Joanna

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Joanna

  1. Hejsa.

    Som en newbie i spinning...(Har vel kørt 10-12 timer) foretrækker jeg pt. 3 ting. God musik jeg kender og gerne musik jeg kan nynne/synge med på (i hovedet, for der er ikke luft til at nynne/synge!) Men jeg er ikke til tekno og larmene rytmer, for de forstyrrer min hjerne mere end jeg kan finde mit eget indre....(til at yde det sidste).

    Og så motivationen.........enten den motivation hvor instruktøren maler et billede for os ad den/de bakker vi skal passere og hun/han hjælper os op over bakkerne og ikke mindst at instruktøren siger de berømte ord, UDFORDRE DIG SELV, sidst i et interval før en pause. (Så får belastningen lige lidt ekstra.)

    Til sidst betyder musikkens grundrytme meget så jeg pt. forsøger alt det der med takterne.........Enkelttakt kan jeg nogenlunde finde ud af, men så snart vi ryger i stående, finder jeg hurtigt ud af at jeg kører mit eget tempo..... Jeg har hørt det handler om teknik og måske også overskud, da flere end 2-3 minutter får mig til at tabe modet i forhold til at skrue op for belastningsknappen pr. minut. Ofte skruer jeg kun op det sidste minut.

    Men ingen har jo sagt at dette er let og jeg mærker dog også at tingene bliver bedre og overskuddet (fra kun at overleve en HEL time) bliver større, så om et halvt års tid, kan jeg nok snakke meget mere med.

    Men jeg syntes lige at selv den gode instruktør skulle høre lidt fra en newbie, i den tanke at nogle instruktører jo kører begynderhold og let øvede hold. (Kører selv på det let øvede hold) Må vel betegnes som I.

    Joanna

  2. Hej pivklar i Odense.

    Du sendte mig en respons på min logbog og jeg tog tilbuddet om at kigge i din logbog. Kanon logbog du har fået og en masse hjælp, forklaringere osv. Det er det der er kanont ved at være her. Jeg har læst mange logbøger, men du er sgu' noget speciel. Lad mig kalde dig en ultimativ vinder. :4thumbup: '

    Jeg er som dig enlig mor, selvom du er meget enligere end mig, da mine børns far stadig er til stede i deres liv. Det er sgu' ikke let at få det hele til at gå op i en højere enhed, men HUSK at sætte dig selv i højsædet ind i mellem. "EN GLADERE MOR, GIVER GLADERE BØRN!" Så TAG tiden til dig selv, når muligheden byder sig. :bigsmile:

    I den forbindelse vil jeg sige....prøv svømmehallen hvis du kan lide at svømme.....det giver rigtig godt muskelmæssigt og konditionsmæssigt til hele kroppen og mine unger elsker det i hvertfald! Udstyr din lille bandit med både vinger og bælte og lad ham lege, han passer NÆSTEN sig selv. :cooldance:

    Jeg glæder mig til at se "din nye logbog" for ingen tvivl om at den vil indeholde alle de grunde til at livet kan gå galt, men samtidig grave i det psykologiske som er årsagerne til vores inaktivitet/overvægt/depressioner osv. :4smartass:

    Jeg vil som dig ønske at motion kunne skrives ud på recept, for ingen tvivl om at det ville kunne afhjælpe meget medicinering og også mange hjerte/kar sygdomme og følgesygdomme ved overvægt. Et sundt samfund er for mig lig med motion i mange henseender. :innocent:

    Joanna

    :bigsmile:  :smile:  :tongue:

    Min træning og succes på andre fronter i mit liv giver mig overskud.... Jeg har igennem disse uger læst og følger med i mange logs...

    Det er meget givende for mig.

    Jeg har igennem deres erfaringer fået masse at tænke over, lære og gøre brug af i det daglig.

    Hvilken jeg er dem alle dybt taknemlig for.

    Glæden er jeg kan faktisk modtage det uden at gøre mig synligt i deres logbøger..

    Det hænder dog jeg skriver et par ord her og der.

