thassman

Medlemmer
  • Posts

    0
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    thassman reacted to Elkjærmark in Change of plans -> It´s all about the BIKES!   
    Hej kære forum
    Så melder endnu en logbog skribent sig på banen, med den gode intension om at dele træningsoplevelser med jer.
    Mit navn er Jannie, jeg er 30 år gammel og motionsfreak ud til fingerspidserne.
    De sidste 3-4 år, har mit fokusområde været løb og spinning. Talrige motionsløb er tilbagelagt og næsten lige så mange løbesko er slidt.
    Men nu er det slut! Skoene er gemt væk på øverste hylde i klædeskabet, og cyklen er fundet frem.
    Hvorfor??? Fordi jeg trængte til nye målsætninger og fordi jeg har fået gjort alt for lidt ved cyklingen de seneste år, hvilket jeg har savnet!
    Efter at have opfyldt min sidste målsætning med løbeskoene på - gennemførsel af Berlin Marathon 2010, mente jeg derfor at tiden var inde. Og der skulle ikke gå længe inden et nyt mål dukkede op. La Marmotte 2011 i guldtid for kvinder.
    Om det er for ambitiøst må tiden vise, men indtil videre er motivationen i top, og jeg er villig til at give alt for at opnå mit mål.
    I bestræbelserne på at nå mit mål, får jeg kyndig vejledning af Jakob Andersen fra www.formtop.dk. Jakob forsyner mig med 12 ugers træningsprogrammer, der opbygger og finpudser formen. Hans ekspertise kombineret med min træningsiver er min direkte vej til guldet
    Nu ligger La Marmotte forholdsvis langt ude i fremtiden, hvilket på alle måder er heldigt. Jeg får nemlig brug for god tid til forberedelse, hvis min målsætning skal indfries.
    Træningen er da også allerede så småt påbegyndt, hvilket jeg virkelig nyder i fulde drag. Jeg er pt. i anden træningsuge i mit første 12 ugers program. Fokus er på styrketræning samt vedligeholdelse af konditionen.
    Styrketræning er nyt form mig, men uden tvivl tiltrængt. Opstarten har dog været hård, og jeg har oplevet super ømme muskler på en helt anden måde end jeg er vant til. Det føles dog godt, så jeg tror snildt at jeg kan blive forfalden til det.
    Min bedste ven kommer de næste mange måneder til at være min kære cykel. Jeg kører på en Wilier Cento1 med Dura Ace elektronic gear, Shimano RS80 C24 hjul og 3T styr og frempind. Jeg skal nok poste et billede, så snart jeg finder ud af hvordan man gør det
    Cyklen, samt alt andet udstyr der hører til cykelsporten, udgør en kæmpe motivationsfaktor for mig. Derfor går en stor del af mine sparepenge også dertil. En lækker cykel, lidt smart og top funktionelt tøj, lirede solbriller..... Kan det blive bedre?
    Nå, nok om mig, nok om min cykel. Nu skal det handle om det vigtigste - nemlig træningen.
    Foreløbigt har min træningsuge set således ud:
    Tirsdag:
    45 min morgen spinning
    45 min aften spinning
    60 min bodypump
    Morgentimen blev kørt i et lidt afdæmpet tempo, men det passede mig godt, da jeg følte lidt ubehag ved for høj puls.
    Benene føltes dog helt ok.
    Efter job, følte jeg mig frisk og havde både lyst og behov for at revancere mig for den lidt tamme morgentime.
    Jeg kørte endnu en forholdsvis rolig time, men følelsen var god og eneste grund til den noget lave puls, var den efterfølgende pump time. Pump er nemlig helt nyt for mig, og det giver lynhurtigt en god portion syre i mine spinkle muskler.
    Torsdag:
    40 min spinning
    50 min spinning
    To timer, som blev gennemført med høj puls. Benene var gode og jeg arbejdede godt med høj puls.
    Efter de to timer var jeg dog noget slidt og tømt, men det skyldes nok mest min lille druktur onsdag aften, hvor jeg muntrede mig i Herning i selvskab med Lady Gaga. Uppss.....
    I dag efter job skal jeg på landevejen. Mit program sender mig ud på 45 km med 4 x 30 sek. bakkeintervaller, hvor pulsen skal skydes op på ca. 88-91%. Den øvrige del af turen skal køres med puls på ml. 66-71%.
    Det var hermed mit første officielle indlæg i min nye logbog. Jeg vil bestræbe mig på at opdatere løbende.
    Jeg håber, at I har lyst til at følge med og også bidrage med lidt indspark undervejs
    /Jannie
  2. Like
    thassman reacted to JohnJohnson in Joe´s Corner   
    Der har været en kende stille på loggen på det sidste, har simpelthen bare ikke haft tid eller overskud til at logge. Først så skulle påsken med dens besøg og frokoster overståes, og så skulle man også lige hjem, dernæst så har skolen også lige krævet lidt opmærksomhed. Derudover så har det sgu også knebet lidt med motivationen...
    Men jeg har da fået trænet lidt. I påsken fik jeg kørt to ture hvoraf den ene står beskrevet herinde. Det blev desværre ikke til flere ture på sjælland denne gang, tiden var simpelthen ikke til det.
    Vel hjemme var jeg til fællestræning i torsdags. Her kørte jeg ind til cykelbanen og på vej derind begyndte det at regne og så stod det ellers ned i stænger! ØV!!! At jeg så kom et kvarter for tidligt og derfor skulle stå under et halvtag, dyngvåd i 5 graders kulde og vente hjalp ikke på meget. Da gruppen så endelig kom afsted var jeg for alvor blevet kold og jeg kunne med det samme mærke at det der føltes som gode ben da jeg kørte ud var blevet til kolde tunge ben der ikke havde nogen power. Så jeg hang nede bagi i intervallerne. Der var virkelig intet at skyde med. Koldstarter er bare ikke lige mig.

    I mandags kørte jeg så ud selv med det formål at køre en god tonser tur hvor jeg gav den fuld gas over bakkerne i Mols Bjerge. Det var også ved nærmere eftertanke ved at være længe siden jeg havde kørt en solotur og ville gerne ud og mærke glæden igen. Jeg lagde ud med at køre over den 1400 meter lange Rønde Bakke og savede så 50 sekunder af min hidtige PR! Jeg tror at rygvinden havde stor indflydelse, men benene var også gode og ikke mindst friske. Herefter kørte jeg den 2100 meter lange Agrivej i 4;42 hvor jeg til sammenligning i februar kørte den i 7;06. Men så var benene også ved at være ret syrede til. Jeg kørte videre rundt i bjergene og nød den afvekslende scene der kun blev afbrudt af lidt finregn, der blev til sne og endte i hagl. Dog heldigvis forbipasserende. Kæden forblev stram og næsten hjemme var det tid til dagens sidste prøvelse. Vosnæsbakken, min faste test bakke. Jeg havde dog ingen ambitioner overhovedet for havde rimelig meget syreophobning i benene, men ville bare køre til jeg gik ned. Halvvejs oppe af den 3300 meter lange strækning kunne jeg mærke at nu ramte jeg muren og jeg kørte nærmest ind i bakkerne og ikke hen over. Jeg kværnede den op i mit laveste gear og specielt mit højreben var godt mærket da jeg rejste mig og forsøgte at spurte de sidste 200 meter. Der var fuldstændig udsolgt! Min tid blev 10;02. Kun 3;06 dårligere end min PR på 6;56! Men det var sgu lækkert at køre sig helt ud og da jeg havde fået pulsen lidt ned så kunne jeg godt mærke at jeg også var gået sukkerkold. Godt jeg næsten var hjemme!
    Mht sæsonstart så har jeg stadigvæk årets debut til gode, men min licens er lige gået igennem og nu venter jeg bare på tøjet der gentagne gange er blevet forsinket. Formmæssigt mangler jeg stadig lidt syntes jeg, specielt på vægtsiden hvor jeg er alt for tung, 77-78 siger vægten. Men det skal nok ryge af, skal bare fokusere lidt mere på det og droppe al slikket