Lav profil

Medlemmer
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lav profil

  1. Jeg studsede også lidt over den med, at man ikke må træne meget, fordi man stadig vokser. Enhver ung, der er god til en sport og lidt seriøs med den, træner da min. tre gange om ugen - og har typisk kamp eller stævne i weekenden -, før de bliver teenagere. Og derfra tiltager mængden som regel blot.

  2. Prøv at se på Nike Lunarglide 4. Mange lovpriser den.

    Men altså, du har været i en løbebutik og få lavet en løbetest? - Hvilke sko foreslog de dig at kigge på?

    Hvis det var i en normal sportsbutik, vil jeg foreslå dig at gå i en decideret løbebutik og blive testet der. De er som regel langt mere kvalificeret til at hjælpe end en tilfældig ekspedient, der er i sidste uge stod for at sælge bordtennisbat eller hvad ved jeg.

    I øvrigt forstår jeg ikke helt den med sko, der passer til tunge løbere, som du nævner. Det må være et udtryk for støtten. Nogen mener, at tunge løbere har brug for høj stød-absorbering. Jeg mener, at man skal løbe i det, man finder behageligt. Min favoritsko har en hel tynd sål og vejer næsten ingenting, men jeg løber fantastisk i dem, selvom jeg vejer ca. 80 kg. For ikke at glemme dem, der løber i FiveFingers eller mindre.

    Derfor er det bedste råd nok, at du bliver nødt til at prøve dig frem i en butik, da du er den eneste, der ved, hvad der virker for dig. Mit Lunarglide 4-råd står dog ved magt ;)

  3. Det er jo ikke en naturlov, at man møder muren, når man løber langt, selvom der selvfølgelig er større risiko for det, jo hårdere belastning man udsætter sig selv for. Men hvis du træner korrekt, nedtrapper ordentlig og sørger for at carboloade efter alle kunstens regler, kan du godt komme igennem kongedistancen uden at gå ned på sidste 1/3-del.

    Du kan sagtens eksperimentere med at møde muren på kortere distancer, hvis du bare løber hjemmefra på tomme depoter. Når jeg gør det, slå jeg som regel over på ren fedtforbrændning ved 25 km. - altså langt fra de 35 km.

    Grunden, til at der typisk ikke er længere ture end 28-30 km. i Marathon-programmer, er, at man ved længere distancer bruger uhensigtsmæssig lang tid på restitutionen efterfølgende, hvis man vil ha' det optimale ud af træningen. Ved at løbe lidt kortere, er man noget hurtigere klar til næste kvalitetspas, så det får man mere ud af.

  4. Hvordan ved du, at du ikke taber fedt? I dit indlæg omtaler du kun vægt. - Har du fået målt din fedtprocent?

    Når man styrketræner bør man nok i højere grad stole på, hvad man ser i spejlet, fremfor hvad vægten fortæller. Ellers ville man nok se mange store fyre gå hulkende omkring pga. et BMI, der kategoriserer dem som svært overvægtige.

    Derudover synes jeg, det er meget ambitiøst at træne 7-9 gange ugentlig. Din krop får vel knapt mulighed for at restituere og derved kører du den blot mere og mere i sænk, hvis det er tilfældet. Du bør læse lidt om overtræning, tror jeg, inden du risikere at stå midt i det.

    Men, men - ca. hveranden tråd her i vægttabs-forummet ligner denne, så du kan sikkert finde mange svar ved at kigge rundt. Bl.a. fandt jeg dette indlæg skrevet til en fyr i præcis samme situation som dig: "Der sker flere fysiologiske forandringer i kroppen som følge af øget fysisk træning, og hypertrofi (øget muskelmasse) er bare én af disse tilpasninger. Øget blodmængde, øget glykogendepoter (kulhydratdepoter), øget væske er andre tilpasninger, der sker helt automatisk." - Så der kan godt være flere forklaringer på, at det pludselig går lidt langsomt med vægttabet, når man træner.

    Prøv i første omgang at kigge på din kost igen, vil jeg foreslå; En smoothie her, lidt chokolade der og andet fra "småtings-afdelingen" kan fylde mere, end man lige forestiller sig.

  5. Hej Michael.

    Jeg har været forbi din oprindelige blog et par gange og det har været interessant læsning, synes jeg, så jeg ser frem til at følge din log her.

    Jeg har ikke selv nogen nævneværdig erfaring med styrketræning, men til gengæld løber jeg meget og i den forbindelse dyrker jeg coretræning tre gange ca. 45 minutter om ugen hjemme på stuegulvet, hvilket helt klart har været med til at forbedre mit løb, så det kan du også overveje.