    :blush:

    Det jeg prøver at sige er jeg får en masse gode værktøjer ved at være aktiv her på Mol og i morges fandt jeg en hvor jeg kunne give et værktøj fra mig.

    Dele den og håbe at vedkommende vil få glæde af det.

    For at hjælpe har jeg lovet at her i min log vil jeg skrive min psyisk og praktisk log som ellers kun nedskrives for mig selv.

    Det er faktisk meget som de logs vi har her med målsætninger og en kanon hjælpemiddel i hverdagen til at synliggøre ens humør og se hvilken mål man stiller for sig selv.

    Grunden til dette er noget jeg kalder for

    :devil:  tanker!

    De er de tanker vi har om os selv når alt virker som det er umuligt, svært og hvor vi bliver triste og modløse. Ingen skal føle sig sådan uden andre kan vise os, fortælle os alt det vi ikke har fokus på eller magter at se i os selv.

    Her skal vi bare allesammen huske at disse tanker ikke er sandhed, blot vores  :devil:  tanker som spiller os et puds og påvirker vores glæder og selvværd.

    Så den næste uges tid vil min log blive endnu værre hvad der angår den personlig plan... for at vedkommende kan se den røde tråd i hvad jeg har forsøgt at forklar mig ud af.

    Så er det for meget så spring næste uge over... her i min log.

    Jeg gøre det blot fordi jeg gerne vil hjælpe...

    Det er ikke fordi nogen skal have ondt af mig men for at vise hvordan man vender en negativ cykus til en positiv fremgang.

    Kampen med mine gl vaner og oplevelser vil stadig veje tungt og negativt hvis ikke jeg havde gjort denne indsats for at ændre det.

    Nu er i advaret!

    :blush:

    <{POST_SNAPBACK}>

  3. Hej Peter.

    Umiddelbart ser det rimeligt fornuftigt, hvad angår de ting, du vælger at spise. Lige udover det "Hvide Brød"! Drop det, det er fyldt med fedt og mætter ikke en disse!

    Spis i stedet grovbrød/grovboller eller fiberbrød/fiberboller eller erstat eventuelt med rugbrød. Det mætter godt.

    Og lige en rettelse til dig........de store 2 måltider bør ikke være middag og aften, men morgen og middag. Morgenmåltidet er det vigtigste og må gerne være det største. Aftensmåltidet er også et "hovedmåltid", så der er egentlig 3, men det skal bare ikke være så stort.

    En hovedregel er: "Spis som en konge om morgenen, en almindelig mand om middagen og en fattiglus om aftenen!" :smile:

    Samtidig vil jeg sige at du skal tænke på hvor meget du spiser til hvert måltid. (Se ovenstående med kongen.....) Hvis du skal køre med 6-8 måltider dagligt, skal du spise hver 1½ - 2½ time. Det kan godt lade sig gøre, men jeg må indrømme at jeg sjældent når op over 5!!! Jeg har det som dig at jeg før i tiden, kun spiste ca. 2 måltider om dagen. :dry:

    Grundreglen er: til hovedmåltiderne er 1 portion rigeligt....øs evt. op ved komfuret/køkkenbordet, så fristes man ikke så meget til at tage 2. gang. (Gå eventuelt fra bordet, når du har spist din portion!) Skal du gøre det helt rigtigt, bør halvdelen af tallerkenen været dækket med grøntsager, det kvarte af tallerkenen bør være kød og den sidste kvarte del bør være kartofler/ris/pasta eller lign.

    Ang. sovs er et godt råd at du lægger sovsen ved siden af og så kun dypper i den. Man spiser kun halvdelen af den sovs man ellers ville have spist!

