Jeppe Bøgh Pedersen

Medlemmer
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jeppe Bøgh Pedersen

  1. Jeg har i mange år haft problemer med overvægt, og begyndte derfor for ca. tre år siden at løbetræne? Ind til videre har det haft en rigtig god indflydelse på vægten. Så langt så godt.

    Til at begynde med var hverken min kondition eller mine muskler til, at jeg kunne løbe ret langt, og jeg anvendte et walk to run program til at komme i bedre form. Nu kan jeg løbe op til knap 20 km på en workout, og prøver at komme ud ca. Hver anden dag, hvor jeg alt efter kræfter og tid løber mellem 5 og 15 km pr gang. Oftest har jeg løbet i nærheden af 10 km når jeg kommer hjem.

    Det kan mærkes i musklerne, som ofte er ømme, og godt kan være det nogle dage efter træniNg. Det kan påvirke min efterfølgende træning, da jeg med halvømme muskler til tider ikke får løbet den distance jeg havde ønsket. Simpelthen fordi jeg ikke har benkræfterne til det.

    Jeg har fra tid til anden prøvet at snuppe en proteinbar efter min træning (forsøger at udnytte Open window effekten), og kan mærke, at har jeg spist sådan en, så er musklerne klar igen næste træningsdag.

    Mit spørgsmål går derfor på,mom det er fint jeg spiser sådan en bar, eller hvor problematisk det kan være, når jeg er overvægtig.

    Jeg har læst på diverse fora, at de fleste motionister normalt ikke har behov for disse kosttilskud, men klarer sig fint vend at følge de otte kostråd. Proteinbarerne har - som jeg forstår det - sin berettelse hvis jeg træner for at yde hvergang og for at optimere mit resultat. Ikke desto mindre kan jeg mærke en effekt ved at spise proteinbarer, og dertil skal det siges, at jeg træner for begge dele. At jeg taber mig når jeg løbere er en vigtig effekt, men kan samtidig mærke, at det irriterer mig, når løbeturerne ikke bliver som forventet, fordi ømme muskler forhindrer mig i at præstere optimalt. Det virker simpelthen demotiverende på mig. Derudover har jeg også et mål om gerne at ville forbedre min tid, løbe en halvmararathon og måske endda en hel maraton når jeg når dertil. Jeg er tilmeldt i fitness center, men kan pt. ikke finde tiden til at styrketræne. Mit mål er dog at jeg i løbet af de næste måneder får fundet tiden igen til, at jeg kan komme ned at styrketræne 2-3 gange om ugen på de dage, hvor jeg ikke er ude at løbe. Således forventer jeg altså iløbet af de kommende måneder at komme op på at træne 6 gange om ugen samt holde en enkelt hviledag til restitution.

    Så skal jeg kvitte barerne, eller fortsætte med dem, og hvad skal jeg i så fald være opmærksom på i mit valg af bar. Pt er det random hvilke. Jeg vælger.

    Håber på jeres hjælp.

    /Jeppe