r1100sdk

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by r1100sdk

  1. Hej MOL.

    Sidder og tænker: Hvorfor er det så vigtigt at knæet ikke kommer længere ud end tæerne?

    Man hører så tit: "pas på at du ikke kommer så langt frem, du ødelægger dit knæ!"

    Men spørger man, er det mere vagt med hvorfor og hvad der bliver ødelagt.....

    Er der ikke nogen der kan forklare mig hvad risikoen reelt er, jeg tænker at det jo trods alt er en fysiologisk normal-bevægelse.

    Jeg ser frem til nogle at få det forklaret.

  2. Måske du skulle løbe ofte og kortere ture med lavere intensitet.

    Enig! Den lavere intensitet skulle jo alt andet lige kræve mindre af mine muskler, og dermed burde jeg ikke komme op over syregrænsen. Men der skal vel også pilles lidt ved grænserne for at træne...... øge den aerobe ATP-produktion? Ellers skal jeg gå i den anden grøft, og fokusere på benhård tolerance (syre) træning, for at vænne min krop til at blive ved trods ophobning af mælkesyre og fri K+ i musklerne?

    Hvorom alting er, i øjeblikket har jeg ret travlt med studiet, og har flettet træning ind i transporten nogle af ugens dage, således jeg løber noget af vejen i skole..... hvilket så giver 2+4+4+2 km i løbet af en dag..... med rygsæk, som dog sidder helt fast, og med pakrummet snøret ind så der ikke er noget der rasler.

  3. Strækker du ud efter løb? Jeg bruger omkring 30 minutter til udstræk efter løb og styrketræning.

    Nej, jeg strækker sjældent ud. Hælder nok til at udstrækning gavner mere efter opvarmning for at sikre ensartet længde i muskel-sene-komplekserne mhb at undgå fibersprængninger. Men den beslutning er på baggrund af Magnussons påvisninger om at udstrækning ikke reducerer muskælere ømheder efter træning.

    Det sagt, er jeg da åben for at prøve det, for ikke at syre til under løb........ jeg har bare svært ved at forstå hvordan udstrækning skal ændre på min aerobe kapacitet?

  4. Hej,

    Når jeg løber er pulsen er ikke voldsom høj og åndedrættet ikke voldsomt forceret:

    ekspempelvis 7 km på ca 40 min, puls i gennemsnit 161.

    MEN det er en lang kamp, hvor jeg kæmper med syre i læggene, og konstant skal overvinde mig selv for ikke gå.

    Jeg løber blandet på relativ flad landevej, stærkt kuperet terræn i Svanninge Bakker, lidt syretræning/pyreamideløb og 180 sek interval. Skal jeg fokusere mere på syretræning, eller er der andre muligheder?

    Kom med et bud på, hvordan jeg skal fortsætte med min løbetræning?