Lars29

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lars29

  1. Først vil jeg gerne sige tak for alle jeres inputs, er blevet en del klogere!

    Jeg er startede ud og har allerede haft kontakt til en idrætsinstruktør dernede som gav mig et par gode påpegeler som f.eks. at tage 10 gentagelser i stedet og efter et stykke tid at sætte set på.

    Som det lader til er der fjernet nogle af de opringelige øvelser og erstattet med andre således at man træner flere muskelgrupper ved bl.a. træk og skub øvelser samt noget benpres.

    Det går fint med core-øvelserne som delvis planken, højre og venstre planke som jeg kan holde i ca. 100-130 sek (hvilket jo er en ok start).

    Nu er det tid til at sove og imorgen står den på løb i det dejlige kolde vejr :<.

  2. Der findes kun kamptropper i: Høvelte, Slagelse og Holsterbro. Aalborg ligger inde med Sanitet, logistik samt MP. Men lige meget hvor du skal hen, så er HBU'en den samme? Hvor langt løber du på en Cooper? Har du gennemført forsvarets Coretest? Mange steder i hæren er de helt pjattet med der hersens "crossfit" ;) Har du mulighed for det, så find en Crossfit klub og træn der. Ligemeget hvad, løber du lidt, samt løfter nogle vægte, er du allerede meget længere end mange som starter som "Gokke" ;)

    Hov! Mente logistik og ikke kamptropper

    Vi har ingen crossfit klubber nær min by, den der er tættelse på er ca. 50km væk.

    Men altså jeg ved bare ikke hvordan jeg skal sammensætte mit træningsprogram i forhold til bryst, triceps, skuldre, biceps, ryg, ben og hvor mange sæt + rep til vær øvelse, hvilket jeg aldrig har forstået at sammensætte, fordi hvor meget er "for meget"? Fordi jeg har aldrig som sådan styrketrænet før og jeg ved i en grad ikke hvornår man siger man overbelaster kroppen i forhold til når faliure indtræder.

    Rettelse:

    Sorry, der gik jeg lidt i selvsving, hvilket muligvis var fordi jeg var en smule 'nervøs' for at ikke klare mig "super".

    Jeg har kigget lidt igennem hvad andre har lavet og vil derfor som udgangspunkt bruge dette:

    Squats 5x5

    Bænk 5x5

    Dødløft 5x5

    Rows 5x5

    Pullups 5x5

    Weightet situps 3x10

    Hvor jeg vil først prøve at se hvor min "grænse" er, fordi jeg som sagt ikke har styrketrænet før, regner muligvis med at kombinere den lidt med andre ting som falder mig ind undervejs i træningen (f.eks. hvis jeg lige får lyst til at lave en øvelse, så tager jeg også den).

    Et hurtigt spørgsmål; Hvor meget skal man øve per uge? Der ser ud til at være meget uenighed blandt dette, eftersom jeg kan se nogle siger man skal presse sig selv og andre siger man skal heller holde sig lidt tilbage. Altså jeg ved jeg ikke kan tage 'meget' men vil jeg totalt overdrive med at tage 5kg på hver uge, set i betragtning at jeg ligger min kost om og indtager mere protein som bliver optaget?

  3. http://imgur.com/upW4R

    Tror dog ikke jeg vil følge det 100%, fordi jeg kender mig selv godt nok til at ved jeg kan presse den lidt mere end programmet beskriver i modul 1, men det bliver en ~30-40min løb.

    Jeg skal til kamptropperne i Aalborg.

    Jeg er lidt splittet hvorvidt, jeg ønsker at gå videre med det samme, jeg har overvejet HRU / MP. Dog ønsker jeg kun at gå direkte videre, hvis jeg kan komme ind på HRU, MP er lidt usikkert fordi jeg overvejer det politiet, men her skal jeg på højskole og "lærer lidt mere om faget" først.

  4. Nu er det sådan at jeg skal ind til værnepligt her i februar 2012, dog må jeg ærlig sige at lokummet er ved at brænde, efter min form blev ødelagt efter mit højskole ophold stoppede.

    Derfor vil jeg til og igang igen og vil gerne havde kommentarer, kritik evt.

