tøsen

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tøsen

  1. Men efter at have læst en del af denne tråd, bliver jeg bare bekræftet

    i at man ikke kan løse andres problemer, selv om det kan se let ud

    Man kan forsøge at løse sine egne.

    Nej, man kan ikke løse andres problemer - ingen kan løse nogens problemer, men man kan hjælpe dem på vejen - hvis de vil have hjælp!

    Hvis forældrene til en dreng med vægtproblemer gerne vil have hjælp, kan de hjælpes.

    Hvis de ikke ønsker hjælp til drengens vægtproblemer, ja så kan jeg skriger lige så højt jeg vil, fordi så kan de ikke blive løst, før forældrene har FATTET at der er noget galt.

  2. Måske, men det kan stadig ikke blive statens (læs: pædagoger/lærere) opgave at rette op på borgernes børn. Jeg synes det er helt vildt, at voksne mennesker ikke kan sørge for deres barns bedste. Jeg har ikke selv børn, så måske er mit syn snævert på området, men for pokker, hvor har jeg svært ved at forstå, at man ikke kan passe på sit barn.

    Skal vi til at indføre et forældre-kørekort? Eller lave statskontrollerede heldagsinstitutioner, så børnenes opdragelse varetages 100% af professionelle?

    Hr. K

    Hr. K - vi er sådan set ikke helt enig og det er fair nok. Men hvis du læser Lov om social service, som er det grundlag som bl.a. arbejdet i børnehaven bygger på, står der bl.a. (frie citater, kan ikke huske den egentlig ordlyd - kan jeg finde, hvis det ønskes), at "hovedansvaret ligger hos forældre...men hvis de "ikke magter opgaven" er det pædagogens pligt at sørger for de punkter, hvor det halter for forældrene..."

    Altså - hvis jeg skal være en ansvarlig pædagog (som jeg anser mig selv for!), så er jeg nød til at kommenterer et barns vægtproblemer. Men jeg ville altid ligge vægt på at problemet skal løses af forældrene og i et større/mindre grad af samarbejde med pædagogen - fordi jeg kan måske være den, som giver forældrene de input de ikke selv har fået med hjemme fra.

    Forældrekørekort ville ikke være en dum ide, hvis forældrene ikke magter deres evner.

    Det er bare så vigtigt at huske på at med den positive dialog kommer man længst - ergo skal det lægges ud med empati og i en positiv ånd! - og ikke den her "jeg-ved-bedre-nu-skal-du-lærer-af-mig"-holdning.

    & jeg fatter hellere ikke hvorfor nogen forældre "lader stå til"....på det punkt kommer jeg hellere aldrig til at forstå mine egne forældre - fordi de har jo også måtte kun se hvilken problemer overvægten gav mig - men uden at gribe ind.......

    Faktisk vil jeg tro at vi i nogen tilfælde ville kunne snakke om omsorgsvigt?!?!?!?

  3. Desværre er der efter min mening ALT for mange direkte kedelige og grå pædagoger. De har været så mange år i faget, at de tilsyneladene har mistet alt lyst til at få børnene igang med andet end at sy, samle lego og spille computer

    Hørt!

    - jeg håber bare ikke at folk beskriver mig sådan om 15 år hæ hæ

    Problemet med pædagoger (undskyld - nogen af dem...ikke mig!!!) er simpelthen at de siger "Nej altså - når de sparer indenfor vores område, ja så GIDER vi altså ikke gøre en forskel mere.....og så er I altså bare selv udenom det!" (sagt med en meget pivet stemme!)

    & hvorfor gider pædagoger så ikke lave aktiviteter, hvor børnene får rørt sig og måske samtidig styrket lattermusklerne, fordi pædagogen ser lidt sjov ud?!?!!??!

    Jeg har løbet rundt i min tidligere praktikker sammen med børnene på legepladsen - uden formål overhovedet; men selv den doven knægt med lidt for meget fedt gad at være med...fordi "ihhh hvor sjovt, nu skal vi altså efter Hanne og så kan vi spise hende og og og"

    - jeg mener; der skal så lidt til!! (Og så skidt med at jeg næsten er ved at dø af iltmangel, fordi børnene skiftes til at løbe, mens andre holder vagt! - jeg havde jo ingen pædagoger at skifte med!!).

