Astrid

Medlemmer
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Astrid

  1. Hvilken motionsform vil i sige er den som brænder flest kacl af ?!

    Du kan jo købe dig et pulsur, som kan måle kalorieforbruget. Dvs. det kan ikke måle det sande kalorieforbrug præcist, men det kan fortælle dig, om du bruger flest kalorier ved den ene eller den anden sportsform. Og så kan du gøre op hvad der er mest "værd", f.eks. om du forbrænder mest ved 1 times spinning for fuld gas eller 2 timers cykling på landevej eller en lang gåtur eller noget helt fjerde.

  2. Tror simpelthen bare man må acceptere, at man i perioder er mere motiveret for træning end i andre. Sådan er det. I "død" perioderne kan man forsøge bare at træne lidt. At sige at lidt er bedre end ingenting. Hold dig i gang et par gange om ugen, men accepter, at du kører på lave omdrejninger i en periode.

  3. forstår ikke man har lavet en undesøgelse og fundet frem til en viden man havde i forvejen?? :dry:

    Undersøgelsen blev designet for 15 år siden, så dengang havde man nok ikke den viden.....

    Er der i øvrigt andre, der har undret sig over den lille forskel på de 2 grupper? I følge politikens artikel i dag har den fedtfattige gruppe fået 29 % af energien fra fedt, mens kontrolgruppen fik 37 % fedt.

  4. Ingen mad i timerne lige før løbet.

    Hvis du får sidesting alligevel, så sæt tempoet lidt ned og lav et par vejrtrækingsøvelser:

    Træk vejret ind og pust det helt ud, så lungerne bliver så tømte som muligt. Gentag et par gange. Så plejer mit sidesting at forsvinde.

  5. Nå, jeg fandt selv svaret på mine spørgsmål. Det viser sig, at RS200 ikke kan vise pulskurver, men kun et gennemsnit.

    Her er hvad jeg fandt på pulsure.dk:

    Polar RS200 kan overføre data til en webbaseret træningsdagbog

    (https://www.polarpersonaltrainer.com/)

    Det foregår med lyd (Soniclink) som i S410.

    Der overføres en summary af træningen (tid, klokken, gennemsnitspuls, maks. puls hastighed og distance for sd versionen)

    Der laves således ingen pulskurve som S-urene.

    Derfor ingen registrering f.eks. hver 5 .sek. men der er 16 filer i RS200 (16 træningspas der kan overføres)

    Mvh

    Pulsure.dk

    Henrik Bisgård

  6. Jeg skal til at købe nyt pulsur. Jeg har kigget lidt på RS200sd og S-625x. Jeg synes disse to er interessante, fordi de udover pulsmålinger også kan måle løbehastighed.

    RS200sd er med "Kommunikation med Polar Coach Web Service", mens S-625x er med "P.P.P. 4.0 Software". Jeg kender ingen af programmerne, da mit gamle pulsur ikke er Polar. Hvad kan programmerne?

    Det jeg gerne vil have, er grafer over min puls. Kan RS200sd også det?

    Jeg er noget i tvivl om, hvad forskellen er på de 2 ure. Der er stor prisforskel (1600 vs. 2700+IR port). Og på www.pulsure.dk skriver de, at RS200sd er "udviklet med henblik på den seriøse motionsløber, der ikke ønsker de langt mere avancerede funktioner i S-Serien" Øøøh, hvilke funktioner?

    Hvilke erfaringer har I med disse ure?

  7. Til dig der har svært ved at holde samtalen gående i længere end 2 minutter.... Du kan altid bruge teknikken med at gentage det sidste ord hun sagde. Altså følge op, få hende til at uddybe det.

