Ripley

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ripley

  1. Slagteren i Rosengårdscenteret (Odense) har fast tilbud på 3 kg. 5 % (eller 6 - kan ikke helt huske det) hakket oksekød for 120 kr. Og det er godt kød! :bigsmile:

  2. Kommer lige med et lille surt opstød - håber du bærer over med mig... ;) Det er lidt trættende så ofte at høre om, at fedtfattig mad skulle være dyrt. Indrømmet - fedtfattigt kød er dyrere end det mere fedtholdige. Men så er det også mere drøjt. Noget af det dyreste at spise overhovedet er junkfood som burgers, fritter, pizza osv. For ikke at tale om cola... Men f.eks. hvidkål og blomkål kan man ofte få til omkring 6-10 kr. - og der er rigtig rigtig meget mad i. Det kan snildt holde sig over en uge i køleskabet. Udover dette er der jo altid gulerødder samt diverse "sæson-grønt", man kan "drøje" sine måltider med. Spis det råt, kog det, svits det, bag det - det er kun fantasien, der sætter grænser :)

  3. Hehe Jørgen L er meget vild med McKenzie... For mig duer det slet ikke - tværtimod! Men hvad der er skidt for nogle, kan jo være godt for andre. Menmen - lad hende endelig ikke gå igang uden at have talt med en kiropraktor om det! Det er jo også en mulighed at gå til træning hos en kiropraktor.

    Stabiliserende øvelser, der minder om Pilates kan anbefales.

    Ellers lige et link her: http://www.kiropraktiskklinik.dk/?acc=113

    Mvh.

    Ripley

  4. Det tror jeg faktisk ikke. Da jeg var barn i 70'erne, var der langt flere, der levede af fed brun sovs og kartofler - og fedtfattigt kød var et begreb, man ikke kendte meget til.

    I dag har man på fornemmelsen, at en del familier sidder og guffer hjemmebragt pizza eller McDonalds food i sig hver weekend. Og så er der på den anden side de mødre, der står og læser fedtprocenter på rugbrødspakken (til dem selv, da det ikke passer børnene at spise noget så kedeligt og sundt som rugbrød) i supermarkedet...

  5. Det er netop i de tidlige år, at problemerne og den usunde levestil starter...

    Er enig med Eva - ud med slik, sodavand og lignende og ind med det sunde - BÅDE i skolen og derhjemme. Og op med afgifterne på slik og sodavand...

  6. Lige et lille surt opstød herfra.

    Problemet er da, at børn er så hamrende forkælede - og forældrene så ufatteligt konfliktsky - i dag. Hvad med at sætte de børn op på en cykel, i stedet for at køre dem i bil lige til døren i skole hver dag? Og hvad med at slå i bordet, når de i supermarkederne står og hyler og skriger på sodavand, chips og slik? Tving dem til at spise deres grønsager hver aften! Og hvorfra kommer mon alle de penge til de usunde sager, de propper sig med hverdag? Forældrer - tag jer dog sammen! Og til skolerne - gør dog som det var, da jeg var barn: forbyd eleverne at forlade skolen og handle ind hos bageren, kiosken osv.

    Forresten er da der efterhånden en del kampagner for sund levestil. Blot kan man nævne "6 om dagen", "Mindst 30 minutter" osv.

    Ripley

  7. Nu er jeg ikke den store tilhænger af McKenzie... Selvfølgelig er ikke alle rygge ens. Men der må være andre, der har lignende problemer, eftersom det er en af DK's største folkesygdomme. Er der slet ikke nogen, der har erfaringer vedr. ryg(op)træning, de vil dele?

    :)

  8. Mange tak :)

    Uha – mange spørgsmål… Der er et par håndvægte, en stang og diverse maskiner. Navnene har jeg lidt problemer med (bær over med nybegynderen). Det, jeg foreløbigt har gjort er:

    Let opvarmning på løbebånd.

    Herefter følgende i sæt af 3 (gulvøvelserne er nogle af dem, jeg også laver hjemme):

    1. Skæve mavebøjninger liggende på gulv

    2. Mavebøjninger siddende i en maskine, hvor man presser vægt fremover

    3. Tilsvarende den modsatte vej med vægten omme på ryggen, hvor man skubber tilbage (hehe hvis du forstår…) – det kan jeg mærke giver en hel del (godt) i lænden, hvor de største problemer er

    4. Træk til brystet

    6. En af de 2 maskiner til lårene, der her på siderne ”kasseres” – så den skal måske droppes igen

    5. Roning i maskine (men kan mest mærke det i lårene?!)

    6. Liggende Rotationer

    Det, der provokerer, er især bagoverbøjning af overkroppen. Generne ved foroverbøjninger kan jeg efterhånden mindske ved at sørge for at spænde muskelkorsettet. Men disse gener er også grunden til, at jeg bruger maskinerne. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan ”styre” stang og vægte.

  9. Hejsa!

    Jeg (33-årig Q)er ny bruger af dette site. Jeg har haft kigget lidt rundt i MOL's forum gennem noget tid. Det er alletiders, men jeg har ikke helt fundet det, jeg leder efter - nemlig et godt rygprogram. Gennem ca. 2 år har jeg haft store rygproblemer (smerter, ofte tilbagevendende hold, osv.) og der er ikke andet at gøre end at træne det væk, har jeg fået at vide. Gennem noget tid har jeg trænet gulvøvelser derhjemme. Nu har jeg fået adgang til et motionsrum med diverse sjove maskiner, som jeg er begyndt at "lege" lidt med. Jeg kommer kun til at træne 2 gange om ugen, ca. en time ad gangen, pga. manglende tid. De andre dage, vil jeg så fortsætte med gulvøvelserne hjemme. Disse har jeg nogenlunde styr på. Men hjææælp - hvilke øvelser skal/må man lave med maskiner, når man har en svag ryg (især lænd), der skal hjælpes på vej?

    Alle forslag modtages med kyshånd :)