Petiten

Medlemmer
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Petiten

  1. Hvorfor er den nøjagtige fedtprocentent så vigtig? Spejlbilledet er vel den bedste indikator på om man er i form eller ikke.

    K

    Jeg er godt klar over at jeg absolut IKKE er i form :sneaky2: men jeg er typen som elsker at se tingene sort på hvidt og lave oversigter over min fremgang ved motionen, eller mit vægttab eller andre ting. Jeg laver oversigter over alt og foretrækker at have noget konkret at forholde mig til.

    Derfor betyder det noget for mig hvad min BF er - det er jo den, som tydeligst viser i hvilken form jeg er (og ja, rund er jo også en form)...

  2. Når man nu går fra at være rimelig slasket og en anelse overvægtig og så pludselig træner styrketræning 2 gange ugentligt og spinning 2 gange ugentligt samtidig med en rimelig kostomlægning - hvor lang tid går der så fra man begynder at kunne se / mærke ændringer?

    Siger "man" 1 md., 2 md., eller mere?

  3. Jeg kan se nedenfor at flere har lagt deres fedtprocent ind. Jeg har selv fået målt min (igen) igår og til min store gru er den bare steget og steget da jeg stort set ingen træning har lavet det seneste år og har spist som jeg har lystet....

    Jeg har forsøgt at finde en oversigt over hvor høj/lav den bør være for ikke at være sundhedsskadelig. Kan I hjælpe???

    Takker ærbødigst :bigsmile:

  4. I dag er det tiden til de mentale tømmermænd - ovenpå 6 dage med fysiske tømmermænd pga massiv overspisning. Jeg er nu tilbage på knap 157 kg...

    Mine centrale støttepersoner har hver i sær sat mig stolen for døren i dag - og sådan har jeg det også selv. Jeg har 4 muligheder:

    1. Lade stå til - så er det sikkert også hurtigt overstået

    2. Akceptere at veje ca 160 kg og holde mig i live ved træning

    3. Lade mig operere

    4. Komme tilbage på kursen og fortsætte UDEN EET ENESTE FEJLTRIN MERE - Der er ikke plads til flere. Do og do not - there is no try - som en klog "mand" engang sagde.

    Jeg er ikke i enposition hvor jeg bare frisk kan sige - "Nummer 4 selvfølgelig". Jeg har trods optimale betingelser, maksimal støtte, bedst mulige træningsbetingelser osv. lige trådt alvorligt ved siden af og taget 3 kg på på en uge. Hvis jeg ikke kan under de betingelser - så er det rationelle at træffe et af de andre valg. Også fordi der ikke er noget der er meget meree usundt end at cykle op og ned i vægt

    Jeg vælger nu nummer 4 - jeg gør det bevist - jeg forsager slikdjævlen i mig selv og klør på igen.

    <{POST_SNAPBACK}>

    :4thumbup: Arne

    Wish you the best......... :bigsmile:

  5. Hey

    Så er jeg også landet i din log...spændende læsning :smile: .

    Vil følge dig og forhåbentligt få gode råd og interessant læsning :bigsmile:

    Hvor mange børn har du? Ja, jeg ER nysgerrig - :blush: har selv 2 på 4½ og 2½.

  6. Polars software gør det jo muligt at lege lidt - især når man træner med en instruktør der som Peter Alminde køre sine timer med stor tidsmæssig præcision og gentager det samme program flere gange .Så jeg har lagt denne dags kurve (sort) oven i sidste onsdags kurve (lilla)  - programmet for de to timer er præcis det samme - og det kan man da godt se - men der er nogle store forskelle i intensitet.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej Arne

    Hvilken pulsmåler bruger du? Jeg leder nemlig efter en god en.

  7. (Du tror) ”sikkert at du skal være disciplineret og standhaftig døgnet rundt alle ugens dage. Den indstilling drives imidlertid af viljestyrken og er dømt til at mislykkedes. Når din viljestyrke slipper op, forsvinder beslutsomheden uværeligt. Bagefter får du dårlig samvittighed som kun underminere dine anstrengelser…. Jeg er sikker på at du kan forholde dig til disse tanker, for de har alt for længe været en del af dit liv….Du behøver ikke være stærk døgnet rundt alle ugens dage. Løs den sætning igen…."

