TimeSet

Medlemmer
  • Posts

    353
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by TimeSet

  1. Jeg har tumlet med en skade i min fod gennem en række måneder. Jeg har ingen frakturer i foden og min fys tør ikke præcist spå om hvad problemet er. Både min læge og fys mistænker jeg har et træthedsbrud. Jeg er triatlet på Ironman-distancen.

    Er henvist til Idrætsmedicinsk på Bispebjerg som jeg har gode erfaringer med fra et tidligere forløb for nogle år siden. Dog har de først tid til mig i slutningen af marts. Jeg har forsøgt at presse på deroppe osv. uden held for at komme tidligere til.

    Har nu fået mulighed for en forundersøgelse via min sundhedsforsikring på en privat idrætsklinik. Er der nogle her der har personlige erfaringer med privathospitaler/klinikker, med fokus på sportsskader? Jeg bor i København.

  2. Nu ved jeg ikke om man må reklamere for særlige sider her. jeg sender dig en PM med et link til en engelsk website. her handler jeg og mange af mine tri-venner. Solide leverancer og ingen problemer.

    I Jels er der ikke skiftetelt. Der står børn, familie og andre klods op ad skiftezonen. Derfor kan du godt skifte hele molevitten med det in mente :) Arrangørerne blandet sig ikke i hvad du gør, jeg tænker mere på dem der kigger på :)

    Sidste år var vandtemperaturen i Jels 14 grader, så det kræver våddragt.

    Du skal ikke løbe med væskebælte. Både på cykel og løbeturen er der depoter. Men, geler og energi skal du have med på cyklen. Og hav nogle liggende i skiftezonen som du kan tage med på løbeturen.

    Det er kun idioter, der løber med væskebælter. De vejer vel 1 kg samlet og er total formålsløse.

    Hav også et håndklæde liggende i skiftezonen, det er godt at stå på så du ikke trækker småsten med i skoene. Sørg også for at du kan opbevare dine ting i skiftezonen tørt. Sidste år stod det ned i stænger under cykelturen og det er mindre sjovt at stikke fødderne i total gennemblødte sko / strømper.

    Det er i øvrigt rigtig fornuftigt mål du har - at komme igennem med en god oplevelse. Husk at nyde turen. Det er en fantastisk følelse at løbe over målstregen.

  3. Du kan købe kvalitetsvåddragter på en række engelske websites til 60-70% af prisen herhjemme. Men, vær omhyggelig med størrelsesguiden som disse sites bruger. Dragten skal virkelig passe. Og det gør den hvis du følger de guides de har.

    Køb en våddragt med lange ærmer. Hvis du dårlig svømmer så køb en kvalitetsdragt - spar ikke på pengene her. Hvis du er en dygtig svømmer kan du spare lidt her.

  4. Jeg går ud fra det er her i DK du skal løbe halv IM. Da vandtemperaturen er ganske lav på det tidspunkt vil arrangørerne sandsynligvis kræve at du har våddragt på. Hvis de ikke kræver våddragt så vil du alligevel skulle have en på da det er alt for koldt at svømme uden. Vandtemperaturen vil være ca 10-14 grader. Det er vel ØC eller Jels du skal gennemføre?

    Skift fra svøm til cykling. Du kan vælge en tri-dragt som er en jersey og shorts syet sammen. Den kan man have indenunder våddragten. Af med våddragten, på med hjelm og cykelsko og afsted. Du kan også vælge 2-delt med korte shorts og jersey. Same same. Tridragten har en lille pude som er mindre end almindelige cykelshorts. Det er fint og rigeligt, men du skal vænne dig til det. Så kør ikke med andet indtil stævnet, så bagdelen bliver lidt hærdet.

    Tridragten kan du derfor også løbe i når du kommer ind fra cyklen. Du smider cyklen og snører skoene og afsted.

    Du kan naturligvis også skifte til almindeligt cykeltøj og løbetøj. Tjek dog først om der er et skiftetelt. Det er der f.eks. ikke i Jels halv IM så der skal man have de samme shorts på hele vejen.

