Neohero

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Neohero

  1. ps.

    i retrospekt, mht maskine vs. frie vægte, har jeg udviklet følgende filosofi; dit legeme er produktet af millioner af års naturlig selektion(darwinisme), din krop reagerer med hypertrofi under visse omstændigheder fordi det giver dig en 'ovelevelses fordel' - in the wild .... denne egenskab, udviklet gennem millioner af år, er den 'designet' frit i tyngdefeltet, eller er den designet i en maskine ? Belastningskurven i en maskine vil -tæt på aldrig- komme til at ligne den påvirkning som du vil opnå med frie vægte (vi snakker harmoniske svingninger, cos/sin... hows your math ? do it (hvem sagde cirkler er guddommelige høhø)) ... korte af det lange.. med frie vægte stimulerer du legement på den måde den måde hvorpå den responderer optimalt.... NATURlige bevægelser ... maskiner kan have sin plads, men sekundært ... altid sekundært...

    Men det er jo bare MIN fortolkning ;)

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg kan godt lide din filosofi og argumentation :4thumbup: - den ligner altså den konklution jeg selv er nået frem til i hvad forskellen er på Træningsredskaber vs. "old school" redskaber.

  2. du har jo ikk fattet noget af det hele, selvom der er mange der har brugt tid på at prøve at forklare dig hvordan det hænger sammen.. men ok forstår du det ikk efter alle de gode indlæg der er skrevet syntes jeg som en tidligere skrev bare at du skal blive ved at gøre som du hele tiden har gjort

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det er sq helt iorden at du konkluderer at jeg ik' fatter noget somhelst af de (gode) indlæg som er blevet lavet i denne tråd - imidlertid er jeg, ved gennemlæsning af din kommentar, ikke helt sikker på at du rent faktisk har læst det hele igennem !!! - specielt det nederste, hvor jeg efter min bedste viden prøver at skitserer, hvad jeg mener er forskellen på de to træningsmetoder - altså netop: Træningsredskaber vs. "old school" redskaber - anyway, jeg tror du har ret i at jeg nok skal blive ved med at udfører mine øvelser på min måde - den "maskinelle" måde - høhø :wink:

  3. (kan ikke KLARE de kegler der traver hvileløst rundt og sikkert tænker det samme som dig ... :wink: )

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hehe, den der kender jeg godt, men har så to valgmuligheder :4smartass: :

    1. se fornærmet ud............og bruge sin energi på det !

    2. finde et andet redskab og så komme tilbage senere - jeg bruger selv denne valgmulighed.

  4. Et eller andet sted så tror jeg at, jeg har fattet at i synes jeg skal sløjfe maskinerne og se at komme hen og løfte nogle "rigtige" jern/vægte i stedet.

    Dog vil jeg ikke overgive mig uden kamp ! - jeg har diskret observeret hvordan de rigtige muscle men (sådan nogen som jer - forestiller jeg mig) udfører en del af øvelser og herefter lagt godt mærke til de øvelser jeg selv laver og min konklution er at vi udfører øvelserne identisk stort set - denstore forskel ser tilsyneladende ud til at være, at jeg sidder i et behagelig sæde, men i står op med en vægtstang (Arm Curl - tror jeg nok det hedder)

    link til maskinen: http://www.power-zone.dk/vis_udvidet2.php?img=PR304

    Jeg har også set nogle udfører en øvelse med to håndvægte, hvor de ligger ned på en briks - det er vist noget bryst-ting (butterfly) de kører med den - jeg vælger så at bruge denne her istedet: http://www.power-zone.dk/vis_udvidet2.php?img=BR302

    og sådan ser det ud til at være det meste af vejen.

    Jeg kan se den klare fordel i at en maskine kan hjælpe mig med at træne lige præcis den muskel som jeg gerne vil træne, hvilket er meget tiltalende synes jeg - omvendt så kan jeg også godt se, at ved brug af en håndvægt er det muligt at træne den primære muske man har tænkt sig, men samtidig så får man trænet nogle muskler som er associeret med den primærer muskel og derved opnår man måske en bedre helhed.