    Dagen igennem kan du spise frugt og grønt ad libitum. Sæt dig selv et lille mål.....2 eller flere stks frugt/grønt eller mere til mellemmåltiderne...vent 10-15 min. og mærk efter om du egentlig er mere sulten (Hjernen skal lige have tid til at finde ud af at der faktisk er kommet mad i maven!!!)......hvis du stadig er sulten så spis knækbrød/sandwich og det andet i din planlagte kostplan, men hvis ikke så lad være! I den forbindelse synes jeg selv at bananer og gulerødder mætter meget. :4mewantfood:

    Samtidig har jeg lige en ting til dig. NÅR du for alvor er gået fra 2 måltider om dagen til 6-8 stykker, så skal du måske regne med at vægten står stille eller du måske tager lidt på i en periode. Din krop får jo pludselig meget mad, i forhold til hvad den plejer, så den skal lige have tid til at omstille sig, men det positive her er at den faktisk sætter dit stofskifte i vejret, og du vænner dig til at forbrænde mere.

    Jeg havde selv den oplevelse, at min vægt stod stille i 3-4 uger, men så kom vægttabet også. Pt. er jeg 7 kilo lettere end jeg var sidst i August, hvor jeg startede kostomlægning og motion! :4thumbup:

    Held og lykke med projektet og jeg er spændt på at høre hvordan det går.

    Joanna

    Goddag.

    Mig:

    Navn: Peter

    Alder: 19 år

    Højde: 192 cm

    Vægt: ca. 90 kg

    Kropsbygning: bredskuldret og naturligt 'stor'... :)

    Vægttab op til nu:

    Før skolernes sommerferie vejede jeg gode 110kg, og besluttede mig en dag jeg ikke gad dette mere. Jeg købte mig en 30cm høj aerobic skammel ting, som man træder op på...ned fra...op på....ned fra...op på...(regner med i kender det :) ) og gjorde dette ca. 5 gange om ugen i ca. en halv time. Dette stoppede jeg så med ca. 3 måneder senere og 13kg lettere. Jeg lavede ingen kostændringer (en del pizza og en del øl og spurt i weekenden).

    Nu:

    Jeg hænger for tiden omkring de 90-91kg (altså et vægttab på ca. 20kg siden jeg startede) og ville gerne se dette bevæge sig ned til 80-85kg. Dog er der visse problem faktorer... Jeg er studerende, har fritidsarbejde og ..et liv.. så har ikke megen tid til fysisk træning, som jeg havde i sommerferien hvor mit vægttab satte ind. Så derfor tror jeg nu det er på tide at ændre i min kost, og jeg har allerede gjort dette lidt.

    Springer for det meste pizza over (bliver vel 2-4 om måneden (det er _lidt_ i forhold til før)), drikker ikke cola, kakao etc. mere, og spiser egentligt ikke særligt meget. Får vel 2 solide måltider om dagen og ikke meget andet.

    Mit mål (og hvad jeg godt vil have jer til lige at give mig nogle råd med på vejen med):

    Har forstået man skal spise ca. 6-8 gange om dagen, hvoraf 2 stører måltider middag og aften.

    Jeg havde her tænkt mig:

    Morgen (8:30): potion havergryn med skummet mælk / 2x knækbrøds madder med hytteost.

    Senere den morgen (9:30-10:00): tomat / agurk / peber frugt / vin druer (er alergisk over for æbler, pærer etc.)

    Frokost (11:30): pastasalat (bestående af 1/3 pasta, 2/3 salat, agurk, tomat, peber frugt, et stykke hvidt brød...andet godt der falder ud af køleren (dog intet kød) / ris, ærter, majs og tun / 2x sandwich af hvidt brød med hjemme lavet tunsalat (tun, fromage frais, løg, peber frugt og hvad man ellers kan finde på at proppe af)

    Eftermiddags mad (14:00-16:00): 2x rygbrøds klapsammen med noget kød pålæg af en art + agurk/tomat eller lignende.

    Aftens mad (18:00): ... er nu ikke så meget op til mig da jeg stadigt bor under moars beskyttende vinge.

    Efter aftens mad (20:00-22:00): knækbrød med noget...en rygbrøds mad af en art... og gerne en kop the.

    Har til mål KUN at drikke vand dagen lang (ud over mælk til morgenmad og øl til weekends nærring). Når jeg mellem måltiderne føler mig sulten bæller jeg noget vand, og håber det kan tage sulten.

