Buje

Medlemmer
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Buje

  1. Og Buje - jeg glemte at skrive

    Bolden over til dig.... :4thumbup:

    Hmm spiller man bolden over til boldtalenter som Laudrup og jeg, så kan vi altså godt finde på at "varme" bolden lidt fordi vi ved at vi har teknikken til at gøre det ultimative med den inden vi spiller den videre. Derfor kan der gå et par dage inden den spilles tilbage..... :wink:

    Men inden jeg skaffer dig et godt tilbud så du kan se Brians nummerplade (og måske også nummerpladen på "Molly"), så gør lige op med dig selv om du kan leve med din nuværende illusion om Danf's udseende eller ej. Kan du leve med det, så glem optikeren og vid at du bliver snydt, men vil du vide sandheden, så........

    Bolden er hermed med sædvanlig elegance spillet retur til betjenten....

  2. Og her må strømeren så på banen med sit allerførste indlæg.... :superman:

    Julie du er den mest kønne, dejlige, lækre og frække person, som jeg kender .........

    Uha uha uha Donkarkov.... Nu kender jeg jo selv op til flere strømere og ved at man ikke bliver millionær af lønnen der, så hvis dit svigtende syn skyldes at du ikke har råd til synstest og briller, så kender jeg altså op til flere optikkere og kan muligvis skaffe dig et godt tilbud.... :wink:

  3. Fandt lige mig selv på et af Bujes billeder... koncentreret - og brillerne er som altid på vej ned af næsen :tongue:

    Jeg kan desværre ikke tage æren for billedet der. Jeg har kun leveret billederne fra sidste år. Og mit eget kamera havde sygdom på autofokusen denne weekend, så en betydelig del af mine billeder er nærmest ubrugelige - herunde de to af dig på instruktørcyklen, men du får dem her alligevel....

    Dumt at jeg ikke tog mig bedre tid til at tjekke billederne dernede, så kunne jeg have nået at gøre noget ved det og fået flere brugbare billeder med hjem, men så ved jeg det til en anden gang :smile:

    post-5583-1190665011_thumb.jpg

    post-5583-1190665028_thumb.jpg

  4. Bueje fra Frederikshavn var den sidste jeg kørte med. Han er en herlig fyr der virkelig kommer ud over rampen - og i modætning til de fleste andre, så var der en tydelig ide og struktur på hans time - og der var forløb af en vis længde. Han musik var forfærdelig - sorry to say - men det gjorde ikke noget egentligt - for han solgt varen super - så jeg havde en sjuper time der...

    Hej Arne

    Hyggeligt at møde dig :smile: Og helt i orden at du ikke var så glad for min musik (jeg prøver at pakke det lidt ind for at få det til at lyde bedre over for mig selv), men tak for de øvrige kommentarer :4thumbup:

    Nu fik jeg jo ikke selv fornøjelsen af at køre med på din time, men jeg er generelt ikke ret god til at være til 24 timers arrangementer, for jeg vil gerne cykle samtlige timer, samtidig være rund i centeret samtlige 24 timer for at følge med i hvad der sker der og sove de sidste 12 timer fordi jeg er træt.....

  5. Ja man må meget gerne poste billeder af andre... bare ikke den slags som Buje indimellem tog hihi..Der var godtnok nogle grusomheder indimellem, når han lige svang sit 'surprise kamera' rundt... ak ak

    Går ud fra at det ikke er billeder som disse du mener, så dem tør jeg godt vise (og de er i øvrigt som rigtigt mange andre af mine billeder fra den weekend påvirket af en syg autofokus....)

    post-5583-1190663458_thumb.jpg

    post-5583-1190663473_thumb.jpg

  6. :baaa::slut::tongue4: Jeg skal prøve at se om den kvindelige Julie charme virker, men tror nu ikke på, at den gør på Buje og hans crew, så måske vi samlet skal gå hen og vippe lidt med øjenbrynene...(han kender mig for godt...jeg hugger bare posen :4eat: )

    Den kvindelige hvad for en??? Den tror jeg sgu aldrig jeg har oplevet før....