    Pointen er at impulsspisning netop er impulsstyret – det opstår nogle gange i løbet af en dag og der er noget der udløser det i ens miljø, tanker osv. Det er altså kriseperioder af minutters varvighed der ”gør skaden”. Disse øjeblikke skal man have styr på – man skal have en plan klar:

    ”Når de (impulsøjeblikkene) slår ned, vilde hver gang være en skrue uden ende tilbage til dit vanlige, skadelige spisemønster hvis du ikke styre dem med større overvågenhed, og bevist beslutsomhed… Planen skal tage højde for gamle dårlige vaners og programmeringers negative påvirkning og den virkeligheds udfordringer du møder hver dag”.

    Der er 2 vigtige ting man skal gøre:

    A): have styr på sin dag og vide i hvilke situationer man kan blive fristet og have en plan klar. For mig handler det om at vide hvornår jeg har adgang til ordentlig mad – og sørge for at jeg har det, så jeg ikke kommer i en situation hvor det er fristende at ty til den nemme løsning – jeg skal også have tænkt over stressfaktorer osv.

    B) Vide hvordan man reagere på impulsøjeblikkene, de aktiviteter man har opstillet i det ovenstående er dem man her kan ty til – selv om man har travlt har man altså lige tid til at slappe af et øjeblik til god musik – rydde op eller gøre noget andet som man ”bare kan gøre”.

    ”I samme øjeblik du føler impulsen, skal du bevist begynde at beskæftige dig med en uforenelig erstatningsaktivitet. Når du skifter gear og beskæftiger dig med erstatningsaktiviteter, tager dine tanker en ny drejning, du ændre din rutine og du ændre hele din måde at klare ting på. Ja det kræver lidt af dig, men glæd over at impulsøjeblikke er ovre lige så hurtigt som de kommer – pist, er de væk.”

    Altså Arne - du har (eller Dr. Phil har) jo ramt hovedet lige på sømmet omkring impulsøjeblikke...mine er når gemalen foreslår "det forkerte" mad, så jeg skal som dig finde uforenelige erstatningsaktiviteter...det skal der tygges på!!

    Det er helt fantastisk at læse om din færd -tak for det Arne!!

    Ha' en rigtig god aften

  8. Så passerede jeg de første 25 kg - vægttab per i dag: 25,4 kg

    Behøver jeg at sige at jeg er glad i dag? De næste 25 comming right up!

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tillykke med de første 25 kg - det er bare SÅ forbandet flot :4thumbup: :4thumbup: :4thumbup: :cooldance::cooldance::bigsmile:

  9. Arne

    Jeg fik et :poking: fra den kære Vivs om at jeg skulle følge din log, da jeg selv kæmper med at få styr på hvorfor jeg spiser som jeg gør mv. og jeg kan kun sige 1 ting:

    :bowdown:

    Fremadrettet vil jeg være en fast læser af din fantastiske rejse...

  10. Hej alle

    Jeg er med, hvis altså I kan klare at have en deltager med som elsker spinning, men som ikke har spinnet i 4 mdr. efter en lille hofteoperation :raisebrow:

    Bare der er plads til at sidde og "dø" bagerst på rækkerne :laugh: .....

    Men Arne - jeg forstår ikke agendaen - nu har jeg ikke fulgt med i tråden men det ser ud til at der er booket dobbelt - er det sådan at vi har 2 sale?

    Glæder mig da til at se jer alle.... :jodler:

  11. Den 05.02.2005...............................Den 12.02.2005

    Rønne Ikke muligt...........................Rønne AA + Kbh. (Har bil = +3 passagere til Kbh.)

    Ulrik AA + Kbh................................Ulrik AA + KBH

    Arne AA +Kbh.................................Arne AA + Kbh

    Allerup AA +Kbh..............................Allerup AA + Kbh (Har bil = MR, Ulrik1973+1 passager til Kbh.)

    Milter AA +Kbh.................................Milter AA + Kbh

    Jeanet1980 AA + Kbh.....................Jeanet1980 AA + Kbh

    p_haras AA + Kbh..........................p_haras AA + Kbh

    MR AA+Kbh.....................................MR AA+Kbh.

    Niske+KBH.......................................Niske+KBH

    fast KBH..............................................fast KBH

    maria KBH..............................................maria KBH

    Nicolai AA + Kbh.............................Nicolai AA + Kbh

    Golden + KBH.................................Golden + KBH

    Spock KBH+AA................................Spock KBH+AA

    Jan D. KBH.......................................Jan D. KBH

    Spinningsild, KBH+AA........................Spinnningsild KBH+AA

    Vivsen - ikke muligt ............................Vivsen KBH

    KasperKS ........................................... KasperKS

    Nordmand ...........................................Nordmand

    Petiten..................................................Petiten

    Jeg er med - bliver fedt at se jer face to ass :laugh:

  12. Jeg har i en spinningtime for sjov forsøgt at få min puls (ved Polar pulsur) helt op og ringe og DET kom den også. Den kom op på 199, men om det er godt at den kan komme så højt op eller skidt aner jeg ikke....

    Jeg er 34 år og i nogenlunde fysisk form, men ikke godt nok.

    Nogle kloge ord??????? :4smartass:

  13. Jeg vil vove og påstå, at du enten ikke har fået organisk GTF-chrom, eller også har du haft for høje forventninger til dets virkning, og er blevet skuffet, da din trang ikke FORSVANDT helt…

    Jeg fik noget chrom fra Matas - som var Glucose Tolerance Faktor (GTF) Chrom som jeg tog i knap et år. Jeg syntes overhovedet ikke jeg kunne mærke forskel men jeg var heller ikke opsat på at kunne. Jeg var gravid en stor del af tiden og skulle bare have det søde! Jeg havde fået fortalt af min daværende zoneterapeut som også er kinesiolog at trangen ville forsvinde helt og det gjorde den altså bare ikke - trangen til :icecream: var der stadig.

    Jeg vil ikke sige at jeg aldrig vil forsøge mig igen, men jeg synes det er dyre kroner på noget, som en del mennesker ikke reagerer på (måske inklusiv mig selv).

    Men gid det gjorde... :please:

  14. Og nu du er igang med din research, så kan du jo lige ringe til læge Carsten Vagn-Hansen og spørge ham, på hvilket grundlag han siger følgende i et af de mange radioprogrammer "Spørg om sundhed" :laugh:

    "Man bør sikre sig, at man har alle de nødvendige vitaminer og mineraler med et godt kosttilskud, fx Omnimin eller Spektro. Evt. ekstra zink og B-vitaminer (kompleks). Det er vigtigt at sikre sig, at der er chrom (krom) i tabletterne, og ellers at tage et ekstra tilskud, da chrom er med til at stabilisere blodsukkeret og modvirke trangen til sukker."

    http://www.dr.dk/p4/sundhed/manus/uge13.shtml

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ikke fordi jeg ved noget om, hvad Chrom skulle gøre godt for men jeg må fortælle at jeg selv har forsøgt mig med det i en laaang periode (knap 1 år) og jeg har INTET mærket til at min voldsomme trang til slik er blevet ændret...desværre :mad:

    Det var bare et dyrt bekendtskab!

  15. Det er altså ikke nødvendigt at leve kun af kød og grøntsager for at tabe sig....

    Tickla - jeg spiser også kulhydrater...havregryn til morgenmad (det har faktisk hjulpet at skifte fra havregryn på mælk til havregryn på Cheasy A38) og rugbrød til frokost.