    Og når hun stiller dig et spørgsmål, skal du udnytte muligheden til at fortælle en masse. Hvis hun fx. spørger om, hvor du bor, skal du ikke bare svare "Amager" punktum. I stedet skal du sige, at du bor på amager, hvor der i øvrigt er dødlækkert at bo, fordi bla bla bla, men du vil gerne flytte i hus på landet, så du kan få plads til din hund og til at stå og ordne MC, og tæt på skoven, hvor du kan køre på MTB, osv osv osv eller hvad der nu passer på dig. Eller hvis hun spørger hvad du laver, svarer du fx. at du studerer whatever, og det mest spændende ved det er bla bla, og du vil gerne arbejde der og der, fordi ditten og datten.

    På den måde lægger du en masse potentielle samtaleemner på bordet. Så er det op til hende at gribe fat i det emne, hun synes er mest interessant.

    Fortæl om dig selv, om dine interesser, om dit job, sjove historier om noget du eller dine venner har oplevet. Gør det med et smil og kig hende i øjnene.

    Hvis du skal på date, og har det skidt med pinlig tavshed, kan I tage et sted hen, hvor man kan lave noget, i stedet for at skulle snakke hele tiden. Fx. spille pool eller bowle.

    Og nu til det med om piger tænder på store fyre.....JA! Jeg selv tænder helt vildt på store fyre med muskler. Jeg elsker brede skuldre og en stor stærk arm... mums. Men jeg holder mig langt væk fra deciderede BB'ere. Det er nok et spørgsmål om attitude. En BB'er i stramt tøj sender et signal om, at han bruger flere timer hver dag i centeret, og sikkert ikke har tid til mig. Tror heller ikke han kan hygge med slik og kage eller sove rigtigt længe søndag morgen. Og eftersom han lever af tun på dåse, kan vi ikke lave mad og spise sammen. Og så er der jo også det aspekt, om han vil stille sig tilfreds med min krop, som er helt almindelig. Hvilket vil sige slasket og blævrende i forhold til de chics, han kigger på to timer om dagen henne i centeret.

    Hvad er der galt med at have tøj på, der ikke sidder stramt? En langærmet skjorte er da klart bedre end en stram T-shirt. Man kan jo sagtens se, at der gemmer sig en rigtig lækker krop derinde. Og så bliver man jo nysgerrig, og bliver nødt til at tage ham med hjem for at tjekke varen ud på nært hold :tongue:

  8. RØRÆG!

    1-2 æg som piskes sammen med gaffel. Tilsæt lidt mælk og skinke i strimler. Evt. en skive ost. Ind i mikroovn 1-2 minutter, rør lidt rundt undervejs. Spis på rugbrød. Mums.

  9. Der er noget med fisk og risiko for indtagelse af tungmetaller, som det nok er værd at være opmærksom på. Hvilke fisk etc. kan jeg ikke huske, men der er sikkert nogle, der kan fortælle mere om det  :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det er de store fisk, der lever i lang tid inden de bliver fanget. F.eks. tun.

  10. Det med kosten kan godt være et problem, når du ikke selv står for indkøb og madlavning. Men du kan vel godt få lov til at lave mad en gang i mellem derhjemme? Jeg er sikker på, at dine forældre vil sætte meget stor pris på, at du laver maden et par gange om ugen.

    Når jeg er på besøg hos mine forældre står den meget tit på stegt flæsk og kartofler, hvilket jeg hverken kan udstå eller spise mig mæt i. Men så laver jeg selv en gang salat eller bagte/kogte grønsager og stiller det på bordet. Mine forældre spiser salaten som tilbehør, mens jeg spiser det som hovedret.

    Og så gælder det om at tage et par gulerødder og frugt i stedet for eftermiddagskaffe og kage, som min familie er ret glad for.

    Nu ved jeg ikke, hvad du køber i kantinen, men hvis du spiser en masse tilfældigt i løbet af dagen, er det nok en rigtig god ide at tage madpakke med. Selv er jeg glad for rugbrøds-klapsammen med leverpostej og et par skiver saltkød, da der er masser af protein i og det er ultralet at lave og have med. Så har jeg et par gulerødder med i en pose med lidt vand i eller bare 2-3 stk frugt. Hvis jeg i løbet af dagen får lyst til at købe slik i kantinen, er reglen at jeg skal spise alt mit frugt først. Når det er gjort, er lysten til slik som regel forsvundet.

