SPiffy

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SPiffy

  1. 1 kcal/km/kg vægt er en god indikator at gå ud fra. Det betyder at en splejs på 50 kg. kun skal bruge det halve energi i forhold til mig på 0,1 ton på en marathon. No wonder, at han/hun kan løbe den hurtigere...

    Men drejer det sig ikke blot om simpel fysik, hvorefter :

    E = masse * hastighed.

    Det vil altså betyde, at du ud fra fysik vil brænde det dobbelte, hvis du løber den dobbelte distance, hvilket jo netop understreger 1 kcal/km/kg vægt.

    Her er naturligvis ikke taget højde for efterforbrænding og mine manglende fysikkundskaber (det er mange år siden) :crazy:

    - Spiffy

  2. "Som andre i min situation er man oppe og i gang fra kl 6 til kl 21 før man overhovedet OVERVEJER at sidde ned. Og så er energien der bare ikke. Måske er jeg for sløv, men jeg må erkende, at den bare ike går! Derfor maskinen. Jeg løber gerne - altså går hurtigt/lunter i weekenden. Og på ski når vi når vinterferien :-)"

    Hvis du er i gang så meget som du nævner ovenfor skulle du måske se på kostplanen fremfor en maskine i kælderen. Hvad med at gå en tur (evt. løbe en tur) med den lille i barnevognen foran. Det er god træning for kroppen, du får frisk luft og endelig kan det være den lille får sig en lur :).

    Tro mig, efter jeg har fået børn er der mange ting, jeg gjorde tidligere jeg ikke længere kan. Men så må man jo finde alternativer og få det bedste ud af det :). :4thumbup:

    MVH.

    - Spiffy

  3. Vægttab sker efter min mening med 80 % gennem kost og 20 % gennem motion. Hvis man løber 10 km og vejer 70 kg, så forbrændes ca. 700 kcal. Dette tager vel 45-60 min

    Spiser man derimod 200 g vingummi indtager man det samme antal kalorier - hvilket vel tager omkring 5-10 min. Der er ikke noget at sige til at der er mange som er i kalorieoverskud... :)

    Mht. motion - gør det som du syntes er sjovt, det er det som gør at du holder ved og ikke ender på sofaen efter en eller anden dårlig undskyldning.

    For mig var det løb på løbebånd der virkede.

    - Spiffy

  4. Helt enig

    Jeg har også investeret i et løbebånd til omkring 10.000 kr. Fordelen ved at kunne løbe i sin udestue og samtidig se fjernsyn opvejer altså mit behov for at komme ud i naturen.

    For mig er det sjovere at løbe på løbebånd end ude i naturen, da jeg så kan følge med i hvor langt jeg har løbet, hvad min tid pr. km er osv.

    Men det vigtigste ved køb af løbebånd er nok at finde ud af, om man reelt har behov for alle de ekstra funktioner som der reklameres med. Mit kan f.eks. tilsluttes en video og man kan se landskabet man løber i. Herefter tilpasser løbebåndet sig til om det går op eller ned af bakke. Jeg aner ikke hvordan jeg skal tilslutte denne funktion og er i princippet også ligeglad...

    Det er bare en overvejelse værd inden man køber det.

    Sidst. så lad være med at købe et skodbånd i Harald Nyborg til 1500 kr, for de vejer ikke nok og hopper rundt, når man løber på dem. Som motionscyklister nok vil give mig ret i, så er udstyret vigtigt når man skal bruge det i meget lange perioder... :)

    - Spiffy