    Ernæring undervejs er en videnskab. For det første skal du NU begynde at vænne dig til de produkter du indtager under stævnet. Der er stor forskel på hvordan kroppen reagerer på forskellige produkter. Træn med det samme produkt du er glad for og brug det til stævnet.

    Drik vand så snart du er oppe af vandet. Du skal tage en stor slurk vand og energidrik ca hvert kvarter svarende til ca 200 ml. Du kan med fordel vælge en energidrik der består af en blanding af kulhydrater og protein i forholdet 1:4, altså mest kulhydrat.

    Du bør indtage ca 3-4 geler hver time og supplere med lidt energibarer efter behov. Dette er tommelfingerregler.

    Men, vigtigt af alt: Er du træningsmæssigt klar til halv IM?

  5. Du kan godt gennemføre en IM med træning på et niveau 8 timer om ugen -men, det vil være urealistisk hvis du ikke har dyrket motion i nogle år som du skriver. Jo tidligere du går i gang med forberedelsen jo færre ugentlige timer behøver du anvende. Hvis du skal ligge på ca 8 timer om ugen så skal du i gang 7-10 mdr. før start. I tri-miljøet er der en tendens til at man "skal" lægge rigtig mange timer og der er nok en del der træner for mange timer, i stedet for at træne smartere. Jeg kan sige til dig at det program jeg følger som sigter efter en sluttid på 12 timer, der træner vi 11 timer i øjeblikket her 4 mdr. før CC. Det niveau har vi ligget på nogle mdr. VI startede på 8 timer. Fra nu af øges den samlede mængde gradvist frem mod racestart i august.

    Under alle omstændigheder så meld dig ind i en tri-klub. Der er så meget hjælp at hente.

    Crawlede du 2 km og hvor lang tid tog det cirka?

  6. Meget enig i ovenstående. Vil blot supplere med flg.:

    Triathlon er for mig en livsstil. Min deltagelse i tri-stævner som IM er delmål, der holder mig motiveret. Find ud af hvad der motiverer dig - er IM en one-timer, altså et projekt for dig. Ellers ønsker du en reel livsstilsomlægning hvor IM blot er et delelement. Gør dit mål helt klart. Det gør det nemmere at prioritere når det bliver svært - for det gør det på et tidspunkt.

    Jeg er medlem af både FitDK triklub og Tri4. Uden hjælp fra ligesindede og erfarne tri-folk ville jeg sikkert godt kunne have gennemført de tri-stævner jeg har været en del af. Men, det er langt sjovere, mere spændende og der er en guldgrube af viden de steder. FitDK medlemmerne er typisk (men ikke alle) one-timere ift. CC. Tri4 er altovervejende mere selvkørende triathleter, men der er en meget stærk ånd i klubben og masser af træningsmuligheder for alle tre discipliner. Her får du hele pakken - også basic begyndersvømmmetræning. Medlemsskabet af Tri4 er svimlende billigt så det skal ikke afholde dig.

    Og jeg er helt enig med Rumlepot. Triathlon behøver ikke være en dyr sport - men, kan hurtigt blive det. I øvrigt har klubberne massive rabatordninger hos forretninger hvor du kan købe udstyr billigt. Alene der er kontingentet tjent hjem meget hurtigt. Og en del af udstyret kan købes over nettet - det kræver blot at man sætter sig ind i produkterne på forhånd. Også her hjælper medlemsskab af tri-klubberne, da der er masser der gerne vil hjælpe.

    Du kan godt klare projektet alene - sammen med andre er det meget sjovere.

  7. Så lad være med at se kampene.

    Aviserne skriver så meget bullshit der alligvel ikke passer.

    Hun er nr. 2 på verdensranglisten og er på tærsklen til at vinde sin første GrandSlamtitel, hvis ikke nu så senere. Ergo, er hun blandt de dygtigste tennisspillere i verden.

    Hvorvidt du kan lige hendes personlighed og person er din vurdering og dén er lige så ubrugelig for mig som vurderinger af alle andre mennesker du måtte have omkring dig.

  8. Hey Spock, her er måske forklaringen på dine maveproblemer:

    Challenge Copenhagen We would like to make a statement regarding the stomach issues many of you have experienced. At 8.30 on race day - after all start waves - we got a call from Team Bade who tests the water on all beaches. And the water was not cleared for swimming. It was cleared again early monday, but it was surely enough to ruin an iron-distance stomach. We feel extremely sorry for your illness and hope you all feel better already.

  9. Kort træningsupdate:

    Søndag d. 18. april 2010

    Kl 10, Sundbybadet

    Program : Svømning

    1100 meter crawl uden pause :superman:

    Hvordan gik du fra stort set ikke at kunne svømme crawl til 1100 meter uden pause? Det Columbusæg vil jeg gerne have del i :)

  10. Løbet fra Min fede familie var ganske rigtigt X-treme mandehørm som afvikles flere forskellige steder i landet i oktober. Jeg har selv deltaget i Fredensborg og det er et af de fedeste løb jeg har prøvet :) Der er også Strandløbet på Amager i oktober, som blev afviklet første gange i år. Det er et rigtig fedt løb. Jeg selv træner op til North Sea Beach Marathon på vestkysten i juni. Der er også halvmarathon som muliged der.

  11. Equinox, Valby har kørt det nogle måneder fast nu.

    Der findes 2 koncepter. Activio og SpinAway. Activio er karakteriseret ved at alle har en individuel pulsmåler med et nummer, som kun den enkelte kender. Alles pulsresultaterne kan løbende ses på storskærm i lokalet. Man kan se maxpuls, nuværende puls og % af maxpuls. Derudover er der en 5-skala angivet i farver, som instruktøren anvender for at angive intensiteten.

    Spinaway er en forudprogrammeret intensitetsprogram, hvor der samtidig ses en gruppe ryttere på storskærmen, derkører samme intensistet. Der skiftes mellem billedet af rytterne og Activio (pulsskærmen).

    Som relativt uerfaren spinner er koncepterne levende og ganske sjove. De kan øge lysten til at skaffe ens eget pulsur som i princippet er præcis det samme som at se det på storskærmen.

    Mere erfarne spinnere vil nok betragte det som et ekstra pift til træningpailetten. I starten meget sjovt, men i længden er det uden træningsmæssig betydning, hvis man er vant til pulsur og ved hvornår man yder maksimalt ift. den angivne intensitet.

    I mit verdensbillede er det varm luft, som udelukkende skal trække nye medlemmer til med pop, fyrværkeri og flotte storskærme.

  12. Jeg kan sige, det bare var fedt at sidde på Panorama tribunen i Dunlop-kurven (svingene), og se dramaet fra 1. række. Det gør jeg gerne igen næste år.

    Og så en ekstra fjer i hatten ved at Tom vandt, det havde jeg ikke regnet med!

    Lyden for fanden da, den var bare i orden. Benzin motorene larmede vildt , især Corvetterne, mens Turbo-diesel bilerne kunne man næsten ikke høre, de spandt som symaskiner.

    Lyder som en fed tur. Vi sad ved hovedtribunen sidste år og jeg er enig med dig i at lyden fra motorne fuldstændig slår benene væk under en. Det er den vildeste oplevelse af se og høre bilerne så tæt på som man kan på Le Mans - uovertruffent. Og adgangen til pitlanen dagen før race er også helt unik og en fantastisk oplevelse.

    Dunlop er et super sted at sidde og i øvrigt den smukkeste del af banen, set fra publikumssiden efter min mening. Nåede I til Arnage eller Mulsanne ?

  13. 42" tommeren er ved at varme op, øllene er på køl, kæresten er sendt i sommerhuset og drengene er på vej til 23hrs Le Mans! Efter at have været dernede sidste år, bliver det meget cool at sidde i sofaen og få alle detaljerne med - det blir hyl!!

  14. Du har vist ingen idé om hvor meget det koster at producere musik :wink:

    Denne løsning er omkostningsfyldt.

    Det er nu engang ulovligt at hjemmemixe, downloade, og dermed lave egne compilations. Så den gamle måde at gære det på er slut, med mindre pladebranchen giver motionscentrene helt særlige privillegier.

    Billigere? Ikke just...

    Det jeg mente var at instruktørerne selv indkøber lovlig musik (ikke brænde) og betaler de nødvendige afgifter heraf.

