Don_B

Medlemmer
  • Posts

    172
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Don_B

  1. Jeg kan jo umuligt have mine argumenter på plads, når jeg reelt set ingen ægte forstand har på det..., men det kommer herfra: Det er min indtryk, at Mckenzie-teknikker bliver brugt relativt ukritisk som en "best practice"-løsning uden at bekymre sig om årsagen...

    Gider du iøvrigt ikke PM'e link til din praksis?

    Selve konceptet er holdbart, og der er meget forskning som støtter op om tilgangen FOR LÆNDEN. For nakke og andre led er forskningen fortsat begrænset. McKenzie er meget omfattende og består af 4x 4 dages kurser, hvorefter man kan tage credential exam. med stort pensum både i teori og praksis. Men der er desværre mange, som vælger at stoppe efter kursus A og B, derfor er det vigtigt at finde terapeuter, som har taget hele kursusrækken og kan anvende tilgangen optimalt.

  2. Jeg er rimelig enig i dine betragtninger. Har kort læst på quackwatch. Det skal siges at en amerikansk osteopat ikke kan sammenlignes med en europæisk. Og ja den kranio-sakrale del af osteopatien bygger på et meget skrøbeligt fundament (læs intet!). Flere af skolerne er også ved at udfase dele af dette. Ift at shoppe behandlere kan det nogle gange være nødvendigt. Vi er mange forskellige fagrupper indenfor behandling af bevægeapparatet og har forskellige indgangsvinkler til problemerne. Nogen gange er det kiropraktoren der rammer hovedet på sømmet - andre gange fyssen, osteopaten, afspændingspædagogen, psykologen, ortopædkirurgen osv. Mennesket er komplekst og det samme kan diagnostik og behandling være. Problemet er hvis en behandler bilder sin patient ind at det kræver mange behandlinger gennem længere tid for at se effekt. Dette gør sig ikke gældende for langt de fleste problematikker. I så fald handler det kun om omsætning. De fleste muskuloskeletale smerter bør blive bedre i løbet af 2-4 behandlinger. Bemærk bedre, ikke væk. Hvis ikke, henvis videre..

    Så sandt som det er skrevet! :)

  3. Du taler om Retroversion/anterversion af acetabulum?

    I så fald - er det noget, du har forstand på?

    Nej, forandringer der hører under hoftedysplasi er selvf. en alvorligere diff.diagnose, men det jeg antyder er en caput femoris malalignment, som bliver skabt af stramhed i de artikulære strukturer - og på baggrund af fejlbelastning. Den overordnede forskel mellem dette, og de diagnoser du nævner, er, at ved caput femoris malalingment kan du ved mobiliserende og styrkende øvelser opnå et optimalt aligment. Det er lidt anderledes, hvis fejlen sidder på bækkenet.

    Hvis du vil have et mere specifikt svar, må du præcisere spørgsmålet :)

  4. Jeg vil skide på Mckenzie..., sorry!

    Det vil de mange patienter, som får det bedre ikke. Men hvis du ikke har argumenterne på plads, udover at du skider, så kan du få lov til at fortsætte med dette :)

  5. Jeg kan tit opleve at være nødsaget at "knække" (Jeg løfter kraftigt mit venstre ben til siden indtil hoften "knækker") mit venstre ben for at kunne løbe uden smerter og for ikke at skulle gå med smerter og en mærkelig følelse, men det er også noget, jeg har haft hele livet. Måske kan der være noget om det. Er denne dislokation permanent, eller kan den fikses?

    Vil det være spild at gå til lægen ift. en fysioterapeut? Jeg ved ikke hvordan priser er ift. fysioterapeut, og så mange penge har jeg heller ikke. Men jeg vil lede efter nogle steder.

    Det vil være bedre at kalde det derangement end dislokation, da det er en bedre beskrivelse af problemet - hvis der er tale om dette. Det vil være fint at komme til en dygtig fysioterapeut. Hvor i landet befinder du dig?

  6. Med håb om at jeg har forstået dit problem rigtigt, så er her nogle bud på, hvad du kan have fokus på og få undersøgt hos en kompetent fysioterapeut.

