JTN18

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JTN18

  1. Jeg gider ikke kigge på programmet, men min umiddelbare vurdering er at du ikke har brug for at løbe længere end 7-8km.

    Jeg ville i stedet løbe følgende ture hver uge:

    1. Tempotur på 3-7 km

    2. Lange intervaller, f.eks. 4-6x1000m hvor pausen mellem intervallerne=0.5x den tid intervallerne tager.

    3. Korte intervaller, f.eks. 5x400m med 60s pause.

    4. Længere restitutionstur

    Rækkefølgen er prioriteret, således at hvis du vil løbe en tur om ugen, er det en tempotur, og hvis du vil løbe 3 ture tager du 1-3.

    Dine intervaller kan naturligvis også baseres på puls eller tid - det betyder ikke vanvittigt mere, men jeg vil anbefale at du får en pulsmåler alligevel for at kunne følge din fremgang.

    Hej. Tak for dit svar. Det vil jeg helt sikkert tage med i mine overvejelser. Når du nævner tempotur på 3-7 km er det så bare en tur på mellem 3 og 7 km så hurtigt som muligt?

    Mvh Jakob

  2. Hej.

    Har besluttet mig for at prøve løbeprogrammet her på siden, som hedder løbeprogram for øvede (5-10 km). Jeg vil køre det over 8 uger i stedet for 12, hvilket jo så gør at jeg kører de enkelte uger 2 gange, i stedet for 3.

    Det overordnede mål med programmet er at kunne løbe 10 km, det er dog ikke dette jeg er ude efter. Jeg er ude efter at forbedre min 5 km tid. Lige nu løber jeg en 5 km på 25 minutter plus minus.

    Mit spørgsmål er så om jeg i programmet, skal lave den sidste træning i ugen (fredag/lørdag) om til enten en 5 km, interval eller noget helt tredje som kan gavne min 5 kilometer? Gode råd søges :-)

  3. Tak for hjælpen Stokbro. :bigsmile:

    Jeg har lige en ting mere som jeg er i tvivl om.

    Jeg har valgt at holde 14 dages pause, for at se om det hjælper på mine knæ.

    Hvis det gør, hvor lang tid skal jeg så løbe inden jeg sætter intervaltræning på? Og vil det være en god idé at starte med at løbe 2,5-3 km. i et roligt tempo over et stykke tid for at se hvordan knæene reagerer? Hvis ja, hvor lang tid?

  4. Hvis du ikke har løbetrænet i lang tid, og samtidig har problemer med knæene, vil jeg anbefale at holde igen med intervaltræning et par uger, og derefter indføre det igen. At løbe på asfalt kan iøvrigt være ret så belastende, så prøv at løbe en tur i en skov eller lignende - Det skal lige siges at løb i dens slags terræn også træner musklerne mere alsidigt :wink:

    At drikke 1 liter eller mere før løb lyder som en voldsom mængde - Fordel dit væskeindtag over hele dagen istedet for "store slurke". Til en 5-km-tur vil jeg maks anbefale at drikke 300 mL før start, suppleret med et stykke frugt, noget lyst brød/pasta eller anden for hurtigt optageligt kulhydrat.

    Hvis du pt. ikke dyrker anden form for sport, så brug evt. de andre dage på at powerwalke som en del af restitutionen til næste løbepas, fx: Løb dag 1, gå dag 2, løb dag 3, gå dag 4 osv.

    Hvis du evt. er interesseret i styrketræning, kan jeg muligvis finde nogle øvelser frem, der kan fremme dine løbemuskler/dit løb :4disguise:

    A. Stokbro

    Tak for de mange gode råd. :-) jeg plejer at styrketræne, de dage jeg ikke løber, så du må da gerne finde nogle øvelser jeg kan lave.

  5. - Programmet ser lovende ud, hvis du vel og mærket holder en dags pause imellem hvert pas.

    - Hvis du har et meget højt kondital og har løbetrænet i lang tid, burde de 2-3km ekstra gavne din fremgang (Da man som hovedregel siger, at der skal min. 20 minutters arbejde med puls over 60%, for at forbedre sin kondi, mere jo højere tal).

    - Træner du på alm. stier, skovbund eller begge dele?

    - Har du fokuseret på din løbeteknik, evt. fået den analyseret?

    - Hvad spiser du typisk 2-½ time før du tager afsted?

    - Er du helt stoppet med fodbold, eller dyrker du anden form for sport?

    Kunne stille mange flere spørgsmål for at kredse mig ind på mulige forbedringer, men starter lige med dem her :bigsmile:

    Tak for dit svar. :)

    Jeg har ikke løbetænet i lang tid og har lige nu nogle problemer med mine knæ.

    Mit kondital ligger lige nu på 50.7.og jeg løber for det meste på stier og asfalt.

    For 3-4 år siden fik jeg lavet en løbeanalyse og fik mig nogle meget dyre såle, dem bruger jeg stadig. Så løbeteknikken mener jeg, at jeg har styr på. :)

    Inden løb plejer jeg at drikke 1-1,5 liter vand, spise en eller to boller med enten kødpålæg eller fisk.

    Lige nu er jeg helt stoppet med fodbold, men det er min plan at jeg skal starte igen på et tidspunkt og så ville det jo være lækkert at være i super form.

  6. Hej.

    Jeg er en ung mand på 18 år der tidligere har spillet fodbold på højeste niveau. Jeg har lige siden jeg var en 10-11 år været i super god form i og med jeg har spillet så meget fodbold, som jeg har. Jeg har ikke spillet fodbold i 6 måneder nu og derfor er min form blevet mindre god. Jeg løb eventyrløbet i Odense i går, det gjorde jeg på 24 minutter og 18 sekunder, dog har jeg en målsætning om at få den ned omkring de 20 minutter. Jeg har læst en del rundt omkring hvordan man forbedrer sine tider og er kommet frem til følgende program:

    Træning 3 gange om ugen:

    Dag 1:

    Løb 5 km - Så hurtigt som muligt

    Dag 2:

    1000 meter intervaller - antal afhænger af humør

    Dag 3:

    7-8 km løb - Så hurtigt som muligt

    Er dette en god måde at starte ud på?

    Er det en god idé at løbe de 2-3 ekstra km. på dag 3 eller er det bedre at gøre noget andet?

    Kommentarer og svar modtages meget gerne. :)