    Lidt generel information:

    Alder: 19

    Køn: M

    Højde: ca. 175 +-

    Vægt: 64,9kg

    Jeg har længde haft et problem med at tage på, hvilket jeg ikke helt forstår om er et biologisk problem eller blot kost, eftersom jeg kan spise rigtigt sundt og tage næsten ingenting på eller spise død hammerende usundt og stadigvæk ikke tage noget på.

    Derfor er det klart at jeg skal ændre min kost, hvis jeg ønsker at tage muskelmasse på, hvilket i bund og grund er det jeg ønsker samt at gøre mig klar til værnepligten. Derfor har jeg valgt at starte på stenalderkosten om et par dage (skal lige havde planlagt det hele...)

    Derudover har jeg valgt at designe mit eget træningsprogram som ser sådan ud:

    Mandag: Løb (Følger et trænings program specielt til løb)

    Tirsdag: Styrketræne A

    Onsdag: Løb

    Torsdag: Styrketræne B

    Fredag: Løb

    Lørdag: March

    Søndag: Styrketræne A

    Løb: Max 30-40min løb pr gang

    Styrketræne: 10 min opvarmning bestående af enten løb, cykel eller ro + strækøvelser - Endnu ukendt antal sæt og rep. Derudover vil der skiftes mellem kombinationer øvelserne bliver lavet i. Øvelser som dog bliver lavet er: overkropløft på bænk, dødløft, squad, bænkpres, bent over row, pull ups, lunges, planke, curl legs, benpres

    Grundet til at jeg går mest op i styrke, er at jeg har øvelser som mave, arm og rygbøjninger hverdag ved hver time jeg sidder ved computeren samt squat, derudover er jeg meget svag når det kommer til styrke og derfor sætter jeg mest fokus på dette i styrketræne.

    March: 3 timer hver lørdag med belastning på, skal prøve at nå en vis distance inden for den tid.

    --------------

    Som i nok kan se ligger mit problem hovedsageligt på kost og styrketræning eftersom der ikke er så meget core i forhold til styrke. Hvordan skal jeg dele det bedst op således at jeg undgår skader?

    ---

    Alt i alt, handler min træning om at kunne møde ind på værnepligt og så kunne løbe, gå march og så at kunne løfte en del mere, med vægt på det sidste. Jeg forventer ikke at jeg bliver supermand fordi 2½ måned er alt for lidt, men nok til at man kan komme igang og reelt har 'noget' at byde med i stedet for at være total vattet.

    Jeg regner / håber på at jeg kan undgå at havde 'fridage' i form af at løbetræning kun er på 30-40 min og derfor bruge dem som en slags fridag.

    Evt. bud/kritik?

    Links til forsvarets anbefalinger

    http://i.imgur.com/158VH.jpg

    http://i.imgur.com/kmwuo.jpg

  5. Hej dapar.

    Jeg har uploadet nogle af de papir, du får tilsendt når du kommer lidt længere hen vedr. din værnepligt, disse kan findes på linkene nedenunder, stopper disse med at virke på et tidspunkt, må du lige smide mig en PM og så må jeg sende dem til din e-mail eller ligne.

    http://i.imgur.com/kmwuo.jpg

    http://i.imgur.com/158VH.jpg

    Hvis du ønsker at få en god vurdering hos forsvaret kan jeg anbefalde:

    1. Løb - De hader folk som ikke kan løbe, en rigtig god tid vil være ~2800m på 12min
    2. Vægt-belastning - Det er vigtigt du har trænet din ryg/knæ til den belastning de vil komme under, masser af squat kan anbefaldes
    3. Nogle siger at hvor meget 'styrke' du har i dødsløft ikke er alt, det er langt vigtigter at kunne lave f.eks. 6 Pull up (dette er blot hvad jeg har hørt fra andre værnepligtlig)
    4. Gå march, gerne op til 3 timer hvor du bygger en belastning op til omkring ~20kg (dette står også i de papir jeg linkede)
    5. Vær aktiv og vis du er interesseret i forløbet, det giver ligeså meget som det fysisk i form af 'anbefalinger'.
    6. Lad vær med at røre alkohol/stoffer i forløbet
    7. Lad vær med at falde i søvn på vagt

    Så skulle det mere eller mindre være dækket godt ind, men tag det med et gram salt eller to (dog ikke nummer 6!).