Ironman2013

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ironman2013

  1. Hej

    Jeg er ret sikker på, at jeg ved, hvad dine hælsmerter skyldes. Skal sige, at jeg selv har behandlet en del patienter med kroniske hælsmerter i vores klinik.

    Hælsmerter skyldes som oftest såkaldte triggerpunkter i lægmuskulaturen. Det er små muskelfortætninger i læggen, som refererer smerter ned til hælen, især i forbindelse med gang, løb og direkte belastning af hælen.

    Måden man kan løsne op for disse triggerpunkter er vha. såkaldt triggerpunktsterapi /triggerpunktsbehandlng, hvor man vha. nåle går dybt ind i lægmuskulaturen. Jeg mener personligt, at akupunktur (når triggerpunktsterapi anvendes) er langt den mest effektive behandlingsform til at få løst op for hælsmerter sammenlignet med udstrækningsøvelser/fysioterapi/zoneterapi m.fl. selvom mange af disse behandlingsformer bygger på nogle af de samme principper. Problemet er bare, at det kan være vanskeligt at få ramt på triggerpunkterne og dermed få eradikeret smerterne ved strækøvelser


    Hælsmerter bliver desværre oftest opfattet som et resultat af hælspore, hvorfor en hel del skoforhandlere tjener kassen på at sælge indlæg til sko - og ofte kun med begrænset smertelindrende effekt.


    Håber dette indlæg kan hjælpe dig lidt videre på jagten efter en dygtig behandler.
  2. Gad utrolig godt have en opfølgning på historien her; hvordan endte det hele?

    Jeg har selv døjet utrolig meget med iskiassmerter, hvilket kom i forbindelse med løb. Der gik nogle måneder før jeg gjorde noget ved det, da smerterne kun blev værre og værre. Til sidst kunne jeg slet ikke løbetræne mere. Først tog jeg kontakt til en fys, men det hjalp ikke det helt store de 2 måneder jeg gik hos ham. Jeg fik nogle strækøvelser og det var det.

    Min egen læge kunne heller ikke gøre så meget andet end at give mig smertestillende.

    Jeg fandt heldigvis en klinik i Århus, som anvendte akupunktur. De mente, at det var muskulært. Jeg fik 5-6 behandlinger hos dem og har faktisk ikke døjer med iskias siden. De behandlede mig med akupunktur mod de ømme punkter i min ballemuskulatur, som de sagde var årsag til de udstrålende smerter til benet. Jeg har fundet et link til deres hjemmeside om iskias: http://laege-akupunktur-aarhus.dk/hvad-behandler-vi/iskias/ og lændesmerter: http://laege-akupunktur-aarhus.dk/hvad-behandler-vi/ondt-i-ryggen-rygsmerter/. Jeg ved ikke om det kan være en hjælp for nogen?!!

    Jeg kan kun foreslå, at man leder ihærdigt efter nogle dygtige behandlere og forsøger lidt af hvert. Jeg var heldig at finde dem i Århus. Efter første behandling var mine smerter halveret og i dag er jeg igen aktiv løber.

    Held og lykke derude :bigsmile: