Hogfeldt

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hogfeldt

  1. Procenter ift maxpuls:

    - Lige ud af landevejen. F.eks. 70% af en maxpuls på 200 er 200*0,7 = 140 slag pr min

    Procenter ift pulsreserve:

    - Pulsreserven defineres som spændet mellem din hvilepuls og din maxpuls, f.eks. hhv 50 og 200.

    - 70% af pulsreserven er så (200-50)*0,7 + 50 = 155 slag pr min

    Værd at bemærke er det at forskellen i puls mellem de to regnemetoder bliver mindre, jo højere procent man regner med. Her med 70% var forskellen 15 slag. Ved 90% er forskellen kun 5 slag (180 vs 185).

    Tak for det simple svar, det skal jeg lige huske at have i baghovedet næste gang jeg læser om puls % på div. hjemmesider. :laugh:

  2. Nej nej og atter nej, det er restitutionstræning! Et marathon bør løbes med højere intensitet.

    Jeg er klar over at et Marathon bør løbes med en højre intensitet, men jeg vil heller ikke kalde det restitution, for du løber ikke 15-20 km. bare for at restituere. Jeg gør i hvertfald ikke, hvis det skal kaldes noget, skal det nok nærmere kaldes udholdenheds træning.

    Nu har jeg læst lidt nærmere hist og her, og på mange sider bla. løbesiden.dk, snakker man om en puls på 60-70% hvilket jeg også syntes føles mere rigtig.

    Forskellen på Max puls og Puls reserve, skal jeg ikke kunne gøre mig klog på, hvis der er nogen der har en stor viden inden for det, må de meget gerne byde ind?

    - Per

  3. Ja 20 slag har en hel del at sige, når jeg for tiden til det laver jeg en max puls test, så kan jeg få et lidt mere korrekt tal.

    Har du et godt forslag, til hvordan jeg kan lave sådan en test, har kigget lidt på nettet, men kan kun finde præcise test, hvor man løber på løbe bånd eller kondicykel og jeg har ikke lige adgang til nogen af delene?

  4. Hej jeg træner til Hammer Trail Marathon distance. var ude og løbe 15 km. i dag, og jeg havde lidt et tempo problem, i det træningsprogram jeg følger, skriver de at jeg bør løbe et Marathon tempo på 50-60% af max. puls. Men jeg endte med at havde sådan et mærkeligt tempo, hvor jeg løb så langsomt at det nærmere var ild march og jeg blev flere gange nød til at gå helt ned i gang for at holde pulsen nede. Jeg havde ellers massere energi til at løbe i et lidt højre tempo.

    lidt fakta:

    laveste målte puls: 64 bpm. (målt lige da jeg vågnede)

    Max. puls beregnet til: 202 bpm. brugte en formel med alder.

    Min filosofi er at jeg kun bruger trænings programmer som vejledende, jeg lytter primært til min krop.

    Så jeg tror nok jeg ender med at skrue en tand op for tempoet, så jeg får en god rytme i mit løb, men uden at det bliver for højt, så jeg ikke kan løbe de lange distancer.

    Men jeg ville lige høre, om der er nogen der har erfaring med noget lign.?

    - Per

  5. Men jeg kunne sagtens forstille mig at der er mange mennesker, der ville finde det rart med en butik der sælger kampsports udstyr. De gange jeg har købt har jeg købt hos nippon sport. Og det er udelukkende, fordi de har et bredt udvalg, og lader til at have en stor ekspertise på området.

  6. Men må jeg vide hvad du træner? Og hvad du giver for udstyret?

    Mvh.

    Lionsher

    Selv træner jeg Ninjutsu, og har gjort det i nogle år.

    Hvad jeg giver for udstyr er et godt spørgsmål, det er sjældent at jeg køber noget, da jeg er tilfreds med det jeg har og det udstyr jeg køber, køber jeg typisk gennem min klub til en fordelagtig pris, da vi bestiller direkte fra producenten i store vare partier.

  7. Hej Anders

    lyder som en rigtig fed vandrtur du har været på.

    Jeg har selv vandret rigtig meget, og er som dig også lige begyndt at løbe lang distance løb. Mit bedste råd er giv dig i kast med det og lyt til din krop.

    Selv løber jeg ca. 3 gange om ugen, en tur med kontinuerligt løb, en tur med tempo eller interval træning og så en lang distance tur på mellem 13-25 km. Min inspiration til programmet er kommet fra et begynder program fra Marathon sport. Det virker ret fornuftigt, men det vigtigste er at lytte til sin krop, hvis man vil undgå skader.

    Det kan også være en rigtig god ide at melde sig til et løb, for motivationens skyld, jeg har selv lige meldt mig til Hammer Trail Marathon distance på Bornholm d. 13. maj 2012. Det er et super vildt ultra løb, hvor der løbes i området omkring Hammershus.

    - Per