Ostman

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ostman

  1. Hvordan så din kost ud inden løbet (de sidste 4 timer)? Hvis du har spist for mange lavglykemiske kulhydrater bevirker det, at du får høje insulin værdier i blodbanen, hvilket tømmer blodet for glykose og efterlader insulin. Så er kroppen tvunget til at forbænde lidt mere fedt (ift en lav koncentration af insulin), hvilket kan have øget din puls, da det forbrændes langsommere.

  2. Med hensyn til de der 3 dåser tun og 3 stykker rugbrød, mange af jer siger at det ikke er sundt for nogen, men det må da være mere sundt end 3-4 kopper kaffe, TP og 2 æbler ikke? Skal lige siges at jeg drikker rimelig meget vand så dehydration vil ikke aldrig være mit problem.
    ...3-4 kaffe, TP og 2 æbler..

    Nej det er bestemt heller ikk sundt. Det jeg skrev før er minimum af, hvad du skal spise. Du skal ikke høre på alle dem, der har alle de mærkelige "gode ideer", som de mener virker rigtig rigtig godt. HVIS du skal søge noget hjælp, ville jeg anbefale en diætist eller anerkendte personlige trænere, kostvejledere mv. Vælger du den løsning, så sørg for, at de har en god uddannelse eller rigtig meget erfaring bag sig.

    Hvordan kommer du frem til lige netop det tal?!

    BMI er generelt lige til at lukke op og skide i.

    Fra computeren kan jeg kun se på tal og teori. For at nogen kan give Ash86 den helt rigtige behandling, skal hun behandles som jeg ville enhver anden klient. Selvsagt kan dette ikke lade sig gøre igennem et forum som dette, da det kræver personligt møde. Derfor kan jeg kun forholde mig teoretisk til situationen. Teroretisk og statistisk er BMI meget brugbar. Praktisk er der tilfælde, hvor BMI ikke holder 100%. Så BMI er ikke til at lukke op og skide i. Med den holdning forkaster du stort set den videnskab, der ligger bag vores sundhedssystem. Videnskaben vil fortsat bruge BMI i årene fremover, som baggrund for statistikken, men jeg giver dig ret i at PI, w/h-ratio er mere nøjagtigt. Men der er fejl ved alle målemetoder. Skindfoldsmålinger tager ikke højde for abdominal fedme, impedansmålinger bliver påvirket af væskebalance, vandmålinger bliver unøjagtig pga af luften i lungerne osv. En scanning er det mest nøjagtige, men det er desværre de færreste, der har mulighed for dette.

    Ang BMI: BMI = vægt / højde*højde <=> højde* højde*ønsket BMI = vægt

    med den formel har vi: 1,75m*1,75m*18,6kg/m2 = 56,98 kg

    BMI skal ligge inden 18,5 og 24,9 kg/m2. Derfor er 57kg den nederste grænse af, hvad du må veje, Ash86. Men som jeg sagde før, så har jeg aldrig mødt dig, så jeg kan kun forholde mig teoretisk til din situation. Igen, søg hjælp hos diætist osv. Så kan du få hjælp til det helt rigtige. Uden at blive syg eller, at det påvirker din sundhed.

    Der er ingen tvivl om, at der hvor du indtil videre har søgt hjælp, ikke er det rigtige sted at gøre det. Derfor synes jeg det er fint, at du skriver i dette forum. I det mindste kan vi gøre dig opmærksom på, at DU skal være mere opmærksom på dine kilder.

    Følger du mine anbefalinger fra før, opnår du et stille og roligt vægttab. Men du SKAL stoppe senest ved 57kg (i terorien). Men jeg er sikker på, at du vil være tilfreds før det. Jeg har arbejdet med mange, der ligger omkring BMI grænsen. Det er ikke pænt.

