GoingBiG

Medlemmer
  • Posts

    769
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GoingBiG

  1. Jeg er så heldig, at jeg brækkede min arm for cirka 3 uger siden i en fodbold kamp. Den er brækket lige før håndleddet. Jeg skal så have gips på i 5 uger, men hvad så herefter? Hvor lang tid går typisk der inden man kan dyrke kontaktsport igen, og kan man eventuelt bruge en eller anden form for håndledsskinne, når gipsen kommer af, så man kan komme lidt igang igen

    Jeg er godt klar over jeg får noget at vide af lægen, men synes mine svar indtil videre, har været lidt blandede. Jeg er også klar over, at ikke alle forløb er ens, men det kunne være rart med lidt input alligevel. 

  2. Husk også at arbejd på udstrækningen hjemme. Det giver ikke mening, kun at gøre det at par gange om ugen. Så prøv at se om du kan bruge 10 min om dagen * 3,hvor du holder strækket i minimum 3 minutter ad gangen. Husk at det ikke behøver at gøre kamp nas, men det er vigtigt at du kan mærke et stræk. Hvis der ikke er sket en forskel inden for 2 uger, må vi tage den op til revurdering.

    Derudover vil det være en rigtig god ide for dig at arbejde med stabiliteten omkring knæet, hvilket jeg også håber er noget, som fyssen har arbejdet på med dig.

    Prøv at søg på knee stability exercise på Google, for at få nogle ideer

    Jeg har i en lang periode gjort det i forbindelse med min styrketræning, men må indrømme, at det ikke har været så meget de sidste par måneder.

    Jeg vil prøve, at arbejde med de ting du har nævnt, også må jeg vurdere igen senere.

  3. Nu er det svært for mig at sige alt for meget, nu hvor jeg ikke har set hvor meget/lidt bevægelse, du har i knæet.

    Men hvis jeg var din fys, ville jeg primært arbejde med først at få bevægelsen tilbage igen. Manglende bevægelse, især i ekstensionen, kan give problemer, når man løber. Det skyldes både at trykket i leddet ikke bliver fordelt ligeligt, samt at man er nødt til at kompensere i andre led for den manglende bevægelse i knæleddet.

    Har du nogensinde prøvet at arbejde med udstrækning og mobilisering af dit dårlige knæ?

    Vi arbejder rigtig meget med at strækket skal blive bedre, men der er stort set ingen fremgang længere. Jeg kan kun lige overstrække benet, men så heller ikke mere.

  4. Du træner også den forreste del af låret gennem dødløft, medmindre du udelukkende laver straight lift dødløft.

    Som sagt tror jeg ikke helt på, at det har noget at gøre med et evt. mismatch af styrke på bag- og forlår, men nok nærmere manglende bevægelse.

    Hvis du sidder på gulvet med begge ben strakt, er der så forskel på hvor langt du kan strække knæet i forhold til det andet?

    Prøv også at bøje begge knæ for at se om der er forskel på hvor meget bevægelse du har.

    Jeg bruger mine lår minimalt i dødløft.

    Der er forskel på, hvor meget jeg kan strække og bøje mit gode og mit dårlige ben, men der har ikke været nogen problemer før det sidste halve års tid, og min korsbåndsoperation er seks år siden nu.

  5. Okay, nu er jeg med. Spolebenet er faktisk en af knoglerne i underarmen.

    Det er ret usandsynligt, at din knogle rent faktisk rykker sig under løb. Er det noget fyssen har sagt?

    Gør det ondt på noget tidspunkt når du løber eller dyrker sport? Eller hvordan føles det?

    Den med hasemuskulaturen tror jeg heller ikke helt på. Det lyder mere som et generelt instabilitetsproblem.

    Ja, det er noget fyssen har sagt. Efter fodbold er det som om der sidder en stopklods bag mit knæ, hvis jeg skal squatte ned. Efter en behandling med et knæk og tryk bag knæet kan jeg lave hele bevægelsen igen.

    Det gør ikke ondt, mens jeg dyrker sport, men når det bliver koldt gør det.

    Det skal lige siges jeg ikke har kunnet træne min lårmuskel ordentligt i et par år pga mit knæ, men har godt kunne dødfødte, og mit baglås er derfor væsentligt stærkere.

  6. Du bliver lige nødt til skrive hvad du mener præcist med spolebenet, er det knæskallen du mener?

    Nej, jeg mener den knogle, som løber på ydersiden/bagsiden af skinnebenet.