    Men alligevel vælger vi at sige "det er forældrenes ansvar", "vi har ikke ressourcer til det" osv.

    - og ja, hovedansvaret ligger hos forældrene og nej, vi har ikke mange resspourcer i en bhv. Men når vi alligevel smider børnene ud på legepladsen et par timer dagligt, kan vi da lige så godt lege noget vildt og få os og børnene rørt - vi kan jo stadig godt holde øje med de andre børn samtidig!

    Jeg mener dog stadig - når forældrene ikke magter opgaven, ja så må vi altså hjælpe dem lidt på vej!

  4. Først vil jeg lige udtale mig som pædagog :tongue:

    - i mine to praktikker i børnehave har jeg oplevet at pædagoger, synes det er svært at kommentere børns madpakker overfor forældrene - fordi, hvem har ansvaret?

    Min egen holdning er at det er mit ansvar som pædagog at sikre at et barn på 3 år kan klarer 10 timer i børnehaven, hvor barnet (for det meste) kører på 110% styrke i alle 10 timer - og det kan barnet ikke, hvis det kun får franskbrød med pålægschokolade til frokost. Så må det være min og derved SAMFUNDETS opgave at fortælle forældrene at det giver ikke barnet energi nok - men ikke slå dem i hovedet, men fortælle hvad de kan lave af erstatninger og hvilken betydning det kan få for barnet, hvis man ikke ændre disse vaner.

    Desuden kan det være nødvendigt at kommentere et barn, som har en god madpakke med - men som alligevel ser lidt for buttet ud - fordi, måske er der noget der hjemme der kan blive bedre?

    Jeg vejer selv for meget og har altid haft en sund madpakke med, når jeg var i praktik, fordi vi som voksen skal gå foran - hvis mine forældre måske havde tænkt på samme måde, havde jeg måske ikke vejet det jeg gjorde...nå det er en anden sag.

    Desuden lærer pædagoger ikke nok om kost og motion. Er selv uddannet i januar i år og timer i overnævnte kan måske tælles på en hånd?

    En anden ting er at vi i vores stresset hverdag, kan have tid til at holde samtaler med forældrene om denne problematik og desuden er der den nævnte berøringsangst!

    Desuden burde børnehaverne lave flere planlagte fysiske ting - gerne nogle sjove ting, så børnene hurtigt lærer at det er sjovt at bruge sin krop!

    Så hvis vi virkelig vil gøre noget, så skal vi som samfund sige, at nej det er sgu ikke okay at børn på 4 allerede kan være overvægtige og nej, det er ikke okay at vi lader stå til - fordi det er jo det vi gør pt!! Nixen biksen - vi skal smide handsker og sige til forældre at vi FORVENTER de gør en aktiv indsats! - fordi en indsats kan betyde at:

    - barnet bliver gladere, får selvværd og troen på sig selv

    - vi kan forhindre barnet i at blive mobbe pga. fedme

    - sundhedsvæsnet spares for penge og disse kan vi stedet bruge på billigere børnehavepladser, flere pædagoger osv. - åhh bare mine ønsker! ;)

    - osv osv!

    Forældre skal have af vide at DET ER DERES ANSVAR AT BØRN BLIVE TYKKE!!!!!

    - det er hverken min, din, naboens eller samfundets - det er deres!

    Og ja, ja vi skal alle arbejde så meget!! - nej - det handler om priotering! Så kære forældre ta' dog at få luftet jer selv og jeres børn, fordi det gavner på SÅ mange punkter!!

    & så lige en ting, jeg slet ikke kan forstå:

    Lige meget hvor hårdt dette lyder, så er det faktisk min holdning. Når vi alle fylder 18år, skal vi skrive under på, er du svært overvægtig(finder en udregning). Skal du selv betale din sygehus-regning senere i livet, for sygdomme der muligvis følger med din overvægt.
    Knowledge - hvordan i alverden kan du mene at man som 18 årig skal skrive under på overstående? Som 18 årig er man lige blevet "voksen" i følge gældende lovgivningen - og så skal man bøde for at ens forældre ikke har sikret at du som barn, ikke blev fed!