  3. Som nogle af de andre skriver er dit mål ikke helt efter bogen. Jeg har vejledt i kost i flere år og mødt mange forskellige typer. Nu kender jeg dig selvfølgelig ikke, og jeg kan derfor kun tale ud fra et teoretisk synspunkt. Det fint nok, at du gerne vil tabe dig. Men med den størrelse du har, skal du gøre det rigtigt. Ellers går det ud over din sundhed. 3 dåser tun og tre stykker brød er ikke nok. Det vil kunne føre dig ud i diverse mangelsygdomme. Du vil kunne få deprissioner, lide af abnorm træthed, kvalme, koncentrationsbesvær, uregelmæssig perioder, for lavt blodtal, hovepiner, væskemangel.... Listen er lang og ikk særlig rar.

    1) Vægttabet skal ske langsomt. På tre uger må du ikke gøre det. Du mister for meget muskelmasse og vil have svært ved at leve sundt og holde vægten efter vægttabet. Det handler om livsstil.

    2) Din vægt skal minimum ligge på 57kg. Så vil dit BMI ligge 18,61 kg/m2, og det tal må ikke være lavere end 18,5. 18,6 er forsvarligt rent sundhedsmæssigt. Så fra et proffesionelt synspunkt opfordrer og råder jeg dig til dette. Men se på det hen ad vejen. Det kan være du allerede er tilfreds ved 60kg.

    3) Prøv at følg en diæt noget lignende det her:

    morgenmad: 1-2 stykker rugbrød m. fedtfattig pålæg. Hertil lidt frugt og vand.

    Mellemmåltid: frugt+vand

    Frokost: 2 stykker brød m. fedtfattig pålæg og grønt

    eller salat bestående af RIGTIGE grøntsager (ikke kun salat, agurk og tomat) med noget kød til. Eks kyllingefilet eller fisk. For atøge proteinindtaget og mæthedsfornemmelsen så kom f.eks. limabønner, hestebønner osv i salaten. Du kan også bruge normale bønner, men de er ofte ret kedelige og melede. Salaten kan du tilberede dagen før sammen med din aftensmad. Drik vand til.

    Mellemmåltid: frugt+vand

    Aftensmad: 150-200g grønt, ca.100g kartofler og ca. 150-200g kød (svarende til en bøf, fiske- eller kyllingefilet etc) Undgå ris og pasta. Ikke fordi dette er usundt eller noget andet alternativt vrævl, men af den simple grund, at det indeholder mere energi end kartofler og kartoflerne mætter bedre.

    Mellemmåltid: frugt + vand.

    4) spis fiskeolie og kalk+d-vitamin i tabletform. Så er alle vitaminer og mineraler dækket, samt fedtsyre. Derved går det ikke ud over din sundhed, som er det du skal prioritere højst.

    Dette vil give dig et sundt vægttab. Forhodlsvis langsomt, men SUNDT. Du vil også have energi til at træne. Din ønskekrop kommer ikke uden arbejde. Det skal du vlære indstillet på.

  4. ...Og jeg har aldrig sagt at man skal faste inden eller efter træning. Jeg har måske glemt at nævne hvad man så skulle gøre. Igen, den brede befolkning ville have godt af at træne en times tid efter et måltid. Så har kroppen noget at arbejde med. Efter træning, tage lidt proteiner. Hvis de indtager kulhydrater skal det ikke være de mængder der er i kakaomælken. Uanset hvad du siger er der ikke hold i det. Ikke for hr og fru Hansen. Cykelrytter? Ja da! De skal jo næsten ligge i drop om muligt. Men så snakker vi igen et meget højere niveau end den brede befolkning, som er dem der er i risikosektoren..

    Hele min pointe er, at træningsmængde og energiindtag skal passe sammen med de mål der bliver sat. Hvis dine mål er anderledes end dem WHO, FAO eller Nordiske näringsrekomadationers anbefalinger er det jo fint nok. Men det er stadig det samfundet skal forholde sig til..