    Er i forvejen vandt til ikke at spise slik og chips etc. så det bliver jeg bare ved med at holde mig fra.

    Der ud over ville jeg gerne _forsøge_ at træne som jeg før havde gjort, med den skammel i 2x15 min 2-3 gange om ugen. (Har forsøgt med løbe træning og cykle lidt, men da jeg har problemer med mit knæ, kan jeg ikke klare disse ting...sjov nok har jeg ingen probs med at udføre det træning med skammlen).

    Mine spørgsmål her efter er så:

    Er min kostplan korrekt?

    Er det i orden kun at træne 2-3 gange om ugen i en halv time, eller kræver det mere?

    Er det logisk og indlysende at jeg vil tabe mig yderligere ved dette, eller kræver det mere?

    VH Peter.

    <{POST_SNAPBACK}>

  4. Hej Wilde.

    Jeg har selv tabt mig 7 kilo i løbet af de sidste 3 mdr. Det jeg har gjort var først og fremmest at spise flere små måltider i løbet af dagen, så jeg lander på 5-6 måltider dagligt. Så er man nemlig aldrig meget sulten og hvis man er sulten er det gerne fordi man har glemt at spise....!!!! Måltiderne er fortrinsvis sunde og med masser af frugt. Portionerne er skåret ned, dvs. fremfor 3 stykker hvidt toastbrød til morgenmad spiser jeg nu 1 helt stykke rugbrød eller ½ fiberbolle m. fedtfattigt pålæg og så et stykke frugt bagefter. Aftensmåltidet er skåret fra 2 portioner ned til 1 portion. :bigsmile:

    Jeg spiser stadig junkfood ind i mellem. Før i tiden spiste jeg gladeligt det meste af en stor bakke pomfritter + det meste af en dobbelt cheeseburger, men så kunne jeg også trille bagefter. Nu holder jeg det til en halv durumrulle med 1 lille bakke pomfritter m. remoulade (den vil jeg altså ikke undvære!), hvor jeg alligevel kun kan spise halvdelen af pomfritterne. Og skal durumrullen være rigtig sund, beder jeg dem om at spare på dressingen og så bliver den med kylling fremfor kebab. M.h.t. chokolade og kage er det blevet byttet ud med slik og helst sådan noget som stærke lakridser/bolcher, som jeg så ikke spiser så mange af.

    Softicen er byttet ud med sodavandsis. Den alm. cola er byttet ud med Pepsi Max osv. :4thumbup:

    Og sidst men ikke mindst dyrker jeg motion 2-3 gange ugentligt. :w00t:

    Alt i alt handler det bare om at finde nogle gode alternativer til din sædvanlige kost, som du også kan leve med. Og motionen sørger for at du ikke taber muskelmasse og at du kan bibeholde din vægt efter dit vægttab. :cooldance:

    Held og lykke med projektet. :4mewantfood:

    Joanna

    Jeg har lige læst artiklen om vægttab på forsiden af motion-online.

    og jeg har været på den ene kur efter den anden hele mit liv. godt nok er jeg slank, men jeg gider ike tortere mig selv i ca. 1-2 mdr. hvert år.

    Så nu vil jeg have et varigt vægttab med en ændret livstil, så jeg ikke skal bruge 24/7 på at have dårlig samvittighed og konstant tænke på hvad jeg indtager.

    Her kommer så mit spøgresmål:

    Hvordan skærer jeg ca. 500-800 kcal. af min kost så jeg næsten ikke mærker det?

    Jeg gider næsten ikke undgå noget helt, så jeg kommer til at savne det ved at fokusere på det.

    Er svaret bare at spise lidt mindre?

    som den ene gangster siger til den anden i filmen "analyze this": Hey, whats not so fattening as a sanwich?

    A half a sanwich..

    Er der en ide i at f.eks skære lidt af det brød fra man ville have fortærret under et måltid. og f.eks. spise lidt mindre is end man ville. Spise lidt mindre pommes frites, eller skære dem helt fra en dag. Og f.eks. tage lidt mindre på tallerkenen i det hele taget.????