    Men nu skulle det være ganske vist. Hvis der stadig er ledige pedaler, så skulle der være mindst ét hold på vej fra Body Bike City......

  7. Mandag den 25 december 2006 :cool:

    Jeg er vild med det spinninglokale. Cykler på repos, det er fedt. Det eneste minus er vinduet BAGVED instruktøren. Hmm ens ladeport til frit udsyn… tsk tsk.

    Vi er da også ved at se på situationen med vinduet bag instruktøren, da vi efter holdet juledag har fået enorme mængder af klager fra vores medlemmer, der klager over et syn, der vil forfølge dem resten af livet..... Flere påstår ligefrem at de er blevet blinde af at se på det......

  8. Søndag den 10 december 2006

    Har ikke pulsdata fra timerne. Var godt træt bagefter men der skulle jo handles til næste weekends nissemaraton. Åh jo Danf skal være et bette rendsyr. :inlove: :kiss2::rudolph: Det skal nok blive morsomt. 2 timer med to instruktører, masser af julegøjl og ikke mindst en rappende Danf. :nissegrin:

    God aften til Mollerne.

    Nu har jeg jo før set en "rappende Danf" og da ikke alle kan være med på næste weekends nissemaraton, så vil jeg da gerne dele oplevelsen med alle Mollere - jeg tog nemlig et billede af det......

    Så kære Mollere værsgo, 1 stk rappende Danf:

    post-5583-1166007357_thumb.jpg

  9. Glemte lige sidste vigtige detalje. Filmen igår var " Over the Hedge". Den kan stærkt anbefales, selvom den ikke helt kan måle sig med SHREK. Meget tæt på endda. Griner meget af det lille egern Hammy. :laugh: Dejligt med en film, man ikke skal tage stilling til....

    :tongue:

    Klart at du bedre kan lide Shrek når det er dig, der spiller hovedrollen.....

    post-5583-1160601829.jpg

  10. By the way... hvad køres der egentlig for og hvor mange af de 250 kr er sikret det godgørende formål ? :yo:

    Jer der har været med til EQ marathon før, hvad skal vi regne med af forplejning ? Og ja, jeg har skrevet en mail til Laue men ikke fået svar endnu.... (skrev fredag)

    Laue er på ferie, så det må være årsagen til at du ikke har hørt fra ham. Jeg er sikker på at du hører noget når han kommer hjem igen.

    Og bliver det som sidste år, så kan jeg kun give Danfanatiker ret i at der ikke kommer til at mangle noget (det skulle da lige være lidt røde pølser med fritter omkring midnat)

  11. Mange tusinde danskere har fulgt med i vild med dans på TV2.

    Her sad 3-4 særdeles dansekyndige og bedømte de kendtes evner på dansegulvet og gav dem point herfor.

    Efterfølgende skulle vi seere så stemme på, hvem vi gerne så gå videre til næste runde.

    Jeg er ikke særligt dansekyndig, men alligevel mener jeg at kunne vurdere at Jesper Skibby i første sæson ikke dansemæssigt var berettiget til at nå ret langt i konkurrence, men alligevel gik han videre uge efter uge – HVORFOR???

    Måske fordi, at man som ikke dansesagkyndig lægger vægt på andre ting end det rent dansetekniske –Fordi vi bare ikke ved bedre.

    På samme måde tror jeg at det er inden for spinning. Det er ikke nødvendigvis de instruktører, der spinningmæssigt er dygtigst, der trækker flest deltagere. Det kan lige så let være de instruktører, der forstår at underholde.

    Alligevel ser jeg en stor forskel på de to ting. Man kan ikke komme til skade ved at se Skibby frem for Klaus Bondam. Men man kan desværre komme til skade ved at spinne hos en underholder frem for en instruktør.

    Derfor mener jeg ikke, at man kan måle den gode instruktør på hvor mange der kommer på hans/hendes hold.