  5. Jeg mener nu at et samfunsproblem skal ses i et samfundsperspektiv. Overvægt og inaktivitet er alvorligt stigende problem. Hvad vi gør som enkel personer mener jeg ikke er relevant. Personlig tager jeg også selv nogle simple kulhydrater efter træning og en god blanding valle protein.

    Det center hvor jeg arbejder er langt størstedelen af kunderne personer som ikke vil få gavn af et sukkerskud efter træning. Proteiner indenfor den første time, ja. Det "gyldne vindue" skal helt klart udnyttes der, men fru Hansen på 100kg kan godt undvære sukkeret.

    Men helt klart at træner man så hård cardio som du nævner, skal der da nolge kulhydrater indenbords. Det gør jeg da også selv. Det er bare ikke mange andre der gør det. Tænk også på alle dem udenfor motioncenteret. Hr og fru Hansen der går/løber 5km 2 gange i ugen. Hvis de tror at de skal have et sukkerskud efter den træning, er deres træning, energi mæssigt, ødelagt. De har fået lidt metabolisk fitness, måske lidt kondition, men de taber ikke noget, og det skal de oplyses om. Samfundet! Ikke bare os der godt ved hvordan man skal træne og spise. Vi kan diskutere det frem og tilbage og måske blive enige ud fra vorse synspunkt, men hvad hjælper det. Det er jo ikke os der kommer til at belaste samfundet om nogle år..

  6. Mange af de undersøgelser der er lavet er lavet af producenter af kosttilskud. Dem kan man ikke regne med. Men det er da helt rigtig at glykogendepoterne bliver hurtigere fyldt op hvis du indtager kulhydrater lige efter træning, men er det nødvendigt? De skal nok blive fyldt op alligevel! Selvfølgelig er det godt hvis man styrketræner om formiddagen og løber 10 km om eftermiddagen at have fyldte depoter. Hvis ikke, er det som oftes bare et ekstra Kcal indtag, som kan medvirke til en positiv balance i energi indtaget og give vægtforøgelse..

    Et andet spørgsmål er om glykogendepoterne bliver større hvis de bliver bombet med kylhydrater lige efer træning?. De bliver generelt større af at træne. Det ved vi, men om indtagelses-hastighed har effekt ved vi ikke endnu. Det ville ellers have en effekt på elitesportsudøvere, men ikke rigtig noget mærkbart hos os dødelige..

    Desuden, hvis kroppen stod og manglede kylhydrat efter træning, men fik masser af proteiner, kan den ved hjælp af glyconeogenese omdanne proteiner eller fedt til kylhydrat. Det er en del af efterbrændingen. Den vil de fleste egentlig godt have. Kroppen ved godt hvad der mangler og hvad den skal lave..

    Snakker vi om øget muskelvækst er der ikke undersøgelser der siger at kulhydrater medvirker i nogle restitionsprocesser der giver større muskler. Kigger vi ind i cellen, er det DNA der bliver kopireret til såkaldt mRNA, der fiser ud til ribosomerne med koder til dannelse af protein. I ribosomerne sætter så mellem nogle få aminosyre og ca 50.000 aminosyre sammen til forskellige proteiner. Deriblandt også myosin og aktin til musklerne, og collagen for den sags skyld..

    Husk at se tingene i et større perspektiv og ikke kun fra dit eget. Normale mennesker har ikke brug for hurtigt at være klar efter træningen, men vil gerne lade kroppen have en længere efterbrænding. Det er jo stort set rent fedtforbrænding..

  7. Er vi da ikke intresseret i dette set ud fra et træningssynspunkt?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Muligvis..!? Det er der ikke lavet nok undersøgelser om endnu. Så det er ikke be- eller afkræftet endnu..

