JHansen

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JHansen

  1. Hej Igen,

    Det er ikke fordi jeg får "for meget af det gode". Det jeg mener med det, er at jeg indtager væsentlig færre kalorier end anbefalet, men jeg har det fint med det da jeg ikke føler at jeg har brug for mere.

    Jeg har ændret min kostplan på følgende måde:

    Morgenmad: ingen (jeg ved godt at man skal spise morgenmad, men det er bare ikke mig og har aldrig været det)

    Frokost: 3 skiver groft rugbrød, let smørreost, skinkepålæg, fedtfattig leverposteg, tomater osv. Samt 2 stk frugt

    Aftensmad: 150-200g oksekød/fjerkræ/fisk og 300g grøntsager/salat

    Mellemmåltider: Frugt (mange æbler, vindruer og fersken) og the MED sukker

    Ved at indtage dette hver dag, føler jeg ikke behov for mere, men kaloriemessigt ligger det under det der er anbefalet for at tabe 1 kg om ugen.

    Er det OK at indtage mindre end anbefalet for at kunne tabe 1 kg om ugen? Jeg er ikke ude på at tabe mere end 1 kg om ugen men jeg har det altså virkelig fint med at indtage de kalorier som jeg gør nu, så ville gerne fortsætte med det.

    Jeppe

  2. Hejsa,

    Jeg er begyndt på madlog.dk og er begyndt at tælle kalorier, og det er gået godt her de første 3 dage. Jeg er 20 år gammel mand, og vejer 150 kilo og er 185 cm høj, jeg har siddestillende arbejde og motionerer sjællent.

    Jeg skal tabe mig da jeg er begyndt at blive bekymret for mit helbred, og jeg har hørt at den mest stabile måde at tabe sig på er ved at tælle kalorier og ændre sine kostvaner efter det. Jeg har fået beregnet ud fra mine personlige oplysninger at jeg mit daglige kaloriebehov er omkring 2500 kalorier hvis jeg vil tabe mig 1 kg om ugen.

    Efter at have prøvet Madlog af har det givet mig et bedre overblik over hvor mange kalorier der er i diverse madvarer, og hvad der er vigtigt at undgå af madvarer. Jeg har de seneste 3 dage indtaget i gennemsnit 1900 kalorier dagligt.

    Nu kommer spørgsmålet så! Jeg har hørt at det er farligt at tabe sig for meget, hurtigt. Og jeg er godt klar over at de her kalorie-beregninger aldrig vil være akkurate, men jeg har valgt i mine indstillinger i Madlog at tabe mig 1 kg om ugen, og det betyder 2500 kalorier om dagen. Det er jeg ikke kommet op på de seneste 3 dage, og det har overhoved ikke generet mig, for jeg har spist de rigtige ting så jeg har på ingen tidspunkter følt at jeg har været sulten og ikke kunne "tillade" mig at spise mere.

    Jeg ville egentlig gerne fortsætte med at indtage 1900 kalorier dagligt da jeg synes at det er rigeligt i forhold til min personlige kostplan. Så mit spørgsmål er om det er "farligt" at indtage færre kalorier altså 1900 dagligt, når systemet har planlagt at jeg skal indtage 2500 kalorier dagligt for allerede at tabe mig 1 kg om ugen?

    Vil jeg tabe mig mere end 1 kilo om ugen, og er det sundt? Jeg tænker blot: Man kan vel aldrig få for meget af det sunde? Men jeg vil gerne tabe mig så det er langvarigt og jeg ikke tager kiloene på igen, det har jeg nemlig prøvet alt for ofte med slankekure.

    Til dem der ikke kender Madlog er det en hjemmeside hvor du opretter en brugerprofil, og du kan indtaste dag for dag hvad du har spist og hvor meget af det du har spist. Så kan du regne dit daglige anbefalede kalorieforbrug ud. De har en meget bred vifte af madvarer og deres varedeklarationer. Det hele er automatiseret og super enkelt og let at anvende. Kan godt anbefale det , selvom jeg kun har prøvet det i 3 dage.

    Jeg håber nogen af jer kan hjælpe mig lidt..

    På forhånd tak

    Jeppe

  3. Hejsa,

    Jeg vil gerne have en motionscykel stående i min lejlighed så jeg kan få lidt motion. Jeg har et meget siddestillende arbejde og er overvægtig.

    Jeg vejer 150 kg., og jeg har lagt mærke til at mange motionscyklers max belastning er 110/120 kg. Er det noget man bør tage meget alvorligt, eller kan de godt klare en højere belastning på f.eks. 150 kg.?

    Og hvad er det præcist der ikke kan klare en højere belastning? Den stang hvorpå sadlen sidder, eller læner den sig måske op af mekanismen?

    Jeg har nemlig ikke mulighed for at købe de helt store modeller der kan klare op til 150 kg. de koster jo flere tusinde kr.

    På forhånd tak

    Jeppe H