Splint28

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Splint28

  1. Det er super godt du har positive oplevelser med motionen. Og dine observationer omkring koncentration og overskud, er helt rigtige.

    Man kan betragte det som cirkler, hvor man kan være i en positiv cirkel eller en negativ cirkel, - motionerer du er du mere modstandsdygtig over for stres, vira, humørsvingninger, dårlig samvittighed osv osv og så er man i den positive cirkel. Får stressen overtaget i sådan en grad at du ikke orker at motionere, vil stres og manglende motion være gradvis selvforstærkende og så er man i den negative cirkel.

    Så oplever du stres igen, er det enormt vigtigt at du husker, at motion er som medicin og den springer man heller ikke over? :) Evt, så træn den halve tid, bare du kommer afsted.

    Derfor er det vigtigt at man ikke gør tingene hurtigere end man kan følge med selv, for at fastholde de gode vaner. Har du allerede nu overskud til at bytte rundt på visse indtags-vaner, så er det bare godt. Og der er mange ting at gøre, som du selv nævner, at bruge frugt med måde (frugt indeholder meget frugtsukker) til at tilfredsstille behovet for det søde. Det er rigtigt at rugbrød er meget bedre end toastbrød i dit tilfælde - faktisk skal du tænke på at indtage de produkter med højt fiberindhold, så vælg altid grove typer, uanset om det er pasta, brød eller andet.

    Danske studier viser at man skal droppe sukkersodavand helt ift vægttab, og at light udgaverne er at foretrække. Nogle enkelte amerikanske observations-studier viser at light produkterne kan give en større trang til sødt, men det kan man jo kontrollere hvis man har styr på det. Så har du lyst til koldt brus-vand, så er light bedre - mange har nemlig svært ved at droppe sodavand. Almindelig vand er jo klart det bedste. :)

    Så du har fat på det helt rigtige :)

  2. Hej Morten,

    Alle de andre har helt ret i de ting de skriver, så jeg vil bare tilføje, at det ikke er unaturligt at nogle folk har "uheldige" fedtdepoter. Nogle kan være slanke og stadig have dobbelthage, fedt omkring knæ osv. De kan være enormt svære at komme af med.

    Og i din alder skal du passe på hvor langt ned i fedtprocent du vil gå. Derudover, kroppen har tendens til at "huske og tilpasse", for at "overleve" det vi byder den, den vælger den nemmest mulige løsning, og derfor kan det være nødvendigt ind imellem at "forskrække" kroppen ved at variere træning, kost m.v.

  3. Hvis man vejer 100 kg som jeg gør og er 173 cm høj og jeg så går i fitnesscenter hver dag og dyrker følgende motion:

    30 min på crosstraineren

    30 min på romaskinen

    plus vægtløftning

    Og man spiser det samme kan man så tabe sig - dvs. ikke så meget i vægt men få en trimmet krop?

    Jeg holder faktisk af motion, men jeg kan sgu ikke lide at sulte mig selv. Normalt plejer jeg ikke at dyrke så meget motion.

    Men jeg synes faktisk det er dejligt. Specielt bagefter.

    Og det mad jeg begynder at spise er mere proteinfyldig end tomme kalorier og kulhydrater. Så jeg gør fremskridt ved maden også. Uden at overspise.

    Jeg har haft problemer med maden fordi der skulle ingenting før jeg tog på, men det var også fordi jeg ikke bevægede mig særligt meget.

    hilsen Simone

    Hej Simone,

    Hvis du holder dig på 100 kg med din nuværende kost har du ramt det antal kcal du skal have om dagen for at fastholde de 100 kg. Begynder du at motionere, vil du dermed forbrænde mere end du indtager såfremt du spiser det samme og det vil give et vægttab.

    Man skal starte et sted, så efter min mening skal du begynde med at få gode motionsvaner. Ofte kommer motivationen (overskuddet) til den sundere spisning helt af sig selv, når man opretholder en god motionsvane. Når motionen så er blevet en fast del af dit liv, så begynd gradvist at ændre i din kost.

    I forhold til de ting du beskriver med diagnose, stres, overspisning m.v. er det super vigtigt at du introducerer de nye vaner i et tempo du ikke bliver stresset af, og der er motion langt det vigtigste. Motion har en positiv effekt på alt, lige fra forbrænding til stres, og din forbrænding bliver ikke kun øget en smule, men ganske signifikant. Sørger du ovenikøbet for at din puls rammer maks når du motionerer forbedrer du også din hviletidsforbrænding.

    Når din motion er blevet en god vane, kan du bruge online sider til at lave kalorietælling af fødevarer i forhold til dit fastsatte indtag, for eks. med shapeupclub. Udover at du kan holde øje med kalorierne, øger det også bevidstheden om de "rigtige" og "forkerte" fødevarer og deres betydning.

    Held og lykke med det :)

    Skal lige præcisere at motionsvaner kan dække over både styrketræning og kredsløbstræning, og at fedttab også giver en mere trimmet krop. :)