    Ville det hjælpe lidt at drikke en masse vand lige inden et måltid?

    osv. osv.

    Nogén der har rigtig gode guldkorn???

    <{POST_SNAPBACK}>

  5. Hejsa.

    Selv overvægtig....og i sommers "svært overvægtig" og sådan havde det været de sidste par år.....overvægten er især tiltaget i løbet af de sidste 10 år med et par kilo, hvert år.....

    Jeg tog beslutningen om at tabe mig sidst i August og er allerede 7 kilo lettere. selvom der stadig er 15 kilo der skal væk. MEN jeg tror bare det hele handler om TABU.

    Går du selv hen til en overvægtig ven og fortæller ham/hende at han vejer for meget og skulle tage at gøre noget ved det? Men samtidig at hvis han/hun ikke vil det, er det også ok?

    Overvægtige mennesker skal også "vokse" i processen og der går en rum tid før de er klar, men de bliver det en dag!!!

    Jeg blev det selv....jeg vidste det da godt at jeg var overvægtig, men ingen sagde noget og jeg lod stå til..(som de fleste overvægtige gør!) Så slemt var det da heller ikke...osv. (Undskyldninger har vi tonsvis af......)

    Indtil den dag jeg mødte en kollega....hun havde været 2 mdr. på arbejdspladsen og vi havde da snakket noget sammen og var på bølgelængde, men heller ikke mere.

    Hun fortalte mig direkte at hun for et par år siden havde smidt 17 kilo og om ikke jeg skulle se at gøre noget ved det? Wow.......tag den, tænkte jeg, men vidste jo hun havde ret. Og jeg besluttede at nu var det nu eller aldrig.......

    MEN...og det jeg egentlig vil frem til..........folk havde aldrig sagt noget....den sidste kommentar jeg husker er min far, der for 8 år siden...sagde til mig: "Du har da lagt dig en smule ud, har du ikke?" Det syntes jeg ikke den grad dengang....(det drejede sig højst om små 5 kilo), så derfor stod det stille.

    Men hvis nogle for 2 år siden havde gjort mig opmærksom på at det var blevet mange kilo i løbet af en tid, ville jeg nok have tænkt mig lidt bedre om og nok også kommet til konklusionen om at det var nu eller aldrig!

    Jeg talte faktisk med familien en måned inde i dette forløb.....(3 mdr. er gået) og som min mor sagde...."Vi ville ikke såre dig".......Nej, det ville de da ikke, men hvis jeg havde fået sandheden noget tidligere, havde min krop ikke haft det så skidt som den havde det for 3 mdr. siden!

    Så mit råd til alle er: Kender I en overvægtig ven/veninde, så tal med ham/hende om det, men acceptér hvis ikke jeres ven er SÅ langt så han/hun gør noget ved det.

    Joanna

    Hej Fjæs

    Interessant indlæg du fik fyret af der! Det er nemlig også noget jeg tit har rodet med. Jeg har brugt lang tid på at filosofere over vægttab, ønsker, drømme og alt det der. Prøv Google og hvis du så ikke finder noget, kan du måske prøve at få fat i Dr Phils bog om vægttab, jeg ved godt du sikkert tænker det samme som mig når du hører det navn, men uanset hvor amerikansk og klamt hans show er, så har han faktisk nogle ganske gode pointer som jeg kun kan nikke genkendende til.

    <{POST_SNAPBACK}>

  6. Hej Thorsgris.

    Får du strukket nok og godt nok ud efter dine ryg og maveøvelser? Du kan evt. lave strækøvelser mellem de forskellige ryg-maveøvelser du laver......

    Jeg går til boldtræning i center ca. 1 gang ugentlig og det skulle være mere skånsomt for leddene, men det er vist også det hele. MEN samtidig arbejder man meget med de bittesmå muskler (Dem der er med til at holde balancen!) omkring led og især rygsøjlen og dem bruger man ikke ret meget til dagligt, da man normalt bruger de store muskelgrupper i dagligdagen.

    Joanna

    hmmm..ja, det har du ret i. Det er en tanke værd, og det er så også det jeg gør mig.

    Tak for hjælpen.

    :-)

    - Thorsgris

    <{POST_SNAPBACK}>

  7. Hejsa.

    Jeg er rimelig ny i denne verden med kostomlægning og motion. Jeg har dog været på vognen i 1½ måned og har indtil videre tabt mig 4 kg. De første 3 uger skete der intet, men nu går det jo stærkt fremad.

    Jeg har kun prøvet spinning 2 gange. Det skal siges at spinning for mit vedkommende ligger hveranden fredag....(noget med arbejde osv.!)

    Den første uge (uden spinning) tabte jeg mig 800 gram.

    Den næste uge (med spinning) tabte jeg mig 1500 gram.

    Den 3. uge (uden spinning) tabte jeg mig 100 gram.

    Den 4. uge (med spinning) tabte jeg mig 1600 gram.

    Kosten fra uge til uge ligner stort set hinanden uden de kæmpe udsving, og der er der ikke rigtig noget mønster.

    Jeg overvejer nu om efterforbrændingen på spinning er ekstra stor, siden det på nuværende tidspunkt ser ud til jeg taber mig rigtig meget de uger hvor jeg har har været til spinning om fredagen.

    Er der nogle der ved om efterforbrændingen på spinning? Hvor længe er den?

    Joanna

  8. Hej Incognito.

    Mine ryg/maveøvelser er hovedsagligt forebyggende og i den historie skal det siges at jeg arbejder med kørestolshandicappede til dagligt og der er en del løft forbundet med dette. Dog har jeg de sidste par år oplevet at min ryg er blevet svagere (manglende træning!) og at jeg fik overbelastning i den/de store rygmuskler (ved forkerte bevægelser), kostede dette nogle sygedage på jobbet.

    I dag (3 mdr. senere) har jeg flere kørestolsbrugere og er dermed nødsaget til at træne min ryg/mave. (Har klaret mine tidligere rygproblemer ved min massør, som også siger at det grundlæggende handler om svag muskulatur i mave/ryg i forhold til mit job!)

    Og så til alle mine spørgsmål.....(Jeg er novice og håber du bærer en anelse eller meget over med mig)!

    Swiss-ball....er det det samme som fit-ball eller boldtræning? Ellers please fortæl....

    Dødløft.....hvad er det? og det samme med knælene kabel? Jeg er jo desværre kun novice på området, men vil hellere end gerne lære mere!!!!

    Ellers mange tak for feed-backen og det er dejligt at opleve at de erfarne gider tage sig tid til en novice!

    Joanna

  9. Hej Sienna.

    Ja, det kan jeg genkende...jeg arbejder med mange tunge løft i dagligdagen og min styrketræning er netop for at kunne klare løftene uden diverse rygproblemer! Og samtidig vil mine jævnlige overbelastninger på de store rygmuskler forsvinde. Dette kræver dog også en stor støtte fra min mave, så derfor styrketrænes begge muskelgrupper.

    Joanna

  10. Hej Sienna.

    Er også lige startet i et center og træner også sekundært styrketræning. Efter møde med den personlige træner har han anbefalet mig at lave 2x20 gentagelser af hver øvelse først (20 ...pause....så 20 igen) og så læste jeg lige et opslag omkring at tiden mellem hvert sæt ikke skal være mere en 45 sek.! Han prioriterede meget at jeg gjorde det langsomt, da selve belastningen af musklen jo så øges!

    Må indrømme at det også kun er de sidste 4-5 gentagelser der "gør ondt", men kan så også mærke det dagen efter!

    Hvis ikke det gør ondt, så tror jeg ikke dine muskler får noget særligt ud af træningen, i hvertfald ikke mere end de kan klare og dermed er belastningen vel ikke høj nok.

    Lidt ord fra en novice og aner slet ikke om det er der du vil hen, men ordene er nu hermed skrevet. :unsure:

    Joanna