    At det er MEGET individuelt hvad den enkelte spinner går efter, men jeg ikke står til diskussion, og jeg synes netop at den store forskellighed der er mulighed for er en af de store charmer ved spinning.

    Men til gengæld mener jeg også at der er målbare områder, som man kan sætte op, og som kendetegner den gode instruktør.

    Efter mit tidligere indlæg i denne debat kommer det nok ikke bag på nogen, at et af målepunkterne for mig er, at instruktøren alene laver øvelser, der er helbredsmæssigt forsvarlige.

    Selv om størstedelen af dem der kommer er ”Hr. og Fru Danmark”, så er det altså træning vi tilbyder – ikke nødvendigvis elitær træning, men træning!

    For mig er det også vigtigt at instruktøren mestrer at bygge timen fornuftigt op. At han/hun har en mening med rækkefølgen af sine øvelser og ikke kun tænker på at smadre medlemmerne.

    For mig er det også et must at instruktøren retter på deltagerne når det er nødvendigt – uanset timens niveau. Instruktøren skal have et indgående kendskab til cykelindstilling og kørestilling og skal rette det, når medlemmerne ikke kører rigtigt.

    Kort sagt kan man sige, at instruktøren skal have sin ”værktøjskasse” i orden og forstå at bruge den rigtigt. Han skal være den spinningsagkyndige (dommeren fra vild med dans) og forstå at bruge sine værktøjer rigtigt.

    At bruge dem rigtigt er ikke nødvendigvis at bruge dem 100% efter hensigten træningsmæssigt. For mig kan der godt være plads til små sidespring hvis bare instruktøren er bevidst om at det han laver nu ikke er optimal træning, har et formål med dette og gør det på en måde hvor det ikke er skadeligt.

    Hos mig kan der sagtens være plads til små lege, som ikke giver en optimal træning, men giver et smil på læberne (små konkurrencer/udfordringer osv).

    Desværre er det min påstand, at alt for mange instruktørers værktøjskasse mangler et par skruenøgler eller endnu værre at der kun lægger et eneste stykke værktøj der – en hammer!!!!

    Jeg kan sagtens gå fra en time og mene at jeg har været hos en dygtig instruktør, men hvor jeg ikke har brudt mig om timen pga. musikken, øvelserne eller instruktørens personlighed. Hvis bare jeg har kunnet mærke at instruktøren har haft værktøjskassen i orden, så vil instruktøren have min respekt.

    Omvendt kan jeg også gå fra en time med et smil på læben og have haft det skide sjovt, men samtidig være chokeret over nogle af de ting, som instruktøren har bedt mig gøre eller nogle af de ting andre har gjort, som ikke er blevet rettet af instruktøren.

    Jeg forsøger konstant at arbejde på at få mere værktøj i min kasse eller at få opgraderet noget af det værktøj jeg har. Næset stop bliver Nike convention i september, hvor jeg håber at få mere værktøj med hjem. Jeg har altid plads til mere i min værktøjskasse og skulle den begynde at synes fyldt, så køber jeg bare en større ;o)

  12. Hold da op – jeg skal da love for at fordommene lever i bedste velgående i flere af indlæggende i denne debat.

    I flere indlæg føler jeg at man i den grad overfortolker på de ting der bliver sagt, og maler et ekstremt billede af modparten – det er vel ikke helt fair??? Skal vi ikke nøjes med at forholde os til det der bliver skrevet – så må vi jo bede om uddybning, hvis vi ikke føler at vi har et helhedsbillede.

    Jeg er enig i at der skal være plads til flere forskellige måder at køre på, men jeg mener nu, at der er nogle simple regler, som alle bør følge, og det er først og fremmest at man cykler på en sund og fornuftig måde = at man ikke risikerer skader til deltagerne.

    Da jeg første gang stiftede bekendtskab med spinning var det i et center hvor fryseture og ”kravlen rundt på cyklen” var meget brugt. Da jeg blev instruktør i samme center var det derfor naturligt for mig at fortsætte i denne stil, og det havde jeg det rigtigt godt med.