    Men lad os antage at det er godt set udfra vores synspunkt (dem der styrketræner), så skal det bare oplyses til den generelle befolkning at det for dem er "skadeligt" med et ustabilt blodsukker. Det øger appetiten og lysten til søde ting. Det øger risikoen for et for højt Kcal indtag i løbet af dagen, og ja resten siger vel sig selv.. :4mewantfood: :mad:

  8. "Du lider da virkelig af en sukker forskrækkelse MZ. Hvordan kan du lave et stort nummer ud af at skulle spare 25g sukker efter træning???" :sneaky2:

    Sukker er usundt!!!!! Og det må du gerne citere mig for, L J profesions bachelor i human ernæring (studerende) :innocent:

    Den kommentar du giver MZ viser hvor lidt du ved om danskeres generelle kostvaner! Vi befinder os i et forstadie til den fedme epidemi vi ser i USA lige nu. Måske en lidt grov påstand, men statestikkerne bakker mig op. Hvis udviklingen fortsætter er næsten halvdelen af danskerne overvægtige i 2020 (BMI>25) og mange vil være decideret fede (BMI> 30)

    Skylden skal først og fremmest findes i fastfood kulturen, som danskerne tager til sig med glæde. Den er nu også blevet mega-sized! Men det er kun en del af det! Resten skal findes i alle de nye sukkerholdige produkter vi bliver konstant bombaderet med i hverdagen. Her er de værste morgenmad, drikke youghurt og lignende, læskedrikke, og slik selvfølgelig. Energi bomber vi indtager uden at tænke over det og uden at have brug for dem. Dette er værst for unge! Det er her overvægten starter! Er man stor som ung, er det svære at komme af med den som voksen. Derfor er det vigtigt at oplyse om at feks mathilde ikke er et sundt produkt! Det er misvisende og skadeligt på et mis-informeret samfund!!

    Du ser debatten udfra dit eget perspektiv, hvor den skal ses i en større sammenhæng. For dig betyder 25g sukker efter træning måske ikke så meget (1/3 af det maks anbefalede pr dag), når du træner osv. Men lille Lise på 14 år, der høre om at kakomælk er sundt, for pludselig dækket e 1/6 af hendes daglige energibehov ved en halv liter kakaomælk. Det holder ikke!

    Nordiske Näringsrekomendationer anbefaler sammen med WHO et sukker indtag på maks 10 E%. I dagens Danmark ligger den på 15E% i gennemsnit. Det er selvfølgelig ikke direkte årsag til udvikling af fedme, men indirekte hjælper den utroligt godt på vej. Sukker skyder blodsukkeret i vejret. Insulinen pumper ud i blodet og sænker hurtig blodsukkeret igen. Så bliver man sulten igen, kroppen tror den mangler energi, selvom kroppen har fået masser af energi. Så spiser man lidt igen. Derved bliver energiindtaget pr dag ret nemt højere end stofskiftet. Energi balancen i kroppen bliver derved positiv. Kroppen gemmer den overskydende energi i et depot. Fedt depotet!

    Et for højt sukkerindtag over længere periode vil også give direkte vægtforøgelse. Processen hvor sukker bliver omdannet til fedt hedder De novo lipogenese! Det forudsætter selvfølgelig at energien ikke bliver forbrændt..

    Da kostfibre stort set er ufordøjelige (4% bliver optaget i kroppen) skal der i en sportsdrik være andre kulhydrater i end fibre. Fibre vil også holde på proteinerne og give en langsom optagelse af dem. Det er ikke noget vi ønsker efter træning! Lidt kulhydrater efter træning er fint nok. Men hvorfor ikke bare vente til næste måltid med at få glykogendepoterne fyldt helt op. De skal nok blive fyldt op igen inden næste træning, med mindre man skal ud og løbe eller noget efter styrketræningen, kan man ligeså godt vente. Hvis ikke insulinen har effekt på opbyggelse af muskelmasse, er det jo ikke vigtigt at få et kæmpe energiskud af sukker efter træning..

    Fedt at der bliver debatteret sådan nogle ting! Hvis bare flere læste det.. :4thumbup: