HRK

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by HRK

  1. Du kan prøve at lave nogle lange hårde kontraktioner af tibialis anterior ca. 30 sek, slap stille og roligt af i musklen og så stræk ud med den her øvelse. Det er vigtig at du mentalt fokuserer på at slappe af i musklen. Skiftende koldt og varmt vand hjælper også, bare sørg for altid at slutte af med koldt vand også hver gang du bader normalt så giv lige skinnebenet noget iskoldt vand.

  2. Ved små doser under 10 mg daglig er bivirkningerne forholdsvis få. Ved doser større end 10 - 15 mg daglig kan der desværre tilstøde flere bivirkninger. Ofte ændres udseendet, man bliver rundere i ansigtet, og huden bliver uren med acne (bumser). Ved længere tids behandling bliver huden skør med tilbøjelighed til blå pletter, der skyldes småblødninger i huden. Appetitten øges, hvorved de fleste tager på. Ofte bliver man psykisk noget opstemt, mens enkelte dog bliver deprimerede. Knoglernes kalkholdighed og styrke nedsættes, hvilket kan medføre, at man lettere får knoglebrud (f.eks. kan ryggens hvirvler falde sammen). Har man sukkersyge, kan behovet for insulin blive øget, og enkelte får forbigående tegn på sukkersyge under behandlingen med binyrebarkhormon. Modstandskraften mod infektioner nedsættes.

    Jeg nappede det her fra LINK

  3. Hvordan ubalance imellem for og bagskulder ?

    På den måde at det er musklerne omkring skuldren der stabiliser leddet og fører det, derfor kan en styrke unbalance i presse og trækkestrukturen gøre leddet svagt. Stærke presse muskler + svage trække muskler vil føre til at skulderne trækkes frem og det er uheldigt, det kan tildels modvirkes gennem udstrækning.

  4. Om udstrækning er skadesforebyggende eller ej, kommer helt an på den persons tilstand som vælger at strække ud. Hvis ingen af ens muskler fra en start er i en forkortet tilstand, og man kun dyrker styrketræning med fuld ROM, i alle øvelser, så vil jeg ikke påstå at man vil kunne skadesforbygge med udstrækning, men man vil stadig kunne få mange gode ting ud af det som de førnævnte ting. Har man derimod forkortede muskler så vil skadespotentialet være betydeligt større, pga. at musklerne ikke kan fungere i den udstrækning de er bestemt til og derfor lægger spændig over på andre muskler der ikke er designet til at fungere i netop den position. Her vil jeg bestemt mene at udstrækning vil kunne fungere som skadesforbyggende, da det forlænger musklen og løsner op for den forøget spænding er konstant er i en forkortet muskel.

    Jeg vil meget gerne have et link til det du har læst, tak :)

  5. Hvorfor skal man være så smidig? Ja der er jo mange gode grunde, det er skadesforebyggende, øget ROM, bedre koordination mellem musklerne, musklerne bliver mere afslappet, blodcirkulationen øges, og forskning tyder på at udstrækning hjælper på DOMS. Alt sammen ret gode ting vil jeg mene. Men man skal selvfølgelig ikke være så smidig at det går ud over leddenes stabilitet, det er ganske kort tid man skal strække 30 sekunder pr. muskel er nok.

  6. Vi bliver alle mindre smidige med aldren hvis vi ikke strækker ud. Jeg er godt klar over at man sagtens kan blive mere smidig af da udføre styrketræning i fuld ROM, men de fleste maveøvelser kommer ikke i nærheden af fuld ROM, derfor vil muskelfasciaen med tiden trække sig sammen, og endda hurtigere da den bliver udsat for spændig hovedsageligt i en forkortet tilstand.

    Efter min mening så bør man altid strække ud efter et træningspas.

  7. Hvis det ikke er fordi i er fede, så tror jeg ikke kun det er fordi i måske spiser det forkerte eller for meget, det hjælper helt sikkert ikke på det. Men jeg tror nærmere det kunne skyldes at i trækker vejret forkert, vejrtrækning skal foregå uden at mavemusklerne er involveret. De muskler der primært er involveret er de intercostale musker(dem er mellem ribbenene), serratus og mellemgulvet. Intercostals og serratus udvider brystkassen i alle retninger, og mellemgulvet, der en muskel formet som en dome, trækker sig sammen, bliver flad, og forøger hulrummet i brystkassen så der kan komme mere luft ned i lungerne. Hvis mavemusklerne er spændt så hæmmer det korrekt vejrtrækning og det forstyrrer fordøjelses systemet. Så vær opmærksom på at i ikke går og semiflexer i mavemusklerne hele tiden, slap af og lad brystkassen udvide sig, specielt de nederste ribben skal have lov til at udvide sig og de bliver nemt hæmmet af selv en lille spænding i mavemusklerne. Desuden så træk aldrig vejret med maven, det har den effekt at alle de indre organer under mellemgulvet bliver tvunget ned og det er bestemt medvirkende til en udspilet mave, samt så giver det en del forstyrrelse i kroppen. Og til slut træk altid vejret ind og ud igennem næsen.

  8. Ja hver anden dag det er fint.

    For at benene med så bør du tage 2-3 korte løbeture om ugen i terræn der er meget bakket eller på en strand hvis du bor i nærheden af sådan en. Det behøver ikke være særligt langt hvis intensiten er høj, evt. tag en rygsæk på hvis det er for let.

  9. Et forslag til et program:

    Armstrækkere med vægten lagt over på den ene arm og modsatte ben løftet fra jorden, langsomt ned i takt med udånding og langsomt op ved indånding, gør det så hårdt for dig selv at du ikke kommer over 10 reps.

    Armstrækkere eksplosivt evt. med klap

    For at træne nakke og skulder stil dig i mellem to stole, placer en hånd på hver af dem og krum dig sammen så du er løftet fra jorden, sænk dig så langsomt ned så skulderene kommer op til ørene og pres så tilbage til udgangspositionen. Det er vigtigt at du kommer helt op og ned.

    Mave: samme udgangsposition som ved nakkeøvelsen stræk så benene ud så de er i 90 graders vinkel i forhold til kroppen og hold den position så lang tid du kan.

    Denne øvelse er en forsætning til at kunne stå på hænder og udvikler skulder, triceps og underarme godt. Sæt dig på hug, placer så hænderne foran dine fødder ca skulder bredde eller mere, dine arme skal være indenfor benene, indersiden af knæleddet skal hvile ind på triceps, læn dig forover så du balancerer på hænderne. Underarmene skal være lodrette og fødderne skal pege bagud. Hold positionen så lang tid du kan. Når du bliver stærkere så forsøg at løfte knæene en lille smule fra overarmene og en dag så kan du gå op i en håndstand.

    Spark op i en håndstand(brug en væg som støtte) sænk så langsomt ned, men lad være med at gå for langt for så ender du på hovedet, øg stille og roligt hvor langt du går ned.

    Rygbøjninger og mavebøjninger med dine håndvægte i hænderne

  10. Jeg bestilte det vægtsæt i mandags, men der var ikke flere ol-vægtstænger og de får først nye om ca 2 uger. Når jeg endelig får det så kan jeg lige melde tilbage på om det er godt.