    Gregers》 Det har jeg også gjort, men derfor søger jeg stadig flere input. Specielt om der kan være andre måder at tape/binde det op på, for at det ikke flytter sig.

  7. Jeg har problemer med, at mit spoleben ved mit venstre knæ flytter sig bagud, hver gang jeg løber/spiller fodbold.

    Jeg er blevet opereret tre gange i knæet efter en korsbåndsskade.

    Min fysioterapeut mener, at mine hasemuskler er for stærke i forhold til mit lår.

    Jeg får også ondt lige over knæet af samme grund.

    Jeg er blevet anbefalet at sætte et stykke sportstape øverst på min læg og trække om foran for at trække en smule i spolebenet.

    Er der andre måder at holde spoleben på plads på, og hvilke muskler er særligt vigtige i min situation?

  8. Du kan under alle omstændigheder først få en evt. erstatning når du er afsluttet ved din læge, og han siger at det er knæet ikke bliver bedre. For mit vedkommende gik der vist 1 år.

    Jeg er erklæret 5% invalid, men jeg har flere venner, som ingen mén har. Jeg spiller stadig fodbold, og nu mærker jeg meget lidt til skaden, men der er også gået en del tid nu.

  9. Hej igen:-)

    Hvad fandt du ud af med dit knæ?

    Jeg brugte skinnen til softball, som er en baseball-agtig sport med en del retningskift, baseløb hvor foden sættes skævt, samt kasten sig efter bolden etc. Jeg har både været nede i slides (head first), løbet baser (som voldte mig store problemer) og skinnen holder endnu. Grunden til at det ikke er en holdbar løsning er, at selvom skinnen ikke er decideret ubehagelig at have på, så er den heller ikke super behagelig - men det er et offer man bliver nødt til at vælge hvis man vælger skinnen.

    Derudover bliver de stabiliserende muskler 'dovne' - derfor er det kun et middel man bør vælge når alle andre muligheder er udelukket.

    Jeg synes at det er mærkeligt at du har fået besked på at det er 'normalt' at være løs i knæet selvom du ikke har skuffeløshed? Men det kan selvfølgelig være mangel på muskelstyrke i baglåret. Når man har en forreste korsbåndsskade er det vigtigt at baglåret er stærkere end forlåret da musklen foran hiver underbenet frem og belaster det forreste korsbånd mens bagmusklen derimod holder underbenet tilbage og aflaster det forreste korsbånd.

    Vær i øvrigt obs på at den samme kirurg som opererede dig første gang måske ikke er den bedste at blive evalueret hos? Hvis det bliver ved kan du også bede om et røntgen af dit knæ som viser om borehullerne sidder hvor de skal i forhold til funktionen af korsbåndet. Hos nogle patienter bliver de placeret for langt fortil g man oplever derfor ikke den ønskede effekt.

    Endelig hvis det ikke bliver bedre kan det vise sig på en MR scanning at korsbåndet er delvist revet over eller ikke har hæftet sig i alle fibrene som det skal. Så står du i min situation hvor det mærkes stabilt i en skuffeløshedstest men i Pivot Shift er det ikke stærkt nok til at holde knæet stabilt og det føles derfor meget løst.

    Ser frem til en update på din situation og uanset hvad der sker ønsker jeg dig knæk og bræk. :-)

    /Merethe

    Jeg valgte at spille uden tape, og det er gået rigtig fint indtil nu. Har spillet min første indendørsturnering så sent som idag, og rigtig godt træt i benet, men det føles faktisk fint nok. Instabilitet er højest sandsynligt fra mine ledbånd, men efter at have trænet fodbold noget tid nu kombineret med styrketræning og nogle øvelser fra fyssen føles det næsten rigtig godt. Jeg kan sagtens mærke, at baglåret bliver meget hurtigere træt i det dårligste af mine ben, men det er jo nok en ganske naturlig reaktion på den "nye" form for træning. Kampene er heldigvis tilpas korte, så når ikke at gå helt død.

    Faktisk føles det også som om, at jeg har fået meget mere følelse tilbage i mit skinneben efter at være startet igen.

    I det hele taget føles det som om at det rigtig valg har været at starte stille og roligt med lidt fodbold, men der er noget psykisk, som selvfølgelig holder én en smule tilbage i mange situationer, desværre.