    Du kunne da lige så godt have skrevet at det er børnenes egen skyld?!?!?!

    Nixen det holder ikke! Iflg. FN konventionen om barnets rettigheder er det den voksen pligt at sørger for din opdragelse m.v. - derfor er det den voksen, som har ansvaret. Hvis den voksen ikke kan sørger for at du får ordentlig mad, kan det da ikke være retfærdigt at barnet skal have regningen som 18 årig? Hvad kan en 16 årig fed knægt stille op, hvis hans forældre ikke støtter ham og han ikke selv ved noget som helst om sund kost og motion, fordi det har han ikke lært? Skal han bare vente til han bliver 18 og så betale ved kasse et??

    Istedet for skulle samfundet tage og gribe ind noget før!

    & vi tager lige en mere fra dig:

    Ja rygere skal selv betale, hvis det bevises at det er skyld i sygdommen. Motionister en anden problematik, staten opfordrer til mere motion, dermed skal det ikke indgå og spare en masse penge på længere sigt.

    Men desuden går jeg ind for lavere skatter, og private sygesikringer til alle. Nogle af os slipper billigt igennem, dem der skaber deres egne sygdomme får problemer. Derfor mener jeg det skal være sådan 

    Din type, den blødsødne. Lad os alle sidde og tude over nogle vejer for meget, Dem der dør af lungekræft grundet rygning, dem der dør i trafikken for at køre for stærk... Og lad os alle betale for dem, bruge vores surt optjente penge på den slags... Nej du andre boller på suppen. 

    Men med genteknologi når vi så langt, vi muligvis kan helbrede de sygdomme. Men er man født med sygdomme er det en anden sag, modsat fald jeg selv er skyld i det.

    Uhmm...hvis vi skulle følge dit syn på sundhedsvæsnet, ville jeg mene at det betyder at:

    - når du ryger og så får en rygerrelateret sygdom, skal du selv betale

    - når du er fed og så får et dårligt knæ, skal du selv betale

    - når du kører galt med 130 km/t der hvor du måtte kører 110 km/t skal du selv betale

    - hvis du dår over for rødt, skal du selv betale

    - jeg kunne da blive ved!

    Hold da fast, hvor ville vi som samfund sparer mange penge!

    - problemet er vel bare at det ikke er muligt i praktis!? Fordi - hvem skal bestemme hvor grænsen er? Og hvordan skal vi definerer det at være tyk? Vi kan ikke bruge BMI'en, fordi så er der mange stærke m/k'er som er tykke - vi kan ikke bruge fedtprocenten, uden at diskutere hvilken metode vi skal bruge osv. - og hvem skal bestemme det?????????

    Og så en sidste kommentarer - hvis jeg har en arvelig sygdom/misdannelse og jeg får et barn, som får den samme sydgom/misdannelse - er det så ikke min skyld? Skal jeg så ikke betale?? Eller skal vi helt derud, hvor "ikke-perfekte" ikke må fødes, fordi "det er der ikke råd til"?

    Uhmmmm....jeg kom lidt væk fra emnet, men mit budskab er vel bare at det er forældres ansvar og når de svigter, så må vi som samfund træde til!

  5. Det kunne ellers være klasse at man forsøger at oprette en ny bruger, indtaster password, men får af vide at det indtastede password er i brug af profil X, og man derfor må finde på et nyt

    Uhmmmm spændende tankegang ;)

    Må man egentligt have to profiler her på siten? - nogen steder, er den slags jo egentlig ikke sådan rigtig tilladt.....fordi så er der ofte for mange gammel navne, som bare fylder og som andre måske ville bruge?? - uhmmm måske blive en gammel bruger slettet jf. et evt. krav om at være online en gang imellem??

