Søren Nielsen

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Søren Nielsen

  1. Hej..

    jeg sidder og tænker på..

    hvad er forskellen på en triathlon og en ironman? Ham som blev nummer 4 til vm i triathlon, hvor langtid gjorde han det på og er dét det samme som en iron man det som han gennemførte?

    Forskellen er distancen!

    Har ikke lige tiden han gennemførte på.

    Én triatlon er typisk en lidt mere puplikum-venlig distance pga. tiden.. end en ironman, som strækker sig over en del timer. Men så længe konkurrencen indeholder de 3 dicipliner, kan begrebet triatlon vist bruges.

    En Ironman bruges typisk om den distance der hedder 3,8 km svømning, 180 km cykling, og så afslutning med et marathon. (mener de bestemte distancer er en lille smule anderledes, grundet mil->km konvertering.. men det er lige deromkring!)

    Hilsen Søren

  2. Hvordan ved du det?

    Pas på du ikke forveksler energiforbrug med restitutionskrav.

    En bils benzinforbrug er naturligvis ikke det samme ved forskellige hastigheder, fordi man ikke kører lige langt på samme tid. :blink:

    Men det er heller ikke direkte proportionalt med tilbagelagt distance, dels fordi motoren har et område hvor den yder bedst, og dels fordi vindmodstand øges med kvadratet på hastigheden. Ved normale løbehastigheder kan der generelt ses bort fra det sidste, med mindre der er tale om kraftig vind.

    Hvordan jeg ved det? Det er helt uvidenskabeligt fremlagt af mig, kun baseret på mine erfaringer med løb i forskellige hastigheder.

    Min bil-sammenligning, var tænkt som en kørsel på samme distance, med forskellig hastighed. Også her vil der være forskel på energiforbruget, primært pga at en benzinmotor har en mindre udnytttelsesgrad af brændstoffet efterhånden som omdrejningstallet stiger. Mon det er ret meget anderledes med mennesker?

    Jeg sammenligner lidt en bils omdrejningstal, med min egen puls ved løb. Hjertet skal slå hurtigere, lungerne skal arbejde hurtigere osv. Vindmodstanden er ikke en speciel stor faktor ved de hastigheder jeg bevæger mig med, helt rigtigt :)

    hilsen Søren

  3. Hvilken fysisk lov siger at der kræver mere energi at løbe en given distance ved høj hastighed?

    Fysisk set har Stephan fuldstændig ret i det Arbejde=Kraft*vej, hvor Kraft=masse *acc. - Så det udførte arbejde er ligefremproportionalt med distancen.

    Jeg er nu ikke meget i tvivl om at jeg bruger mere energi på samme distance, når jeg giver den gas, fremfor når jeg tager den mere med ro.

    Vil i også mene at benzinforbruget i en bil, er det samme ved forskellige hastigheder?

    hilsen Søren

  4. Jeg mener at kunne huske at have set den gode Astrups navn på flere pulverprodukter i supermarkederne. (ganske vist for noget tid siden.. det er ikke de hylder der tiltrækker min opmærksomhed længere).

    Hvis tilfældet er at han har økonomisk interesse i at sælge så mange pulverkure som muligt - og iøvrigt, om ikke fraråde 30 minutters motion, så oplyse at det ikke har nogen effekt, ja så syntes jeg han skulle melde klart ud og underskrive sig med Direktør, fremfor "Prof. i human ernæring"

    mvh Søren

  5. Hej igen,

    Symptomerne passer på en overbelastet akillesene, jvf. ovenstående link, og netfyssen.dk.

    Der er dømt hvile et stykke tid endnu, og så må jeg evaluere mit fodtøj, og evt. hoppe på en løbetest hos en dygtig sportsforretning, så jeg kan få et par sko der passer lige i øjet.

    Nogle der kender en forretning i Aalborg, hvor man kan lave en sådan?

    Anyway, tak for hjælpen igen. Jeg bilder mig ind at det allerede er blevet bedre :smile:

    Søren

  6. hej

    det vil sige det er "klogest" at fungere som instruktør i et eller flere centre alt efter om det er fuld - eller deltid, og så oven i hatten med fordel have en personlig trænber uddannelse, så man kan tjene ekstra hvis nogle ønsker en PT..?

    er det let at leve af at være instruktør?

    morten

    Det er jo *let* at leve af alt, hvis der er kunder til det :bigsmile:

    Jeg tror Angel har ret i at markedet er lidt tyndt til det.. og at det kan være hårdt.

    Desuden skal der nok arbejdes mere end almindeligt hårdt, for at fylde ordrebogen..

    Men det er vel bare at kontakte de lokale centre, og høre om de er interesserede i at lukke dig ind i varmen som træner.. selvstændig eller som ansat. Jeg vil dog passe på med at sætte næsen op efter de timelønninger der her snakkes om, hvis det altså er som andet end deltids du her tænker på.

    Pøj pøj med det.

    Søren

  7. Hej,

    Tak for det hurtige svar.

    Ja, det er nok svært at give et bud på, og hvis det fortsætter humper jeg til doktormanden.

    Jeg købte nye sko for 3 uger siden, men af samme type som de gamle - (Air Pegasus, som jeg altid har haft det godt med), men det kan godt være dem.. de nye føles lidt anderledes/hårdere, men jeg har hidtil tilskrevet dét det faktum at de gamle var meget slidte.

    Ærgeligt at komme ud for det, men sådan er det jo. Jeg fulgte nogle løbeprogrammer for begyndere fra dourun, og har netop forsøgt at gå langsomt frem.

    Jeg prøver et par dage helt uden belastning, og så måske nogle små ture på romaskinen derefter.

    humpe-hilsen

    Søren

  8. Hey..

    Jeg har løbetrænet siden januar nu, og har efterhånden nået et nogenlunde niveau igen hvor jeg kan løbe 5-8 km uden de store problemer.. (træner ca. 3 gange om ugen) Grundet forskellige årsager har jeg ikke løbetrænet den sidste uge. Her ca 4-5 dage efter den sidste løbetur (en 5 km nogenlunde rolig tur) bliver jeg meget øm i min venstre læg/achillesene.. helt uprovokeret vil jeg mene.

    I går tog jeg mig så sammen, og tænkte at det skulle nok løbes væk (dumt), og tog så en lille tur på 3 km, som gik udmærket (smerten forsvandt da jeg havde varmet kort op). Efterfølgende sørgede jeg for grundig udstrækning af især lægmusklen.

    Desværre kom straffen prompte - Jeg kan knap støtte på mit venstre ben, hvis jeg ikke holder det igang. Det nasser dog ikke når jeg sidder stille, men når jeg så rejser mig... *ugh*. Det er lidt svært at placere præcist hvor det gør ondt, på bagsiden af den midterste/nedre del af lægmusklen vil jeg sige, men ikke helt ned i achillesenen.

    Kan det være en overbelastning, eller lyder det som noget andet? Og er der dømt helt motionsstop indtil videre, eller kan jeg variere med roning?

    hilsen

    Søren

  9. @Pumber:

    Det er fint at have mål, man gerne vil nå. Om det at sætte sig nogle mål, som realistisk kun kan nåes ved at benytte AS, er smart - må være op til den enkelte.

    "Where are the bodies?"

    Godt spurgt.. men du har nok ret.. der ER nok ikke mange dødsfald der kan kædes direkte sammen med AS. Det er svært at fastlå årsagen 100%. Hvis en bruger af AS falder død om, og en narkohandler bliver skudt i et opgør, vil begge dødsfald i sidste instans være "hjertestop". Det er nemt at fastslå at narkohandleren mistede en masse blod, og derfor holdt hjertet op med at slå. Men at fastslå at BB'eren tog AS, og at disse kan have været en medvirkende årsag, er nok lidt mere langhåret.