    Tillykke med dit vægttab indtil videre :)

  6. Med 1.800 kalorier daglig er der stadig basis for et virkelig solidt vægttab, hvis du bare tænker over, hvad det er, du hælder indenbords. For 1.800 kalorier kunne du jo i princippet spise en pizza og en bøtte Ben & Jerry´s hver dag, men det er nok ikke det, din krop har brug for, skal du se. Den har brug for næring og mad, der mætter - især hvis du har planer om at fortsætte med at dyrke motion, hvilket jeg på alle måder vil anbefale dig, at du gør. Ellers ender du måske bare med at blive "tyndfed" og det er nærmest værre end at være overvægtig set fra et sundhedsmæssigt perspektiv.

    Hvis det hele handler om, at man bare gerne vil se godt ud i et par cowboybukser, så kan det næsten være ligemeget.

    Hvis du har mod på det, kunne det være interessant, hvis du hver dag skrev herinde, hvad du spiser og hvor meget. Samt hvordan du får trænet. Så er det nemmere at følge dig på ret kurs.

  7. Jeg synes, at en bog som "Sandheden om sundhed" af Bente Klarlund er god og letforståelig. Hun har et fornuftigt syn på emner som kost, motion og flere andre ting, så det er måske et godt sted at starte for dig. Desuden er hun professor og overlæge på Riget og alle hendes udsagn er veldokumenterede. Jeg tror, den bog vil kunne hjælpe dig med at komme ordentlig igang og til at få et mere afslappet forhold til det hele.

    Hvis du ikke orker at gå på biblioteket og låne den, kan du købe den for under 200 kr. på nettet, har jeg set.

  8. Jeg ved ikke, hvad det er for en ligning, der ikke går op. Du er vel godt klar over, at du forbrænder kalorier hvert sekund, du er i live, ikk? - Uanset hvad du laver.

    Du er 21 år gammel og vejer 117 kg., så jeg vil skyde på, at du forbrænder små 3.000 kalorier om dagen, uanset om du så lå i sofaen, fra du står op til du går i seng igen. Faktisk - om du så sov 24 timer i døgnet, ville du stadig forbrænde i omegnen af 100 kalorier i timen.

    Og med din alder og med din vægt skal du ikke fortælle mig, at 1.200 kalorier er nok, hvis du vil have et bare nogenlunde energiniveau. Der er da en grund til, at du kører surt i dine vægttabsforsøg.

    Prøv at finde ud af, hvad du bruger af energi her:

    http://www.motion-on..._energiforbrug/

    Hvorfor finder du ikke en gylden middelvej, så chancerne for succes er større, istedet for at søge en hurtig løsning, der bygger på en observation om børneopdragelse? - Hvor er sammenhængen overhovedet mellem de ting...?

    Jeg kan kun anbefale dig at tage de ting, som folk skriver, til dig, selvom det måske kræver lidt selverkendelse.

  9. Hej Lykke.

    Jeg tror, du vil ha´ rigtig meget gavn af at bruge en time eller to på at kigge andre tråde her i vægttabs-sektionen igennem, da det virker til, du ikke ved særlig meget om de basale ting indenfor vægttab og derfor går jeg også ud fra, at du ikke ved særlig meget om kost. Det hænger ofte sammen - og folk, der ikke har så stor viden om kost, tror ofte, det "bare" handler om at sulte sig selv halvt ihjel og træne sig ned til sidste dråbe sved for at tabe sig. Og det er ikke sandt.

    For at have et kontrolleret vægttab er det godt at vide, hvad dit energiforbrug er. Og til det formål kan du eks. bruge denne beregner:

    http://www.motion-on..._energiforbrug/

    Efterfølgende kan du så regne dig frem til, hvor mange kalorier du dagligt bør indtage for at tabe dig. Det gør du eks. her:

    http://www.motion-on...n_dit_vaegttab/

    Hvis du nu kommer frem til, at du vil indtage 1.600 kalorier om dagen fremover, så prøv at fordele dem sådan her:

    Morgenmad: 25% (400 kcal.)

    Mellemmåltid I: 10% (160 kcal.)

    Frokost: 25% (400 kcal.)

    Mellemmåltid II: 10% (160 kcal.)

    Mellemmåltid III: 10% (160 kcal.)

    Aftensmad: 20% (325 kcal.)