  6. Det er trist at høre det med din søn!

    Tak Hessel :)

    ....det stinker og det gør ondt af h.... til, men jeg opgiver ikke! Den næste må sgu da for f.... får lov til at leve udenfor maven også :)

    -------offtopic I know------

  7. Ja, jeg bruger cykelhjelm :) - men har kun gjort det i en måned; har snakket om at købe en i 1½ år, men det blev aldrig til noget :thumb_down:

    Vi bor lidt ude på landet, hvor der på de små veje ikke er meget plads til en cykel og en bil på samme tid......men alligevel tog jeg mig først sammen, da min søn døde - fordi nu skal der altså ikke ske flere uheld i min familie!

    Desuden har jeg altid haft det sådan, at når jeg fik børn og de skulle køre med hjelm, så skulle jeg også - fordi ellers er der ingen logik i det!

  8. Breaker_TG & DBM ->> tak for jeres svar :)

    Den en tråd (den fra 2003) har jeg ikke set før, så der fandt jeg lidt mere information & jep - jeg ved godt at proteinerne er ret så vigtige......

    Nu håber jeg så bare at jeg er på rette vej B)

  9. Nu har jeg kigget rundt på siden og har forsøgt at fatte det - men jeg finder bare ikke det rigtige svar - tror jeg ikke.

    Så selv om jeg sikkert er 118,5 som sp'r, så hjælp mig lige alligevel :bowdown:

    Jeg skal tabe mig og har sådan set fået regnet mig frem til hvor mange kcal'er jeg skal spise (med god hjælp fra dem som har skrevet i min log *gode tanker til dem*) og nu prøver jeg mig så frem.

    Det jeg ikke kan finde ud af er, hvordan fordelingen af disse kcal skal være???

    Hvor mange procent til:

    - proteiner?

    - kulhydrater?

    - fedt?

    Har fundet ud af at der er flere kcal'er i fedt....sååååå hjælp mig lige med det sidste :)

  10. Tak for jeres svar! :)

    - noget af det har jeg hørt før og lidt er nyt.....så jeg konkludere at - når jeg skal være gravid, så skal jeg spise sundt (som jeg er begyndt på nu) og holde mig i gang med sport, som ikke skader barnet.......og begge ting gjorde jeg ikke, sidste gang........

    Lige nogle enkelte kommentarer herfra

    Overvægtige har jo generelt sværere ved at blive gravide, desuden vil du også udsætte din krop for en yderligere belastning med både overvægt og graviditet.
    Uhmm ja, generelt siges det at det er sværre at blive gravid, når man vejer for meget - heldigvis tyder det ikke på at jeg har det problem :)

    Og jeg giver dig fuldstændig ret i at det er en ekstra belastning at være gravid - så alt i alt må jeg få smidt nogle kg's

    Det lyder jo meget rimeligt, bortset fra at ved en sund slankekur, som jo rent faktisk burde være en total kostomlægning, IKKE er udsætter kroppen for direkte sult.

    Mette Musen - det er jeg da kun enig med dig i....så selv om jeg taber mig, burde det ikke betyder jeg tager mere på, netop fordi jeg ændre min kost.

    Men igen - tak for svarene....tror godt jeg ved hvad jeg ikke skal gøre næste gang ;)

  11. Nu ved jeg godt at der er flest hankønsvæsner herinde og spørgsmålet er egentlig ikke relevant endnu, men I plejer at have nogle gode svare eller kan henvise til hvor man skal søge efter svar...

    Hvordan og hvor meget må jeg tabe mig, når jeg bliver gravid?

    Og ville det være forsvarligt eller skal jeg blot passe på kosten, så jeg ikke tager unødigt på?

    Jeg vejer pt 103 og inden jeg blev gravid i august sidste år vejede jeg 94 - begge tal er selvfølgelig ikke gode, da jeg kun er 179 cm høj. Jeg skal ikke være gravid endnu, så jeg når nok at komme under 100 inden det sker, men jeg er bare nysgerrig....fordi jeg venter ikke med at blive gravid til jeg er kommet ned på ønskevægten som vel er omkring de 80, da jeg er kraftig bygget - så 70 ville nok ikke se så godt ud :tongue:

    Well - håber nogen har svaret eller et bud på et svar :)