Bopeeku

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bopeeku

  1. Jeg tæller kalorier og er nogenlunde i samme dimensioner - når jeg tæller kalorier er ca vægt tab a 1 kg/ugen til at holde.

    Det kan godt være at tælle kalorier ikke er noget du gider at blive ved med, men prøv en periode og bliv overrasket over hvor kalorierne kommer fra.

    Jeg har gode erfaringer med madlog.dk, ok pris og har mange standard varer. Men der er andre.

  2. Tak for svaret.

    For det første brug MOLs egen beregner af ens aktive stofskifte. Den er ret præcis og der er ikke mange ting man skal gætte sig til....der er formler for det meste (alt) aktivitet. Den findes her http://www.motion-on..._energiforbrug/

    Ok det var bare mit indtryk at det var et godt udgangspunkt fra sårn en en vægt ting hvor der blev taget hensyn til fedtprocent - men ja det var jo bare hvilestofskiftet.

    For det andet så er det ikke en eksakt videnskab, hvor meget man må tabe sig under diæt. Men man bruger tommelfingerreglen

    - Max ½ kg vægttab om ugen bør være totalt i orden og hvor ens normale funktioner i kroppen ikke påvirkes

    - Max 1 kg vægttab om ugen presser kroppen meget mere og vil være meget hårdere af gennemføre.....men hvis man ellers er sund og rask så bør man ikke have problemer med at nå 1 kg om ugen

    - Over 1 kg vægttab om ugen frarådes generelt, da kroppen nu virkeligt er presset og hvor kroppen - hvis man intet aktivt gør for at modvirke det - vil gå i overlevelsesmode og spise af alle kroppens ressourcer (herunder muskler) og prøve at presse dets hvilestofskifte meget ned

    OK, jeg kender godt det med størrelses ordnerne, men da jeg netop er sund, ligger i den lige lovtligt høje ende var tanken at det var ok at kører med mere end 1kg i starten, fordi der som sådan er rigeligt fedt at tage af - jeg ville bare sikre mig at det netop var fedt der blev taget af. Men Det er nok nemmest, også i det lange løb, at holde det til ca. 1 kg.

    Omend videnskaben ikke helt overbevisende har vist hvor mange kj et kg fedtvæv indeholder, så er de fleste studier enige om, at vi ligger formentlig på en ca. 31-32.000 kj pr. kg fedtvæv. Dette er betydeligt under energien i 1 kg rent fedt (37.000 kj), og dette skyldes at der i fedtvæv også er bundet vand, der er blodåre og der er cellevæv.

    1 kg fedtvæv hentes således ved et dagligt energiunderskud på ca. 4.500 kj.

    Hm ja så det er 'prisen for et kg fedt'

    Bemærk, at jo udover at det hjælpe direkte i det daglige energiforbrug (og dermed speeder vægttabet op), så er såvel træning med høj puls som styrketræning et must under en alvorlig diæt. Cardio træning for at holde ens generelle stofskifte oppe og styrketræning for at bevare mest muligt af ens muskelmasse.

    Der er tænkt noget motion ind, men det stadigt 80% kost, 20% motion når det handler om vægtab.

  3. Jeg skal, som mange andre, tabe mig.

    Jeg har derfor talt kJ med madlog.dk, (pt i een uge) for at få et indblik i hvor mine kJ kommer fra og hvad der skal til for at tabe mig. Desuden er jeg lige netop startet op med loop træning, planen er 3 gange om ugen.

    Men det viser sig at hvis jeg spiser sundt er det ikke noget problem at holde antallet af kJ nede.

    Nu er jeg bare lidt i tvivl om hvor grænsen for sundt vægttab er, jeg vil jo tabe fedt og ikke muskler.

    I forbindelse med opstart af loop blev jeg vejet og målt, og iflg deres vægt skulle jeg så veje 107, hvoraf de 31.2 er fedt. Jeg er 182 og de regner så min BMR? hvilestofskifte ud til 2279cal.

    Jeg har fundet et tal der siger at man må tabe 31 cal / kg fedt / dag uden at det går ud over muskler, min udregning siger så at:

    (2279 * 1.2 - 31 *31 ) * 4.4 = 7804.7 kJ

    1.2 fordi ja jeg cykler da indimellem men det meste af tiden sidder jeg reelt set nok foran en computer.

    De sidste par dage er jeg hen på aften nået til ca 6500 kJ (har spist rigeligt - men meget grønt, groft og protein rigt) og har derfor suppleret op med mandler/rosiner/frugt til at komme op på de ca 7800 kJ.

    Spørgsmålet er holder målet med de 31 cal/kg fedt/dag - hvor obs skal jeg være med at få nok? er der forskel på om det er en dag med eller uden træning?