    Desuden forskes der *langt* mere i virkningerne af rygning, alkohol og usunde madvaner end virkningerne af AS.

    At der muligvis ikke er bevist bivirkninger ved moderat brug, betyder jo ikke at de ikke eksisterer. Snarere foreligger muligheden, at det skyldes mangel på ordentlige studier/forskning, samt at det mulige problem, er begrænset til få grupperinger i samfundet, hvor lysten til åbent at tale om brugen, nok er til at overse.

    At du stort set sætter lighedstegn mellem "alle unge" og "Kræft, skrumpelever, dårligt hjerte, gigt, blodpropper, og det dårlige kolesterol stiger, plus meget, meget andet" Syntes jeg nok er liige voldsomt nok, det er den slags generaliseringer som AS brugere selv er ofre for.. eller?

    mvh

  10. Nu har jeg (heldigvis) ikke set programmet, men kan alligevel ikke lade være med at tænke på

    hvad er deres formål med udsendelsen ?

    Mon der er at formidle videnskab ?

    Eller at hjælpe folk med at tabe sig ?

    Mon ikke formålet er at imponere, så seerne får en oplevelse ?

    Og at underholde, og evt. få folk til at debattere, igen med det formål at "sælge" TV3 oplevelser ?

    Fint nok med det, men TV gør hverken bøger, rapporter, radio eller anden vidensformidling overflødig.

    Ikke engang biografen kan TV gøre overflødig.

    Jeg tror (og håber) at hvis internettet var kommet først, så havde TV måske slet ikke eksisteret.

    Måske er kvaliteten ikke bedre på nettet, der findes endda mere skidt her, men man kan sortere

    og kun gå efter det man søger.

    Hurra for det :4thumbup:

    Bare min mening om, hvorfor programmet er så pinligt :laugh:

    Henning :showoff:

    Formålet kan jo ikke være andet end at booste seertallene.

    Tag og se programmet.. så kan man bedre forstå den følelsesporno der benyttes.

    De har jo tilsyneladende hjulpet nogle deltagere, så det er jo fint..!! men det er ulækkert at se metoderne.

    De skal helst få tårene frem i øjnene på nogle af deltagerne, om hun så skal varsle med død og sygdom, og evt lufte tanken om et liv uden en kæreste e.l.

    Eneste positive oplevelse, var den gang de havde en fængselsbetjent inde en tur.. han var høj og stor. Den gode Lene Hansson prøvede, men manden var i kanon form, og de kunne ikke finde noget som helst galt med hans krop/organer, og hans kommentar da de fyldte bordet med alt det mad han spiste på en uge var "det ser sku godt ud.. jeg kunne godt gå i gang nu"..

    Nå, at hun så konstant ser sur ud, hjælper selvfølgelig heller ikke på min indstilling til programmet..

    mvh Søren

  11. hej er der nogle her som roer på en koncept 2 romaskine og hvor tit???

    Hvad resultater har i fået ud af det`????

    Og evt nogle gode artikler og eller råd

    Hej,

    Roer ca. 3 gange om ugen på sådan én, kombineret med lidt let løb ind i mellem.

    Den er genial til at få formen lidt op.. betragter ikke mig selv som hardcore endnu, men har just roet mit første halv-marathon.... :bigsmile:

    Problemet, som nævnt, er at holde motivationen - det er ikke skide fedt at stirre ind i tallene hele tiden... så jeg kaster gerne håndklædet over displayet, og hører musik.

    Det gik lidt ud over knæene.. men det skyldtes nok lige så meget den lange distance..

    Mit bedste råd, er at komme igang og se om det er noget for dig.. og så ikke lade dig skræmme at at det er meget hårdt, indtil man kender sit niveau.. for tag ikke fejl, pulsen kan nå nye højder med en C2 ;)

    ..Søren