    Så nej, du bør efter min mening ikke kun spise en eller to gange om dagen, men istedet seks-syv gange dagligt. Du bor sikkert stadig hjemme og derfor er det nok meget naturligt, at der bliver serveret store måltider til aftensmad, men jeg vil råde dig til, at aftensmaden kun bliver dagens 3. største måltid efter morgenmad og frokost. Så det er en god idé at indvie dine forældre i dine planer, så de kan tage lidt hensyn til dig og hjælpe til. 20% til aften er ikke meget, men hvis du spiser jævnt i dagens løb, er du heller ikke særlig sulten, når du når dertil på dagen. Jeg har kun gode erfaringer med at følge ovenstående skabelon.

    For at kunne fordele dagens kalorie-indtag på den måde er det selvfølgelig nødvendigt, at du vejer meget af din mad for at vide, hvad du indtager. Det kan godt være, det er lidt svært at komme igang med, men det er et spørgsmål om at få det ind på rygraden. Når du har vejet din mad, kan du finde ud af, hvad det indeholder her:

    http://www.kalorietabel.dk/

    At tabe sig kræver lidt arbejde og at man sætter sig ind i nogle ting, så brug lidt tid på det. Alle løsningerne dumper ikke bare ned i skødet på én.

  10. Jeg synes, at der flere ting, du skriver, der er lidt alarmerende.

    For det første har du tydeligvis ikke et sundt forhold til mad og for det andet virker det til, at du har nogle psykiske problemer, som du bør få gjort noget ved, hvilket du også selv er inde på. Det er vel det, man vil kalde "to sider af samme sag", for det ene kommer nok af det andet.

    Det virker til, at du er på udkig efter hurtige løsninger. Du prøver det sidste nye indenfor slankekure og istedet for at tage dig sammen og gå til en psykolog, vil du hellere krænge din sjæl ud på et forum blandt en flok glade amatører som os, fordi det sikkert er mere overkommeligt end virkelig at skulle erkende, at der er noget i vejen. Eller måske endnu værre: At risikere at få det at vide fra én, der ved, hvad vedkommende taler om og at du derfor skal forholde sig til det for alvor.

    At lægge sin livsstil om er ikke noget, der sker på mirakuløs vis ved at se tre minutter af en video på YouTube. Og særligt ikke hvis du går og rumsterer med noget, der ligger dybt inde i dig. Jeg ser det dog som et lille nødråb, at du skriver om dine problemer herinde.

    Du skriver, at du ved, hvad der skal til, men jeg gætter på, at du gør ikke noget ved det, fordi du ikke er i stand til det. Jeg mener, du bør opsøge nogen, der kan hjælpe dig videre i den rigtige retning, så du ikke konstant falder i hullerne med dårlige burgere og søde sager.

    Hvis du virkelig ikke ønsker at tale med en professionel om dine problemer, så find da i det mindste en slankekur, der passer til dig. Det er ikke raketvidenskab: Find ud af hvad dit ligevægtsindtag er og hold dig under det. At nøjes med 1.200 kalorier om dagen er bestemt ikke anbefalelsesværdigt, hvis du ønsker et stabilt og varigt vægttab.

  11. Blodtryk... Jeg synes hellere, du skal interessere dig for selve pulsen, hvis du vil træne til et Marathon.

    Og hvis du vil træne ud fra pulsen, er det essentielt, at du finder ud af, hvad din hvilepuls er og hvad din maxpuls er. Hvilepulsen tager du om morgenen, når du vågner op helt udhvilet og maxpulsen kan du eks. finde ved at løbe 5 km., hvor du yder alt, hvad den kan trække. Et løbeur og dertilhørende pulsbælte er uvurderlige at have, hvis du vil være rigtig seriøs omkring din løbetræning. Når du kender yderpunkterne af din puls, kan du anslå i hvilket interval, du finder din pulsreserve og så kan du træne optimalt ud fra den. Så hvis jeg var dig, ville første skridt altså være at anskaffe et løbeur og pulsbælte med henblik på at finde hvile- og maxpuls.

    Du skriver ikke noget om, hvornår du skal løbe Marathon. Normalt vil man jo træne forskelligt alt efter, hvornår formen skal toppe. Ens grundform kan trænes og forbedres i det uendelige, mens man op til løbet som regel træner VO2max i tre uger og Marathon-specifikt-pace i yderlig tre uger, inden det hele ender med tre ugers nedtrapning forud for selve løbet.

    Mht. styrketræning så er det ikke noget, der ligefrem forbedre dit løb. Det kan sammenlignes lidt med at blæse og have mel i munden. Du vil aldrig kunne indfri dit fulde potentiale, hvis du vil slæbe rundt på en six-pack og svumlende brystkasse samtidig. Som løber er det vigtig at have en stærk core, men det skal være med måde, når man dyrker langdistanceløb.