    Der er ord i din beskrivelse, som kan indikere, at dit lårbensknogle (caput femoris) ikke er centreret i ledskålen. Dette kunne i dit tilfælde betyde nedsat bagudføring af benet og evt. nedsat hofterotation.

    Det andet, du kan få testet, er smidigheden i hasen. Lændemobilitet og stabilitet bør også være på plads. Disse punkter skal være i orden, før du kan have en god teknik!

  7. Han er manuel terapeut - jeg kender ikke den officielle historien om "uddannelsen". Men han er ikke bare massør - han knækker led som en kiropraktor, bruger akupunktur, trigger point massage og diverse posturologi-teknikker(dem med tænder og ørerne).

    Han er fokuseret på årsagsbehandling frem for symptom (modsat fysser og kiro'er). Der er ingen færdiguddannede osteopater i Århus eller Region Midtjylland...

    Det er noget af en bold at smide i luften, at fysioterapeuter kun behandler symptomer og ikke årsagen. Det er et absolut forkert budskab...

    Jeg vil også anbefale, at du finder en dygtig fysioterapeut med efteruddannelse indenfor muskuloskeletal fysioterapi. Søg evt. på www.mckenzie.dk, www.mt.dk eller www.performancestability.com

  8. Har du kendskab til nogle fysser der har det og hvorfor tror du de vil kunne noget andet end at anbefale træning af ryggen som de øvrige har gjort??

    Du skal være velkommen på Fyn, så kan jeg undersøge dig. Men ellers så er fysioterapi efterhånden blevet et erhverv, hvor der er mange retninger at specialisere sig indenfor. Derfor har du brug for specialister i muskuloskeletelle problemer.

    Hvor er det du bor?

  9. Søg en klinisk fysioterapeut med forstand på skulderen. Du bør få undersøgt stabiliteten omkring dit skulderblad og få tjekket placeringen af din overarmsknogle i forhold til skulderbladet. Min erfaring er, subacromiale decompressioner oftest er en indirekte løsning på den manglende plads i skulderen.

  10. Hejsa. Puha, det er ikke rart med skinnebensbetændelse, særligt ikke med den kroniske karakter du beskriver. Jeg har god erfaring med at behandle med kinesio tape kombineret med 1-2 øvelser. Find en fys med erfaring inden for området, og ellers er du velkommen, hvis du skulle komme forbi Fyn :)

    Indtil da aflast, aflast og aflast og overvej kraftigt hvilke hverdagssko du går i. Undlad endelig at pille for meget ved skinnebenene, men du kan evt. trykke blidt på musklerne omkring.

  11. Min erfaring er, at smerter i den region ofte skyldes dårlig holdning og deraf muskellængdeforandringer. Det kan være i nogle af ryggens og nakkens strækkemuskler, fx m. semispinalis thoracis eller cervicis. Instabilitetsproblemer omkring skulderbladet kan ligeledes give dig nogle af de tilbagevendende symptomer. Søg en fys med viden om området :)

  12. Hej. Nu må du ikke lave en typisk fejl at fortsætte din træning, så snart symptomerne er væk. Der er en årsag til at slimsækken bliver irriteret, og derfor bør du få undersøgt din holdning, bevægelse mv. for at gøre dine ben stærke. Søg hjælp hos en fysio med interesse/speciale inden for idræt.

    Mvh. Fys Behnam

  13. nu er fysioterapien historisk set ret præget af problemer med opståelse af pseudoviden, så kan du henvise til nogle originalstudier på området? Det ville jeg meget hellere se end lærebogshenvisninger (Såfremt du altså har nogen)

    Mange nyere bøger heriblandt nogle af de nævnte er skrevet på baggrund af evidens og har adskillige referencer til originalstudier. Nogle gange kan forfatterne dog vælge at referere til studier, som kun bekræfter deres hypoteser - så man skal selvf. være kritisk, når man læser "grundbøger". :)

  14. Jeg synes, at du skal overveje at få testet bevægelse og stailitet i din skulder. Ved løft af armen skal skulderbaldet rotere med - dette varetages primært af to muskler: serratus anterior og trapezius. Hvis der er tale om overbelastning eller udtrætning af din øvre trapezius (det sted der er markeret på billedet), kan det skyldes svaghed i serratus anterior.