om ugen – 75-95% af max puls i 1 time

    Løb 2 gange om ugen. 60-70% af max puls startende med 15 minutter. Derefter er planen at lægge 5 minutter til hver 2./3. uge samt 10% incline efter anvisning af fysioterapeut såfremt det bliver indendørs (stort sandsynlighed i den her tid!).

    Evt. 2 Restitutionstræning på kondicykel hvis jeg føler for det – 55-65% af max puls i 30-60 minutter.

    Mit ugentlig program kunne så være som følger:

    Mandag: Spinning

    Tirsdag: Løb

    Onsdag: Spinning

    Torsdag: Evt. restitution

    Fredag: Løb

    Lørdag Spinning

    Søndag: Evt. restitution

    Sidste spørgsmål:

    1) Bør man her spinne først den første dag og løbe den anden eller omvendt?

    2) Ville jeg kunne udskifte en restitutionstræning med en løbetur efter en given periode eller/og med det samme?

    Mit mål er på længere sigt at træne op til at løbe nogle gode 5 km på en dejlig tid, se hvordan det går og så evt. vende tilbage til de gode halvmarton om et års tid ^^

    Håber I vil hjælpe mig med at få sammensat et program!

    Bønnen