Fys.stud.Esbjerg(MN)

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Fys.stud.Esbjerg(MN)

  1. Du skal nok min regne med (6)9-12 måneders restitutions tid for ledbånd. Dertil kommer at hvad der i knæet er ødelagt af nervefibre formentligt ikke kan genskabes 100%. Dvs. at du får problemer med styringen og stabiliteten af knæets stilling.

    Intensiv genoptræning, hvilket typisk er 2-3 gange ugentligt over 3-4 måneder på tilrettelagte knæhold, er en væsentligt del af rehabiliteringen. Holdene består typisk af unge (u30) aktive (fx. håndbold el. fodbold eller ski) som er fysisk i form til at gennemføre træningen.

    Det kræver blod sved og tåre (og tålmodighed!!!!), men resultatet bliver ofte vellykkede

    Held og lykke

  2. Hej

    Dette emne er nok ikke 100% relevant for MOL's forum, men jeg kan se I kommer vidt omkring i cyperspace, så måske kan I hjælpe mig?

    Jeg er sammen med et par "med fys. stud.'er" ved at forberede bacheloropgaven og vi er kommet frem til flg. midlertidig eller vejledende problemformulering:

    Kan nordic walking/stavgang aktivere/øge aktiviteten af stabiliserende truncusmuskulatur for personer med diskusprolaps o.lign.

    Det præciseres:

    Da muskler som bl.a. m. transversus abdominis og mm. multifidi bliver nedsat eller inaktiverede ved længerevarende smertetilstande, er der et vigtigt arbejde at genoptræne og vedligeholde disse.

    Musklerne er samtidig uhyre vigtige stabilisator ved næsten alle bevægelser også i arme og ben.

    Enhver der har prøvet at træne/instruere træning af m. transversus abdominis ved at det er svært og det bliver bestemt ikke lettere af personen er smertepræget, har dårlig kropopfattelse, har været invalideret i måneder/halve år osv.osv.

    Vores tanke har derfor været, at hvis man kunne aktivere musklerne alternativt og evt. samtidig kunne forbedre og vedligeholde patienternes kondition ville genoptræningsperioden kunne forløbe lettere og hurtigere (og billigere B) ).

    Nordic walking siges (og det er endvidere vores egen erfaring) at øge rotationen over culumna, forbedre holdningen og aflaste skuldre og nakke.

    OG SÅ TIL VORES PROBLEM:

    Vi mangler videnskabelig dokumentation på stavgang fysiologiske effekt. Det har været svært at finde littteratur med et nivaeu, der ligger højere en " I form". Findes der nogle studier, der beskæftiger sig med ultralydsdiagnostik og elektromyografi af ovenstående muskler hos stavgængere? :unsure:

    Falder I over noget, der måtte være interessant eller er du en idrætsstud. der mener det kunne være et fedt hovedopgaveemne, eller er du fysioterapeut med interesse for emnet eller........eller.........eller........

    Skriv for f..... til mig på:

    [email protected]

    På forhånd tak

    MN