    Er denne antagelse helt ude i hampen ?

  5. Det hele er lidt "teknisk" - densitet og intensitet = rocket science !!!

    Men jeg prøver alligevel:

    Hvilke af disse sets vil være det bedste til at øge muskelvæksten:

    3x10x50kg. (få sets, men mange reps )

    eller

    5x5x60kg. ( mange sets, men få reps )

    Den totale tonnage giver i begge tilfælde 1500kg. ?

  6. Latterlig og upædagogisk måde at afvise en potentiel dansk mester i styrkeløft/vægtløftning/bodybuilding i døren dry.gif

    Latterlig og upædagisk måde at kommentere uden at have læst optakten ... Ingen arme , ingen ben ... hvis han enten er ude af stand til at forstå, eller ikke vil bruge 4½ sekund ers eftertanke, så mener jeg oprigtigt at han bør holde sig til maskinerne hvor han er til mindst mulig fare for sig selv og de øvrige motionister.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Se, det lyder faktisk som et rigtig godt forslag :smile: - jeg må også tilstå at jeg faktisk er rimelig glad for at bruge maskinerne - dog ser jeg en farer ved at bruge dem og det er at man ved brug en maskine nok ikke kan lave sin krop 100% symetrisk, hvis den ikke er det i forvejen f.eks. lige store brystmuskler, da det i en maskine hvor man bruger begge arme jo altid vil være den stærkeste arm som "trækker læsset" ! Mon ikke man kan rette op på eventuelle "skævheder" i symetrien ved at lave nogle supplerende øvelser med "kagearmen" ved brug af nogle håndvægte.................aaarrrrgggghhhh ! - man slipper sq nok ikke helt for at bruge dem alligevel ! - DAMN.... *ser MEGET eftertænksom ud*

  7. Og noget helt andet er mange sætter sig et mål og så reviderer de det alligevel når de er nået dertil, og vil videre igen.  :4smartass:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, det er essensen i livet også: man sætter sig et/flere mål og når det/disse er opnået, så sætter man sig nogle nye :smile:

    Det samme gør sig vel også gældende i træningslokalet.

  8. Jeg synes denne tråd har udviklet sig i en særdeles spændende retning - meget lærerig :4smartass: - så FORTSÆT endelig diskussionen :4thumbup:

    Det jeg har fået ud af at læse tråden er, at længden af pauserne tilsyneladende har noget at gøre med om man træner bodybuilding ("oppumpet" muskler) eller regulær styrketræning ( kraftfulde muskler )

    Men det kan jo godt være at jeg har misforstået det hele ! ( ikke usandsynligt )

  9. Okayyyyyyy, der var nok lige en som kan ind i mit hoved der hva' ! - det er også helt i orden, men kan du så ik' li' sige mig hvad det er jeg gerne vil ????

    - heh, yep ... its a gift.

    Hvis du bruger 4½ sekund til at reflektere over det, bør trænings rutinen så være forskellig afhængig af dine mål i relation til at du vil vil "bøffes lidt op" / "gro de onde freaky hulk coleman muller" ?

    I en eller anden idé form findes der een optimal trænings metodik, anvender du den kommer du hurtigst i mål, om det er pkt.1 eller 2.

    Så i sidste ende handler det om effektivt .... er din tid til spild, eller vil du have 99% refunderet ved kasse et når du aflevere sved blod og tårer ?

    Effektivitet.

    Derfor vil du ikke 'bare' beefes lidt op.... for der er ikke noget 'bare' over det... It's balls to the wall 100% for at komme i mål til tid X eller "jeg har ikke travlt så jeg sætter mig i den her maskine"-50% og kommer i mål til tid 2X ... plain and simple :devil:

    <{POST_SNAPBACK}>

    JEG FATTER SIMPELTHEN IKKE, HVAD DET ER DU SNAKKER OM ! :blahblah: (hjælp mig)

  10. holder aldrig pauser under 4-5 min, kan man løfte igen så hurtigt løfter man ikk tungt nok :cooldance:

    <{POST_SNAPBACK}>

    hmmmmmm, kommer det ikke lidt an på hvad man træner ? - altså om det er bodybuilding eller styrketræning !

