Christoffer Clausen

Medlemmer
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Christoffer Clausen

  1. Endelig lidt positiv respons!!

    Kort historie lang har jeg døjet med chondromalacia patella i snart 2 år og jeg kan ikke længe dyrke parkour. Har været igennem adskillige behandlere herunder idrætsmedicinsk afdeling på Bispebjerg, en række fysioterapeuter, akupunktur, kiropraktorer, personlig coach, parkens privathospital, skoindlæg m.m. og brugt adskillige tusinde kroner på disse behandlinger. Heldigvis fandt jeg inden længe ud af at min sundshedforsikring hos tryg dækkede og hvis nogle skulle være så uheldige at få lignende skade kan jeg kun anbefale en sundhedsforsikring". Først forleden dag, da jeg var til ortopædkirug fik jeg konstateret chondromalacia patella. Det viser sig at det er denne, der har været årsagen til mine knæ gener gennem de sidste par år på trods af mange andre diagnoser...

    Symptoner:

    Smerter i venstre knæ ved trappegang, cykling i højt gear, lange gåture, løb, squats m. normal fodstilling, bilkørsel... I starten var det så slemt jeg ikke kunne gå 200m uden at bide tænderne sammen af bare smerte, men i dag efter at prøvet diverse tiltag er det heldigvis blevet bedre.

    Årsag:

    Kalveknæ, platfodet og lændeproblemer

    Behandling m. positiv effekt:

    • "Manuvision" træningshold (Ledåbning kombineret med yoga og modstandsløs styrketræning). Efter 3 måneder med 1 ugentlig træning af 2 træningspas på hhv. 1 time (Puls og Power) og 1,5 time (normal træning) mærkede jeg tydeligt fremgang. Gik fra ikke at kunne lave 1 squat til at lave lunges uden vægte og 30 squats med samlede fødder og uden vægte. Hver anden morgen laver jeg 30 minutters træning bestående af 10 minutters ledåbning af tæer, fødder, knæ og hofte, 5 minutter squats og lunges og 10-15 minutter udstrækning af den forrest lårmuskel i 6-7 minutters varighed på hvert ben (bedre kendt som lymfedrænage). Og til sidst 5 min Smidighed af hasemuskler (Sid på gulvet med ben samlet og strakt foran dig og ræk frem mod dine tæer så langt du kan)
    • "Move2Peak" personlig coach af Michael som gav mig en række øvelser til at skabe svaj i min lænd, smidighed af hase samt træning af fodsvang (og væk med platfoden).
    • Tui Na behandling hos "Dr. Zuiy He" - en form for kinesisk kiropraktor som kunne fortælle mig at knæsmerterne kom af en skævhed i ryggen der forårsagede at mit venstre ben var kortere end det højre. Jeg blev derfor bedt om at smide mine nyindkøbte indlæg til 1700 kr. ud og har siden december '12 gået uden indlæg og ikke længere problemer med skindebensbetændelse. Derudover skal jeg så vidt muligt holde ryggen rank og skyde brystet frem.
    • Meditation og diverse selvudviklingsbøger med henblik på at komme i bedre kontakt med kroppen.

    Status:

    For 3 uger siden kunne jeg for første gang siden sommeren 2011 cykle i første gear uden smerter. Startede med at cykle 2 gange ugentligt à 5 minutter ad gangen og nu cykler jeg 5 min 5 gange om ugen. Fortsat uden problemer.

    Jeg laver dagligt ledmobilisering af tæer, fødder og hofte og hver anden dag kombinerer jeg det med vægtløs styrketræning i form af lunges og squats med samlede fødder. Skulderbredde squats kan jeg stadig ikke lave uden smerter.

    Jeg kan stå op i et par timer ad gangen uden smerter, men så absolut heller ikke længere. Jeg har dog ingen problemer med at sidde med bøjede knæ - gudskelov, men trapperne er endnu en udfordring. Nogle dage gør knæet mere ondt end andre, men det ku jeg forstå på ortopædkirugen at det var meget normalt og at man ikke skulle begå sig ud i at forøge træningsmodstanden blot fordi det ikke gjorde ondt en dag. Derudover skulle man være opmærksom på at lytte til sin krop.

    Det første år var forfærdeligt fordi ingen kunne fortælle mig, hvad der var galt, hvor længe det ville vare eller give mig et værktøj/øvelser som ikke forværrede smerterne. Efterfølgende indsete jeg, at skaden godt kunne fortsætte noget tid, og jeg har nu lært at acceptere min tilstand, og den realitet at jeg indenfor de næste par år næppe kommer til at dyrke parkour. I stedet har jeg valgt at kanalisere min energi over i mine andre passioner herunder fotografering...

    Hvad har jeg lært:

    1. Accepter din skæbne og tilpas dig denne i stedet for at kæmpe imod. Jo mere du kæmper imod jo værre bliver det.
    2. Motioner for guds skyld! Nedsæt intensiteten og lav aldrig noget, der gør ondt, men lav i stedet de øvelser du kan herunder smidighed, ledmobilisering, mave/ryg træning etc.

    Håber I kan bruge min erfaringer til noget :)