tamalian

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tamalian

  1. Skift brødet om morgenen ud med æg og brødet om formiddagen ud med skyr, så er du allerede godt på vej. Det giver ikke helt mening at du spiser så mange kulhydrater og så få proteiner og så lidt fedt. Jeg bruger selv madlog til mine beregninger og kan anbefale det, da man også nemt får beregnet dagens energiprocent-fordeling....noget jeg i hvert fald har brug for, hvis jeg skal nå min. 20% protein og 25% fedt.

  2. Jeg røg ind i en heftig diskussion på facebook, da min veninde var interesseret i 5-2 kuren. Jeg læste lidt om den og mente bestemt ikke, at det var noget jeg ville anbefale. Men selv steder som "iform" gør god reklame for det.

    Jeg har meget svært ved at se fornuften i det og især for min veninde, da hun har et sundt BMI og egentligt kun kan klage over mormor-arme og andre "opstramningsproblemer". Uden at være helt sikker, vil jeg skyde på, at hun vejer lige under 70 kg og har en højde på ca. 172 (ligesom jeg).

    Kan nogen forklare mig, hvad ideen med faste er? Og om der ikke er nogle bagsider ved det. Her tænker jeg på forbrænding og blodsukker.

    Mon ikke sådan en kur er tiltænkt mennesker, der har for højt et BMI?

  3. Jeg vejer mig hver evig eneste morgen og tager udsvingene med ophøjet sindsro. Der er ofte en 200 -/+ men ellers ligger den meget stabil. Som kvinde oplever man jo i perioder, at vægten svinger voldsomt. Når jeg har min menstruation kan vægten stige med helt op til 1½-2 kilo pga væskebindingen, men det gør jo ikke noget når man ved HVORFOR.

    Som de andre skriver, så handler det nok om, hvad man vil bruge sine vejninger til. For mig er det super at veje hver dag, da jeg pt. nyder at der ryger ca. 100 g. pr dag. Det er nok til at holde mig motiveret. Hvis min vægt var meget svingende (hvilken den ikke er) ville jeg nok afholde mig fra det.

  4. Tak for svarende kan sagtens komme ned på 1500kcal om dagen men er bange for det går for hurtigt og huden ikke kan følge med. Og da jeg ikke har vanvittigt travlt tænkte jeg det ville være dumt at presse kroppen for meget.

    Ang alkohol. Er ikke i tvivl om det bedste ville være at glemme alt lm det. Men åbv2ndt er det for mig en del af hyggen. Drikker tilgengæld aldrig sodavand eller spiser slik.

    Havde i starten tænkt bare at løbe hver dag indtil jeg læste det kunne give en dårlig effekt.

    Ang mad hvor meget har sammenhængen af kulhydrat protein og fedt at sige? Spiste f.eks i går 169g protein, 69g fedt og 248g kulhydrat. Hvilket nokner nogenlunde ens fordelt hver dag

    Du skal være opmærksom på, at man ikke kan sidestille de 3 energikilder. 1 g. protein svarer til 4 kcal, det samme med kulhydrat, mens der er 9 kcal pr. 1 gram fedt. Som du skriver det her får du altså 2289 kcal i alt.

    676 kcal fra protein - lig med 29,5 %

    992 kcal fra kulhydrat - lig med 43,3 %

    621 kcal fra fedt - 27,2%

    Det er lidt skævt i forhold til de anbefalinger som der er for folk, der gerne vil tabe sig: Der hedder anbefalingen 55% kulhydrater, 25% fedt og 20% protein. Så lidt mere kulhydrat og lidt mindre protein. I hvert fald, hvis du skal/vil holde dig til anbefalingerne.

    En anden ting du skal overveje er alkoholen. I sig selv er det jo ikke som sådan "fedende" at drikke øl, men du kan bare ikke forbrænde andre energikilder i kroppen før alkoholen er væk. Det er værd at tænke på. Måske du kunne sætte dig et mål om, at du kun skal drikke en øl om dagen og så måske senere sige, at du kun drikker øl 3-4 gange om ugen. Forstår godt det er et spørgsmål om livskvalitet, men hvis du støder på en periode med mindre eller fraværende vægttab, er det måske her du skal starte med at ændre på noget.

    Held og lykke med det

  5. brug kalorieberegneren her på siden til at få en indikator på, hvad dit basale energibehov er. Du bør ikke presse dig selv så hårdt. Faktisk er 3-4 kg om måneden ikke en større bedrift i sig selv - det er det jeg ligger på og jeg spiser 5-6 måltider hver dag og sulter ikke. Får til gengæld mere overskud. Som de andre siger, så trænger du vist til noget viden om sundhed og vægttab