    Efter nogen tid kom jeg på et kursus, hvor vi blev undervist at Henrik Withen og Chris MacDonald – og jeg må erkende at dette kursus ændrede mit syn på spinning markant.

    Nu fik jeg pludselig at vide hvorfor mange af de øvelser jeg kørte i bedste fald var træningsmæssigt ineffektive og i værste fald direkte skadelige.

    Siden dengang har sikkerhed haft en høj prioritet på mine timer.

    Indrømmet – at fjerne disse komponenter fra timerne giver færre muligheder for variation. Så sent som i aften har jeg været i gang med at lave nyt program til i morgen og haft mere end almindeligt svært ved at sætte noget sammen, som jeg var tilfreds med og som samtidig var tilstrækkeligt fornyende.

    Men selvfølgelig kan det lade sig gøre og jeg har da også fået noget sat sammen :o)

    Benne80 skriver et sted, at vi er der for medlemmernes skyld og bruger dette som et argument for at vi skal indlægge variation i form af at kravle frem/tilbage på cyklen, lave fryseture osv.

    Jeg er absolut enig i, at vi er der for medlemmernes skyld, men i modsætning til dem, så skulle vi gerne være uddannede i at sidde der. Den uddannelse som vi har modtaget skulle gerne sætte os i stand til at give dem øvelser, som vi kan stå 100% inde for og som vi med sikkerhed ved ikke kan være skadelige for dem.

    Man har ofte hørt meget om hvor skadeligt samlebåndsarbejde kan være fordi den samme bevægelse gentages gang på gang. På en cykel gentager du også den samme bevægelse gang på gang og derfor mener jeg at det er vigtigt at man har fokus på, at de ting man laver ikke bare på kort sigt, men også på lang sigt ikke kan skade medlemmet.

    Jeg vil ikke påstå at jeg er et omvandrende orakel i relation til fysiologi på en Body Bike. Men er jeg i tvivl om en øvelse kan være skadelig, så vælger jeg den hellere fra end at tage den med.

    Hvad betyder f.eks. øvelsen med enden langt tilbage ved stående kørsel eller ”vinkel”, hvor man indtager en nærmest enkeltstartsagtig meget foroverbøjet stilling ved sidende kørsel (men er også set stående) for ryggen???

    Som jeg ser disse øvelser, så kan jeg have en frygt for at de giver en voldsom belastning på især den nederste del af ryggen pga. den store fremoverbøjning.

    Men er de direkte skadelige???? Det ville være rart hvis ”et klogt hoved” måske kunne analysere lidt på de ”forbudte” øvelser, så vi kan få kastet yderligere lys over hvilke øvelser, der er direkte skadelige, så vi forhåbentligt kan få dem udryddet.

    Men som jeg ser det, så har vi i spinningsalene en udfordring, som jeg mener får alt for lidt fokus, og hvor jeg mener at den gode instruktør (det er jo hvad denne tråd reelt omhandler) kan gøre en forskel.

    Det er i det helt basale i spinningtimerne; nemlig hvordan cyklen indstilles og hvordan man sidder/står rigtigt.

    Det er MEGET FÅ instruktører jeg har set rette på medlemmernes cykelindstillinger, men jeg mener ikke at det ikke har været nødvendigt.

    Jeg har adskillige eksempler på medlemmer, som trods alt har fået rettet deres indstillinger og efter timen har sagt ”nu får jeg heller ikke ondt i ryggen/knæene mere”.

    Ja, vi har mange forskellige mennesker på spinningtimerne – gudskelov for det! Netop derfor er det vigtigt at man bruger fornuftige øvelser på sin time, så man kan tage hensyn til dem.

    Kan man ikke køre en time, hvor Hr. Pedersen på 130+ kg. sidder mellem fru Hansen på 70 år og den veltrænede Hr. Jensen på 30 år uden diverse fryseture, ture tilbage over sadlen og lign. og hvor de stadig har det sjovt???? Det mener jeg helt sikkert at man kan. Så timer uden disse øvelser behøver bestemt ikke at være elitære.