    Hvis du ik' allerede har gjort det, så synes du skulle læse Baloo's indlæg:

    Noget af forskellen ligger vel også i at BBere generelt holder kortere pausere, og kører lidt letterer for at få flere sæt, mens styrkeløftere køre TUNGT og med længere pauser.

    Så ens mål afgør vel også til dels hvad man holder af pauser.

  11. der var i hvert fald to øvelser hvor jeg overtrænede
    :blink:

    :blink: kan man overtræne øvelser? :blink:

    hvordan gøres dette ? :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Nu er jeg meget langsom i mit opfattelsesevene, så jeg går ud fra at du ik' forsøger at spiller smart med din kommentar :sneaky2: - jeg mener at lave de der forced reps - jeg gjorde det selv den sidste træningsdag, som tidligere beskrevet, og det er den eneste gang, hvor jeg har sat og gabt.

  12. Neohero >>

    Det var jo også bare MINE grunde til at træne med frivægte.

    Jeg tror bare ikke at folk der primært bygger deres træning op omkring maskinøvelser kan bevare den samme motivation som folk der træner med frivægte.

    Rommel

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kanon svar Rommel :4thumbup: - det er sq et godt argument, som man kan forholde sig til og noget som jeg vil give lidt eftertanke :smile:

  13. - jeg vil vel bare gerne pumpes lidt op, så jeg fylder lidt mere i landskabet.

    - n00b mistake no 1..... 'bare pumpes lidt op' ... Nej, du vil ej. Og jo før du indser det, jo bedere ... :innocent:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Okayyyyyyy, der var nok lige en som kan ind i mit hoved der hva' ! - det er også helt i orden, men kan du så ik' li' sige mig hvad det er jeg gerne vil ????

  14. Jeg tillader mig lige og åbne denne gamle tråd igen, da den har en meget sigende overskrift !

    Sagen er den, at jeg godt kunne tænke mig at blande min egen energidrik - jeg plejer normalt at drikke Hustler når jeg træner (15 kr.), men jeg tror det vil være lang billigere i længden, hvis jeg kunne lave min egen velsmagende energidrik.

    Til mit "projekt" har jeg indkøbt druesukker, men hvad mon man ellers skal tilsættet - udover lidt salt s'følig ?

    Er der ikke nogen som ligger inde med en god opskrift, som vi andre måske kunne få glæde af ?

  15. Takker for linket :smile:

    Her er et link til en tråd der omhandler emnet og endda linker videre til nogle gode artikler om "pattern overload":

    link

    Hvorfor man efter min mening ikke bør basere sin træning på maskiner.

    Jeg vil gerne lige gi' dig nogle kommentarer på de der udtalelser Rommel - uden at være nedladende på nogen måde

    - Det er ikke sjovt eller udfordrene på samme måde som frivægte.
    1. Ikke sjovt - er det ik' individuelt hvad den enkelte synes er sjovt ?

    2. Ikke udfordrende, hmmm, maybe true, men for mig gælder det ikke om udfording (sådan betragter jeg det slet ikke), men derimod så gælder det for mig om at få "pumpet noget jern", så jeg ka' få mere muskelvækst - hvis jeg ska' være ærlig over for dig....................og det skal jeg :smile:

    - Man får ikke samme funktionelle styrke ud af det.

    Ved gennemlæsning af tråden du linkede til, så tyder noget på at du har ret ! - men jeg har ingen ambitioner om at skal være super stærk - jeg vil vel bare gerne pumpes lidt op, så jeg fylder lidt mere i landskabet.

    - Man kan ikke smide med en maskine på samme måde som med en vægtstang.  :icecream:

    Rommel

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det siger forhåbentlig med et glimt i øjet - for det er sq en værre gang macho ævl at komme med - det lød sq najzzzz :cooldance: må jeg indrømme, meeeeeeennnnn Rommel :smile:

    ps. da jeg alligevel skal have omlagt min træning, så kan passende snakke med instruktørene der hvor jeg træner - det ka' være at de gider at indvi mig i basis øvelsernes mysterier.