    Som en anden anbefaler, vil jeg også foreslå dig at kigge ind på www.loebesiden.dk, når du har fået styr på puls og udstyr. Der vil du kunne lave et træningsprogram, der passer til dit niveau.

  12. Hej Arcus.

    Mht. løb kan jeg kun anbefale dig at kigge dig lidt omkring inde på loebesiden.dk, hvor der er rigtig meget brugbart læsestof og et forum med mange dedikerede løbere - erfarne som uerfarne -, der kan hjælpe og inspirere. Jeg har i hvert fald haft stor gavn af det og særligt med sådan noget som at finde den optimale træningssammensætning op til konkurrencer, hvor formen skal toppe.

    Et godt afsnit at lægge ud med som ny løber kan være det her: http://www.loebesiden.dk/loebetraening.php

    Håber du kan bruge det til noget.

  13. Alt er relativt. Hvornår er man en god løber? Men der er jo en grund til, at de, der virkelig dyrker løb på de lidt længere distancer, ikke decideret styrketræner; Jo mere man skal slæbe rundt på jo langsommere går det som regel.

    De bedste løbere har et BMI på omkring 20, så der ligger du lige lidt over ;)

    Prøv at læse her: http://www.gomotion.dk/artikler.asp?mode=detail&p_id=29&a_id=85&page=1&title=art

    ... Bemærk der er fem sider i alt.

    Man kan altid forbedre sig, men hvis du vil ændre dine løbetider markant, er der umiddelbart en del at hente på vægten. Spørgsmålet er så, hvad dit mål er og hvor meget, det kræver.

  14. Og forresten - lad nu være med at sulte dig selv. Og fordel dine måltider jævnt udover hele dagen. Når og hvis du du prøver at nøjes med at spise så lidt og så sjældent som muligt, ender det som regel med, at du får lyst til søde sager i løbet af - og ikke mindst sidst på - dagen, fordi der slet ikke er styr på dit blodsukker.

    Hvis du eksempelvis vil indtage 2.000 kcal. om dagen, så prøv at fordele det sådan her:

    Morgenmad: 25% (500 kcal.)

    Mellemmåltid I: 10% (200 kcal.)

    Frokost: 25% (500 kcal.)

    Mellemmåltid II: 10% (200 kcal.)

    Mellemmåltid III: 10% (200 kcal.)

    Aftensmad: 20% (400 kcal.)

    Jeg har selv haft succes med den skabelon.

  15. Du skal ikke holde dig fra fedt. Du skal faktisk ha' op til 30% af dagens energi fra fedt. Derudover skal du ha' 50-55% fra kulhydrater og 10-15% fra protein. Der findes jo tonsvis af litteratur om det og du finder hurtigt en masse uddybende læsning, hvis du bare søger på Google.

    Men begynd at veje din mad og find ud af, hvad du får indenbords her:

    http://www.kalorietabel.dk/

    Og ja, det kan i starten godt føles lidt besværligt at skulle veje sin mad, men efter et par uger har du vænnet dig til det og desuden er der jo nok nogle gengangere i din kost, som du så ikke behøver veje igen og igen. I øvrigt finder du hurtigt en balancegang ift. din kost, når du først får de sunde vaner ind på rygraden.

    Mht. din løbetur så kan det godt passe. Løber du med pulsbælte? Så kan man udregne det mere præcist. Men ellers er det en tommelfingerregel, at du skal gange din vægt med længden på turen. Så en person på 80 kg., der løber fem km., forbrænder ca. 400 kcal. på sådan en tur.

    Eksempelvis løb jeg 24 km. i dag, hvilket gav et forbrug på ca. 1.800 kcal. Det er jo ikke meget mere end en pizza og en bakke pommes frites, jeg forbrænder på sådan en tur, og det lyder måske ikke af så meget ift. indsatsen, men i forbindelse med et vægttab er det også kosten, der er det allervigtigste. Du behøver ikke træne dig helt ned i forsøget på at forbrænde en masse. Hvis du skal ha´ noget effekt af træningen og hvis du vil undgå at risikere skader, skal du alligevel også huske at restituere. Men du kan finde forskellige beregnere på nettet, der udregner hvor meget energi, du bruger pr. dag. Hvis du nu finder ud af, at du forbrænder 3000 kcal. pr. dag og så vælger at indtage 2000 kcal. om dagen, ja, så taber du dig nok over et kg. om ugen.

    Du kan eksempelvis bruge disse beregnere til formålet:

    http://www.motion-on..._energiforbrug/

    http://www.motion-on...n_dit_vaegttab/

    Og så lige en sidste ting: Smør, bacon, bolsjer, light sodavand, mayonaise og pålægschokolade. Synes du, det lyder som opskriften på et vægttab? Nej. Sukker kan du få gennem frugt og fedtet skal du ha´ fra de "sunde fedtkilder" som fisk, mandler, avocado osv.