    Men samtidig med at vi gerne skulle have det sjovt, så er der vel ikke noget kriminelt i at indrømme, at vi også skal træne??? Hvis vi KUN ville underholdes, så gik vi jo nok i biografen og ikke i et fitness center…….

  13. Nu skal du jo selv tage ansvaret når du træner i et fitness center, skrev du jo under på da du meldte dig ind....

    Hvis man skulle være uddannet fys, for at undervise i en spinner time kan det jo godt være det kommer til at koste en del flere penge at træne i lille DK.

    Vi er meget enige i, at man ikke skal være uddannet fys for at undervise i en spinning time. Vi er også enige om at en god instruktør kan underholde, men i min verden er det vanvittigt vigtigt at instruktøren har 100% styr på sit ”værktøj” inden han/hun begynder at underholde. For i min verden er medlemmernes ve og vel helt afgjort dit ansvar som instruktør!!!

    Ikke forstået på den måde at du skal agere fysioterapeut eller læge for dem.

    Men du har alle muligheder for at skade dem. Hvis du ikke er opmærksom på om deres cykel er indstillet rigtigt, at du opbygger din time med fornuftige øvelser, at de sidder/står pænt på cyklen osv. så kan du være helt sikker på at de på et tidspunkt vil begynde at døje med knæ, ryg eller andet.

    Det ansvar har du ikke bare på en intro time – det har du på ALLE dine timer. Vi er enige om at du har bedre tid til at rette på disse ting på en intro time end på en time på højt niveau, men så er der tid til at tage fat i medlemmerne efter timen og få dem guidet ind på en time, hvor der er tid til at rette helt op på deres fejl, og det værste er der ALTID tid til på ALLE hold – hvad skal du ellers bruge tiden på i løbet af timen???

    Jeg mener at instruktøren er der for medlemmerne – ikke omvendt.

    Når instruktøren har lavet et fornuftigt program er hans/hendes vigtigste opgave at holde øje med sit hold – UANSET NIVEAUET PÅ HOLDET – og INSTRUERE holdet i hvordan de kører timen rigtigt – herunder også at rette på de fejl de laver. Instruktøren skal udvikle medlemmerne, så de bliver bedre spinnere.

    Og netop evnen OG VILJEN til at rette på medlemmerne – det viser i mine øjne at vi at gøre med en dygtig instruktør. Hvis instruktøren ikke kan spotte fejlene og ikke kan rette dem, så udvikler medlemmerne sig ikke.

    Kan instruktøren meste dette og samtidig underholde – ja, hvad mere kan vi så forlange???

    Men ja, du har ret. Underholdning sælger billetter. Derfor ser man også masser af instruktører der underholder og glemmer at instruere. Når jeg kigger på vores eget center, så lægger jeg væsentligt mere vægt på at instruktørerne er opmærksomme og nærværende for medlemmerne og at de ikke skader vores medlemmer end jeg kigger på hvor meget de underholder.

    Du kan underholde aldrig så meget og sælge vanvittigt mange billetter, men hvis du gør det ved at gå på kompromis med opmærksomheden til det enkelte medlem og det enkelte medlems sikkerhed, så mener jeg ikke at du hører hjemme på en instruktør cykel.

    Ja, det kan godt være medlemmerne nogen steder skriver under på at de selv er ansvarlige for deres eget ve og vel når de træner, men det fratager på ingen måde instruktøren fra sit ansvar. Og nej, man må ikke gå ud fra at deltagerne på de ”svære” hold har styr på egen teknik. Medlemmerne betaler for at centeret stiller dygtige kompetente instruktører til rådighed, der holder øje med at medlemmerne ikke skader sig selv på deres timer og som hjælper med at udvikle dem.

    Hvis alle instruktører bare går ud fra at medlemmerne har styr på det – hvordan finder medlemmerne så ud af at de ikke har????