    Tak og i lige måde da.

  10. Når ens korsbåndsrekonstruktion er revet 2/3 dele over så sætter det nogle tanker i gang. Var jeg for aggresiv under den første genoptræning? Burde jeg alligevel ikke være begyndt med løb efter 3-4 måneder? Skulle jeg have holdt helt pause den sæson i stedet for at være opsat på at skulle med til udlandet og spille turnering? Der er mange spørgsmål inde i mit hovede og fornuften siger mig at jeg nok var lige lovlig fremme i skoene sidste gang jeg blev opereret. Jeg havde f.eks. et mindre men ubehageligt vrid efter 4 måneders genoptræning og måske var det allerede dér det gik galt?

    Havde fyssen ikke givet lov til de ting?

  11. Jeg har oplevet det samme som dig - det er efterhånden et år og 9 måneder siden jeg blev opereret første gang og genoptræningen gik fint. Efter jeg blev 'sluppet løs' igen har jeg dog flere gange oplevet løshed og enkelte gange decideret svigt og jeg mærker mit knæ hver dag. Efter et tjek på Bispebjerg var der heller ikke nogen decideret skuffeløshed (kun 2mm sideforskel på knæene' men til gengæld har jeg en rimelig positiv Pivot Shift test, som er en test der fremprovokerer præcis det der sker når knæet svigter mig.

    Knæet har kun svigtet én gang, da jeg har prøvet på undgå situationer hvor det kunne svigte, altså fodbold.

    Jeg spillede med en Donjoy Armour men det er ikke holdbart i længden - jeg skal derfor ind på tirsdag og have lavet endnu en rekonstruktion - denne gang med knæskalssenen. Jeg har manglet oplysninger om revision af korsbåndsoperation for os der er så uheldige at første gang ikke bliver godt og tænker at jeg vil starte en blog om emnet her på MOL.

    Mht taping så tror jeg ikke på at det virker tilstrækkeligt - husk at hver gang dit knæ svigter udsætter du dine menisker----

    Er det håndbold eller fodbold du har spillet med skinne? Hvorfor skulle resultatet blive bedre med knæskalssenen?

    Helt sikkert en blog jeg vil følge med i.

  12. Jeg har i lang tid trænet nogle øvelser som jeg har fået af min fysioterapeut.

    Pistols på vippebræt

    Squat på vippebræt

    En slags skimaskine hvor man presser ud af med begge ben.

    + en flere.

    Jeg har ingen problemer med styrken i en øvelse som squat, men min styrke i baglåret halter stadig. Jeg får heller ikke ondt i knæet af træningen, kun hvis jeg går dybt i en øvelse som squat, da der ikke helt er plads inde i mit knæ til korsbåndet. Jeg skal senere have slebet af på indersiden.

    Kan tape ikke være et supplement til træningen?

  13. Jeg har efter min korsbåndsoperation for lidt over et år siden fået lidt varige mén. Der er kommet instabilitet i knæet, men der er ingen skuffeløshed. Lægen som lavede operationen, har fortalt mig, at det ser man ofte. Kan det tapes op? Jeg har set nogle fodboldspillere spille med tape op ad indersiden af benet? Kan det afhjælpe bare en smule?

    Jeg kan desværre ikke få en tid inden for 14 dage hos min fysioterapeut, men den er bestilt. Indtil da prøver jeg at finde input fra andre.

  14. Jeg ville ønske man kunne købe COLOSSAL i Danmark!

    metrxcolosalbar.jpg

    Hør bare her:

    "Dieser Crunchy Riegel wird mit leckeren Schokoladestückchen und Erdnüssen gefüllt und hat eine Schicht Karamell auf der Oberseite - das Ganze eingetaucht in dunkle Schokolade - mit 32 Gramm Metamyosyn Protein."

    COLOSSAL!

    http://www.sshealthfoods.com - Har dem til 20 pund, og de ta'r vist 10 pund i fragt til Danmark. Har bestilt derfra rigtig mange gange.

  15. God første halvleg af Rommedahl. Der fik han sat nogle kritikere til vægs, desværre kunne han og resten af holdet ikke holde niveau i anden halvleg.

    Enevoldsen skuffede mig meget må jeg sige.

    Thomas Sørensen så generelt heller ikke alt for godt ud.

    Ham Elia har jeg ikke set spille før, desværre. Ham vil jeg glæde mig til at se mere med.