Heidi87

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Heidi87

  1. Positivt nyt!!

    Jeg går i øjeblikket hos en osteopat, den første der endelig har kunne give mig en forklaring på hvorfor jeg har fået chondramalasia, og hvad der er nødvendigt at gøre, for at det kan gå væk igen. Dejligt! Hun siger dog at diagnosen chondromalasia er meget individuel, og derfor er det ikke sikkert det der er galt med mig, gælder for alle i andre - men det er da værd at få tjekket, ikke?!

    Hun siger at jeg har haft en fremadhældende holdning, dvs. min krops tyngdepunkt har lagt for langt fremme. Det vil normalt føre til smerter i ryggen/lænd med tiden, men fordi jeg er meget mobil, har min ryg og resten af kroppen bare indstillet sig efter holdningen, indtil det er ramt det svageste led = mine knæ. Jeg er altså kommet til at slide forkert på brusken i mine knæ pga. min holdning. Og fordi jeg bliver ved med at gå på den måde, vil mine knæ derfor ikke have mulighed for at hele op og blive raske igen.

    Hun arbejder derfor på min holdning, knækker mig på plads, og giver mig styrkeøvelser. Og når jeg så har fået en bedre holdning, kan hun sætte mine knæ på plads i den stilling de egentlig skal være, og derefter vil skaden kunne begynde at hæve op og knæene få det bedre. Efterhånden skulle jeg blive fuldt mobil igen, hvis alt går vel :)

    Så mit råd til jer er, tag til en osteopat, selv om det koster lidt penge, og få en undersøgelse og hør om han/hun kan gøre noget ved netop din skade. Det kan være der er håb for nogle af os! :)

  2. Jeg er 24år og har fået konstateret Chondromalasia i begge knæ ved ortopæd for snart et halvt år siden. Jeg havde i en periode på et halvt års tid af og til mærket smerter i knæet under løb, men ellers ingen gener. Ved en ekstra hård spinningtime gik det så galt, og smerterne blev ved. Jeg vil ikke sige at jeg direkte har smerter, men irritation og nogle gange svien omkring knæet. Irritationen går op og ned, men er ofte værst om morgnen og i koldt vejr.

    Jeg undrer mig over hvor mange herinde der skriver at de kan cykle og træne og ja gå, for i starten kunne jeg stort set ikke gå, uden at det blev værre, og nu efter et halvt år kan jeg måske gå 1-2km. sammenlagt på en god dag, men ikke i streg. En dag i sommerland med lidt for meget gåen rundt sendte mig til min store overraskelse helt tilbage til start.

    Jeg kan slet ikke cykle, sætter jeg mig på en cykel og kører i få minutter, får jeg stor forværring næsten dag. Dette skal dog også ses i lyset af at min skade netop manifesterede sig ved cykeltræning.

    Jeg kan ikke ligge på maven, og føler en forværring hvis jeg f.eks. sidder med noget tung ovenpå mine lår, der skaber tryk på knæskalden.

    Jeg har af og til taget meget korte ture på mine rulleskøjter, hvorefter jeg har været lidt øm, men dagen efter har der været fremgang. Jeg forsøger også at gå det jeg nu kan, og generelt er det min erfaring at det er godt at bevæge sig så meget som man kan, uden at det bliver værre - men for alt i verden ikke mere end det!

    Det er nu min plan at begynde med en langsom styrketræning af benene, måske to gange om ugen med elastik til at starte med, og se hvor det bringer mig.