  14. Som erfaren spinningentusiast vil jeg gerne befries fra at en halvkåd, 21-årig tøs, der har gennemført 10 timers undervisning i anatomi skal tage ansvaret for mig - ellers tak.

    Det er et grundlæggende problem ved overfladisk uddannelse af ikke-specialister. Hvis instruktøren gør sig al for klog ift. det reelle videnniveau og erfaring pågældende har, så risikerer man forkert vejledning om skader, genoptræning osv.

    Nu vil jeg personligt hellere styres af en "halvkåd 21-årig tøs" (bryder mig egentligt ikke om udtrykket), det har gennemgået 10 timers undervisning i anatomi (og forhåbentligt også fysiologi), end meget af det andet jeg oplever rundt omkring i dag, hvor det er mit indtryk at man bare har taget ved lære af andre uden at tænke på om øvelserne reelt er fornuftige eller blot sjove.

    Jeg oplever mange øvelser, som jeg vil mene kan være direkte skadelige på lang sigt - her tænker jeg især på belastning på led (især knæ) og ryg.

  15. Jeg skal bruge et nyt pulsur. Det skal være Polar og det skal kunne overføre data til PC og lave graf over (tid, puls). Derudover har jeg ikke rigtig nogen krav, så jeg leder efter det billigste af Polar urene, der kan det. Jeg kan ikke helt gennemskue Polars hjemmeside, så jeg håber en af jer kan hjælpe mig :smile:

    Hej Sune

    Et godt bud kunne være at se på dette link fra Polars hjemmeside:

    http://www.polar-danmark.dk/hukommelse.pdf

    Det viser hvilke ure, der kan lagre filer og hvad de kan lagre. Så vidt jeg kan se er det billigste ur, der opfylder dine krav S410, der ifølge Polars prisliste koster 1.799 kr.

  16. Nu er det jo faktisk ulovligt at binde folk i så lang tid, hvilket 3 også oplevede, da de ikke måtte binde deres kunder i hverken 12- eller 24 måneder, som de jo praktiserede. Jeg vil vædde med, at fitnesscentrene nok skal ændre det, hvis man går til pressen med en sådan sag.

    Det er juristen hos forbrugerombudsmanden så ikke lige enig i, og de plejer BESTEMT IKKE at tage centrenes parti, så mon ikke hun har undersøgt det godt og grundigt???

    Derudover starter hele denne tråd jo netop med pressen bevågenhed om emnet og de har før kastet deres kærlige blik på det, så der er nok grænser for hvad der kommer ud af den sag gennem pressen.

    Desværre synes jeg at forbrugerombudsmanden har en tendens til ALENE at varetage den aller dårligst stilledes interesser, hvilket i yderste konsekvens kommer til at ske på bekostning af den brede del af befolkningen, da der ofte stilles - i mine øjne - urimelige krav til forretningsdrivende, der dermed må flyttes over på kunderne.

    Hvis centrene på et tidspunkt som følge af en lovændring skulle blive tvunget til at fjerne bindingerne vil det gå ud over den store del af medlemmer, der gerne binder sig for derved at opnå en rabat.

    Centrene vil dermed gå glip af indtægter, da mange f.eks. vil vælge at melde sig ud i sommermånederne. Men de faste udgifter for centrene vil være den samme - dermed vil man være nødt til at sætte priserne op for alle for at dække de faste udgifter.

  17. Problemet er bare at langt de fleste centre har skruet prisen for månedsbasis op til et helt urimeligt niveau, der udelukkende har til formål at få folk til at benytte sig af periodeforpligtet pbs-betaling..

    Nu kunne jeg godt tænke mig at vide hvad du lægger i begrebet "et urimeligt niveau".

    Når man ser fitness branchen bredt, så vil jeg langt fra kalde det en branche, der er kendetegnet ved sund økonomi - tværtimod ser man flere centre, der har problemer med at få enderne til at nå sammen end centre, der kører med massive overskud.

