HET

Medlemmer
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by HET

  1. Hej Mathias

    Jeg har det meste af mit liv (35 år) været tynd og altid aktiv. Livets vej, med børn, job og måske lidt flere penge til sjove ting (=købe mad) satte sig som 10 kg extra, på det samme steder som du beskriver. Jeg vejede ca 96 kg for ca 1 år siden og en fedtprocent på 26 målt ved en DXA scanning. Det er jo ikke vildt højt, men nok til at det er irriterende.

    Mellem jul og nytår så jeg nogle dokumentarudsendelser på Netflix (Forks over Knifes, Food Matters, Hungry for a Change) og de inspirerede mig til at prøve kun at spise frugt og grøntsager. Nu efter en måned, er min kost sådan, at jeg kun spiser frugt og grøntsager bortset fra aftensmaden hvor jeg også får lidt kød. Derudover belønner jeg min snack-mave/sult med god mørk chokolade - lidt hver dag, samt nødder og rosiner. Morgenmad og frokost består af et stort glas med blendet frugt og grøntsager, hvilket faktisk smager ret godt, selv om konsistensen er lidt klam.... Det at det er blendet, gør at man kan spise mere, uden at føle at man skal tygge sig igennem en masse frugt/grønt før man er mæt. Derudover spiser jeg rå frugt og grønt når jeg er sulten og jeg spiser lige så meget som jeg har lyst til.

    For en uge siden vejede jeg 88 kg, med tøj på. Jeg ved ikke hvor meget jeg har tabt siden nytår, men jeg vil skyde på at det er størstedelen af mit vægttab, hvilket bekræftes af min kone (=støttekommentar) og min 5 årige datter (=sandheden).

    Fordelen er, at man ikke er sulten, ikke mere end den sædvanlige "før-frokost" sult. I starten savnede jeg de daglige sukker-chok, men den trang er væk efter en uges tid. Jeg savnede kød, så det har jeg tilsat - og spiser vi ude eller er til fest, spiser jeg det som der er.

    Får man nok proteiner, calcium, fedt? Ja, der er masser af proteiner, calcium og fedt i frugt og grønt, hvis man bare ved hvor de er. Skyldes mit vægttab, tab af muskelmasse? Det kan jeg ikke vide med sikkerhed, men jeg kan ret tydligt se på min hals, mave, ”lovehandles” at jeg har tabt fedtmasse. Derudover skal bæltet strammes et par huller extra ind, før bukserne sidder forsvarligt fast. Energi nok? Tonsvis, mere end før kostændringen!

    Det lyder som en drastisk livsstilsændring, men det er det faktisk ikke. Det tager lidt længere tid at lave mad om morgenen, og det kan være lidt hårdt i starten. Jeg følte mig sløv og underlig den første uge, men man skal finde niveauet for hvor meget man skal have, for at få nok. ”Yde for at nyde”, som man siger…

    Håber det kan inspirere. Jeg vil gerne stille mig til rådighed med støtte og sparring, hvis du har brug for det.