    Du kan jo også prøve at blive kontrolvejet en gang ugentligt hos din læge. Så tænker man sig lige om en ekstra gang, inden man stopper noget usundt i munden.

    Med hensyn til motionen er det nok på tide, at du sætter dig et mål, du skal nå. Må jeg foreslå et 5-km løb her til foråret? Altså et officielt løb, hvor man får taget tid og får et diplom bagefter. Det er nok nødvendigt at du finder en kammerat, der også stiller op til løbet, så du ikke bare lige kan springe fra.

    Du kan også prøve noget motion, der er lidt sjovere end bare at stå på en maskine i 30 min. F.eks. orienteringsløb. Eller bare at løbe udenfor.

    Men hvis du vil tabe dig, er det primært kosten, det drejer sig om.

    Nå, det var en lang smøre, håber du kan bruge noget af det.

    P.S. Er det virkeligt så svært at stå op 10 min tidligere, så du kan nå at skovle en gang havregryn ind? Prøv det.... spis så meget du kan af havregryn om morgenen og se, hvad der sker :4thumbup:

  11. Det skal nok passe, at kalorieforbruget er ca det samme, om man går eller løber en bestemt distance. Når du går, kommer pulsen ikke så højt op (mindre energi bruges pr. minut), men tilgengæld tager det længere tid at komme igennem distancen.

  12. Der er ikke noget, der virker med garanti. Snak du med lægen imorgen, og spørg hvilke behandlingsmuligheder, du har. Lægen har pligt til at oplyse dig om alle muligheder. Du skal nok prøve nogle flere cremer, fx. Redap, Isotrex eller Dalacin kutanopløsning. Hvis det ikke hjælper, kan du prøve antibiotika. Hvis det heller ikke virker, kan du blive henvist til en hudlæge, som kan give dig Roaccutan.

    Men du skal vide, at en behandling skal vare en måneds tid, før du kan se den fulde virkning. Så væbn dig med tålmodighed.

    Hilsen Astrid

  13. Det er altså ret vigtigt at du vejer dig på samme tidspunkt på dagen hver gang, hvis du vil følge din vægtfremgang. Gør det om morgenen før morgenmaden. Uden tøj på. Hver gang.

    Din kost ser fin ud. Måske skulle du tilføje en appelsin eller anden frugt, for at få lidt vitaminer. Du får rigeligt med protein.

  14. Det var da en åndsvag konkurrence!!! :blink:

    Hvad med at lave en 3-måneders konkurrence i stedet for?

    Samt et væddemål om et 10 km's løb til foråret? Et officielt løb med tidstagning og diplom selvfølgelig...? Det ville da være lidt sejt! Det andet er for tøsedrenge....

  15. Du kan søge på Google og finde mange sider omhandlende glykemisk index (GI). Teorien siger, at for at undgå for store svingninger i blodsukkeret, skal man undgå fødevarer med højt GI. Nogle slankekure fx Atkins forbyder fødevarer med højt GI. Dvs man må ikke spise en gulerod.... Jeg vil lade det være op til dig selv at bedømme, om det mon er gulerødder, man bliver tyk af.

    Nej, GI-teorien bekræfter bare hvad du ved i forvejen: at du skal undgå sukker og hvidt brød og kigge på det samlede kalorieindhold. En gulerod indeholder ikke mange kalorier, men den har højt glykemisk index. Jeg vil mene, at GI-tabeller forvirrer folk mere end de gavner.

    Angående marmelade: Det indeholder sandsynligvis 50 % sukker. Og du putter det sikkert på noget hvidt brød. Så du kan næsten gætte dig til svaret.... :wink: