f0x

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by f0x

  1. Hej derude

    Jeg er efter flere års pause nået op på 115kg, lå på ca. 100kg mens jeg trænede med en fedt% omkring 15

    Det har taget ca. 2-3år for denne uheldige udvikling hvor jeg ikke har trænet eller noget. Men jeg er nu begyndt igen og desværre er fedt% også gået op, den ligger på 35% nu.

    Jeg regner med at nå tilbage til de 100kg ved udgangen af marts 2010. Dog frygter jeg at min hud ikke kan nå at følge med denne fedtreducering, hvilket jeg forventer vil være de 20% der er kommer over de sidste par år.

    Det skal siges at jeg er 24år og har mere alt den tid som er nødvendig i træningscenteret, overvejer rent faktisk at øge antallet af trænings perioder fra 6 til 12dage om ugen, ved at tage cadio træning om morgen.

    Jeg regner også med at følge disse tips: http://www.ehow.com/how_2135049_loose-skin-after-weight-loss.html - under min "genoptræning" for øge kroppens naturlige reducering af overflødigt hud.

    Men derfor vil jeg stadigvæk god vide, og der er nogle som har erfaringer med om mit mål er muligt? Eller om jeg eventuelt skal op eller nedjustere mit mål?

  2. Hvad ønsker du helt præcist at vide?

    (Det er svært at gætte hvad DU mener "rigtig" information er)

    Well - er der nogle sider paa dansk hvor man kan laese om det? Hvornaar er naeste nationale Ironman, osv.

  3. Hey MOer

    Jeg havde taenkt paa at proeve at gennemfoere en RIGTIG Ironman til naeste sommer...

    Jeg kan bare ikke finde noget som helst information "rigtigt" information omkring det :crazy:

    Og efter som dette er et af Danmarks stoerste fora for "motionister" :tongue: saa taenkte jeg paa at spoerge herinde.

    Jeg ved godt hvor lang en rigtigt Ironman er, men kan ikke finde meget mere info end det.

    3.8km svoemning

    180km cykling

    41.2km loeb

  4. Ved styrketræning laver du som regel anaerobt arbejde, hvor du spalter ATP, fremfor at forbrænde. Ved spaltning har du ikke brug for O2 og derfor spiller iltoptagelsen ikke ind.

    Men du henviser altså til at man fx laver 50 reps med 10 kilo over 4 min fx, så det  nærmere minder om aerobt arbejde?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ok, så er det forstået :blush:

    Fox> det er hårdere fordi du involverer flere og større muskelgrupper. Hver gang man laver et stykke anaerobt arbejde, så oparbejder du det man kalder en ilt-gæld. Og den iltgæld skal tilbagebetales når sættet er færdigt. Det er derfor man puster efter et hårdt sæt squat og dødløft, hvor man har lavet mange reps. Iltgælden er nemlig større, jo flere og jo større de involverede muskelgrupper er. Og jo flere reps man laver, jo værre bliver det. Efter et hårdt sæt 20 rep breathing squats kan man jo ligge på gulvet og hyperventilere i adskellige minutter.

    Thomas

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, man bliver som du selv siger forpustet eller opretter iltgæld når man arbejder. Det viste jeg godt. MEN som du selv siger så er den iltgæld man oparbejder under et sæt noget som skal betales tilbage.

    Så derfor, må det jo ha' en betydning hvor god kroppen er til at optage det ilt. Og fordele det i kroppen, så derfor må det da ha' en større betydning som så. Eller hva? :raisebrow:

    F.eks person A er hr. og fru Danmark som intet aktivt har lavet hele deres liv, og person B var Hr. Marathons kondi. Og vi siger at ingen af dem har har nogle special erfaring med træning og sammen styrke. Så ville B da kunne køre flere reps da han jo hurtigere kan tilbage betale den iltgæld har får mens han træner da han jo er bedre til at optage ilten, og når at få "tilbagebetalt" nok til en til flere reps. :wink:

    Lolapyk eller rigtigt. Jeg ville selv mene at det er rigtigt :raisebrow:

  5. Ok, så hvad er så grunden til at det er så meget hårdere at tage mange reps i f.eks dødløft end mindre øvelser, selv om at vægten er latterlig lav (100kg) og LANGT fra ens max (200kg). Ved at det ikke kun er mig som "hader" at lave den slags øvelser med mange reps.

  6. For det første så er det øvelsen dødløft som er der bliver talt om her.

    Det burte da være indlysende, at når iltoptagelsen er god/bedre end normalt.

    Så må det da gøre det lettere at lave flere reps i denne øvelse, dødløft.

    Hvorfor siger jeg det? Jo, dødløft er jo den øvelse hvor kroppen bruger flest forskellige muskler. Og muskler kræver jo ilt for at arbejde. Jo flere ilt der er i blodet jo mere kan musklerne arbejde, jo flere reps kan man tage.

    En anden god tid ved en øget iltoptagelse, som fås ved effektiv kadio, er at man kan mindste pauserne mellem hvert sæt, fordi at ilten jo kommer og fjerne det mælksyre som blive dannet i musklerne hurtigere når der er mere ilt at give af. Og når man mindske tiden mellem hver sæt så øger man sin trænings Work-capacity og derved øger man hypertrofien ved ens træning.

    Så dem der siger at kadio, (for at øge sin iltoptagelse i blodet), er spild af tid tager noget så gruligt fejl.

    Ret mig hvis jeg tager fejl, og evt. link på at modsætte dette bevis af sund fornuft.