    Min frokost skal medbringes på arbejdet, så det at stå og lave det helt store fungerer ikke :thumb_down:

    Men jeg synes det har hjulpet at jeg kan spise lidt mere end 1200 kcal pr. dag - jeg ligger nu på omkring 1400 kcal og føler mig ikke nær så sulten :tongue: Jeg er også begyndt på at supplere min kost med noget proteinpulver, da jeg har erfaret at det også øger min mæthedsfornemmelse.

    Alt i alt mener jeg nu at jeg fundet et godt leje, hvor jeg er sikker på at jeg nok skal komme ned i vægt - ikke så hurtigt som først antaget, men det skal nok komme...

    I aften vil jeg forsøge med noget nyt.....2 timers spinning i træk...håber jeg kan klare det - medbringer en banan som jeg kan spise under træningen for ikke at gå helt død :dead:

    Tak for al jeres input :a-okhand:

  16. eksempel:

    Frossen spinat i netto:

    næringsindhold pr. 100 gram (15 kcal).

    protein 2 gr.

    kulhydrat 0-1

    fedt 0-1

    varmes på panden sammen med kyllinge filleten og smides oven på til servering.

    grønsagsblanding med blomkål,ærter,gulerødder:

    næringsindhold pr. 100 gram (34 kcal.)

    protein 3 gr.

    kulhydrat 5

    fedt 0-1

    spises som tilbehør med soyasauce

    etc. etc.

    Wizz - det er nøjagtig sådan vores aftensmåltider er :-)

    Problemet er morgenmaden. Jeg spiser 50 g havregryn med mælk (skifter nu over til Cheasy A38) og bliver bare overhovedet ikke mæt. Frokosten på arbejdet er 4 skiver rugbrød (halve) med magert pålæg og masser af agurk og peberfrugt....

    Men jeg er sulten......

    Tak for input

  17. 56 kg !!!!!!!!!!!!!!!!! :blink::blink::cry: Jeg har godt bemærket at du "kun" er 162 cm, men er 56 kg ikke grænsende til rad-mager? Hvor gammel er du og hvilket køn? (har jeg overset det i tråden).

    Prøv nu at høre på hvad alle siger til dig: spis noget mere. Du spørger selv efter råd og alle er enige, men du tager ikke imod <_<. Pas nu på at det ikke bliver en besættelse for dig.

    Rønne - jeg er en mor til 2 og 34 år.

    Ja ja ja... <_< jeg skal nok spise noget mere.... :) Jeg kan jo alligevel ikke klare så lidt kalorier, så der er jo ikke nogen anden udvej :(

    Mht. om 56 kg grænser til det radmagre...NEJ - det gør det ikke - det giver en normal figur uden for meget fedt, men naturligvis (i mit tilfælde) heller ikke en meget markeret figur. Jeg vil gerne midt i mellem og det tror jeg er 56 kg, men viser det sig i "kampens hede" at 58 eller for den sags skyld 60 kg er pænest, ja, så holder jeg den der!

  18. Dertil synes jeg også, at du spiser for lidt.

    tikla - tak for din info. Jeg vil forsøge at tygge maden MANGE gange.

    Mht. at spise for lidt...igår da jeg var til træning (1 times hård spinning efterfulgt af 1 times BodyPump) måtte jeg simpelthen i time 2 holde pauser siddende fordi det sortnede for øjnene og jeg var ved at falde om. Min instruktør kommenterede også på at 1200 kcal er en sultekur og det ikke er nok til at træne på!! Hun foreslog 1800-2000 kcal, men jeg forsøger til at starte med som sagt at øge til 1400 kcal og så må jeg se, hvordan det kommer til at køre ;)

    Jeg får medicin mod min mavesyre, men den kan alligevel ikke klare æblet, så jeg holder mig nok til bananerne og noget melon.

  19. Og med 62 kilo er du jo ikke ligefrem overvægtig. Har du noget bestemt du skal nå?

    Jeg vil gerne ned på 56 kg! Jeg ved godt at jeg ikke er overvægtig, bare lidt buttet og ikke så veltrænet (jo, inde bag fedtet :bigsmile: )

    Jeg forsøger mig med 200 ekstra kcal pr. dag og ser om det ikke hjælper bare en anelse!