Hanssc

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hanssc

  1. Tak for svar! Nogle kommentarer til at min puls ikke når højere op under HIIT træningen, i forhold til den periodevis når under langvarige træning? Og på trods af at den får fuld gas under spurterne. Betyder det ikke noget med pulsen, bare jeg er presset? Det er som om at pulsen naturligt arbejder højere oppe, når jeg har kørt i længere tid.

    En eksempel på en typisk uge er:

    Mandag: Kørsel til skoven (asfalt+småstier) 6 km. 3 små ruter i skoven, hvor jeg kører nr. 1 og 3 så hurtig som muligt og bruger tiden (ca. 7 min for rute 1 og ca. 8 min for nr. 3) til mål for min form. Derefter de 6 km hjem, med et par 90% spurter indlagt.

    Onsdag: HIIT på asfalt. 10 min. opvarmning + 12 * (30 sek. 100% + 60 sek. 20%)

    Lørdag: 20 km i bil. 35 km/2½ time i skov med vennerne. 20 km i bil hjem igen

    ps.: Når jeg skriver xx% er det hvad jeg fornemmer jeg yder i forhold til hvad jeg maksimalt kan yde på det pågældende tidspunkt.

  2. Jeg kører MTB. 1 til 2 gange i ugen med nogle venner. Ellers prøver jeg at supplerer op så jeg kommer ud 3-5 gange ugentlig totalt (min. 3 gange). Jeg har sat mig et mål, som ikke lyder så højt, som det faktisk er. Målet er at kunne følge med de andre, uden at de skal vente på mig. Selv om min form er forbedret væsentlig i løbet af det sidste 3/4 år, så er jeg ikke kommet nærmere målet. De andre (ikke alle, men dem der er med hver gang) rykker også, så gabet ikke bliver mindre. De træner også 3-5 gange i ugen. Vi kører typisk i 2-2½ time ad gangen, inkl. nogle stigninger hvor vrangen bare vender ud af på lungerne når toppen nås. Enkelte gange op til 3 eller 3½ time. Når jeg kører selv i skoven bliver det typisk til 1-1½ time. MTB i skoven, bliver ofte helt naturlig en form for intervaltræning. Nu er jeg faldet over diverse artikler om HIIT træning. Ud fra beskrivelserne passer det rigtig fint til mit behov, da det ofte kniber at finde tiden til at træne, samt motivationen til længere tids træning alene. Jeg har først forsøgt mig med 5 min. opvarmining og 12 x (30sek spurt/30sek rolig kørsel). Jeg konstaterede at opvarmningen var for kort og 30/30 kunne jeg ikke gennemføre, når der spurtes igennem hver gang. Så nu kører jeg 12x(30/60)når jeg kører HIIT. Det bliver kørt på landevejen, da det ikke er praktis muligt i skoven (der skal som regel bremses inden de 30 sek er nået).

    Jeg håber rigtig meget at HIIT træningen virker og kan være med til at lukke gabet op til de andre. For mig er HIIT et middel til at nå mit mål. Jeg har ingen fornøgelse ved det. Det er nærmest ren pine :-( Men heldigvis hurtigt overstået :-) Nu er det alt for tidlig at sige noget om det virker, men jeg er alligevel kommet i tvivl efter jeg sidder og kikker på kurverne over min puls og sammenligner med de lange ture sammen med de andre. På de lange ture kan jeg efter noget tid køre med pulsen meget højere uden at gå død. Jeg kører generelt med pulsen højere på de lange ture og den er også højere når den peaker på bakketopperne. På de lange ture er der faktisk en del perioder hvor den konstant er højere en når den peaker under HIIT.

    Hvad skal det til for at HIIT er så meget mere effektiv, som der skrives så mange steder? Er det at pulsen kommer højt op mange gange eller det at man bliver presset mange gange, hvor pulsen halter efter? Er det stadig effektiv for mig, selv om pulsen ikke kommer så højt op, som når den peaker under de lange ture?

    mvh Hans