  16. Jeg vil da gerne lige give mit besyv med...

    Jeg oplevede selv at sidde og gabe under dagens træning, hvilket normalt ikke sker ! - det der udløste min gaben tror jeg var fordi jeg pumpede for vildt ! der var i hvert fald to øvelser hvor jeg overtrænede - jeg ved ikke om min lille "observation" måske kan bidrage til at kaste lidt mere lys over denne "gåde"...

    btw, jeg lagde mærke til, at der faktisk var flere som gabte, så måske er det mere forekommende end man tror...

  17. Til jer der tilsyneladende ikke tager hviletiden så nøje, er i ikke bange for at træne en kold muskel ?

    En pause skal vel i bund og grund kun vare så længe, som det tager at få blod tilbage i musklen.........og mælkesyren ud..............men igen, jeg ved ikke noget somhelst om det !

    Jeg foretrækker at træne rimeligt intensivt når jeg er til træning dvs. at gå til det næste redskab, så snart jeg er færdig med det foregående - for at kunne gøre det på denne måde så skifter jeg mellem at træne arme og ben hele tiden, så jeg på den måde kan hvile, men stadig udfører øvelser - det virker måske lidt "nørdet", men jeg har det godt med og samtidig, så giver det et naturlig flow igennem de øvelser jeg skal nå.

  18. Jeg vil gerne vide hvor lange pauser i andre holder mellem jeres sets ? - selv holder jeg:

    Lår: 1 min.

    Arme: 1/2 min.

    Bryst: 1/2 min.

    Ryg/skuldre: 1/2 min.

    Mave/lænd: 1/2 min.

    Jeg holder disse pauseintervaller af to grunde:

    1. efter råd fra en som også træner der hvor jeg træner - han har trænet i 10 år, så han må da vide hva' han snakker om - eller...

    2. når jeg har et bestemt tidsinterval mellem sets'ene, så undgår jeg at side og blive utålmodig i ventetiden mellem sets'ene og samtidig så hjælper det med at fastholde fokus - hvis der f.eks kommer en og gerne vil snakke lidt.

    Men hvad mener i ? - er tiden efter jeres mening for kort/lang eller noget helt tredje !

  19. Jeg oplever også at min arm ( den venstre ) "falder i søvn", men det sker kun hvis underarmen ligger indover min mave eller brystkasse - dette var faktisk en af mange grunde til at er begyndt at dyrke motion - jeg er/var lidt bange for at min blodårer måske er en smule "tilstoppede" pga alt for lidt fysisk aktivitet.

  20. Jeg mener at hvis man har mulighederne for at begynde at træne med frie vægte, altså adgang til gode stænger, skiver og håndvægte, kan jeg ikke se hvorfor man skulle træne i maskiner.

    Rommel

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg mener bare at man udfører sine øvelser mere ensartede, hvis armene er "fikseret" - da jeg læste tråden som du også henviste til, så blev jeg umiddelbart ikke meget klogere !!!!! - dog fik jeg så meget ud af den, at jeg kan konkluderer at det simpelthen i bund og grund er en smagssag hvad man foretrækker.

  21. Hej guys

    Jeg er rimelig newbie indenfor alt dette her motion/bodybuilding halløj - er begyndt at træne for ca. 14 dage siden.

    Grunden til mit indlæg er at jeg undre mig over hvorfor "man" tilsyneladende har så meget imod "nymodens" træningsredskaber. Personligt så synes jeg de er rare at bruge og samtidig så vil jeg da mene at de netop sørger for at man udfører de forskellige øvelser korrekt, da de jo f.eks for armenes vedkommende, under udførelsen af skuldrepres, "fikserer" disse, så de ikke "flagre" rundt.

    Jeg har med stor interesse læst Thomas Jagds artikel: FUNDAMENT TRÆNING FOR BEGYNDERE inde på getbig.dk og den har helt sikkert givet mig inspiration til at omlægge min egen træning.