  16. Hej Mads.

    Hvorfor er du de fleste dage stoppet med at spise frokost? Og nej, to skiver knækbrød og/eller lidt frugt er ikke frokost - det er allerhøjst et mellemmåltid ;)

    Det er ikke særlig godt, at du oftest "gemmer" halvdelen eller mere af dit kalorieindtag til aftensmaden.

    Hvis du nu indtager 2000 kcal. daglig, får lidt mere motion og istedet kører med en fordeling, der hedder:

    Morgenmad: 25% (500 kcal.)

    Mellemmåltid I: 10% (200 kcal.)

    Frokost: 25% (500 kcal.)

    Mellemmåltid II: 10% (200 kcal.)

    Mellemmåltid III: 10% (200 kcal.)

    Aftensmad: 20% (400 kcal.)

    ... Så er jeg sikker på, at du opnår langt større fremskridt, end du oplever nu. Og ja, 400 kcal. til aftensmad er umiddelbart ikke særlig meget, men hvis du nu "konstant" indtager sund - og varieret - kost i dagens løb, så bør du heller ikke falde i fælden med kyletter, pommes frites, pizza o.lign. sidst på dagen. Endelig kan du godt indføre et lidt mindre fjerde og sidste mellemmåltid efter aftensmaden, hvis det fungerer for dig.

  17. Du taber væske ved at indtage noget vanddrivende.

    Jeg har ikke den store erfaring med metoden, så jeg ved ikke, hvad der er bedst og nu vil jeg ikke anbefale alkohol, men vi kender vel alle til at vågne helt dehydrerede op efter en bytur. Hvis man nogensinde har prøvet at veje sig før og efter sådan en tur, vil man opleve, at man sagtens kan have smidt et par kg. i nattens løb - såfremt man ikke lige har kørt to poser chips og en pizza ned undervejs ;)

  18. At tabe 4 kg. på så kort tid kan godt lade sig gøre, men det kræver altså lidt. Både at du har styr på kosten og at du får en hel del motion, for det er et rimelig underskud, du skal oparbejde.

    Alternativt kan du jo - hvis det er meget vigtigt at vinde væddemålet - springe på en mirakelkur, der til gengæld sikkert ikke fører til noget varigt vægttab. Så en kur a la "Jeg skal smide fem kg. for at kunne passe min kjole på lørdag, så nu spiser jeg kun suppe og kål", som du sikkert kan finde i hveranden dameblad.

    Hvis du derimod holder dig til din egen kostplan, ville jeg nok dampe maden lidt mere fremfor at stege den. Og så kan du selvfølgelig også altid sørge for at smide en del væske op til vejningen, hvis du vil af med lidt ekstra.

  19. Der er allerede nævnt lidt forskelligt, men ellers kan du blive klogere eks. her:

    http://marathonguiden.dk/portfolio/spis-de-sunde-fedtstoffer/

    Så mine råd er altså: Prøv at revurdere din morgenmad - selvom man er kræsen, kan man godt spise noget andet og bedre end en proteinshake, når man vil tabe sig. Spis seks gange dagligt. Gør det til en vane med faste tidspunkter at spise på. Spis sundt fedt. Forsøg at få protein i de fleste måltider. Og lad være med at spise efter aftensmad.

    Lav i øvrigt dine egne proteinbarer. Det er nemt, billigt og de er gode at ha med rundt omkring som mellemmåltider. Husk mellemmåltiderne.

  20. Du kan sikkert finde rigtig mange forslag til morgenmad på nettet, men da jeg tabte mig betragteligt, spiste jeg havregrød med jordbær, blåbær, banan, mandler og kanel. Det tog under ti minutter at lave og jeg spiser det stadig hver morgen dagen idag. Hvis du vil ha mere protein, kan du lave det med proteinpulver. Jeg har set flere opskrifter på det rundt omkring.

    Umiddelbart kan det godt virke til, du er lidt fedtforskrækket, når man ser på din kost. Tilsæt sundt fedt som eks. avocado, laks og mandler. Og spis hytteost til de der rugbrødsmadder, når de bliver for tørre.

    Og endelig. Lad være med at springe mellemmåltider over. Spis konsekvent seks gange dagligt. Jeg har selv faste tidspunkter på, hvor jeg spiser, nærmest uanset om jeg er sulten eller ej. Så slipper man også for at risikere, at "lækkersulten" melder sig senere.