Anders Brandt

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Anders Brandt

  1. Jeg er hypermobil og er platfodet med pronation og nedsunket forfod. Skal have nogle indlæg til skoene, men synes det er lidt af en jungle af finde rundt i. Kan I anbefale et bestemt indlæg der vil være godt til mine fusser? :smile:

    Jeg er ikke platfodet, men har har en hammertå. Jeg vil ikke råde dig til bare at købe et indlæg uden at først at tale med en fodterapeut. Se evt. tråden http://www.24.dk/group/forfodssmerter/forum/thread/2100441 - han er ekspert omkring området og svarer med det samme. Du skal have ordentlig rådgivning, så du køber det helt rigtige indlæg til din platfod og nedsunkede forfod. Ellers risikerer du bare at forværre problemet. Det fik jeg i hvert fald at vide, da jeg selv fik indlæg.

  2. Ja har begge dele i begge arme samtidig og, de skifter (armene) imellem at være værst. Tennisalbuerne er derudover mest kritiske.

    Jeg er 18 år og havde styrkettrænet siden jeg var 16 uden problemer i nogen led. Startede det første år med 3x10 og gik derefter over til 10-8-6 og kørte 3-split. Kørte relativt tungt. Over et par træningspas med biceps kunne jeg mærke en tiltagende smerte i underarmen når jeg kørte curls, så lagde træning om og droppede al biceps. Men i december måned måtte jeg stoppe med al fysisk træning, pga. smerterne blev for store.

    Hej Sebastian.

    Det var ikke synderligt smart, at du fortsatte med at træne trods smerter. Man skal ALTID lytte til sin krop, hvis man vil helt vil undgå skader - eller som minimum undgå at forværre skader. Desværre er det ikke så underligt, at du har fået en tennisalbue, som sker ved overanstrengelse af underarmens muskler. En tennisalbue behandles normalt i form af fysioterapi - evt. sammen med smertestillende medicin. Hold nu pause i et stykke tid, da din tennisalbue naturligvis behøver hvile. I meget sjældne tilfælde er en operation nødvendig.

    Håber, at du er blevet din tennisalbue og golfalbue kvit :bigsmile:

  3. Jeg søger træningsprogram (vægttræning) speciel for ryggen.

    For ca. 15 år siden fik jeg en lille diskusprolaps øverst del af ryggen,

    ved lægebesøg blev der konstateret at jeg har Scheuermanns sygdom i den nederste del af ryggen.

    For et par måneder siden var jeg uheldig at falde ned på ryggen, nu har jeg næsten konstant ondt i ryggen hver dag, især ved lænden.

    Når jeg har, sover på venstre eller højre side for jeg ondt i lænden, og når jeg går, kommer jeg til at læne mig forover, med det resultat at jeg for ondt i ryggen.

    Jeg har forsøgt med forskellig gymnastik øvelser (strækøvelser) med det hjælper kun i en kort periode. Derfor søger jeg et træningsprogram for at styrke ryggen og en bedre holdning.

    JDer findes muligheder, men det kommer naturligvis også an på, hvor slem din Scheuermanns sygdom er. Som udgangspunkt vil jeg råde dig til coretræning - dvs. dødløft, squat, back extension, the plank osv. Hvis det ikke er muligt skulle du må overveje en operation. Jeg kan læse mig frem til, at Scheuermanns sygdom en operation er den sidste udvej. Generelt findes der næsten ingen behandlingsmuligheder. Men det er kun hvis det giver kroniske smerter, at en operation udføres. Til gengæld er en operation for Scheuermanns sygdom næsten altid succesfuld og komplikationer er meget sjældne.

    Håber, at du har fundet en god træningsmetode. Ellers prøv at se om mit forslag virker :smile:

  4. Set ud fra et præstationsmæssigt synspunkt er det kanon, at du har en lav hvilepuls og en høj makspuls. Det betyder, at du har en "stor motor", så ydeevnen bliver høj. En hvilepuls på 37 vil for en normal person normalt være tegen på en helbredsmæssigt problem. Men for sportsfolk er det ligefrem et sundhedsdtegen at have en lav hvilepuls. Det skyldes vel til dels, at du træner så meget som du gør. 5 gange om ugen er ret meget :-)