Niels Weldingh

Medlemmer
  • Posts

    131
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Niels Weldingh

  1. Undervisnings-materiel-kommando

    De har en masse videobånd, bøger, blade you name it.

    Forsvarets bibliotek.

    Uddannelses Materiel Kommando :)

    Det er så surt den ikke er til at få fat i, den lyder ellers meget spændende!

  2. Sidste sætning er opskriften på seriøse vabler! :superman::devil:

    Og netop det med træningen er jo det vigtigste. Være i god form, have ryg og ben til skidtet og så ellers plante fjæset i en flok fadbamser hver aften, og alligevel have grundformen til bare at stavre af sted dagen efter. For jeg har jo hørt fra venner, soldaterkammerater etc. der har gået Nijmegen, at det ikke kun er de 4 x 40 det handler om - men også alt det andet. :4thumbup:

    Hvad er marchtempoet dernede? 5, 8 eller 10 km/t? Sådan cirka? :blush:

    Ja jeg synes også helt klart det er meget mere end marchen man kommer for! Hele byen er en stor fest døgnet rundt i den uge. :4thumbup:

    Næste år tager vi vist også ned lørdag så vi har en ekstra dag til at skabe os i byen.

    Det var meget forskelligt med marchtempoet, vi gik ca. 6km/t - Men der var både hjemmeværnsmænd og engelske piger der gik hurtigere end os :devil:

    Dem der gik langsommest var generalt de civile hollændere.

    Det var også lækkert at stoppe i en af de små byer vi gik igennem og bruge en pause sammen med et par fadbamser.

    Men helt seriøst det fedeste var altså den følelse man fik når man gik ind gennem Nijmegen byen efter 40km og var smadret i kroppen - så kommer nogle små børn og giver en slik mens forældrene sidder og hepper på en. Bag forældrene står en storebror og spiller musik på et kæmpe anlæg.

    Det er virkelig sådan man får gåsehud når man går forbi alle de mange mennesker!

    Folk der ikke har prøvet det kan slet ikke forestille sig det.

    AFRRGH jeg vil afsted NU!!!

  3. Nijmegen 2007? Tjoo... jeg er bestemt ikke afskrækket i hvert fald. Fire dage med mandehørm, sure tæer og nogle solide øltelte om aftenen. :w00t::superman:

    Jeg kan love dig for det var fedt at være der nede, det er virkelig en af de største oplevelser jeg har haft, det føles som om hele byen bare bærer en rundt når der sidder folk over alt inde i byerne med kæmpe have-discoteker.

    Og Ølteltet - Ja det var bare en kæmpe vild fest, lige som hele byen var, 3 af os der gik sidste gang har aftalt at vi træner os i så god form at vi kan suge os helt ned hver aften og stadig gå dagen efter...

    Da vi gik i år havde vi trænet minimalt og vi havde alle tre ikke gået over 10km i vores støvler. :tongue:

  4. Hej

    Jeg så lige i en anden logbog at du gerne ville gå nijmegen, da du jo er gammel Garder er det meget muligt at du kan komme på Livgardens hold. Jeg var selv med i år, men det blev som du ved måske kun til en dags march...

    Vi har måske et halvt hold til næste år, så der er det muligt du kan komme med! :4thumbup:

    Var det evt. noget?

    Ellers så ved jeg at der er nogen fra det tidligere Dronningens Artilleriregiment, der låner uniformer og grej i Aalborg og så går som millitære gængere selv om de er civile.

  5. He he.. Smølfer. I får aldrig pisset til spille på samme måde som de hvide! :superman:

    Havde du så "fornøjelsen" af SG. Carlsen?

    Jada Alex :tongue: Han var god nok... de sidste 2 dage vi havde ham. :4thumbup:

    KORRRRRRRRREKKT!

    Den hvide kvast river de røde og blå rundt i kæmpestore cirkler hver gang de marcherer. :tongue:

    Ligesom 1. og 2. vagthold har kolbeforlænger på bøssen, burde 3. vagthold udstyres med Buffalo-støvler. De ligner jo muldvarper når de kommer snublende ned gennem byen. :laugh::devil:

    Jaja, os fra Hold 1 5. KMP 3. DEL var stadig højere en en 5-6 stykker fra 2. VH.

    3. VH gik jo fra 175cm til 186cm :bigsmile:

    Den store Garder i himlen er en nådig mand - Ja han ved hvem der er best - Livgarden og ikke dem til hest!

  6. Hvis du vil på sergentskole bliver du måske glad for at høre at pr. 2007 bliver GSU lavet om, den kommer til at sigte meget mere på internationaltjeneste. Der kommer også en hel masse nu føreruddannelse og psykologi ind med den nye uddannelse.

    Jeg synes det lyder rigtigt spændende, ihvertfald mere end det man hører fra de nye SGE om deres ophold på HSGS.

  7. Så er det i hvert fald lavet om siden jeg var inde. Vi havde i snit en ferieorlov pr måned. De faldt på vagtdage.. i hvert fald for mit vedkomne..

    Off topic.. Hvilket VH var du på?

    2/II/LG HOLD AUG 05

    Ja det skal nok passe at det var noget nyt med de ferieorlovsdage, der var flere der troede vi fik dem på vagtdage.

