OnMyWayToTheWorld

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by OnMyWayToTheWorld

  1. Puha må lige indskyde, at jeg er dybt enig med flere af kommentatorerne på tråden.

    Høj intens træning på et dårligt knæ er en fremragende måde aldrig at få styr på sit knæ. Kører du genoptræning i forhold til det knæ der? Jeg har snart haft ufatteligt mange tilfælde af præcis dette eksempel.

    - Dem der forstår at sænke tempoet, ændre deres fokus til noget andet indtil knæet er genoptrænet fornuftigt. De ender med at kunne løbe/cykle, eller hvad de nu vil, på samme niveau, som de kunne en gang. Men det kræver tålmodighed og omstillingsparathed. Men guleroden er på den anden side :D

    - Og så er der dem, der bare ændrer deres fokus til en anden idrætsgren, ikke genoptræner, og lever med den/de samme skader i mange, mange år. Og de kommer aldrig op på det niveau, de gerne vil.

    Du bør sætte gang i en fornuftig og kontrolleret genoptræning, og så udvikle din kondition gennem andre idrætsformer.

    Det kunne meget vel være svømning - men hvis du vil have den høje forbrænding og samtidigt intervallignende forhold, hvorfor så ikke dyrke kropsvægtsbaseret cirkeltræning?

    Du skal bare sørge for at holde dig til programmer, der ikke belaster dit knæ. Så du kan snildt lave programmer med 4-5 forskellige øvelser, der indeholder træk, pres, mave og ryg øvelser - og tro mig pulsen kommer helt op og ringe i de 20 minutter, man arbejder.

    Jeg faldt for nylig over denne kanal - de gør et kanon stykke arbejde og så er alt på deres hjemmeside gratis - http://www.wholebodychallenge.dk

    De har også en røvfuld videoer på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2wRydHT4FAsct2lI-8xhMQ

    Det er nemlig HIIT - også selvom det ikke er traditionel cardio ;)

  2. Umiddelbart er jeg både enig OG uenig ;) for der mangler lidt fakta.

    Har du løbet med den samme hastighed både indenfor og udenfor?

    For det er helt korrekt, at det er lettere for sveden at fordampe samt kroppen at holde temperaturen nede udenfor, grundet vind, temperatur etc. Men nogle har en tendens til ikke at kunne holde samme tempo udenfor - hvorimod løbebåndet presser dig til at løbe en given hastighed konstant.

    Har du målt din hastighed udenfor? Eller bare taget tid på dine 6 km :)

    Hej,

    Jeg havde et spørgsmål ang. sved, når man træner.

    Jeg har løbet på løbebånd i fitness i ca. 1 måned, 5 km hver gang, hvor mit tøj var gennemblødt af sved efter afslutningen af træningen.
    Nu har jeg prøvet at løbe udendørs i 2 uger, hvor jeg løber ca. 6 km, hvor jeg næsten ikke sveder. Har overvejet det med vejr forholdet, men der var ca. 15 grader minimum hver gang.
    Kan det med at svede have en betydning for vægtabet?

  3. For det første så skal du være meget opmærksom på at starte langsomt ud. Der er to ting, der specielt kan stjæle din motivation. Det ene er meget lange træningsdage, hvor du ikke føler du får en døjt ud af det og det andet er skader.

    Jeg kan kun tale for mig selv - men der ligger for mange skader på "Crossfit" kontoen i diverse centre. Uden tvivl - det er en fantastisk idrætsgren og et genialt koncept - men når du står som ny deltager, der er væsentligt ude af form (no offense), så drukner du i mængden og får ikke den rette "opmærksomhed" til at sikre, at du får den korrekte teknik og den rette vægt. Specielt når man får stukket et par vægte i hånden, og instruktøren skal rette sin opmærksomhed mod de andre 20 deltagere også.

    Og så er din kost altoverskyggende - der er meget stor forskel på hvad du kan spise dig mæt i. Du kan fx bestemt ikke spise dig mæt i knor lasagne, men du kan sagtens spise dig overmæt i en brandlækker omgang krebsehalesalat, ja faktisk helt til du slet ikke kan spise mere overhovedet. Desuden er din mængde af mikronæringsstoffer meget større end i en gang knor lasagne (hvilket er meget meget sparsomt på korrek næringsindtag).

    Jeg faldt for nylig over denne super fede hjemmeside - herinde kan du læse alt hvad du har behov for. Helt gratis! Giv det et kig.

    www.wholebodychallenge.dk

    De har desuden et super interessant cirkeltræningskoncept også - det tager kun 20 minutter, og du kan lave det uden hjælpemidler og hvor som helst.

    Held og lykke med det!

    Hej

    Jeg vejer over 92 kg og jeg er 174 cm høj.

    Jeg vil godt tabe mig, men jeg synes det har været meget svært for mig. Fordi jeg har ikke dyrket særlig meget motion. Nogen gange er det fordi jeg tror det ikke kan betale sig med al det motion.

    Men jeg tror jeg er forkert på den. At et vægttab er en kombination af den rette kost og motion.

    Jeg er gået i gang med at træne igen, hvilket er godt, men jeg ved faktisk ikke hvor mange minutter jeg skal op på før man kan tænke at det vil være godt for et vægttab.

    Jeg har nogen gange læst på nettet at man skal op på mindst 45 minutter. Det har jeg så også rettet min træning efter.

    Og så havde jeg også tænkt at lave den regel at jeg spiser til jeg er mæt, men ikke overmæt.

    Den vægt jeg gerne vil ned på er ca. 75 kg.

    hilsen Simone

  4. Specielt mangel på tid i forhold til træning, kan være en rigtig svær opgave..

    Det vil jo være et spørgsmål om at kunne spise rigtig og så få 10-20 minutters effektiv træning klaret. 4-5 gange om ugen hvert fald.

    Jeg faldt for nylig over en ret effektiv træningsform, der kan bruges lige hjemme på stuegulvet eller ude i haven - og effekten er enorm på grund af den høje intensitet, uanset hvilket form niveau, du ligger på. Alle træningerne kan tilpasses præcist til dit niveau og man får altid maksimalt udbytte. Så længe man forsøger at give sig selv fuldt ud.

    Og så tager det kun 20 minutter for en hel dags træning!

    Prøv lige at kigge ind på deres Youtube kanal:

    Det er ret cool og så er det gratis!

    Held og lykke med det!

    Jeg er ganske gevaldigt overvægtig og det skal af igen!

    Derfor har jeg jo ekstra fokus på at få min daglige motion, men men.....
    Jeg syntes at det er svært at finde motivationen om aftenen, hvor jeg typisk har tiden til det. I sær fordi jeg først kan komme igang når mine piger er puttet og før jeg så er færdige, er det nærmest sengetid.

    Derfor tænkte jeg på hvad det betød forbrændingsmæssigt, hvis jeg delte det op i 10 minutters forløb, bestående af 5 min kredsløbstræning og 5 min styrketræning?
    Altså 10 min om morgenen, 10 min når jeg kommer hjem fra arbejde og så 10 - 20 min om aftenen.