AnsoAnsoh

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by AnsoAnsoh

  1. Tak for de konstruktive svar.

    Dejligt at høre, at jeg bare kan fortsætte med at spise rugbrød!

    Grunden til at jeg som regel lander på de 900 kalorier om dagen er, at jeg ganske enkelt føler mig mæt når jeg lander på det niveau. Hvis jeg ikke føler mig mæt spiser jeg mere.

    Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke at jeg registrerer min mad forkert, men hvordan skulle det næsten være muligt? Jeg tjekker næringsværdierne på mine fødevareprodukter, vejer den mængde jeg spiser og indfører det i en app. Det kunne ikke være nemmere. Er der noget jeg ikke har taget højde for ved kalorieberegningen?

  2. Jeg har læst at Sundhedsstyrelsen anbefaler at man spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen, og der er ikke specificeret nogen øvre grænse. Jeg ved at jeg får nok, da jeg ofte spiser fiberhavregryn til morgenmad, samt rugbrød til frokost og måske som snack.

    Men da der der jo også er meget kulhydrat i korn, mon så ikke det kunne være et problem hvis ens daglige indtag overskrider ens behov? Så vidt jeg ved sætter kulhydrat sig som fedt på kroppen hvis man spiser for meget af det...

  3. Der er intet videnskabeligt belæg for at du tager mere på af at spise om aftenen, så det skal du ikke have dårlig samvittighed over.

    Derimod er det ikke optimalt hvis du snacker af vane fremfor fordi du er sulten.

    Hvad spiser du normalt i løbet af dagen? Har du overblik over hvor mange kalorier? Og dyrker du sport?

    Det er lidt svært at bedømme hvor problemet ligger, når man ikke kender din livsstil overordnet set :)

  4. Hej!

    Jeg prøver at spise omkring 1200 kalorier om dagen (ofte lander jeg dog kun omkring de 900), fordi jeg gerne vil blive lidt mere veltrimmet.

    Mit spørgsmål i forbindelse med denne kostændring er, hvor meget fuldkornsbrød er FOR meget? Findes der nogen tommelfingerregel for hvor meget af det sunde fuldkorn man bør spise om dagen?

    Jeg kan sagtens finde på at spise 2 skiver rugbrød til frokost og yderligere 2 skiver om aftenen som snack.

    Jeg bager selv alt mit brød på simple opskrifter bestående af fuldkornsrugmel, lidt hvedemel, vand og måske lidt honning. Jeg har regnet med frem til at en skive ligger på cirka 120 kalorier, da jeg hverken bager med mælk, øl, kerner eller lignende.

    Jeg er 23 år, kvinde og normalvægtig. Træner i øvrigt vægtløftning 1 time tre gange om ugen, dyrker cardio ved høj intensitet i fitnesscenteret en gang om ugen i 30 minutter og dyrker HiCT træning 12 minutter 7 dage om ugen.

  5. Rumlepot -

    Fedt med noget feedback! Jeg gider ikke kaste mig hovedkuls ud i et træningsprogram der måske ikke virker optimalt i forhold til det resultat jeg gerne vil opnå - og når jeg siger "på den feminine måde" mener jeg blot, at jeg ikke vil blive buff :)

    Når du skriver at jeg bør køre 5x5 i "de store øvelser", hvilke øvelser er det så specifikt du hentyder til? Taler vi om basisøvelserne her, så skal jeg vel både køre 5x5 med rows, lunges etc.

  6. Tak for rådene og den sproglige korrektion! Haha :)

    Jeg må tilstå at jeg ikke rigtig holder styr på hvor lange mine pauser er, så det er rart at vide, at det er noget jeg bør fokusere på. Hvorfor betyder pauselængden noget?

    Med hensyn til antallet af øvelser, har jeg egentlig også tilføjet isolationsøvelserne fordi jeg synes de er sjove at lave.

    Apropos progression, har jeg også et par spørgsmål.

    1) skal man holde sig til det samme antal sets og reps eller øge det/veksle mellem det når man bliver mere øvet?

    2) er det en god ide at veksle mellem hvordan man træner? For eksempel at lave biceps curl med kabler istedet for håndvægte en gang imellem. Ville det være med til at "forvirre" musklerne?

    Tak! :)

  7. Hej :)

    Jeg kunne godt tænke mig at træne styrketræning, men vil gerne være sikker på, at jeg ikke spilder min tid.

    Jeg er en 23-årig pige der træner meget. Dog har jeg ikke trænet de sidste 4 uger, så jeg er ikke i form til noget alt for udfordrende i starten. Desuden har jeg ikke tidligere haft så meget fokus på armene i min træning, så det er begrænset hvor meget jeg kan løfte.
    Hver morgen træner jeg high intensity curcuit training i cirka 15 minutter, så det vil supplere min træning.

    Mit mål med træningen er at tabe fedt så jeg kan blive mere muskuløs (på den feminine måde), samt at blive stærkere.

    Jeg har vedhæftet et udkast til et fullbody program og angivet hvor meget jeg indtil videre lige nøjagtigt kan løfte.
    Jeg har også suppleret programmet med enkelte isolationsøvelser eller øvelser der falder uden for styrketræning, men det har jeg gjort fordi, jeg syntes der manglede maveøvelser i de fullbody programmer jeg er blevet inspireret af.

    Anyway, jeg vil gerne høre om det ser fornuftigt ud :)

    Styrketræning full body (nyt).pdf