    Jeg skrev ikke det var billigere. Tværtimod, skrev jeg at ovenstående løsning er dyrere end konceptmusikken, så derfor handler det mere om hvor SATS kan spare penge end at tænke i kvalitet ift. det reelle indhold og det professionelle niveau af spinningen.

    Du har ikke læst indlægget ordentligt.

  15. 24. august Politiken

    »Det er ikke korrekt, hvad han (den italienske journalist, red.) har skrevet. Jeg har aldrig bekræftet, at jeg har været i Dolomitterne«, siger Rasmussen.

    Michael Rasmussen har nu taget kontakt til den italienske journalist og bedt ham om at rette historien.

    »Jamen, jeg har talt med journalisten fra La Gazetta her til morges. Det bliver han nødt til at korrigere. Jeg har bekræftet over for ham, at jeg var i Pyrenæerne med Menchov i den sidste uge, inden jeg kom til det danske mesterskab. Det har været offentliggjort længe, at jeg kom direkte fra Pyrenæerne til DM«, siger Rasmussen.

    [email protected]

  16. Hvis koncepttimer indføres i mit center så er jeg ude med det samme.

    Koncepttimer kan være udmærket for begyndere og for lettere øvede.

    For os andre, der cykler udendørs og har spinnet i rigtig mange år, og for hvem cykling samlet set er en væsentlig del af vores fritid - da er individualiteten hos den enkelte instruktør afgørende for den motivation man selv lægger for dagen. Koncepttimer er et forsøg på at kategorisere og effektivisere spinning til en bred begyndergruppe/lettere øvede gruppe af spinnere, da man som instruktør vil have lettere ved at gennemføre koncepttimer end individuelle timer. Niveauet hos instruktørerne vil derfor samlet set falde, da de erfarne og dygtige instruktører vil kede sig som konceptinstruktører. Det vil betyde at centrene vil øge indtaget af nye spinnere, mens de erfarne vil falde fra. Spørgsmålet er så hvor the tipping point er rent økonomisk og der vil mit gæt være at centrene vil tjene mere på koncepttimer, da optaget af nye spinnere er forholdsmæssigt højere end at fastholde mere garvede folk.

    Det kunne være befriende at indføre koncepttimer for mindre garvede og så have SUPER-hardcore-spinningtimer for de mere øvede.

    Og hvorfor ikke bare lade instruktørerne finde deres eget musik og så betale afgifter heraf, indenfor nogle gældende rammer ? Sværere er det ikke. Men, det er dyrere end selv at producere konceptmusikken. Problemet er at SATS i Danmark er den dårligst indtjendende kæde i Norden og derfor vil de søge en omkostningseffektivisering hvor de kan. Det er i Danmark at konkurrencen har været hårdest. Derfor er det let at lade sig dupere af det krav som pladeselskaberne nu pålægger.

    Det kunne være rart hvis SATS i stedet for ville domstolsafprøve det krav som pladebranchen kommer med. Om ikke andet finde en måde at omgå reglerne på.

  17. Hvis du går efter en ny cykel så har jeg haft stor glæde af min TREK1000 i nu 2 sæsoner. Den har en samlet pris på ca 5500,- inkl. klikpedaler mv. Personligt synes jeg det er hul i hovedet at ofre 8000,- hvis du er usikker på hvor meget du får kørt og om det tænder dig at køre landevej mv.

  18. Jeg tænkte også lidt på at være med der, men det bliver en længere distance, tror jeg. Men ellers må vi jo bare kigge på mellemtiderne :) Ellers synes jeg næsten, vi skulle tilmelde os sammen og sørge for, at vi kommer afsted i samme heat og kæmpe side om side på den måde :P

    Ellers er der Køge eller Aabenraa. Det er den 12. august, og den weekend har jeg fri. Min ven, som jeg deltog i MetroXpressTri sammen med i går, er fra Aabenraa, og derfor vil han gerne have mig med derover.

    Jeg kan kun 2. september - de andre datoer er helt udelukkede for mig... desværre. Men, jeg går ud fra at du har tjekket løbskalenderen.