MathiasH

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MathiasH

  1. Hej med dig,

    Hvorfor løber du på forfoden?

    Det mest optimale er at lande på midtfoden med mindre du er sprinter og kun skal løbe 100-200 m så giver det mening at løbe på forfoden (man løber normalt i pigsko og kan kun løbe på forfoden)

    Løber man på forfoden overstrenges læggen mere end hvad godt er. Ud over det Vil man på grund af manglende styrke meste evnen til at fortsætte med at lande på forfoden og det vil medføre at hælen automatisk vil lande efter du har sat tæerne på underlaget. Det gør så at du "står" for længe på underlaget. Lander du på hælen laver du en opbremsning og det er heller ikke godt. Du skal derfor lande på midtfoden og bruge dit afsæt på at accelerere.

    Hvis du skal arbejde med en sko til dette formål kan du overveje Newton. Skoen kan købes i Endurancesport (Frederiksberg København)

    Held og lykkejh

    Jeg løber selvfølgelig ikke altid helt ude på tåspidserne, men sprinter en del i højt tempo. Hvis jeg skulle løbe en almindelig 10km, vil jeg lande på midtfoden. Jeg kan komme op over 30 km/t i mine sprints og jeg har svært ved at se hvordan jeg skulle kunne gøre det på midtfoden.

    Problemet er imidlertid aldrig når jeg løber i løbesko eller efter. Det er når jeg skal rende rundt i almindelige sko. Det er så slemt efterhånden, at jeg foretrækker at gå på bare tæer hvis det er muligt.

    Mht. fodboldstøvler og indendørssko, så kan det sagtens tænke, at jeg overfører min løbestil fra min løbetræning, og det bliver problematisk ift. skoenes udformning, der er mere stiv i det.

  2. Efter at jeg har løbet i lang tid er jeg skiftet til forfodsløb i min løbestil. Til dette formål bruger jeg bare almindelige løbesko uden at der er nogle problemer med det.

    Problemet er alle andre sko.

    Jeg har problemer med at finde normale vandresko til hverdagsbrug, der ikke gør ondt i forfoden efter et stykke tid. Det samme problem har jeg med indendørs sportssko (bruger Adidas Spezial) og fodboldstøvler, som efter et stykke tid belaster forfoden alt for meget.

    Mht. indendørsskoene vil jeg tro, at det har noget at gøre med at det er en fuldstændig flad sko, men det er jo det, der bliver anbefalet til indendørs brug.

    Er der nogle, der har erfaringer med dette? Er der evt. nogle specielle ting man skal kigge efter, når man køber en ny sko?

  3. Ja, det er normalt at blive mere sulten hvis man træner meget. Mad er kroppens benzin og jo mere man laver fysisk, destro mere skal der ned i maven.

    Hvis du er meget slank, skal du nok acceptere at din vægt stiger i og med at der kommer flere muskler på kroppen. Det er vigtigt at din krop også har en vis portion fedt, hvis du f.eks. dyrker meget konditionstræning. Så hvis din krop er sulten, skal du helst ikke holde igen. Kroppen har brug for maden til at genopbygge sig selv og gøre dig stærkere.

    Prøv i øvrigt at spise mange små måltider i løbet af dagen i stedet for de gigantiske portioner tre gange om dagen.