Fnuggie

Medlemmer
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Fnuggie

  1. Hej med jer

    Jeg har et - efterhånden - stort problem i forhold til løbetræning.

    Jeg har Myxødem (for lavt stofskifte) og får medicin for det.

    Jeg er 45 år, kvinde og løbetrænede i 13 måneder - indtil for 2 år siden. Jeg holdt op, fordi mine ben syrede til fra start til slut af hver eneste løbetræning (5 km eller 30 min). Jeg kunne mærke, at konditionen sagtens kunne følge med, men ikke benene. Min læge spurgte til søvn, og da jeg dengang, grundet studie, kun sov 3-4 timer hver nat, fik jeg besked på at komme igen, når jeg sov "normalt". Det var der dengang lange udsigter til, så jeg stoppede med at løbe.

    Nu er jeg begyndt at løbe igen, og der var ingen problemer under opstartsfasen (iforms 5 km løbeprogram). Nu, efter at jeg har nået de 5 km (for nogle måneder siden), er det præcis på samme måde som dengang (og nu sover jeg "normalt" igen). Dvs mine ben syrer til inden for det første minut, og umiddelbart efter får jeg følelsen af at have beton i mine sko og bukser. Jeg tænker efterhånden KUN på hvornår dagens rute er stoppet igen. Jeg har af samme årsag fået en personlig løbetræner på dinform.dk, og han har henvist mig hertil. Alt er prøvet, og min gode træner har sat mig væsentligt ned i distance og nu med maaange intervaller. Jeg kan sagtens mærke, at konditionen kan følge med, men bare ikke de "betonben". Min løbeglæde kan efterhånden igen ligge på et meget lille sted, men jeg vil ikke give op. Af forskellige, logistiske årsager, er løb bare den motionsform, der passer allerbedst til mig.

    Det skal siges, at jeg cykler 7 km hver dag til og fra arbejde (14 km ialt), og har gjort det i 1 år, men beton-følelsen er der også, når jeg cykler op ad selv en lille bakke - eller bare går op ad trappen... En følelse, fuldstændig som om jeg aldrig havde trænet noget som helst.

    Min læge mener ikke, at det har noget med Myxødem at gøre, men hun er vist ikke så kyndig indenfor motion.

    Nogen bud - eller bud på fagpersoner, der kunne tænkes at vide besked?

    På forhånd tak

    Løbetrætte hilsner

    Jeanette