Betina Bengtsen

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Betina Bengtsen

  1. Hej Bike-pige

    Du burde mærke en tydelig brug af baglår og balle, hvis du vel at mærke sørger for det korrekte cirkulære tråd.

    Når du cykler skal dit tråd være cirkulært med belastning hele vejen rundt. Rigtig mange tramper bare ned med højre og derefter ned med venstre. Der skal du i stedet indøve en teknik der mere hedder frem/ned og derefter tilbage/op. Det er lidt svært at beskrive på skrift, men tag fat i din instruktør og bed ham om at demonstrere det.

    Til start er det nemmest at træne teknikken siddende i en tung enkelttakt. Forsøg f.eks. kun at trække med først den ene fod og derefter den anden uden overhovedet at træde ned med nogen af fødderne. Så burde du mærke en aktivering af baglår og balle. Det tager lidt tid, men når teknikken sidder der kan du overføre det til stående kørsel også. Ikke sådan at forstå at du KUN skal trække når du spinner - men du skal BÅDE træde og trække, og selvfølgelig skal der noget belastning på for at give syre i baglår og baller. Det er jo nogen store muskelgrupper som vi bruger en del i forvejen.

    Håber dette hjalp dig!

  2. Gregers - uden at dette skal være en debat for eller i mod retten til at svede, så er det sgu da ikke lækkert, vel?

    Jeg sveder da også så det drypper på gulvet og jeg tørrer da også altid op efter mig, så selvfølgelig må man svede når man spinner - det hører med. Men det betyder altså ikke at jeg har lyst til at sjoske rundt i min sidemands sved i mine sokker (hos os tager vi altid skoene af under udstræk). Der synes jeg altså at almindelig høflighed tilsiger at man begrænser sin sø til under sin egen cykel.

    Måske er jeg bare sippet - so be it!

  3. Da jeg tog max-puls-test i mit lokale træningscenter fik vi blandt andet følgende at vide:

    • Max-puls kan ikke "trænes højere" - den er hvad den er, og den vil falde med alderen. Det vi kan træne, er hvor tæt på max-pulsen vi kan holde til at arbejde i et givent tidsrum.
    • Er man i god form holder "220-alder"-reglen ikke. Så skal man istedet beregne 210 - halv alder. Altså er man 40 år er max-pulsen 210 - 20 = 190.
    • Man skal ikke blive slave af sit pulsur i spinninglokalet, men køre efter sin krop. Den høje varme i et spinning lokale giver tit ekstra på pulsen, så kør efter fornemmelsen i benene.

    Derudover er jeg enig i de tidligere indlæg med hensyn til at det er svært at komme helt op på max på cyklen fordi syren er en meget mere markant medspiller end ved f.eks. løb eller roning.

    Så Kasper - hvis du ved endt spinning time føler at du har givet alt du havde, og har den dér kriblen i kroppen man får efter superhård træning - så synes jeg at du skal glædes ved det og ikke hænge dig for meget i hvad puls du nåede eller ikke nåede op på!

  4. Hej Wally

    Gør dine "med-spinnere" den tjeneste at du lægger et håndklæde under cyklen hvis du sveder så meget. Jeg ved at de fleste piger finder det megaulækkert når sidemandens sø begynder at brede sig hen under deres egen cykel. Bvadr!

    Med hensyn til dine hænder, så kan du overveje at bruge cykelhandsker. Det gør jeg selv fordi mine hænder også bliver svedige og jeg får følelsen af at mine hænder glider på styret. Men ellers er håndklædet på styret et rigtig godt tip!

  5. Hej Carioca

    Jeg er selv en meget entusiastisk "spinner" og cykler også udendørs. Jeg var præcis samme sted som du for 2 år siden - NU skulle der ske noget og jeg trænede som en sindsyg (8 timer/uge) de første 2 måneder. Nu er jeg landet på et mere stabilt niveau med 4-5 timers træning om ugen.

    Der er som udgangspunkt ikke noget i vejen for at spinne to dage i træk. Du skal bare lytte til din krop, og er du træt fra træningen dagen før, så kør et roligt restitutionspas. Spinningscyklen har jo den fordel at du selv styrer belastningen. Råber instruktøren på tung stående enkelttakt, men dine lår brænder og du er ved at syre helt til, så let på belastningen og/eller sæt dig ned. Du bestemmer jo selv! En anden uvurderlig hjælp til god spinningtræning er et pulsur - så kan du hele tiden se om du yder nok/for lidt(for meget. Er man ny på en spinningcykel kan man godt have en tendens til at køre med alt for høj puls for derefter at crashe halvvejs i timen. Og det er ihvertfald ikke motiverende!

    Styrketræning er altid godt, men vær obs på at muskler vejer, så dit vægttab kommer måske mere i cm end i kg hvis du vælger denne vej.

    God fornøjelse med din træning!!