EmilieMorville

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by EmilieMorville

  1. Angående hvilke energi kilder kroppen tærer på ved forskellige intensiteter, har jeg altid fundet at nedenstående graf(den gemmer sig lidt nede ad siden)er fin at kigge på

    http://www.loebesiden.dk/kropogtraening.php

    I et tidligere indlæg har EmilieMorville gjort sig til fortaler for at intervaller er mest effektivt for at forbrænde fedt.. Hvis jeg læser hendes indlæg rigitgt(kan ske jeg misforstår vedkommende).

    Med udgagnspunkt i den graf jeg har lagt et link ind til, er det rimeligt at sige at fedt er den kilde der tæres mest på ved træning med lav intensitet(hjerteslag pr minut), mens at kulhydrat er den kilde der levere mest energi ved høj intensitet(mange hjerteslag pr minut)

    ikke desto mindre kan man godt give EmilieMorville ret i hendes udsagn på en lidt bagvendt facon

    følgende artikel om den famøse fedtforbrændings zone kan måske forklare hvorfor

    http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/vaegt_og_fedtprocent/glem_fedtforbraendingszonen/

    Det ihvertfald en fortolkning fra min side af EmilieMorville udsagn, at når hun siger forbrænde fedtet, så mener hun være i kalorie underskud, så man mister noget fedt på kroppen ved at træne(men igen det er en fortolkning fra min side).

    Tak, det er fint fortolket og det er mig der burde have læst lidt på lektien. :)

    @CouldHands: Min astma er ret slem og jeg har haft den en del år -jeg kunne nok få en god udholdenhed med intensiv træning, men det er rigtigt hårdt og ubehageligt for mig at presse mig selv for hårdt, så derfor er det intervaller der absolut fungerer bedst for mig, fordi det simpelthen gør for ondt i mine luftveje at gøre andet.

    Jeg ser det som at jeg presser mine bronkier(luftveje) til at udvide sig for at jeg tage de spurt jeg gør når jeg løber, og derved 'træner' jeg dem til at være mere 'fleksible'. Når min astma er slem, svarer det lidt til at skulle trække vejret gennem et sugerør.

  2. Både den øverste og den nederste del... Har nemlig sådan en træls "delle" under brystet... Når jeg sidder... dét er den jeg mest vil have væk! :crazy: :crazy: :crazy:

    Drikker du somme tider alkohol? For det synes jeg ofte man ser på piger, selv slanke piger på din alder har en 'delle' der nederst! Hvis ikke det er fordi du af og til drikker alkohol, kan det jo også være en del af din bygning, eller at du ikke er kommet helt af med 'hvalpe'-fedtet! :)) Ellers er det bare om at prøve for en periode kun at lave mavebøjninger for de nederste muskler, altså du laver helt almindelige mavebøjninger, men du har bare benene samlet i vejret og sørger for at 'løfte' bækkenet samtidig med bøjningerne!

  3. Jeg laver okay mange maveøvelser, + så har jeg en powerhoop, på 1,5kg. men jeg er lige stoppet, fordi jeg har en navlepiercing og det gør nas...

    Men er det rigtigt, at man skal suge navlen ind, når man laver mavebøjninger... osv.

    Hvordan kan man suge navlen ind? :P Jeg har ikke hørt noget om at man skal suge maven ind - hvis det var det du mente. Hvor på maven synes du at du trænger til at 'flade ud'?

  4. @Pandora: Jeg hader selv at løbe, pga. astma har jeg en udholdenhed på 0 - men jeg tager gerne en tur på motionscyklen i stedet! Hvis det er selve det at sidde i centeret og kværne afsted på en cykel eller et løbebånd der er kedeligt, så vil jeg da forslå at du intervalløber i en skov eller park i stedet?

    Den måde jeg har opnået mest vægttab på var faktisk ved intervalløb, igen pga. min astma. Du opnår den hurtigste fedtforbrænding ved intervalløb kontra almindeligt løb, fordi du presser kroppen i intervaller til at trække direkte på fedtet for at få energien til at spurte afsted. Jeg synes det virker rigtigt godt for mig og mine elendige lunger.

    Jeg plejer at gå i rask tempo i en 10 min, før jeg begynder at jogge i et par minutter og så tager jeg ellers bare og spurter alt hvad mine ben kan bære og holder det i 20-30 sekunder(det lyder af lidt, men det er ret hårdt, hvis man ikke er vant til det) - for så at jogge og til sidst bare gå stille og roligt. Det gør jeg af en 3 gange pr. løbetur og jeg synes faktisk at det fungerer rigtigt godt!

  5. Man kan godt tabe sig uden motion, det ved jeg sgu godt. Men jeg pointerer blot, at hun aldrig nogensinde når en vedholdt og tilfreds kropsbygning uden motion. Jeg har set det et utal af gange og min kære moder er et pragteksemplar. Hun spiser virkelig sundt og kontrolleret. Min far er hjertepatient og min mor har fået et gok i hovedet omkring kolesterol, så hun har VIRKELIG styr på hvad de gamle spiser herhjemme. Min far begyndte at motionere regelmæssigt, min mor er inaktiv udover på hendes arbejde. Min mor er stadigvæk hvad jeg vil betegne som 'tyk' og min far er slank som en ål i en alder af 57. De spiser det samme og min mor spiser væsentligt mindre end min far.

    Det er godt nok kun et erfaringseksempel, så lad os tage en teoretisk synsvinkel:

    Hvad sker der, når hun går fra et markant kalorieoverskud til et markant kalorieunderskud fra den ene dag til den anden? Det er dét, som hun og mange andre gør, når de skal tabe sig. Især kvinder er af den opfattelse, at de helst skal sulte før 'det hjælper'. På denne måde ryger en ordenlig omgang muskelmasse i respons på det markante underskud. Kroppen går i semi-faste. Hvordan påvirker dette fedtdepoterne? Bliver de stille og roligt mindre? Det ved jeg ikke. Jeg tror ikke, at det er så simpelt. Man taber sig ikke bare i fedt, fordi man spiser ingenting. Man taber alt muligt og kroppen responderer iht overlevelse, ikke i henhold til at gøre personen smuk. Min pointe er, at et vægttab nok i teorien er muligt kun med kostændringer, men at det kræver utrolig meget kontrol for ikke at kaste kroppen ud i overlevelsestilstand, hvor der sker underlige ting. Jeg har læst papers om mus, som døde af sult, fede.

    En smartere og meget mere holdbar metode er at dyrke motion. Ikke nok med, at gør dig sundere (hvilket en kostregulering iht. diæt bestemt ikke gør), gør dig bedre stillet psykisk og opbygger muskelmasse (hvilket er med til at give et slankt look), så taber du dig også markant hurtigere og 'bedre' af det. Et overvejet motionsprogram muliggør, at man kan spise mere og ikke behøver at kontrollere ethvert måltid nærmest sygeligt til mindste detalje.

    Min foreslag er derfor at dyrke motion primært, og at fokusere sekundært på kosten. Der skal selvfølgelig være kontrol med kosten, men lad være med at gøre det til primærmotoren i livsstilsændringen. Spis sundt, men spis ikke sygeligt.

    Det med din mor og far er også fordi mænd og kvinders fedt fordeler sig forskelligt og optages vel egentlig også forskelligt. Langt de fleste kvinder svinger generelt i langt højere grad mere i vægt end mænd i døgnet.

    Jeg vil give dig evigt ret i at motion er den bedste vej til et varigt vægttab.

  6. Foretag nogle maveøvelser, grunden til at din mave ikke er flad er nok fordi du ikke træner musklerne på mavsen :) Simple mavebøjnings øvelser kan klare det og hvis du er tilmeldt et fitnesscenter er der også som regel et par maskiner der fokusere på mave- og abdominal muskulaturen :)

    Men det billigste er klart at klare øvelserne hjemme på en yoga måtte!

    http://www.gomotion.dk/pe1.asp?p_id=202&page=1 - det link her viser faktisk 5 basis øvelser som kan give dig lidt mere muskulatur på maven! Jeg bruger dem selv!

    Du skal i hvert fald ikke tabe dig mere! :))

  7. Der må jeg rette på på dig, loth - Nupo er IKKE protein pulver - det er måltidserstatning. Der er to måder man kan bruge det på, du kan udelukkende leve af Nupo i en periode på op til 8 uger, hvor du må indtage hvad der svarer til 6 breve om dagen(enten bare pulveret eller også indtage 600 gr. frugt og grønt om dagen). Det er den 'hardcore' og du bør helst konsultere en læge eller diætist for at se om du overhovedet kan tåle det. Den anden mulighed er at bruge Nupo som måltids-erstatning eller inden et måltid for hurtigere at opnå mæthed, og derved ikke indtage så meget mad - der anbefaler Nupo selv at du følger det 'brik'-system de har - det er noget du kan læse mere om ved at downloade en gratis pjece i .PDF-format. Dernæst skal det understreges at man skal huske at drikke rigeligt vand, når man er på Nupo-kur! 2-3 liter som er anbefalet, fordi man faktisk kan komme til at tisse en del af de vigtige proteiner ud.

    Det Nupo indeholder er alt det du ellers ikke får i en ernæringsfattig diæt - altså tilstrækkelige mængder vitaminer og mineraler. Det der også er rigtigt vigtigt at huske er at motion selvfølgelig er den bedste måde at supplere til et hurtigt vægttab på.

    www.nupo.dk

    Håber det var svar nok :)