    Som et eksempel kan nævnes S.A.T.S, der har kørt med følgende resultater de seneste fem år:

    2000: -33.228.000

    2001: -99.418.000

    2002: -27.401.000

    2003: -7.850.000

    2004: -39.954.000

    Nu ved jeg godt at de tal langt fra siger alt, der man også skal tage hensyn til goodwill, skjulte værdier som følge af afskrivninger mv. men personligt bliver jeg hverken forarget over priser eller vilkår, når man ser denne udvikling.

    Uanset om et center er en forening eller en forretning, så er økonomien nødt til på sigt at hænge sammen. Og det må vel være det, som man skal sætte sin pris efter.

    Ud fra det perspektiv, så kan jeg ikke huske, at jeg nogen sinde har sat min fod i et center, hvor jeg har tænkt at de priser de har præsenteret har været direkte urimelige.

  18. Mit problem er at jeg stadig ikke kan se hvorfor en kørestil skulle være mere optimal end en ande. Jeg kan forstå det i konkurrencecykling, hvor det gælder om at få den bedste kraftverførsel til cyklen, men i spinning gælder det (Ihvertfald for mig selv) vel primært om at holde en høj puls.

    Nå det er sagt, er det klart at instruktøren selvfølgelig skal være velkommmen til at give gode råd, hvis man har en kørestil der kan forvolde skader.

    Nu skal jeg med det samme sige, at jeg langt fra er ekspert på området og ikke kan redegøre detaljeret for min lærdom, men referere til hovedtrækkene i det vi fik ind på vores kursus med Henrik Withen og Chris Macdonald.

    Jo bedre kørestil du har, des mere kraft kan du overføre til pedalerne = des mere energi producerer du = effektiv træning.

    Det er også kørestilen, der f.eks. sikrer at du bruger energien til dynamisk arbjede og ikke stationært arbejde, hvilket jo er meningen med at cykle.

    Mht. puls er det langt fra et entydigt måleinstrument der kan bruges.

    På Nike convention i år lavede Lars Nybo en test der viste noget omkring varmestress. Her så vi bl.a. hvordan pulsen falder MARKANT når sveden får lov til at fordampe fra huden i stedet for at dryppe (ved at ventilere luften omkring den der cykler).

    Høj puls er, som jeg ser det, ikke et mål i sig selv, men alligevel kan det i nogen udstrækning bruges som målestok, da forholdene tit er tæt på de samme i en spinning sal. Men ting som temepratur og luftcirkulation spiller også ind.

    Men en 100% korrekt kørestilling er bestemt heller ikke nødvendig - det har jeg ikke selv. Men kun ved at fortælle medlemmerne hvad de kan forbedre, kan de selv træffe valget, om de vil ændre deres vaner, for har man kørt med en bestemt stil i længere tid, så vil det tage tid inden man får øget effekt i pedalerne, da man først skal vænne kroppen til den nye teknik.

    Omvendt er jeg 100% sikker på at findes MASSER af eksempler på deltagere, der kører MEGET forkert selv om de har kørt spinning i adskillige år. Det gør dem på ingen måde dårlige. De har nok bare aldrig fået den rette vejledning.

  19. Hvad menes der egentlig med det maksimale ? Skulle kørestillingen f.eks. have indflydelse på pulsen ?

    Kørestillingen har bl.a. indflydelse på hvilke musker du bruger i dit tråd og hvordan du bruger dem.

    Ved forkert kørestilling risikerer du at belaste nogle muskler ekstra, mens andre kun arbejder meget lidt.

    Dermed føles arbejdet hårdt, idet det mest belastede muskler bliver trætte.

    Får man derimod en mere fordelagtig fordeling af muskelarbejdet så alle muskler i højere grad belastes efter deres udholdenhed vil man kunne fastholde det samme arbejde gennem længere tid, idet de muskler der før ikke bidrog med særligt meget, nu hjælper mere på trådet.

    En muskel arbejder mest effektivt i midten af dens bevægebane og dette skal der tages højde for i relation til ovenstående.

    Derudover kan forkert kørestilling have indflydelse på brugen af led og risikoen for skader heri.