    3. VH - SMØLFER FRA HELVEDE :devil:

  8. Bare en lille ting.. Man går ikke vagter hver 3. dag. Der er både vagtfri og ferieorlov og i kongevagtsperioden er der mange ledsagervagter (man går bare med tiltrædende ind på Amalienborg og så med aftrædende hjem). Er man heldig med en ledsager efterfulgt af en fridag kan man have over en uge fri af gangen :tongue:

    Nu havde vi vist kun 3 kongevagter på amalienborg på mit hold, så det tænker jeg ikke på. Men ferieorlov bliver lagt på ø-fridage, så dem får man ikke meget ud af.

    Og du kan ikke have fri en hel uge, det kan max blive til 6dage :wink:

    5/II/LG HOLD DEC 05

  9. Livgarden ER det samme, bare med 4 måneders vagttjeneste oveni. De er stormtropper (a.k.a. motoriseret infanteri) ligesom alle de andre med sort baret. Forskellen er afgjort de fire måneder på Rosenborg Kaserne på Gothersgade v. Nørreport Station. Turene ned gennem byen til Amalienborg og tilbage igen i fire måneder er ganske sjove. :cool:

    Uddannelsen er så alligevel ikke helt det samme som HBU ved andre regimenter, ihvertfald ikke da jeg var inde.

    Ved livgarden er man i høvelte i lige under 4måneder hvor de første 3 måneder og en uge bliver brugt på at lære det samme som andre HBUer undtaget Brand og redning. Istedet for brand og redning er der ekstra bykamp - og det er brugbar bykamp - ved andre regimenter lærer man feks. sådan noget med at kigge om hjørner med spejle, hvor man ved livgarden lærer at bevæge sig gennem et hus og ryde rum med håndgranat :devil:

    De sidste 3uger af de 4måneder i høvelte bliver brugt på vagt og eksersit uddannelse, det er ikke særligt spændende, og skal bare overstås!

    Gennem de første 4måneder er der dog også mere eksersit end ved andre regimenter, så alt i alt har man mere tjeneste ved livgarden.

    De sidste 4 måneder foregår som gennem de sidste par hundrede år på Livgardens kasserne ved Rosenborg, hvor man går vagt hver 3. dag på enten Amalienborg, Rosenborg/kassernen, fredensborg/kancalihuset og i perioderne hvor HMD er på ferie oprettes der også vagter på Marselisborg, Gråsten og Fredensborg.

    ---

    Da jeg var inde var jeg ikke særligt glad for vagtkompaniget i de første 3måneder, men det skyldes at jeg var lovet at komme på sergent skole inden vagtkompaniget. Den sidste måned var faktisk en ret fed tid, hvor der også kom styr på vagterne, og vi kunne/måtte køre showet mere selv.

    Hvis du tager livgarden får du faktisk også mere løn, pr.1 august får gardere faretillæg fordi de går med patron i kammeret.. :crazy:

    Du kan også evt. overveje at søge til Patruljekompagni/HOK. Her får du mulighed for at løse særlige opgaver, fx personbeskyttelse. Altså noget ud over det sædvanlige, men der skal afsættes en del tid til det.

    Du kan ikke bare ind til PTRKMP/HOK, der er jo optagelsesprøver der skal bestås, og selv om du er en vild patrulje-hjemmeværnsmand skal du stadig ind og være værnepligtig hvis du trækker et lavt nummer.

  10. Nu søger jeg til jægerne, men det tæller vel også?

    Psykologerne ved FVR stiller idag de spørgsmål til alle lige meget hvilke uddannelser man søger.

    Inden man skal til optagelses samtalen er det meget godt at have siddet og skrevet en masse om en selv ned, altså virkelig gennemarbejdet hvad man mener der vil komme op til samtalen.

    Husk også at gøre meget ud af biografien og den personlige motivation man sender med ansøgningen.

  11. Niels: Hvis du tør, er du selvfølgelig også velkommen. Det kunne være fedt at lære nogle tricks og høre noget om livet på den rigtige side af kasernemuren.

    Jeg ville meget gerne, men jeg kan ikke få fri før til august - desværre det lyder mega fedt!

  12. Der gik du sandelig glip af noget Niels. Men de kommer vel til livgarden for at tale med alle gardere på et tidspunkt.

    De har skam være der og tale med os før, frøerne skulle vist også komme over til os på et tidspunkt senere.

    Lækker træning

  13. Jonas og jeg var på høvelte kaserne idag og høre et 1 timers hvervningsforedrag af en hyggelig jæger. Det var virkelig et gedint foredrag med masser af gode billeder og historier. Jægeren var virkelig en hyggelig gammel fyr.

    Ikke en blærerøv eller arogant på nogen måde. Bare en helt rolig og stille hyggelig nordjyde. Han var en dejlig dreng. Efterfølgende var der tid til at rave på alt jægerudrustningen.

    Ja det var et fedt program, jeg havde desværre ikke tid til at komme da jeg blev smidt på vagt fordi der var 3sergenter syge... :mad:

    Men jeg så da deres udstyr og talte lidt med dem senere.

    Fik I også set vagtkompaniets Tatto opvisning? og talt med 1/I/LG?

  14. Du skal vel også se jægernes udstilling?! :w00t:

    Jada det skal jeg helt sikker.

    Forresten så jeg lige at der var nogle med fra 1/I/LG og så en reserve jæger, så I havde da noget at konkurrere i mod. :devil:

  15. Ja Niels jeg regner helt sikkert med at komme sammen med Jonas! Er du der selv om du ikke skal gå?

    Ja det kan godt være, det kunne være meget sjovt at komme op og se om de nye rekrutter er noget værd.