LøbeLine

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by LøbeLine

  1. Som du selv er inde på er squat basis-øvelsen!

    Men du kan også sagtens have nogle lunges-øvelser ( http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/DBLunge.html ) med på programmet.

    Dertil er løb selvfølgelig også rigtig godt for røv og ben, men ikke så optimalt hvis du får skader af det..

    Men hvor mange? Du kan prøve at starte og se hvor hårdt det er, hvor du så selv kan skrue op eller ned så det passer til dig.

    Umiddelbart vil et fornuftigt program være noget ala:

    Squat: 20x3

    Lunges: 20x3

    Som du selv siger, så får man skader hvis man ikke holder hviledage - men muskelgrupperne bliver nødt til at have hvile. Så hold dig til kun at træne hver anden dag, medmindre du selvfølgelig vælger at træne en hel anden muskelgruppe.

  2. Jeg glæder mig til at høre næste update! Det er altid godt at sætte sig nogle mål - men bare husk at disse også skal være realistiske. Det er skam et muligt mål, men det vil oftest kræve mere end 4 ugers træning. Du får i hvert fald stor respekt herfra hvis du kan komme under de 10 minutter.

    Men som tidligere påpeget, vil kortere interval træning være mest optimalt på så kort en distance, hvor det mest af alt handler om at øge tempo.

    Hvis jeg var dig vil jeg desuden vælge at have to fridage op til selve løbet - og sørg for ikke at have for meget mad i maven på selve dagen.

  3. Som du selv er inde på, er der bred enighed om at det ikke er optimalt at træne de samme muskler hver dag. Selv ikke det at løbe hver eneste dag er særligt anbefalesværdigt. Som tommelfingerregel skal musklerne have mulighed for pause til at restituere og blive klar igen.

    Så ja, hvis det er den der squat challenge, vil jeg ikke anbefale dig at køre den fuldt ud. Nogle af elementerne er gode i den, men det største kritikpunkt i den må nok være den manglende pausedag hvor musklerne skal restituere. Dertil at man med fordel også kan varierer mellem flere øvelser.

  4. Jeg tror vi alle kender til problemet med tid - især hvis man også har familie.

    Men det er svært for os andre og sætte os ind i din dagligdag, og dermed hvor henne man kan være mere effektiv, ud fra de få oplysninger du har givet.

    Som du selv påpeger, bør det helst ikke være søvnen man tager af, da kroppen har brug for søvnen til at komme sig.